Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Skogen Gråter…

Fick tid till en skogspromenad på morgonkvisten innan Per-Ola åkte iväg på jobbet. Har suttit inne sen söndag, eftersom Aron har varit sjuk. Det är hans första feberfria dag, så det har börjat ge med sig. Hostan har också lugnat sig.

Det var så skönt med denna morgonpromenad. Wiggo följde med. Tyst, lugnt och fridfullt. Knastrande snö under mina Lundhags och röda löv som fortfarande visade tecken på att hösten nyss har varit här och vill bjuda in vintern. O, vad du är välkommen, sköna vinter!

Då jag kom en bit ned på en lägda, kände jag inte igen mig....Vad konstigt allting känns, har jag blivit snurrig....Nej det hade jag inte. Skogen vid Höglands Kapell, är borta och ligger på långa travar efter vägen.

Det gråter i mitt hjärta, att se hur skogen gråter....

Orienteringen i huvudet blev helt upp i as och hur skall det inte kännas för skogsfågeln, älgen, björn, ja alla djuren? Vilken omställning!

Älskar skogen och allt den bjuder på....men vad skall jag göra, då den är borta?
30 Oktober 2008  | Länk | Skogen & Fjället | 0 kommentar
Framtidens Jägare

Aron är mycket piggare idag, fastän han hostade hela natten. Fick ge honom lite hostmedicin kl.24 och då lugnade det sig igen. Han är mera hungrig o inte lika loj idag. Han har fortfarande hosta, men inte lika våldsam. Febern är också lägre. Skönt.

Med posten igår kom hans första nummer av "Unga Jägare". Vi ordnade ett medlemskap åt honom hos Jägerförbundet. Både Per-Ola och jag är medlem. Är någon av föräldrarna medlem, så får barnen blir medlem helt GRATIS.

I medlemskapet ingår;

v Spårguiden, en bok med massor av information om olika djur, vilka spår/spillning m.m. dom har
v Jaktförsäkring
v Olika aktiviteter runt om i riket, såsom, läger, skytte, fadderjakt m.m.
v Billiga varor (Beställde två julklappar där till honom. "Vadå Naturen?" och "Göra Vadå?". Dessa böcker handlar om hur natur o djur samspelar, hur människan påverkar miljön o vad man kan göra för spännande aktiviteter ute i naturen)
v ...och tävlingar

Aron passade på idag, då han ändå är hemma o sjuk, att rita en teckning som han skall skicka in. Visst är den fin! Han har ritad sig själv i älgdragaren *LER* Duktig kille!

Nej, nu är det lunch dags! Ha en fortsatt trevlig dag!
29 Oktober 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
ADHD…

Jag undrar om jag lider av det ibland. Aron är fortfarande sjuk och hans hosta håller i sig. Det låter riktigt otrevligt. Jag blir så oerhört rastlös av att dra bena här hemma o värst av allt, vi måste vara inne, snyft! Jag beslutade mig för att baka lite till Skördefesten, för att få tiden att gå lite.

Jag bakade lite kanelbullar, kolakakor och chokladsnittar. Det går ju inte att sitta rätt upp o ned. Aron o jag pysslar lite då o då, men man blir less av det också, särskild då vi har gjort det 2½ dag.

Den första snön kom idag o Aron är väldigt besviken över att inte kunna få gå ut eller till skolan. –”Jag hostar inte så mycket nu mamma, o febern är nog borta”, säger han med kraxande röst o med en temp på 39. Han vill så gärna vara frisk, lill killen. Förstår han, för jag blir också oerhört less o rastlös.

Vi skall sätta oss nu och pyssla i några av hans många siffer- och bokstavsböcker…

Vill du veta mera om Skördefesten gå in på;

http://www.foreningsliv.nu/hogland/index.php?action=kalender&show=calItem&mon=11&year=2008&day=01&iTemID=1503#iTem


Ha dé gött i ny snön! Gör en snöängel åt Aron o mig *LER*
28 Oktober 2008  | Länk | Snö | 1 kommentar
Bonde söker fru...

Satt o zappade framför tv:n igår och råkade få se lite av avsnittet ”Bonde söker fru”. Kom till att tänka på Höglands f.d. Getfarm. Ulla Magnusson var en singel getbonde och sökte en karl. Hon skickade in en annons till Land, där hon skrev; -”Bonde söker bock”. *LER* På denna annons fick hon napp. Kanske fick TV4 sin inspiration från Högland....man vet aldrig!

Nu är Getfarmen nedlagt och paret, som nu har gått i pension, har såld farmen och flyttat till södra trakter. Tycker detta är en ganska så gullig historia....

Aron har fortfarande feber och riktig rethosta. Han har varit loj hela dagen och det vill inte ge med sig. Vi får nog hålla oss hemma i morgon...lill killen min...usj

Sköt om Er!
27 Oktober 2008  | Länk | Livet | 2 kommentarer
Änglar, de finns!

Som alla vet, hade mina får ätit upp våran pärblast, så iår blev vi utan pären...men vad gör det!!!...då det finns änglar?

Vi fick besök av Margot och E(ä)ngelbert (av Aron kallad Traktorbert. Kärt barn har många namn, sägs det ju!), de hade med sig ett flertal kilo mandelpären! Tänk att det finns så snällt e folk. Margot och Ängelbert har alltid varit så snälla med oss? Vill skicka varma hälsningar och kramar till dom! TACK så hjärtligt, vi skall avnjuta några ikväll med fårikålen!

Det blev inget köjliv på lördagskvällen med att Albert hade gett mig följande kommentar: -du vet väl det Miranda, du har mycket längre ben än jäg, så jag kommer inte att orka gå lika långt som dig! *LER* Han ä så go´, n´Albert! Vi åkte på badhuset istället och blötade oss. Aron är så himla duktig nu. Känns riktigt bra att han törs ha huvudet under vatten. En stor eloge till Berith Modin, som är en utmärkt badmästare!

På lördagskväll blev vi bjudna på en utsökt middag i Lövstrand. Anna-Erika hade gjort en ovanlig sås till åljkötte..., med mörkchoklad, tro det eller ej, men det var så jämarns gött, Ni anar inte!

Per-Ola har varit i skogen och det var en lyckad helg.

Jag hade tänkte jaga idag, men det blåste så jäkligt, så Wiggo och jäg tog en lång skogs promenad istället. Härligt.

Aron har hostat hela helg, så jag stoppade honom i en badbalja med mentol olja. Kollade hans temp och han har feber på 39 grader. Tur man är ledig idag och imorgon, så att han hinner återhämta sig.

Nej nu skall jag värm på maten och koka na päran,...mums, ha de gött!
26 Oktober 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Snart helg…

Sitter på min lunch för att skriva några rader. Hoppar över min dagliga lunchpromenad, för jag fryser som en gris och det verkar som att värmen i kroppen, inte vill komma igång. Borde nog ha hoppat över rakningen på benen, då hade man nog inte frusit lika mycket *LER*

Per-Ola skall till skogs igen för femte helgen i rad. Jag skall packa säcken jag med, men inte för att jaga. Jag skall ta med mig Aron, Albert och Wiggo till en skogskoja på fjället i helgen. Vi skall övernatta där en natt. Det blir en lämplig promenad på ca 4,5 km för två små killar på sex år. Blir nog jätte mysigt;

• göra upp eld
• bygga skogskoja under en gran
• såga
• tända levande ljus
• bus
• ingen TV/EL/WC/vatten

….endast dass och vatten från kallkällan, finns det ju förstås!

Längtar redan. Jag brukar sova så gott i kojan.

Hoppas björnen har gått och lagt sig (lite troligt). Per-Ola fick se en björn där förra helgen…

Ha de gött!
23 Oktober 2008  | Länk | Skogen & Fjället | 0 kommentar
Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow!

I helgen åkte jag och Aron med Anna-Erika och Albert till Strömsund. Shoppade lite och passade på att äta och mumsa ute. Sen åkte vi på badhuset i Dorro, det var så underbart skönt och varmt i vattnet, ville inte kliva ur då timmen var slut. Det är så roligt att se vilka framsteg Aron har gjort på simningen. Nu dyker han med huvudet under vatten, något som han inte har vågat förut. Det är bra med skola!

På vägen hem stannade vi till i Lövstrand och Aron blev kvar där, så jag blev Home Alone. Har i helgen tagit in elstängsel, tvättat/vaxad skotrarna, smord alla nipplar och rörliga delar, så nu är det bara snön jag väntar på.

Ha de gött
21 Oktober 2008  | Länk | Snö | 1 kommentar
Nu är det vardag igen

Förra helg hade jag besök av min bästa väninna med familj, från Norge. Gudbarnet mitt bodde hos mig i två nätter o vi hade så trevligt. Per-Ola var i skogen hela helgen. På lördagen ringde Cilla o undrade om jag inte hade lust att komma på köttbullshippa i Högda, så då passade jag på att låta Aron sova över hos sin gu´mor.

Jag åkte till Högda o dansade långt ut mot småtimmarna. Det var så jädra roligt! Gud va vi har skrattat! Tack Cilla, för inbjudan o boendet. Du är en helt otrolig vän!

I måndags åkte jag med företaget iväg på Kickof i Borgafjäll i två dagar, så även där var det full rulle. Trevligt o mycket skratt. Det är fullt upp på jobbet, men det känns bara kul.

Per-Ola åkte till skogs igen imorse o är borta tills på söndag. Aron o jag skall åka på badhuset i morgon, han vill visa mig att han kan dyka *LER*. Han trivs så himla bra på skolan. Allt är så kul. Hoppas det håller i sig.

Jag håller på att städa o tvätta. Skall städa i hönseriet sedan, bära in ved och plocka lite ute. Har jag tur hinner Aron o jag en sväng åt skogen. Skall kolla om isen har lagt sig, om inte, skall vi doppa kroken. Skall sedan i helgen packa lite, för flytten till Dorotea. Kommer att bli konstigt att bo på byn, men man blir väl van.

Ha en trevlig helg, kram på Er…
17 Oktober 2008  | Länk | Livet | 1 kommentar
Skogen....

....är ett helt otroligt, bra o vacker förråd. Jag o Eva M gick till skogs idag kl. 09:00 för att leta svamp. Frost på backen och lite nysnö, men efter fyra timmar var lyckan ändå god.

Vi hittade båda två, en hel del trattkantareller o taggsvamp. Jag har nu rensat det och det ligger i ugnen, för att torkas, på 50 grader. Vi hittade även lite andra svampar. Eva är en fena på detta o det är ju bra, för man skall nog inte plocka det man inte känner till. Plockade några för att rådfråga Eva o vissa var giftiga, inte bra att bjuda vänner på *FLIN*

Det skall bli mumma att hitta mina tratt- och taggisar i frysen till vintren o fräsa på det, till en god gräddsås o en fin älg filé. Längtar redan!

Det blev en hel del skrä av stor oxn´ Per-Ola sköt, så jag har kokat 25 KILO pölsa! Det kommer nog att räcka ett bra tag framöver. Det tog hela dagen. Bästa på åljen, förutom filén, är PÖLSA, särskild om man vet, vad man har i den...*LER* Det ska vara hemmagjord!

I morgon skall vi stycka o paketera lammen. Dom har nog hängt färdiga nu, sen är vinter förrådet fylld o vi har hamstrad färdig. Man känner sig rik...Det var ju pären förstås, dom blev vi utan...grrrr...

Aron har sin kompis Albert på besök i helgen, så det är fullt ös ute….få nog gå o kolla vad de gör...

Fortsatt trevlig helg på Er! Kraaam
4 Oktober 2008  | Länk | Skogen & Fjället | 0 kommentar
Mirandas känsla för snö…

Gick med Wiggo ut till hundgården och på mina kinder landade små kalla snöflingor. Himmelen är kall o grå och det blåser kallt. Snart är vintern här…ohoh, vad jag längtar! Jag älskar snö! Hösten och vintern är mina favorit årstider.

Vill berätta att jag har såld Pim. Känns tomt i huset. Han har kommit till en bra familj som har lite mera tid att ge än det jag har. Tid är alltid en bristvara. Pim kommer att bli en hund, som man kommer att få läsa mycket om i Avance, det är jag säker på! Duktig är han! Vill önska den nya familjen lycka till och Pim kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.

Även fåren är borta. Alla tre lamm är nu slaktade och tackorna har flyttat hem till Tåsjön igen. Det är tyst o tomt på gården. Det är inte lika livligt som i somras. Nu är det bara höns o duvor kvar…o Wiggo såklart LER

Jag är äntligen färdig med min behandling. Tog den sista idag, så nu är jag fri igen! Längtar till jobbet, så att jag har något att göra, nog för att jag har det jag gör hemma, men det är trevligt att jobba också.

Har funderat att gå till skogs idag med Wiggo o kolla om det finns lite svamp. Hoppas att Eva M har tid att gå med mig i helgen, så man får lära sig något. Hon är ju en fena på det. Skall bli trevligt.

Sköt om Er, trevlig helg o kraaaaam
3 Oktober 2008  | Länk | Snö | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida