Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Bor mitt......

.....upp i en jädra röra för tillfället. Huset står upp och ned. Alla möbler är utflyttade och jag har rivit tapeter i vardagsrummet, målad elementerna, fönsterkarmen och lister. Monterad spotlights i fönstren, men strömmen till dom får Per-Ola fixa. Det vågar jag mig inte på. Är rädd om frisyren. Förvisso skulle det väl passa, en dag som sådan, Alla Helgon....

.....med att ha en rejäl hårresning *LER*

 

 

Nu återstår slipning och spackling av väggar, tapetsering och målning av två väggar.

 

 

Per-Ola skall bygga till en vägg och bytta ut några golvåser, så jag får nog snällt vänta tills han har gjort det innan jag kan fortsätta med mitt. Har lånat tapetkataloger, men kan inte bestämma mig för vad vi vill ha. Matta är nog så gott som bestämd.

 

Aron har haft kompisar hos sig nästan hela veckan, så det har varit full fart med ungar. Trevligt då det röras i stugan.

 

Har fått influenssprutan.

 

 

Fick ont som tusan i armen av den och lite sjuk blev jag också. Skall ta den en gång till om en månad. Jag tillhör den såkallade riskgruppen, så det är bara att bita ihop och ta den.....

 

Har tagit rätt på älgkött igår, det var en rejäl hög. Tänkte inte koka mera soppa. Skall koka pölsa i morgon istället. Det är alltid gott att hitta i frysen.

 

Har bakad 60 grovbullar....

som jag skall bjuda på tillsammans med köttsoppan som jag kokade i veckan. Else-Karin och jag har ordnat med ett köttsoppkalas i byn. Skall bli trevligt.

 

Aron Per-Ola och jag var och tände ljus på gravarna igår och det är så vackert med alla ljus på kyrkogården. Det är så fridfullt.

 

 

Per-Ola är ute och jagar idag....

 

 

och Aron och jag har bara slöat idag i väntan tills vi skall duka o ordna inför kalaset ikväll. Känns skönt faktiskt, att bara dra bena. Imorgon skall jag jaga en kort sväng, medans pölsköttet kokar.

 

Ha en trevlig helg!

31 Oktober 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Sånger med vackra texter

....kan få tårarna att trilla.

 

Såg Py Bäckman på TV:n förr igår och jag älskar hennes vackra texter. De rör mitt hjärta. Py har förutom Gabriellas Sång skrivit min favorit Koppången. (Om Ni klicka på ”Koppången” kan Ni lyssna på sången);

 

Koppången

 

Här är stillhet å tystnad, nu när marken färgats vit
från den trygga, gamla kyrkan klingar sången ända hit
Jag har stannat vid vägen, för att vila mej ett tag
å blev fångad i det gränsland som förenar natt och dag

Och ett sken ifrån ljusen bakom fönstrets välvda ram
har förenat dom själar som finns med oss här i tiden
å jag vet att dom som har lämnat oss, har förstått att vi är
liksom fladdrande lågor, så länge vi är här

Där, bland gnistrande stjärnor som förbleknar en och en,
kommer livet väldigt nära som en skymt av sanningen.

 

Vi är fångar i tiden, som ett avtryck av en hand på
ett rostigt, gammalt fönster som fått nåd av tidens tand

En sekund är jag evig, å sen vet jag inget mer...
Bara ett, att jag lever lika fullt som någon annan.
Jag är här, å mitt på en frusen väg finns det värme ändå
fastän snön börjat falla och himmelen blir grå

Och ett sken ifrån ljusen bakom fönstrets välvda ram
har förenat dom själar som finns med oss här i tiden
å jag vet att dom som har lämnat oss, har förstått att vi är
liksom fladdrande lågor, så länge vi är här.

 

Skänker en varm tanke till alla mina nära o kära, som inte finns hos mig längre, än i minnet…..

28 Oktober 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Arbetslös....

....nej, det är jag inte!!!! Har fullt upp med allt här hemma och ute! Vi är vaktmästare och hundvakt åt familjen E. Mitt i allt så började hon löpa....trevligt, då man själv äger två hanar *LER*

 

I veckan har jag lagt mesta tiden på Wiggo o Thai. Eftersom Aron åker till skolan med pappa i veckan, hade jag lite mera egen tid. Åkte till en god vän som äger 700 hektar skog och jagade i två dagar. Konstaterade med stor besvikelse att Wiggo har noskvalster. BLÄ!!! Thai och jag var också ute på små svängar. Han har nu skällt på en orre. Det var inte så länge, men han skäller ju i alla fall.

 

 

Thai 4,5 månad och jag efter en jaktsväng. Foto: Husse

 

Fick låna en Garmin Astro och det var en mycket bra pryl, men jag har klarat mig så länge utan GPS och jag tycker att hunden skall leta sig till mig och inte tvärtom. Skall man skaffa en sådan pryl, skall man vara fastbestämd på att använda den rätt. Ofta hittar vårt jaktlag vilsna hundar i skogen och de bär ALLTID pejl.....Trevliga dagar hade jag i skogen. På kvällen hade jag lite tid över för att plockade svamp. Hos Arne hade det inte kommit någon snö än, så det gick bra att plocka. Har investerad en Evermat. Mycket bra pryl för en svampplockare!

 

Sen blev det älgjakt igen. Tungt att gå på fjället nu. Deci snö och frusit här och där. Ibland håller det att gå och ibland går man rätt igenom. Så man var helt slut i bena. En jäkel lyckade vi dock få!

 

 Herkules och Peter Mårtensson med lill oxn´

Aron....

 

Tänk att du har blivit så stor....

 

....var på disko i fredags för första gången och tyckte det var enormt roligt. Sen fick han sova över hos sin kompis Razmus. Jag hämtade honom där igår och då åkte vi på varmbadet och busade.

 

Snygging! *LER*

 

PLASK!

 

Det är Höglands AIK som bjuder på hela kalaset. Härligt att få blöta sig i varmt vatten. Tänk att det finns så många barn i Högland….hela14 stycken, från nästan fyllda året upp till 14!

 

Idag skall jag fortsätta med att riva tapeter i vardagsrummet, sen ikväll skall Aron och jag åka på gympan. Eftersom det är fem mil till gympan i Dorotea (enkel väg), bestämde jag mig för att starta en gympa här i byn genom AIK. Det är enormt populärt. Vi är 13 stycken i olika åldrar som svettas tillsammans. Lite trång lokal, men vi har så jädrans roligt! Ni kan läsa mera om gympan på Höglands Hemsida!!

…..sen skall jag inte glömma att skriva att jag nu har gått ned...

7,5 kilo….!!!!! JIPPIIII!

25 Oktober 2009  | Länk | Jakten | 2 kommentarer
Fyller inte år än....

....men fick paket ändå!

 

Mitt i bakningen igår, kom Nisse med ett paket som låg på posten åt mig. Blev som ett stort frågetecken. Paketet kom från min tidigare chef och goda vän, Bente i Norge. Då jag öppnade fanns det dessa fina saker i den...

 

 Visst är pepperkaksformen söt! Bra till jul!

 

....men även ett vackert och fint brev som värmde något så oerhört! Man behöver lite uppmuntring ibland, men detta var så oerhört fint. Blev så glad för presenten, men gladast blev jag nog över alla vackra ord som står i brevet….Tack Bente, det värmde!

 

Är helt slut i kroppen efter gårdagens bakning.

 

 

....110 kakor blev det, så nu får det räcka ett tag! Förhoppningsvis räcker det till jul. Konstigt nog, så brukar det försvinna *LER*

 

Skickade sonen med skolbussen imorse och väntar nu tills vi skall till tandläkaren. Båda sonen o jag skall dit. Har inte haft hål sen jag gick i åttan!!!

 

Har dragit igång gympa i byn. Varje söndagkväll i tio veckor skall det bli! Trodde inte det skulle bli så många anmälda, men det blev nio stycken, varav två karlar! Inte illa för en sån liten by som Högland! Skall till Cilla idag och gå igenom gympa programmet. Skall bli så kul! Skall kolla om Per-Olas moster är hemma på samma sväng.

 

Nej, i duschen, sen till ”stor stan” Dorotea….Ha en fin dag!
14 Oktober 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Vilka underbara....

.....dagar vi har haft!

 

I onsdag åkte jag och Aron till Umeå. Aron skulle till ortopeden och jag på lungmottagningen. Det tog sin lilla tid, men nu är det gjort och vi väntar spänd på svar. Tack fam. SZ för att vi fick bo hos Er och all go mat Ni bjöd på!

 

Aron lämnade sin önskelista hos tomten i Holmsund.....

 

Snälla Tomten....

 

.....så nu väntar han spänd om tomten kommer med det han önskar sig. Vi hann även göra stan lite osäkert. Det blev DropIn hos frissan....

 

Kort....kort....

 

...så nu är mina bruna lockar borta. Blev jättenöjd. Roligt med nåt nytt. Det känns skönt.

 

Efter våran vistelse i Umeå, blev det fullt ös hemma igen. Det är slut på brunsten…rättare sagt älgjakt igen. Det har hunnit komma lite snö.

 

Per-Ola o Carro på Rönnbergsmyra...

 

Det blev i alla fall en lyckad jakt!

 

Töppö, Herkules o Peters okse

 

Vi hade fint väder, fastän snö o kyla.

 

Rönnbergslaget i full flåning!

 

Som vanligt hade vi även tur med barnvakt. Tack E o P för att Ni alltid ställer upp….men snart är det våran tur!

 

Igår var vi bjudna till Tjärnmyrberget på Köttbullshippa av familjen V o N Pettersson. Jag och Aron stannade hemma men Per-Ola o NH med familj åkte dit. Vi var även bjudna på paltmiddag ikväll, så vi är proppmätta! Aron ligger nu och drömmer sött inför morgondagens skola.

 

Efter kall postning, fick vi även besök på hemmaplan. Per-Olas moster med make gjorde en visit. Mycket trevligt. Samt JH från Stockholm o KE från Norge var på besök. Det blev mycket skratt o prat. Det är alltid lika trevligt då det röres på gården.

 

Nu är vår badrumsmöbel beställd och snart levererad. Skall bli skönt med nytt badrum….men än är det mycket kvar innan det är klart.

 

Nej, nu skall jag sätta mig o dega framför TV:n, innan gubben kommer hem!

 

Tjauw!

11 Oktober 2009  | Länk | Jakten | 2 kommentarer
Pojke på rummet.....

...fick hönsen häromdagen.

 

Min kompis höns blev tagen av räven och tuppen överlevde dramat och fick då flytta in hos våra höns. En fin och ståtlig sådan. Håller Ni inte med?

 

Snön har kommit till Högland och det är vi glada över.

 

Som tur var hann jag in med alla grejor som fanns ute och smörja alla skoter nipplar, ta upp pären m.m. Man känner sig rik då man har älgkött och pären.....

 

En annan super trevlig/glad nyhet är att det nu finns en SM-mästare i Storuman och den är RÖD! Läs mera om detta här;

 

Chili och Göran vann Skallkungen!!!!!

 

I övrigt tog min jaktkompis David Fjällström tog denna fina bild i Klimpfjäll den 1 oktober.....

...då han var ute för att jaga ripa. Som Ni ser är de på väg till Högland, där jag jagar, lämpligt tills det är slut på brunsten, nu till helgen. *LER*

 

I helgen var Per-Ola i Vilhelmina på ett avskedskalas, så Aron och jag var hemma ensam. Åkte på badhuset med två lånade barn, så man var helt slut då man kom hem. På kvällen blev Aron och jag bjudna på middag. Alltid lika trevligt!

 

Sen finns det lite nya aktiviteter i Högland framöver. Nyfiken?

 

Ja, det är jag!!! 

Nej nu måste jag kolla till sonen, som är hemma för magsjuka idag.

Tjauw!

5 Oktober 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida