Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Livets njutningar....

.....bakades idag. Blev göralös idag, så jag bakade, nöt- & kokoskakor, chokladcigarrer och mintpaket (lite mycket pjuller med dessa, men så söta, då de var färdiga *LER*). Skall ha detta till julfirandet.

Hann med en skoter sväng i djupsnön. Det luktade lite rem, men vad gör det, då man har roligt....fick gräva lös Yamahan, så en skoterängel lyckades man göra idag. Vill hälsa till alla vänner i söder och grannlandet Norge; -”Nu är vintern här för att stanna!” Bildbevis på det finns under ”Skoter”

I övrigt är jag lite fundersam på detta med blommorna och bin....Bregott har en reklam på TV:n, där det finns två kalvar som går och skuttar upp o ned och ser så lyckliga ut. Det är ju trevligt och rart.....helt till ena kalven säger att han skall göra Bregott då han blir stor. Jaha, Tänker Ni.....vad är det som är så galet med det....? Titta på reklamen, kalven har en pung! Hur skall en oxe kunna göra Bregott!? Vilken liten klick smör det skulle bli!

Ha det gött i djupsnön!
30 November 2008  | Länk | Snö | 0 kommentar
Jag blir så rörd....

....ibland o tankefylld. Vaknade i morse av att termometer´n visade 17,7. –”Det var det jävligaste!”, sa jag högt, eftersom det bara var 2,7 minus, dagen innan. Hade tänkt gå åt skogen o jaga lite fågel idag, men det var bara att glömma. –”Jag får åka lite skidor på eftermiddag istället, då temperaturen har sjunkit” tänkte jag i mitt stilla sinne. Igår åkte jag en kort sväng med Wiggo i mycket tungt före, så en längre sväng skulle sitta bra, om kallväret gett med sig o snön har satt sig.

Efter lunch var temperaturen 12,7. Jag tog på mig skibena, men lämnade bössan hemma. Wiggo och jag rustade för en skidsväng. Vindstilla var det. Där åkte jag, på mina skidor. Fridfullt och det enda ljud jag hörde var Wiggos tunga arbetande flås och mina fiskfjällsskidor som gled på knastrande snö, då kom jag till att tänka på Nisse Stry. En tår rann nedför min kind, där jag åkte genom skogen.

Såg spår efter en älghund som hade jagat ett ungdjur och tänkte på hur Nisse skulle ha skrattat om han hade fått se dessa spår. Älskar denna sagolika skog, med snötunga grenar och glittrande snö.

Vad jag saknar dig, Nisse!
29 November 2008  | Länk | Snö | 0 kommentar
Snälla Tomten.....

....kan inte jag få en biljett till AC/DC:s spelningar i Stockholm den 20:e eller 22:a februari.

Sen...

Såg på www.bike.se hemsida en fasanfull nyhet....som gäller mina manliga mc-vänner. Gå in o läs själva.
http://www.bike.se/content/2855/
27 November 2008  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
Prickig i stjärten.....

.....är jag inte, men i ansiktet. Kliar som bara det....grrrrr. Det började med lite prickar i fredags, men det gav med sig på söndag. Fattade inte varför jag fick dessa prickar, men jag tror att jag har kommit på vad det är som utlöser det, och jag är inte glad.....CLEMENTINER! Vem kan vara utan clementiner dessa tider!? Det är ju så gott! ^SNYFT^ Det blåste upp igen då jag åt en igår kväll. Skit!

Aron och jag skall en sväng på bibban efter jobbet o leta julsagoböcker. Vi fick lite mersmak av Pettsons Julberättelse. Sen skall vi på gympan ikväll. Skönt. Aron tycker det är kul att busa med kompisarna medans mamma blir svettig *LER*

Idag snöande det lappvantar och jag bara läääängtar att få komma ut. Det är så vackert ute.

Ha en trevlig kväll! Nu skall jag hämta drängen o dra på bibban. Arbetsdagen är avslutad!

Bilder från helgens träff finns under Vinter Hos High Coast -08
25 November 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Va tiden går

....fort. Vi var fem medlemmar från DMCK FRIDAS som blev bjudna på High Coast träff hos High Coast Riders i helgen. Vi var fyra som åkte. Simone och jag åkte tillsammans med två ”Ulmer Kottar”. Resan dit var en upplevelse.

Väl på plats, tillsammans med vänner från Vilhelmina, Sorsele, Borlänge, Bollnäs, Örnsköldsvik, Falun, ja, You name it, blev bjudna på Jansson Frestelse från Varpsjön. Sen var det dans, skratt och glada prat om trevliga mc sommar minnen natten lång.

På lördag åkte vi till Kramfors för att bada bubbelbad och på kvällen åkte vi till ett avlägset Folkets Hus för att skaka våra lurviga. Denna helg bjöd inte på så många timmars sömn, men mycket skratt och ömma fötter.

Tack så hjärtligt, High Coast Riders (särskild Arne) för en super trevlig helg. Detta måste bli en tradition! Även ett stort tack till Ronaldo för att du hade med jultidningen jag beställde på 45:an *LER*

I övrigt här i mitt liv....,så ringde fru Långström och ville att jag skulle krulla håret hennes idag, och krulligt blev det! Tack för trevlig pratstund medans lockarna tog sig.

Efter locktagning hos Margot åkte Aron o jag till Heidi, Nisse o Emmely för att titta på lill Joel, fem dagar ung…ooo, va dom är små o söta! Man blir nästan...nä det blir jag inte alls! *LER* Man kan ju alltid låna...

Aron och jag var ute på våran första skotersväng idag. Härligt då snöflingorna och kalla vinden biter sig fast i kinderna och snön sprutar bakefter. Aron är inte lika förtjust i mammas buskörandet....-”Mamma, du vet väl att man kan köra längre och spara bensin om man inte kör så fort!”...Han är nog förnuftigare än mamma. Tur är väl det....Vi passade på att ta en bild med kamerans självutlösare. Då jag skulle springa tillbaks till skotern, hann jag inte riktigt på dessa SNABBA tio sekunder....,sen var det lite ”väl” djupt i diket, så jag stöp som en gris! Det fick bli ett omtag. Kortet blev i alla fall bra...i slutändan *LER*

Det börjar smått att närma sig 1:a advent (en vecka kvar....tusan va tiden går!) och inte att glömma julen. Aron hade lånat en bok på biblioteket om Pettsons Julberättelse. Den har vi just läst färdigt. Vilken härlig bok med fina bilder. O, va vi njöt av att läsa den! Vi fick riktiga julkänslor. Aron undrade om inte vi kunna göra som Pettson, göra en egen gran och leta skrot i ladugården, för att hänga i den som pynt!

Ja.....helgen är över och det känns lite trist att det dröjer länge tills man få träffa alla hojkompisar igen. Man får trösta sig med att jakten är till den 15:e mars. Det blir skidor och hagelskott ett tag framöver nu....o skoter såklart.

Bilder från träffen finns under mappen Vinter Hos High Coast -08

Hojtala på Er allihopa o ta det lugnt med snöskyffeln!
24 November 2008  | Länk | Snö | 1 kommentar
Välkommen till världen

Igår blev Emmely stora syster till en lillebror. Vill gratta Arons gu´far, Nisse och hans sambo Heidi med lill drängen. Lycka till o myyyyys!

20 November 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Duktiga dräng....

Var på föräldrasamtal igår på förskolan och Aron fick så mycket beröm!

Det värmde i mitt hjärta att få höra hur duktig och snäll han är i skolan. Skröt på drängen som bara det, med att säga att jag blev så stolt att få höra hur duktigt han är.

Älskar dig, min go´gubbe

// Mamma
18 November 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
Oooo vad det känns bra....

Att marken är snötäckt o vit o ljus. Man blir så glad! Var ute med Wiggo igår o snön når upp över skoskaften. Snart kan jag ta fram Yamahan o skibena *LER*

Tjauw!
18 November 2008  | Länk | Snö | 0 kommentar
Köttbullar och träningsvärk

Nu har man varit på årets Köttbullshippa och det var super trevligt. Jag åkte dit på morgonen för att hjälpa till. Jag och Nora rullade köttbullar på nio kilo färs! I år hade jaktlaget i Tjärnmyrberget lyxat till med att ta in en orkester, Mix Covers från Strömsund, så det var dans till 24:00. Hade så trevligt. Det finns inget som gör en så glad, som då man får dansa *LER* Hade lite träningsvärk i bena på söndagen, men det skall väl kännas att man har varit på kalas!

Vi fick en deci snö på lördagen och det kommer mera idag! Längtar till skid- och skoter före. Aron är lycklig över det vita på backen. Han har plockat fram sin spark med plog och snöstyre, så nu plogas det för fullt.

Aron har varit i Lövstrand, hos sin kompis Albert. Lyckliga han. Idag skall jag på föräldrasamtal. Skall bli spännande att få höra hur det går för drängen på skolan. Sen skall jag på MB och träna lite.

Ha de gött i snö yr vädret!
17 November 2008  | Länk | Livet | 1 kommentar
Host o längtan....

Aron har fortfarande hosta, så det blir en hel del upp o springa på natten. Han har klagat över lite öronont, så jag hoppas att han inte blir värre. Är lite trött på jobbet av vaken nätterna, men inte så trött så att man är okoncentrerad. Vi har så pass mycket att göra så det flyter på hela tiden. Skönt o kul.

Var på Crosstraining i måndags o gympa igen igår. Känns så skönt att få plåga sig själv *LER* Aron följde med på gympan, vilket han tyckte va kul, då en del av hans kompisar är där.

Även Wiggo tycker det är kul att bo på byn. Luktar så gott överalt, på våra långpromenader.

På lördag blir det Köttbullshippa i Tjärnmyrberget med dans…ooooo va jag längtar att få skaka mina lurviga. Sen är det alltid kul att få träffa o umgås med familjen Pettersson o go´ Aila *LER*

Nej lunchen är slut…jobba, jobba, jobba……
12 November 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Det gör ont...

....överallt i kroppen idag. Var på Airobics i torsdags (skit kul!) och Crosstraining igår en timme och det KÄNNS! Helt mörbultad är man.

Det snöar idag. Lääängtar att få köra skoter och skidor med Wiggo.

Känner mig inte på världens strålande humör idag, men Else-Karin, Wiggo och jag skall åt skogen en sväng idag, så då blir man väl på bättre humör. Tror det bero på att jag är trött o öm i kroppen *FNISS*

Hade besök av KEW imorse. Han är alltid upp med tuppen. Man hinner aldrig klä sig. Sitter jämnt i morgonrock då han kommer. Han måste tro att jag inte har kläder!?

Per-Ola är på hemvärnsövning. Aron och jag skall myspysa i kväll!!! Har gjord chokladpudding och skall göra brocolligratäng till middag. Gött!

Sen måste jag berätta att traktorn i gårdagens blogg var en bluff *LER*. Hittade bilden i Google *LER*

Ha en trevlig lördag kväll!


8 November 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Ny investering....

Ja, det är inte länge förrän några Fridas medlemmar och utanlemmar, skall på High Coast träffen.

Vi har räknat med att det inte är någon vidare MC före, så jag har funderat på att köpa denna fina BMW traktorn. Visste inte att det fanns. Det verkar vara något skumt med den...Tycker att själva färgen på skylten är i fel ordning, men annars ser den helt ok ut *LER*

Simone har opererad foten, så hon får åka på flaket bak med två Ulmerkottar *LER*. Tror att det kan bli korsdrag, men jag tror Ni överlever.


6 November 2008  | Länk | Hojlivet | 1 kommentar
Det gör ont....

...i skinkorna idag!

Om man har en stor stjärt, måste träningsvärken vara dubbelt så ont än om man hade en liten stjärt....!?

Var på Korpens gympa igår o det var så härligt o roligt. Höll inte riktigt takten alla gånger, men va gör det då man har kul!

På kvällen började jag att läsa en bok. Ro Utan Åror. Jag har fått den från en cancer sjuk vän. Boken är så rörande. Tårarna bara trillade. Längtar att få fortsätta läsa ikväll.

Nej nu är det slut på lunch rasten!
5 November 2008  | Länk | Smått o Gott | 1 kommentar
AJ!

Va o Crosstränade på MB igår. Det var så jädrans skönt! Trodde jag skulle få träningsvärk, men det verkar som att jag klarar mig från det, det kanske kommer imorgon. Har varit på min lunchpromenad och fastän det är grått o trist ute, så var det riktigt skönt o inte så kallt.

Igår bökade jag i lägenheten med att få någorlunda ordning där. Känns konstigt att bo på samhället. Tycker nog att det är trivsammare med skogen runt om kring mig än en massa hus. Det är väl en vanesak, förstås.
Jag förmodar att folk pratar som tusan nu, lite här o var om min flytt. Bara så ji vet, det finns ingen ny karl.....men de som pratar, pratar nog ändå *LER*

Ha det gött på lunchen, nu skall jag få i mig lite mat! Tjauw!
4 November 2008  | Länk | Livet | 1 kommentar
Kär..........

Mina tyska vänner Jörg och Ursula har varit och hämtad en Grönländsvalp i Norge. Denna söta tik heter Karamell. Hon är så fin, mjuk, gosig och trevlig. En mycket god Karamell, rättare sagt! *LER*

Idag har det varit full fart på gården. Vi har haft besök från jämtland. Mycket trevligt. Lycka till, Bodil och Dennis! Skall bli kul att komma och hälsa på Er! Sen fick vi besök av familjen Hansson. Då blev det bullar o krusä.

Nu skall vi äta revbena med pressä pären....mums.........o jäg sum skull gå ned tio kilo innan jul, snyft......he bli nog svårt de!....Ha det gött!
2 November 2008  | Länk | Livets njutningar | 0 kommentar
Havet är djup........

............och innehåller många delikatesser. Kalle kom hem till oss med flera kilon pilgrimsmusslor och krabbklor. Stod och rensade musslorna i 1½ timme. Har ätit krabba igår, så man såg ut som om man var i sjätte månaden. Det var så jämarns gött!

Nu skall jag göra pilgrimsmusslor i basilikasås till förrätt, älgfilé med ugnsbakade päran till varmrätt o till efterrätt……ja, det tänker jag inte avslöja *LER*

Trevlig afton på Er! Händerna på täcket!

Kraaaaaaaaam

Receptet på pilgrimsmusslor i basilikasås hittar du på; http://www.menyse.com/action/recipe?recipeid=10384


njuuuuuuut!
1 November 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida