Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Då var det jul igen…..

Känns skönt att man skall ha ledigt i över en vecka. Känns som att man behöver det. Har gjort gravad lax, jul karameller, revbensspjäll och pepparkakor. Per-Ola har gjort inlagd-, Cherry- och citronsill. Aron och jag gjorde pepparkakshus. Jag kan ju säga som så, att arkitekt är nåt jag inte skall bli. Tala om fuskbygge! Tur att man fick hjälp av Aron!

Var ute och jagade med Wiggo och Pim imorse i tre timmar. Bra med fågel, men det var en sån skare, så fågel hörde mig väl, innan jag var framme. Det är ju så med jakten…ibland lyckas man och ibland går det rätt åt fanders.

Aron och Per-Ola var och hugade två julgranar. En till tyska och en till oss. Den som vi skall ha, har Aron helt själv valt och huggit ned med sin egen yxa. En stolt kille. Alla fingrarna har han kvar *LER*

Ikväll var vi bjudna på julbord hos Höglands Fisk, Rune och Hilde Johansen. Suverän mat. Jag är ju en stor älskare av lutfisk, så magen min är full av den. Vil tacka så hjärtligt att vi fick komma och för underbar mat!

Har nyss lagt Aron och nu skall jag krypa till kojs. Jag önskar alla mina läsare, vänner, släkt och familj en

……..God jul och Gott Nytt År! Va rädd om Er
22 December 2007  | Länk | Livets njutningar | 1 kommentar
Stadgeträning

Efter en tuff helg i Umeå, så är vi nu på hemmaplan igen och bökar innan jul. Tack Anna-Karin för din gästvänlighet och service. Du är en Ängel med stort Ä!!!

Det är mycket på jobbet nu, så man är hemma sent och hinner inte så mycket. Har hunnit göra färdig alla julkort, inte i tid, som jag hade hoppats på , men skickade är dom.

Alla klappar är köpta, så det känns bra och mitt i allt hinner man med drängen och hunna. Det känns skönt att ta dessa slädsvängar, det är rena dundermedlet för själen.

Wiggo och Pim har fått stå ut med stadgeträning och det går väl hyfsad. Har väl hoppats på lite mera stadga, men det kommer väl med tiden. Pim är ju som en raket.

Skall bli trevligt att få se hur det går på jakten med Pim. Man har ju såna förhoppningar med unghundar *LER*

På bilden ser Ni Frosties och Wiggo
18 December 2007  | Länk | Wiggo | 0 kommentar
Lucia....

Då var det dags för årets Luciafirande. Arons farmor fyller år och har namnsdag idag, så det är mycket firande för vissa. Aron, Per-Ola och jag åkte tidigt till Smulan för att titta på små nissar, lucior och pepperkaksgubbbar och gummor. Mysigt och trevligt med god fika. Aron var lite blyg inför en stor folksamling och det är ju inte underligt att även småttingar kan ha rampfeber. Kylan har gett mig sig lite, det är bara minus 7,9, så värmen är på väg tillbaks. Halsflussen har inte gett med sig, man får väl härda ut. Per-Ola är i Arvidsjaur på hemvärnsövning och tur är väl det att det inte är minus 24 längre LER

Ha en fortsatt trevlig Lucia……
13 December 2007  | Länk | Aron | 0 kommentar
Julstök, julbord och lathundar

Nej, detta är inte klubbade sälar och inte är det kloningar heller. Detta är två rödingar som tar livet med ro mitt i alla julstök. Efter tre veckor med ständig halsont, gick jag igår till doktorn, ”virus” sa han, det är bara att härda ut! Fick nåt bedövande, som gjorde att jag höll på att bita mig i tungan medan jag pratade, så det tog jag bort ganska fort. Det var lite otäckt….

Den 8:e var vi på julbord med ELBK, där Per-Ola jobbade. Mycket god mat och trevligt sällskap. Skratta fick man göra som vanligt i Viktors sällskap. Tokigare person får man leta efter! Mera bilder om julbordet finns under ”julbord –07”

I morgon är det Lucia firande på Arons dagis och det skall bli så mysigt! Det går så fort, både fram till jul och med Aron. Nästa jul går han skolan, så detta är sista jul firandet på Smulan. Känns lite skrämmande, men så är livet.

Ha en fortsatt trevlig kväll. Här är det minus 24 och eld i kaminen……
12 December 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Mår som fisken i vatten....

våra fjuniga saker verka trivas i duvslaget och räven har då än inte vågad sig dit. Snövit blev döpt om, för han kuttrade i slaget en kväll och då sa jag till Aron att "hon" inte kunde heta Snövit längre eftersom det var en kille och då sa jag till Aron att han fick döpa honom.

Gissa vilket bra namn han kom med....? Frostis!!!! Fattar inte hur han kopplade det, men bättre namn kunde då inte Per-Ola och jag hitta. Frågade vart Aron hade hittad det namnet (för Aron äter inte flingor som heter Frostis) Då sa han att det är en bil som heter så i filmen " Bilar"....fattar ändå inte hur han kunde komma på ett sådant bra namn!?!

Fyra är döpta;

Morris = stor killen
Sally = hon som la ägget (Mustang Sally)
Frostis = den som är absolut vit
Ripa = den ser (så gott som) ut som en ripa

Nu vill jag ha hjälp, av Er Blogg läsare, på dom fyra övriga duvor. Dom som kom med dom bästa namnen, får vara med i dragningen på att få komma till Högland och träna sina hundar på dessa duvor! Så lämna ditt förslag under "kommentarer"!

LYCKA TILL!!!
5 December 2007  | Länk | Smått o Gott | 5 kommentarer
Mycket har hänt

Förra veckan har varit en händelserik vecka, därför denna tystnaden på min Blogg.

Förra helgen beslöt vi oss för att omplacera Enki, efter att ha haft honom som familjemedlem i fyra år. Anledningen är att han inte visar den respekt för Aron som han borde. Barn är barn, men Aron går först. Enki har tre gånger betedd sig, på ett sånt sätt, som en hund inte borde göra. Valet hos många hundägare är att avliva en sådan hund, men man kan ju ställa sig frågan; - det finns ju människor som inte tycker om barn, så varför måste alla hundar göra det? Vi fixade ett bra slut för Enki, på en tråkig händelse och man KAN göra bra lösningar utan kula! Han bor nu hos ett par i Svinesund som har vuxna barn, där han får jaga och bo tillsammans med andra hundar. Jag tror att detta blev en bra lösning, fastän det gråter i hjärtat hos oss här hemma. –” Ni har ju två kvar!”, är kommentaren som vi har fått, men det går inte att resonera så! Enki är en individ och Wiggo och Pim likaså. Trots allt har ju Enki bodd hos oss i fyra år. Vi kommer att följa upp hur det går för Enki och hans nya familj och vi kommer såklart att ha ett tom rum här hemma.

Hundsängen blev en succé och hundarna mår som små grisar i den….visst blev den fin?

Fortsättningen på förra veckan blev halsont för min del och det gjorde inte saken bättre, då jag i helgen åkte skoter och hundspann. Det slutade med feber på söndag och jag har legat i två dagar. Feber har gett med sig nu, men jag har ont i halsen som attan och nu har hostan kommit.

I helgen hade vi besök av norrmän och mitt gudbarn fick åka släde, vilket han tyckte vad jätte roligt. Norrmännen stormtrivs i stugan och har t.o.m. lyxat till med en ny skoter. Nina och jag tog en sväng till Tuvbäcken. Härligt, men ganska dum idé för min del, då man inte är kry. Man lär sig väl någongång.

Sen är jag super glad för att vågen ÄNTLIGEN har börjat röra sig nedåt igen. Nu är det totalt 23 kilo borta. Jag tänker ofta på det att jag brukar bära dessa kilon på ryggen då jag är på fjället och jaga i flera dagar…..skönt….I år törs man frossa i julgodsaker utan att ha dåligt samvete. Det som blir svårast nu, är att hålla sig här…jag har fortfarande sex kilo till, som skall bort!
4 December 2007  | Länk | Livet | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida