Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Jag är inte så last gammal.....

.....men ändå så kommer det tankar som går tillbaks till mina unga dagar.

 

Jag minns än i dag, den första snön jag såg med mina blotta ögon. Det var i Rotterdam och jag tror jag var runt åttaårsåldern. Det kom så pass, så att man kunde skrapa ihop till en snöboll och då man hade kastat färdigt mot kompisar, var snön redan borta…..Nästa gång jag skulle få uppleva detta ”fenomen” var 1984. Det var det året jag flyttade från Holland till Norge.

 

Familjen hade åkt färja från Köpehamn till Sverige med vårt flyttlass. Vi sov över på ett vandrarhem och resan gick sedan upp till Lappmarken. Jag somnade till i bilen och då jag vaknade, såg jag träd som jag hade sett i Kalle Anka filmer. Fulla med snö.

Jag trodde inte mina ögon. Jag trodde faktiskts att någon hade klippt ut pappfigurer och ställt upp dessa vid vägen för att människor efter vägen skulle få julstämning, men så var det inte, för då jag klev ur bilen för att känna på det vita som fanns på backen, så var det kallt och blöt…..alltså snö….

 

Sen fick man lära känna ett helt nytt färddån….sparken! Den gick fort och inte visste jag hur man skulle få stopp på den…..*LER*. Det var lill julafton i Krutneset, Norge, Hattfjelldal. Jag skjutsade en farbror med namnet Asmund. (han ligger mig varmt om hjärtat), ned för en REJÄL backe….Inte fick jag stopp på sparken, men det fick en husvägg….

 

Kylan var också något nytt…..minus 48 grader….1985….jag minns hur ivrig jag var på att gå ut, bara för att känna hur kallt det var. Jag hörde inte en fågel, såg inte ens ett dun….jag hörde bara hur det knäppte i träden och hur kvisten gick av, av kylan. Det var kyla det……!

 

Mitt nästa färddon blev skidan.

Inte direkt mitt favvo, men något som folk säger, skall få en att ta sig fram på snön. Jo, nog tog jag mig fram, men den hade kunnat tagit livet av mig också. En gång åkte jag nedför en backe på Aito Klinten och trodde det var en fin och rak raka, men mitt i den, fanns ett stup och inte fan fick jag stopp på mina skibena!!!!!! Som tur var fanns det de som kunde dra upp mig…..

 

Jag har aldrig trodd att jag skulle älska att åka skidor…..

 Jag ä ingen fena på det, men jag älskar det o särskild med hundrna!

 

Sen dessa såkallade ”lappvanta”….Det är inget man har på händerna….det är visst det vita som kommer från ovan….STORA som vantar. Det är något så underbart, som får mitt hjärta att må gött. Det var det som fick mig att komma på att skriva detta inlägg idag.

 

Dessa vantar  känns så underbara då de landar på mina varma kinder,

.....tinar upp och får dom att bli röda som äpplen….

 

Oooooo vad jag älskar snö!!! Tack att jag fick lära känna dig!

29 December 2009  | Länk | Snö | 4 kommentarer
Jag önskar alla mina läsare.....en....

Riktig God (H)jul

&

Gott nyttår, 2010!

Wiggo, Aron och Thai 2009

 

Varma (h)julhälsningar

från oss

ovanför odlingsgränsen!

14 December 2009  | Länk | Livet | 8 kommentarer
Julpyssel....

....och mys är härligt! Då Aron kom hem från skolan plockade jag fram saxen och klippte hans långa hår.

 

 

Sparade 300:- på det. Tycker det är alldeles för dyrt att gå till frissan , då man kan fixa det lika bra själv. Är stolt över mitt resultat ☺ Arons kommentar: "Mamma, jag passar ju riktigt bra i det här!"

 

Efter snaggningen körde vi igång Gråtass jul.

 

 

Det är vår lilla tradition här hemma att spela skivan då vi pysslar. Aron fick DVD:n av sin Gu´mor (Den är på norsk). Skivan innehåller julsånger, så då den körs igång, sjunger Aron och jag för fulla muggar!

 

Då skivan spelade sina sånger, bakade jag ett pepparkakshus åt Aron, som han sen fick pynta alldeles själv.

 

Koncentration

 

Här ser ni resultatet!

 

Aron blev super nöjd med sitt resultat. Tycker du är duktig, min stora dräng ♥

 

Medans Aron pyntade huset, bakade jag pepperkaksälgar.

 

 

Hos oss älgjägarna, skall det inte vara gubbar o gummor, men älgar *LER*. Visst blev de fina?

 

Nu är alla julkort postade. Totalt drygt 60 stycken…puh.

 

Var ute och jagade tre timmar på förmiddagen med Thai medans Aron var i skolan. Mycket fågel, men Thai har inte fattat att fågeln sitter upp i träden. Han måste nog vakna lite. Skall ta en sväng till i morgon. Hoppas på bättre tur då. Hade björnspår, så nallen sover inte än och sen såg jag med STOR sannolikhet, varg spår. Gillar inte det….är rädd om hunden. Har nog heller björn än varg!

 

Sen måste jag säga att det är trevligt att få lite mera kommentarer på min blogg. Jag skickar ett stort tack till alla för de fina kommentarer och ärliga åsikter ♥

Ja, ja ha det så trevligt i all julbök! I helgen får vi storfrämmande….Lääääääängtar ♥

P.S Att jag hinner så mycket har att göra med att jag är arbetslös....om man nu kan säga att man är det....Någon som har ett jobb åt mig? D.S

9 December 2009  | Länk | Aron | 4 kommentarer
Knäck....

...t är jag efter all julbök. Har stått i som bara det med allt för att jag skall ”hinna”, varför jag stressar vet jag inte, men det gör väl alla denna tid.

 

Jag har bakat och gjort;

 

  • Knäck

 

 

  • Lussekatter

 

UTAN RUSSIN, SKALL DET VARA!

INGEN I FAMILJEN GILLAR RUSSIN I BULLAR....

 

 

  • Biscotti

 

  • Mandelmusslor

 Dessa skall jag toppa med "moltekrem"

 

  •  och Mandel-/hasselnöts kakor samt
  • ....och....80 tunnbröds kakor

 

Nu får det räcka till jul!

 

Känner mig mycket mörbultad i kroppen av allt bök o stök. Jag har julstädat färdigt och det doftar så gott av grönsåpa i huset ♥ Har även hunnit tapetsera köket, åt byns snickare med familj! Utbytestjänst är alltid bra ☺

 

En spannsväng till, blev det också förrgår.

 

Sigurd med sitt ekipage....

 

Denna gång fick Thai också följa med....i säcken *LER*

 

Thai spanar in jobbande Wiggo o Co

 

Myspys

 

På tal om lussekatter…..Då jag var på affären för att handla hörde kassabiträdet tala om priset på saffran. Den kostar 35,90 per påse!!!!! Som tur är hade jag kvar fyra påsar sen ifjol, då den endast kostade 12,90, annars hade jag nog skippat lussekatter iår.

 

Var på utvecklingssamtal med Aron. Han är jätteduktig i skolan. Vi blev så stolta då fröken berättade hur bra det gick för honom ☺ Det enda problemet är att han pratar för mycket på lektion. Undrar vem han har ärvt det av? Pappa kanske....*LER*

 

Aron och jag passade på att handla lite julklappar till hans Gudföräldrar. Han fick bestämma vad det skulle vara. Tyckte det blev mycket bra. Sen fick Aron nya skor! Fick 200:- rabatt på det. Fyndet gjorde jag på Husvagnscentret. Tack Kristina o Jonas ♥

 

I morgon skall jag ta en vilodag. Lovade Aron att han o jag skulle göra pepparkakshus. Det blir det enda jag kommer att göra i morgon. Skall ta en jaktsväng med Thai, då Aron är på skolan, men inge mera!

 

Lider jag av ADHD tro? Vad tror Ni?

8 December 2009  | Länk | Livet | 6 kommentarer
Fröken Mirandas känsla för snö...

Vintern är en av årstiderna jag älskar! Idag var jag ute på årets första hundspann sväng. Eftersom jag nu bara har en hund som drar, fick jag låna fem hundar av Sigurd....

 

Sigurd, vinnaren av Beavertrap tävlingen 2009

 

....så han och jag följdes på Brännåkerfjället idag.

 

Jag med mitt sexspann

 

Vi gjorde en sväng på 32 kilometer. Det var ca minus 10 grader...

 

Kall Wiggo

 

   Kall Matte

 

....bra före och underbart väder.

 

Underbart....

 

Paus för att njuta av den vackra solnedgången....

 

Tänk att det finns de som betalar dyrt för att se något så vackert...

 

Sex hundkrafter gör ca 10 kilometer i timmen!

 

Vi startade 12 och var tillbaks 15, så vi fick se solnedgången. Så underbara färger! Jag njöt av att bara stå och titta. Tyst, lugnt och fridfullt. Det enda som hörs är hundtassar som kramar snön och lugna hundflås. En njutning för själen….♥ Jag känner mig så lycklig lottad, som få leva och bo här upp i norr…..

 

 Så här ser man ut efter 32 kilometer.....

 

I måndags fick Aron magsjuka och var hemma i två dagar. Jag trodde jag hade klarat mig, men pyttsan! Igår åkte jag på den! Nu ligger gubben. Det är åtta år sedan sist jag hade det. Det var då jag väntade Aron. Jag satt i bilen på väg hem från en kurs och spydde ned hela instrumentbrädan i bilen……mindre trevligt!

 

Det rullar på här hemma. Håller på med "julvasken" som det heter så fint i Norge. Har såpskurat kökstaket och trägolven i sovrummen. Har städat ur alla skåpen i köket, svärtad kamin och städat ung och fläkt. Skall fortsätta det roliga i morgon….

Ha det gott och ät tio hela vitpepparkorn för att undvika magsjukan!

P.S sen fick vi se en liten pinnoxe idag också då vi var ute....

D.S

3 December 2009  | Länk | Skogen & Fjället | 3 kommentarer
Då var det gjort...

....och belåten är jag! Kändes igår som om jag aldrig skulle blir färdig. Lite smått finns det kvar att göra, sånt som att sätta kvartslist i trappan, få upp TV:n på väggen och få in möblerna. Känner mig mycket stolt över att ha renoverad så gott som ALLT. Det som gubben har gjort är att dra strömmen till spottisarna som jag har monterat, sätta upp en vägg och panel i trappan. I övrigt är det JAG som har gjort det mesta....Det Ni! Är så stolt, så!....men så är jag arbetlös också...(fastän inte hemma *LER*)

 

FÖRE

 

 

EFTER

 

 

FÖRE

 

FÖRE

 

och EFTER...

 

 

Men visst håller Ni med att det blev det fint? Vad tycker du/Ni? Skillnad eller hur?

 

Köpte panelgardinerna på nätauktion och jag älskar dom. Tänker på Nisse Stry då jag ser vinterharen *LER*. Lampan köpte jag på IKEA, den heter ”Storm”. 149:-, som hittat!

 

Ljusstakarna har jag köpt på Elkedjan. Köpte två olika, varför måste det vara lika i varje fönster?

 

Annars håller jag på att städa. Har skurat ur alla skåp i köket och skall skura taken där i morgon. Sen skall det väl upp lite julpynt.

 

Tog några bilder på Aron och hundarna idag som skall bli årets julkort. Det var så vackert ute. Julkortet får Ni inte se, men Ni får ser hur vackert det var ute då jag tog korten….

 

Mitt vackra vinterland....

 

Ha det skönt i vårt vackra vinterland!

 

 

1 December 2009  | Länk | Husä | 6 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida