Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Ooaa hela natten……

2005 byggde vi en uggelholk enligt Internets rekommendationer. Vi hittade bygglov på nätet (som sagt var) och vi satt upp holken i en sälg, där vi bodde förut, men ingen uggla flyttade in i den trivsamma ettan. Efter två år flyttade vi upp i byn, till Per-Olas föräldragård och tog med oss holken. Den placerade vi i tallen (som nu är ca. 90 år), som står bredvid huset. Efter tre dagars placeringen, flög en ”härapuppa” (pärluggla) in i holken. Vi såg/hörde den, då och då, men igår kväll, hörde vi hur det oa:de, i tallen.

Om man läser om ugglornas liv, får man läsa att; pajk ugglan, raggar tjej ugglan, i mars. Det är ju mars, till helgen!!!

Med stor glädje hörde vi ljudet igen ikväll och i holken fanns grabben, så att vi, t.o.m., fick ta bild på honom. Jag måste ju säga, att om jag vore tjej uggla, så nog hade jag blivit kär i denna tjusiga ”pajk” ugglan, eller vad säger ni? Glad blev jag, att få se detta Lill spjuvret!!!

I Övrigt, så är nu väskan packad och även bilen och förhoppningsvis hjärnan, för en helg i Arjeplogfjällen. Jag drar dit, med lite pirr i magen, rustad sinne och en galen, men nog så nära lydig ung hund…….

Förhoppningsvis får vi se en LässLärshare ta pris i helgen…Vilken det blir, får ödet avgöra….

Kram på Er o håll tumma!!!!

LässLärsharna kommer att rocka fett i helgen!!!! Jag lovar…..
28 Februari 2008  | Länk | Livets njutningar | 0 kommentar
He gå gött……

Aron har ävläs för att lära sig att tolka på vanliga längdåkningsskidor bakom Wiggo. Han åkte en par gånger med mig först (de flesta vet ju hur bra jag är på det…*LER*), men han åkte slutligen själv. Tur att Wiggo är lugn och lydig.

Var och sladdade hundspåret med Peter och då kände man att solen har börjat att komma med värmen. Vi fick besök av Erlingssons släktet och Viola passade också på att tolka bakom Wiggo. I morgon skall jag kliva upp tidigt för att ta en tränings sväng med Pim, sen åker Aron och jag till badhuset i Dorotea, härligt!

Per-Ola har påbörjat golvslipningen och det blir så ljust och fint, sen doftar det ljuvligt också, med trä…Längtar tills jag får börja tapetsera.

Ha en trevlig helg allihop och njut av vårsolen!

Kram
22 Februari 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
Ones Knutta Always Knutta

Per-Ola och jag blev bjudna av Cissi och Stefan i somras, att få komma på deras ”Naena” MIV (Mitt I Vinter) Träffen, Storsele på Järjägården. Det tackar man inte nej till. Per-Ola och jag bestämde oss för att köra skoter dit…..men så blev det inte.

Per-Ola fick 39 i feber och blev sängliggande. Farmor var då redan här, så jag drog iväg ensamen. Super trevligt och det var så kul att få träffa alla igen som man inte har träffat sedan man fick drängen (och lite till, typ +/- 10 år). Det blev många och långa pratstunder mot småtimmarna. Det var riktigt trevligt. Längtar redan till sommaren, då man får plocka fram hojen och träffa alla igen. Det är bara synd att fanskapet är så svårstartad. Fick erbjudandet att få vara spätta, men det går ju inte…. *LER*, har man hoj så har man……mera bilder under MIV träffen –08. Hjärtligt tack, Cissi och Stefan för att vi fick komma samt för sängplatsen och kvällsmaten. Ni är så gudomligt snälla! KRAM!!!

Söndagen åkte jag skidor och gjorde ett tappert försök med Pim att hitta fjuniga ljuvliga saker, men förgäves. Idag likaså. Hade bättre tur med Wiggo; 1 orrtupp 1 tjädertupp (dessa två är inte lagliga nu, så man fick titta på dom då de drog sina vingslag förbi mitt huvudet), 1 ormvråk och tre ripor. Skulle önska att Pim var med på denna svängen.

Lill tjejen Blixtra löper….Hon har fått ärva Arons kalsonger och skäms som en gris. Pim tycker det luktar ljuvligt och matte bråkar för att tala om att det är olagligt område. Prefekt att träna ledarskap. Det är inte lätt att vara hund i det här huset.

Per-Ola ligger fortfarande…ja, så är det, och vi kvinnor klagar över att födda barn….*LER*

Aron har provat på att tolka efter Wiggo på skidor. Han tycker det är jättekul, men samtidigt lite otäckt. Vi får träna mera. Han vill helst att mamma åker bakom.

Det var allt så länge, ha e gött!
18 Februari 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Lyckan är…

att få en egen skoter. Per-Ola plockade fram sin gamla Snotrick för att fixa inordning den till Aron. Det har varit så spännande, så Aron har pratad om detta hela veckan och längtad o längtad. Drömt om den, pratat på dagis om det, ja, det har inte funnits något annat än denna skoter. Igår fick Per-Ola igång den men ”hjälp” av sin lilla hjälpreda, Aron. De har skruvat och stökad och nu går den. Lite små fix kvar, men den går. Aron är så lycklig och han tycker att han har världens finaste skoter. (Kolla in reg.nr:et….) Aron hann ta några svängar med den igår, men på kvällen fick han feber och har varit sjuk hela natten. Han ligger fortfarande med hög feber och han är så olycklig över att han inte kan vara ute och köra sitt nya underverk. Han har mest legat i soffan.

Vi firade fettisdag i veckan och passade på sätta tänderna i en semla. Vi hade en ”inte slicka om munnen” tävling, där Aron höll på att skratta ihjäl sig. Det går ut på att man inte få slicka sig om munnen då man äter semlan……den som klarade sig, fick en Daim som pris. Vad vi skrattade gott!

Per-Ola och jag har hållit på med att sätta nytt innertak i helgen och det blir så fint. Sen har jag åkt lite skidor, spann och sladdad mitt spår. Emma Ingelsson var förbi och provade spannet och hon tyckte det var så kul. Hon blir nog lurad att skaffa sig hundar och spann, hon med LER!

Efter mycket funderande hit och dit i veckan har jag bestämd mig för att hoppa av Vindelälvsdraget. Har kommit på, att det inte är nåt för mig. Varför, vill jag hålla för mig själv, men jag värdesätter mitt inre och mina hundar mera än en tävling.

Skall satsa tiden på jaktprov istället. Sen hade vi besök (vi räknade till 26) av en hel drös orrar med knorrar idag. Det är så dags nu, då jakten är slut…grrrrr, dom känner på sig att dom klarar sig! Nej, nu skall jag hjälpa Per-Ola lite med taket och fixa lite go´ fika tills Catharina och Jörgen kommer!

Kram på Er
10 Februari 2008  | Länk | Aron | 1 kommentar
Träningläger i Saxnäs

Efter nästan en hel vecka med feber, värk och infektion, tordes jag ändå åka till Saxnäs på fredagen. Vi, laget, som skall åka Vindelälvsdraget tillsammans iår, skulle träffas för att planera och träna.

Jag tog det mycket lugnt för jag går på penicillin. Trevligt var det att få umgås med en hel del, trevliga människor och många av åkarna och hundar har formen på topp. Synd bara att man inte passar på att ha lite trevligt, och inte ta det så blodigt allvarligt *LER*. Mera bilder uinder "Vindelälvsdraget 2008"

Idag är det fettisdag och det har blivit båda semla och kams. Nu till helgen blir det husrenovering och hemmavistelse. Skall bli skönnt.

Mera snö har kommit och det är mycket bra spann-, skid- och skoterföre. Oooo, vad det är härligt med snö!!!!!
5 Februari 2008  | Länk | Kurser | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida