Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Retfullt!

Att snara ripa är inte det lättaste har jag insett! Inte nog med att jag skall vittja varje dag, men det är ett jädra jobb att lyfta riphagen upp för varje gång det har snöat.

Snöar det dag efter dag och om yr.no meddelar att det kommer att snö i ett antal dagar, låter jag hagen snöa ned efter vittjning, tills det blir bättre väder igen, annars blir jag tokig!

Efter nederbörd skall snaren rensas från snö och is, björkriset skall lyftas upp ur den snö som den har blivit täckt av och sedan får man åka en hel del skidor. Man får åka skoter till det första riphag, men därifrån får man ta skidorna till dom övriga!

Det känns retfullt efter att ha lyft upp hagen, att det just då börjar snö! Det är precis som att någon däruppe spelar ett spratt med mig J

Det retsammaste som har hänt mig vid vittjning är detta igår.....

Då jag anlände till mitt riphag såg jag att ripan/riporna hade varit vid mitt hag och även hade bodd där under natten. Det fanns rikligt med spillning runtom och även snögrottor som dom hade sovit i, men ingen hade gått i snaren....!?

Vad gör jag för fel!?

Sen då jag skulle till att justera hagen, ser jag hur dom står och spanar in mig lite längre bort!!!

Kameran åkte upp fort som bara det. Dom var väldigt trygga!

Det såg ut som att dom vill tacka mig för middagen som jag så fint har “serverat“ åt dom J

Ser Ni båda? Visst smälter dom in bra?

Ja, ja, shit happens J Skall ärligt säga att jag tycker dom är otroligt vackra i sina rena vinterdräkter och i det fina vita, rena snölandskapet som dom så fint smälter ini. Tycker inte Ni?

Skogen är full av överraskningar

 

Det är många som frågar mig vilken kamera jag har för dom tycker att jag tar så fina bilder. Många väljer en omständig objektivkamera för att dom vill ha skarpa bilder, men det passar inte mitt aktiva liv. Oftast tar objektivkameror mycket plats med alla sina objektiv, kostar en förmögenhet och är omständiga att plocka fram vid snabba händelser som man vill fånga.

Det finns sällan tid att stå och byta objektiv för att anpassa motivet. Bilderna jag tar kanske inte alltid blir skarpa och fina, men jag fångar det som är viktigt för mig, händelsen. Det känns som att man har ”fångat dagen” på nåt vis, då man har lyckats fota nåt som har hänt under dagen. Det är tack vara denna lättsamma kamera som jag kan dela med mig om mina äventyr till Er. Skulle jag har stått och jäklats med en massa objektiv, tror jag att jag hade missat många fina ögonblick. Kameran heter Panasonic DMC-TZ20 16x optisk zoom och kostar inte en förmögenhet. Den är liten och behändig. Passar mig perfekt som jägerska!

27 Februari 2012  | Länk | Jakten | 9 kommentarer
Vårsolen

 I fredags, direkt efter jobbet, åkte sonen och jag till Borgafjäll för att åka slalom t.o.m. lördagen. Jag hade huvudvärk hela lördagen (något som händer typ två ggr om året, så jag låg i en snöhög och hoppades på att det skulle ge med sig, vilket det inte gjorde :-( ). Tack E och P för att vi får låna Eran fina stuga jämt och ständigt 

Efter att vi hade åkt färdigt, åkte vi hem. Vi somnade ovaggade.

Idag packade jag skoterkälken och vi åkte för att fiska tidigt på morgonkvisten.

Ihärdiga fiskare

Solen värmde gott och vid 11 tiden anslöt det sig flera fiskare, så vi var sex stycken som hoppades på att fisken skulle nappa. På sex timmar fick endast jag en stackars liten abborre! Det är som med jakten, det är inte alltid man får med sig något hem....

Vi fikade klämmackor, drack varmchoklad.....

Fika!

....och njöt av vårsolen.

Blekfis!

Man kan verkligen känna att våren nu är här.

Wiggo och Aron njuter av vårsolen. Tänk att båda snart fyller två siffrigt!

Olga var bara hemma och latade sig ovanför elementet 

26 Februari 2012  | Länk | Fiske | 4 kommentarer
Mera intressant!

Vore roligt att få uppdaterat sidan lite oftare, men just nu är livet ute, mera intressant!

Jag lovar att komma med en uppdatering snart!

Ha det fint i finväre!

26 Februari 2012  | Länk | Livets njutningar | 2 kommentarer
Fettisdag = Paltkoma!

Idag är det fettisdag och då serveras det blodkams och fettisdagsbullar här i huset. Här har Ni receptet på våra blodkams och om Ni klickar HÄR får Ni receptet på mina hemmagjorda fettisdagsbullar!

Blodkams

Smet:

 • En liter blod
 • En liter mjölk
 • Salt
 • Svartpeppar
 • Kryddpeppar
 • Vetemjöl och kornmjöl (50/50) till lämplig konsistens

Fyllning:

 • 500 gr stekt fläsk tärningar
 • Tärningar av hårdmese

Tillagning;

Koka upp vatten. Blanda smeten. Lägg en klick av smeten i handen. Lägg dit lämpligt med stekt fläsk och några tärningar mese. Forma en kams. Lägg kamsen försiktigt i det varma saltade vattnet. Låt kamsen ligga en stund innan du rör i grytan så att du inte rör sönder kamsen/-erna.

Serveras med äkta smör, hemmagjord lingonsylt och ett glas mjölk.

Blodkams med hemmagjord lingonsylt och ÄKTA smör, mumma!

Överbliven kams kan med fördel tärnas och stekas upp med smör. Häll sedan på lite mjölk och rör så att det blir som en sås. Då är den färdig att ätas

Ha en fortsatt trevlig kväll och ät inte för mycket så att även Ni hamnar i paltkoma J

Hemmagjord fettisdagsbulle. Nysilverskeden med tjädern har jag löst på auktion (sex stycken) för 54:-

21 Februari 2012  | Länk | Godsaker från Mirandas kök | 6 kommentarer
Skam den som ger sig!!!!

Efter jobbet i fredags åkte sonen och jag upptill Borgafjäll med bilen packad av kläder, mat och ute prylar. Fadern i huset var redan på plats. Då vi ankom bjöds det på en supergod “Guldgryta” av Lage och under middagen diskuterades morgondagens strapatser, Daima….. Väderleksrapporten lovade skitväder, men det sket vi i och det ångrar vi inte idag!

Lördagsmorgonen väcktes jag av väckarklockan 06:00. Gjorde en Västerbottensomelett och det dröjde inte länge förrän alla andra i kojan vaknade ur nattens dvala…

Skotrarna packades och vi drog i väg. Olivia var den första att doppa kroken och hon drog upp tre fina rödingar på raken inom några minuter på 5hg vardera! Vi övriga borrade hål och jag lyckades doppa kroken innan slutet, men inte ett napp! Olivia hade nog rätta knycken, tänkte jag!

Men det dröjde inte länge innan Aron drog upp en fin röding och slutligen nappade det även på min krok.

Även jag fick en röding på 5hg

Så här såg mitt resultat ut J

Lyckliga jag i blåsvärä

Vilken dag!

Här fick jag en stor öring ♥

Då vi kom tillbaks till stugan skulle pojkarna basta. Jag hörde nåt mummel från sovrummet. -"Här ser du Lage hur det är att leva med en fågeljägerska, det till och med finns fjun i toalettväskan!"

Medans pojkarna bastade, gjorde jag "fiskbullar" till storfiskarna =)

Är man Finsk, så är man!

Så här trött var Thai på kvällen. Han somnade med huvudet i vattenskålen!

Dagen efter ville Aron åka slalom och så blev det. I strålande sol njöt vi av att vara i Borgabacken.

Det är första gången i år vi kände att solen äntligen värmde! Nu är det nära till våren!

Efter slalomåkningen åkte vi hem och jag vittjade mårdfällorna och tro inte på fan….ÄNTLIGEN efter allt ävel så lyckades jag få dit en!!!!

Frusen rackare!

Skam den som ger sig!!!! Jag skall nog inte ta åt mig äran helt och hållet själv. Det är tack vare Trapperns goda tips och råd, men även den goda parfymflaskan som fick mig att lyckas J

Kolla in klorna!

Nu är det en ny arbetsvecka, men jag skall gå med ett flin på munnen över denna underbara helg som familjen och jag har haft.... ♥

He ä gött att leva!

20 Februari 2012  | Länk | Fiske | 9 kommentarer
Givande motionsrunda!

Det är ljust så tidigt på morgonen och länge på eftermiddagarna så att man hinner ut på en skidrunda innan jobbet eller efter. Det blev den mindre rundan på sex kilometer, man hinner inte så mycket mera!

Ni förstår väl att jag aldrig åker någonstans utan min kamera och som vanligt hade jag turen på min sida under motionsrundan då jag fick syn på denna ungtupp i topp!

Tjädertuppen lät sig villigt fotografera! Jag hann knäppa FEM kort innan han lyfte på vingarna och drog sin kos. Ibland undrar jag om dom ser skillnadbössa och kamera, för inte satt dom så där jädrans bra på toppjakten!

Vill Ni ser flera underbara bilder, klicka HÄR

Jag önskar alla mina läsare en fortsatt fin alla -dag!

14 Februari 2012  | Länk | Hundspann & Skidor | 10 kommentarer
Sagolikt

Aron sa i veckan att han ville upp på fjället och åka skidor, så i fredags efter jobbet, packade jag skoterkälken. Tidigtlördagsmorgon begav Aron och jag oss av till fjälls. Fadern i huset stannande hemma för att snickrabadrummet. Han skulle ansluta sig till oss på kvällen.

Utanför jaktkojan

Då Aron och jag var framme vid kojan, var det först till att skotta fram utedasset och dörren, så att vi kunde komma in. Det är oerhört mycket snö på fjället.

Thai och Aron leker under en stor gran

Helt sagolikt vackert! Vi gjorde upp eld och sedan rustade vi om till skidor.

Aron på grubbmyra

Vackert

Mitt allt

Vi rännä för att kolla mårdfällor. Det var så vackert Hade med mig doftlockmedel som jag hade fått av Trappern och en liter surblod som jag hade surnat hemma, så nu doftar det ljuvligt i fällorna :-/

Aron ville ta kort på mamma

Efter vittjning rännä vi ett tag till, för det var så vackert ute och Aron älskar det! Efter ett tag kom det snöyrväder, så vi åkte tillbaks till kojan för att förberedda middagen.

Mumma

Jag hade såklart med godsaker från skogen, så det blev älgfilé och kantareller med ett glas rött ♥

Middag

Trötter

Vi somnade ovaggade 21:00....

...och vaknade inte förrän 8:00. Gud så härligt!

Aron tog denna "fina" bild på oss :-/

Då vi klev ur kojan såg vi inte ett moln på himmelen och solen sken av glädje!

Det var så vackert ute. Hade nog kunnat vara ute och fotograferat hela dagen!

Delar med mig av några fina bilder jag tog under dagen.

Efter det att vi hade städat ur kojan, tog jag på mig skidorna och åkte med hundarna hem. Det är en sträcka på ca 13 km. Jag gjorde mig ingen brådska. Jag bara njöt av allt det vackra ute.

Wiggo och Thai på högdalsmyra

Jag har verkligen laddat batteriet i helgen....Arons idé var helt topp!

13 Februari 2012  | Länk | Skogen & Fjället | 12 kommentarer
Jag har en maskerad “dosa”!

Efter min arbetsdag, tog jag på mig skidorna, och seladehundarna för att åka skidor till mina riphag för att vittja. På sex kilometer såg jag ETT enda ripspår!

Så då förstår Ni att det inte fanns nån i snaren....

Det kanske inte syns, men jag är faktisk svettig!!!!

....det var desto roligare att komma hem och öppna ett paket som hade kommit med posten....

Det var från Kenneth jag hade fått paket och det var inte en plastask från guldsmeden med en diamantring i, utan denna fina handgjorda näverask med nåt annat i.....

Den doftar så ljuvligt av linolja 

Det är en maskdosa att hänga på livremmen! Då jag öppnade den låg det ett sött litet överraskande meddelande i den....

Han har nog insett att jämte jakten brinner jag för fiske! I år har jag varit extremt försiktig med att pimpla p.g.a. svaga isar, annars hade jag nog varit ute mera och på vatten där jag vet bamsingarna finns.....♥

Jag är så tacksam över denna maskerade dosa! Nu slipper jag slåss om maskdosan med gubben och sonen. Den tar oftast så stor plats i fickan, så jag vägrar bära den, men det blir annat nu! Nu kan den hänga behändigt på livremmen. Vill du beställa en sådan, klicka HÄR

Så ser man ut i en Marius One Piece =) Varm o go är den och röd om kinderna är jag efter dagens skidtur

Nu har jag krupit in i min nya kondom och skall mysa framför TV:n innan morgondagens äventyr…det får Ni läsa om.....kaaaaanske på söndag ;-)

Ha e gött 

10 Februari 2012  | Länk | Smått o Gott | 6 kommentarer
Fettisdagsbullar!

Igår kväll efter jobbet satt jag igång med att baka fettisdagsbullar. Jag hatar köpte! Dom är oftast torra, smaklösa och mandelmassan smakar konstgjort/plast!

I alla år som jag har bakat fettisdagsbulle, har jag av alla bullar komponerat ett eget recept. Jag har tagit godsakerna som jag tycker skall vara i en fettisdagsbulle!

Här har Ni receptet!

40 fettisdagsbullar

 • 12-14 dl vetemjöl
 • 1,5 dl socker
 • 150 gr äkta smör
 • 50 gr jäst för söta degar
 • 2 tsk krossad kardemumma
 • 1dl skållad, skalad & finhackad sötmandel
 • 1 ägg
 • 5 dl havredryck
 • 2 msk olja
 1. Blanda 10dl av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma, mandel och lägg en assistenten.
 2. Värm havredryken till 37 grader. Häll över. Låt assistenten mixa degen kraftigt i 10 minuter. Ha sist i oljan.
 3. Låt jäsa i 40min
 4. Ta degen på bakbordet och knåda lätt. Dela i 40 bitar (dom ser små ut, men dom blir stora som bara det!) Lägg på bakplåtspappersklädd plåt
 5. Låt jäsa under duk i 40 minuter
 6. Sätt ugnen på 225 grader
 7. Efter jäsning pensla bullarna försiktigt
 8. Grädda i ugnen 7-10 minuter

Pensling

 • 2st äggulor vispas med 2 msk mjölk

Fyllning :

200 gram skållad, skalad & finhackad sötmandel
1 dl florsocker
1 dl strösocker
4 st bittermandel

Lite inkråm
Grädde till lämplig konsistens

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den skållade mandeln lätt i 10-15 minuter till dom har fått lite färg. Finhacka mandlarna. Blanda alla ingredienserna.

Garnering

Vispgrädde

Florsocker

Fettisdagsbullarna blir saftiga, smakfulla och vackra!

Lycka till!

På fettisdag äter vi blodkams och pärkams och till efterrätt blir det dessa goda fettisdagsbullar.

Vad äter Ni på Fettisdan´?

9 Februari 2012  | Länk | Godsaker från Mirandas kök | 8 kommentarer
Kotirovans Taiga

Fick ett mail från Kotirovan Taigas ägare, så jag har uppdaterat hennes länk på min blogg. Är du nyfiken, klicka HÄR

Planerad parning feb/mars -12

8 Februari 2012  | Länk | Thai | 1 kommentar
Here comes the sun!

Solen sken idag och en dag som sådan längtar jag till ALLT!

 • Skidåkning
 • Pimpling
 • pepparkaksansikte
 • Klämmackor

...men även hojsäsongen!

Hojarna står dammiga i garaget och jag längtar tills jag får ta fram dom, putsa upp dom och höra ljudet av min Tria.....

Min Triumph

och "Putter Smällarn" (BMW:n) som Aron brukar kalla den för.... =)

Min Bumse

Jag på lånad hoj. Lägger in denna bild åt Lollo =P

Vad längtar du till då solen börjar titta fram?

7 Februari 2012  | Länk | Livet | 4 kommentarer
Tuttekasse!

Det pratas i alla jaktbloggar om bra/dåliga ryggsäckar, bössor, skor, byxor etc.etc, men sällan om en bra BH!

Jag har verkligen problem att hitta en bra sport BH som fungerar bra i skogen.

Dom som jag har hittat har;

 • Smala axelband eller för tjocka, som gör det riktigt obekvämt att bära jaktsäcken/bössa.
 • Gjort för kvinnor med små bröst
 • Ingen luftning fram mellan brösten och inget bakpå ryggen
 • Den klämmer ihop brösten för mycket så att man får värmeutslag mellan brösten av svett
 • Dåliga på att stadga upp brösten och ger ingen stöd vid hög aktivitet i skogen eller då man tränar

Ibland önskade jag att jag var som kossan, gick i sin och brösten försvann helt då man hade ammat klart J Tycker bara dom är i vägen!

Nu vill jag ha hjälp och råd från alla kvinnliga jägare och mina bloggläsare!

Vilken sport BH använder du och vilken rekommenderar du?

Bild: Google

Lämna gärna en länk i kommentarfältet så att jag hittar vart Ni har köpt den J

7 Februari 2012  | Länk | Smått o Gott | 5 kommentarer
Lata kalla dagar

Kylan håller i sig här, men den är inte lika ihärdig som den var i helgen. Thai och Olga dra nytta av varandras värme och det ser gosigt ut då dem båda ligger i hundsängen.

Själv har jag varit inne med halsont och droppnäsa. Aron har haft kompisbesök, men dom var inte brydd för att vara ute. Hoppade från tak, lekte i snön och fikade ute under en tall i minus 30 =)

Känner själv att att jag vill ut och åka skidor snart, men termometern får gärna gå ned först! Jag får fortsätta att träna på crosstrainern tills vädret har gett med sig. Ibland önskade jag att jag bodde nära ett samhälle så att man hade tillgång till olika konditionsaktiviteter inomhus, men så är det att bo i skogen, då får man hitta på egna motionspass =)

Ha en skön dag!

6 Februari 2012  | Länk | Livet | 8 kommentarer
Kylig årsmötes dag!

Åkte till Vilhelmina idag på styrelse- och årsmöte, SSF Västerbotten. Termometer visade följande kyla.....

Fy fasiken så kallt det var! Bilen trivdes inte. Dagen var mycket trevlig och lärorik för min del. Eftersom jag är ny i denna trädskällarbransch, finns det en hel del att ta in, men med professionella ledamöter är det ingen problem.

Det som var det roligaste med hela dagen var att Thais syster, Häggingåsens Tikka, fick Bertil Holmströms Vandringspris med hela 241 poäng! Hon tog i höst tre raka ettor på jaktprov!

STORT grattis till Ann-Kristine, Egon och Tikka Persson med priset.

Nu skall jag krypa i soffan under ett täcke med en varm kopp te. Ha en fin kväll allihopa!

4 Februari 2012  | Länk | Smått o Gott | 4 kommentarer
Kondom?

Såg för några månader sedan en “bebisoverall” för vuxna på nätet och tänkte, vem tusan vill dra på sig en sådan!? Nu har jag ändrat mig!

Var och hälsade på dom Söta på Sockenvägen och frugan i huset sprang runt i en sådan. Tyckte den såg jädrigt skön ut! Googlade och hittade en med Selbu mönster som jag gillade skarpt. Särskild den med röd, men den var slutsåld!

Kollade på tradera men där fanns det en massa kopior och andra grisrosa Zippisar, nej tack!

Blocket...där kanske det finns, tänkte jag. Jajamän, hittade precis den jag ville ha och ingen piratkopia. Dessutom var den sprillans ny, hade rätt storlek och rätt stuk och istället för att betala 1500:-, kostade den 900:-!

Bild: Google

Bra i skogen, men mindre fina vid oväntad besök!

Jihoo, nu åker armens Long Johns med gylf på hyllan, för jag brukar ströva i dessa hemma för jämnan.

Bild: One Piece

Så här ser den ut, men i svart/röd/vit =) Skrattade då jag såg bilden, för säcken som finns med på bilden har jag också! Det är en gammal Bergans säck =) Den ligger på ladugårdsvinden. Skall kanske ta o plocka fram den och hitta på nåt kul med den....

Nu skall jag bli “snygg” och känna mig avkopplad i en norsk kondom J Dessutom behöver jag inte bli brydd då jag får främmande, för man ser då åtminstone någorlunda städat ut J

Ha en fin dag! Själv har jag städardag på min lediga dag =/

2 Februari 2012  | Länk | Smått o Gott | 4 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida