Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Inget är så roligt.....

.....som då det röres i spöet *LER*

Aron och jag rustade oss och drog till några småtjärnen vid 10 tiden. Vi hade med oss go´ fika och pimpelspön. Kl.16 var vi hemma igen och jag hade lyckats få dessa fina rödingar. En av dom var utihållet liten, men var gör man då den hade svalt hela kroken!?

En lyckad dag. Aron har taget bilden på mamma o fiskarna *LER*. En bild på enbart fiskarna finns i mappen "Fiske"

Sex arbetsdagar kvar, sen är det semester. Jag har tagit semester över påsk. Hoppas det blir fint väder o bra skid- o skoterföre, så att familjen kan vara ute hela dagarna.....

Ha det gött!
31 Mars 2009  | Länk | Fiske | 0 kommentar
Inget....

....bottennapp fick vi inte då vi åkte till Borga i lördags, men lite att stö sig på!

Per-Ola, Aron och jag, hade bokad Höglandsbaracken från lördag till söndag för att blöta krokarna. Vi klev upp 04:30 och drog iväg till fjällen. Först var vi till Varjärn, men där fick vi bara små stenbita som fick åka tillbaks. Sen åkte vi till Daima, men även där var det inget att få. Vid 15 tiden började det att blåsa upp och snöa, så då åkte vi tillbaks till stugan.

Dagen efter löste vi Borgakortet och testade små tjärnen runt Borgafjäll, men inte med några stora framgångar. Några öringar fick vi och även en mini lake *LER*....se under mappen ”Fiske”. Vi fick oss ett gott skratt, om inte annat.

Då vi kom hem igår, körde vi igång grillen för första gången i år och det smakade riktigt gott med vitlöksmarinerad älgrulle, efter två dagar på fjället.

Väl hemma igen. Har hunnit baka lite till påsk. Grovbulla, sockerkaka och kanelbullar. Tror jag skall baka lite knäckbröd också. Hade inte alla ingredienserna hemma, så det får bli till helgen.

Slutligen vill jag berätta att Ni kommer att få se ”finare” bilder på min blogg i framtiden. Alla har väl sett att jag älskar att ta bilder och i torsdag fick jag en tidig födelsedagspresent av Aron och Per-Ola. En ny kamera! En Panasonic, Limux DMC-TZ5 med 10X optisk zoom! Tror Ni jag blev glad?....Jo, överlycklig!!! Tårarna bara rann. Precis vad jag önskade mig! Funderade förut på att skaffa mig en system kamera, men den är ju för stor att bära med sig på jakt/fiske etc. etc. Limuxen har samma funktioner som en system. Det som är bättre med Limuxen, är att man inte behöver dra med sig objektiva och annat rat! Liten och behändig och alla möjliga funktioner. Oooo är så glad för presenten!

Snart slut på ledigheten och tillbaks till verkligheten igen!

Have a nice day!
30 Mars 2009  | Länk | Fiske | 1 kommentar
Jag beundrar....

....mina höns! Vi har tretton styck och varje dag får vi tretton ägg! De är så duktiga, mina små ”pönen”! Äggen går som smör....köpare älskar våra gårdsägg.

Fick ett trevligt meddelande från B och D, de som köpte mitt duvslag. De har fått tillökning. Grattis! Vi trodde duvorna var i chock än och att det aldrig skulle få bebisar mera. Det tråkiga som hände innan flytten, var att lekatten va ini duvslaget o dödade 6 stycken. Ingen var uppäten, de var bara ihjäl bitna. Kändes för jävligt! Skall inom kort göra ett besök, för att kolla hur duvorna har det hos B och D. Man har ju ett ansvar, trots att man har såld dem…fast det var ju inte duvorna jag sålde, det var ju duvslaget. Och de stackare som var kvar, fick följa med på köpte. Jag kan ju inte sälja duvor som jag i min tur hade fått! Huvudsaken är att de har kommit i goda händer, vilket de nu har.

Igår hade vi födelsedagskalas för drängen. Mycket paket, tårta o sång. Aron har valt bort barnkalas. Han fick välja mellan barnkalas eller badhus weekend i Ö-vik tillsammans med familjen L. Han valde det sist nämnda. Känns på sett o vis skönt. Man kan lägga pengarna på något roligt för hela familjen o så slipper man barnkalas böket.....

Bagarstugan är nu nästan färdig. Det som finns kvar att göra är att måla golvet (det kan inte göras förrän till sommaren), göra ett skåpdörr till, till bagarbänken och betsa det vit. Sedan är det klart. Bilder finns under ”Min Bagarstuga”....

Det finns även lite nya bilder under ”Fiske”. Vill Ni veta vart vi har fått dessa fina fiskar....tja....If I Tell You, I Have To Kill You *LER*

Ha en trevlig helg!
27 Mars 2009  | Länk | Livet | 1 kommentar
I morgon ....

...är det sju år sedan vi fick vår Aron.

Tänk att du fyller sju år, Aron. Vi älskar dig!

Kram o pussar i massor från mamma o pappa!

Bilden är tagen 28/3-02, Aron var 2 dagar på bilden. Tänk att han har varit så liten *LER*
25 Mars 2009  | Länk | Aron | 4 kommentarer
De ringde...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Går det utför....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Lyckliga vinnare....

Fick ett glatt SMS från mina norska vänner Wiggo Bråten och Snorre Nicholaisen igår. Wiggo fick ett 1UKL och Snorre ett 2UKL i Hemavan på fjällprovet. Gud vad härligt o vilken känsla! Njut av vinsten!

Ett STORT grattis till Er båda!!! Klappa hunna...vi ses snart!

....Sen efter ovanstående inlägg, fick jag, just före lunch, SMS från Anna Edvall. Hon hade också lyckats med sin unghund, Rallys dotter, Kalla. De fick 3UKL! Ett STORT grattis till Er också, såklart!

Tänk va mycket duktiga hundar det finns!

Fick nu av Anna denna bild för att lägga ut på min blogg. Tänk va världen är liten! ALLA mina go´pajkar på samma bild. Från vänster Wiggo Bråten 1UKL (min Wiggo är döpt efter han *LER*), Snorre Nicolaisen 2UKL, Stellan Johansson (min favvo domare!) och sist go jänta Anna 3UKL...Va jag glädjas mig med Er! Fan så kul att Ni lyckades!

NJUUUT!
16 Mars 2009  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Solen skiner!

...och jag väntar på att det skall bli varmare, så att Wiggo o jag kan åka skidor. Aron skall åka till sin kompis A idag. Fadern i huset har varit på skotertur hela helgen, med en hög vänner....

Igår var Aron, A och jag på Björnrycket/pimpeltävling. Ingen fiskelycka hade vi, men A vann på startkortet, så det var ju roligt. Efter det åkte vi på varmbadet som Höglands AIK bjuder på (- vi tackar för det). Härligt! Där var vi en timme. Fick av A:s mamma en jättefin present. Det värmde så oerhört. TACK A-E, jag fällde en tår!

Då Aron och jag kom hem, satt jag mig och tittade igenom lite bilder o hittade dessa två. Alla, inklusive jag, tycker att Aron är pappa upp i dagen, men här är han faktiskt lik sin mamma *LER*

Jag är 10 månader –72 på kortet och Aron är 7½ månad –02. Det skiljer 30 år mellan bilderna. Nog är livet ett mirakel. Lill drängen blir stor dräng om tre veckor...känns så otroligt att det går så fort.

Har nu lagt in lite bilder från Mitt I Vinter Träffen –09, under mappen ”MC MIV –09”. Jag vill tacka NAENA MC, för att jag o gubben blev bjudna till detta trevliga arrangemang, Lisa o Ludde för allt fixande o donande, provturen på bandcrossen, Arne för långkalsongerna och Thomas för de vackra BMW örhängen (är så lyckliga för de, du anar inte!) Tack till Er alla, vi ses till sommaren!

Fortsatt trevlig helg allihopa, nu skall jag ut med skibena och i kväll är vi bjudna på middag....mums!

Tjauw!
15 Mars 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Snabba ryck.....

.....hem igår, med tantbilen, för att åka skidor innan drängen o gubben hann hem till middag. Det blev bara en mil, men jag han i alla fall hem innan solen gick ned.

Wiggo o jag fick se en singel ripa o en orrhöna, det var det ända. Vi fick chans att träna lugn i flog o blåsa ligg. Skulle vilja vara ute o jaga mera, men än bär det inte så vidars bra. Är skitless på att vänta på bättre före....Mera fågelsituationer hade inte vore helt fel. Vi får motioner o få upp konditionen ordentligt, samt träna dressyr, innan någon start på prov (om det nu blir någon). Pris i Segrarklass vore inte helt fel o inte helt omöjligt, med tanke på hur Wiggo har fungerat på höst- o vinterjakten, men då gäller det att han hittar fågel med detsamma....~drömmar~.....allt kan hända!

Drängen fyller snart sju, så det är till att ordna med barnkalas o födelsedagspresent. Presenten är fixad, men det är lite små fix kvar. Sju år....he gå så fort! Snart är han tonåring.....NEJ, usj, inte än!!!!

Tjauw!
11 Mars 2009  | Länk | Hundspann & Skidor | 0 kommentar
Hemlisar....

Som många av mina läsare har märkt har jag vid vissa blogginlägg krävt ett lösen. Anledning till detta är att jag fick mig en tankeställare från en okänd bloggläsare som älskar att läsa min blogg. Jag bestämde mig då för att ”spärra” vissa läsare att få läsa mina inlägg. Endast mina närmaste kan då läsa dessa. Det finns alldeles för många nyfikenstrutar som läser min blogg bara för att ralla o prata....Till alla mina närmaste; maila mig, så får Ni ett lösen.

Fick en fråga från en bloggläsare vart man kan köpa skoterledbevis. Den säljs hos Höglands AIK. Tyvärr så står det inte på deras hemsidan, hos vem man kan köpa den....men håll upp ögonen på denna länk, så kanske de lägger till det snart;


http://www.foreningsliv.nu/hogland/index.php?expand=1&pageID=202&subpageID=1283


I övrigt, så har jag åkt skidor med Wiggo i lördags. Var förbi Stuttvattenberget och det var lo trampet överallt! Några stackars ripspår hittade vi, men frågan är hur länge de är kvar, då lon springer på området!?

I söndags målade jag färdigt i källaren, det blev så ljust o fint. Per-Ola snickrar på bagarbordet, även den blir fin. Till sommaren skall jag måla golvet, sen skall det väl vara klart. *LER*

A var hos oss i lördags och lekte med Aron. Små farbröderna var ute o körde skoter. Sen hade de annat bus för sig i djupsnön. På kvällen blev vi bjudna till E o P. Mycket trevligt sällskap. TACK! Vill även tacka E o D för sällskapet!

På söndag åkte Aron till sin kompis B. Det märks att han börjar bli stor. Kompisar betyder mycket i den här åldern. ”Tråkigt” att vi bor där vi bor. Det blir mkt skjutsandet hit o dit.

Slutligen vill Jag tacka Thomas för de fina örhängen och Arne för långisarna! Ni är för snälla! Bilder från Saxnäs kommer inom kort....

Ha det gött allihopa!
10 Mars 2009  | Länk | Livet | 3 kommentarer
Snart slut på arbete...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Tung....

dag idag...det är bara att hålla de övriga i hand o se glad ut, men nog är det svårt...
5 Mars 2009  | Länk | Livet | 1 kommentar
Hosta....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida