Min almanacka är som fullbokad med olika aktiviter hela tiden....
I söndags var det utställningen i Åsele.
Thai fick CK och blev andra bästa hane ♥
Tack SSF Västerbottens Inland för en trevlig utställningsdag med en mycket bra och förnuftig domare!
Stort grattis till Anders Bohms Lakansjöbäckens Kirak som blev BIS och Karl-Göran med Lakansjöbäckens Liisa som blev BIM ♥
Fick träffa Thais avkomma Sakko ♥
Sakko fick excellent och blev bästa hane i sin klass och den enda hunden i juniorklassen som fick pris, då övriga juniorer inte gick med på att visa tänder för domaren....
Efter Åsele blev det lite vittjning.....
Det har gått trögt iår....Men då det väl händer blir man överlycklig ♥
Sen var det dags att dra iväg till fjällen....
...För att träffa finaste och bästa Linda ♥
Hon är nog den finaste vännen jag har lärt känna i mitt liv ♥
Jordnära, lugn, snäll och ärlig.
Hon är jag rädd om ♥
Att vistas hos henne kan ta luften ur en....
Utanför min stuga betade riporna i träd och jag ska ärligt säga att jag blev rörd och tagen av stunden och en aningens religiös ♥
Det blev skidåkning på fjället och fina turer med Lindas familj ♥
Ripan är, enligt mig, den vackraste fågeln som finns. Lite fiske hanns det också med under min vistelse i Gränssjö.
Röd som elden, men oätanes.
Då rödingen är så här röd är den på väg ini leken och äter ingenting. Den är mager och vit i köttet och smakar ingenting. En turiströding rättare sagt. Vacker är den oavsett färgen.
Mitt torkade älgkött är nu äntligen klart och smakar utsökt!
Hann med en sväng till stan och investerade mig själv ett par nya fritidsbyxor.
Blev ett par underbart sköna Norröna. Dyra som tusan, men nu då jag äntligen är i mål med vikten, unade jag mig ett par. Sen hade jag sån tur att gubben betalade dom
Sonen fyllde 13 igår, så nu finns det en tonåring i huset....
Någon traditionell gräddtårta ville han inte ha, han ville ha en smörgåstårta och så blev det!
Gjorde en skaldjurs smörgås tårta, som smakade utsökt!
Här har ni receptet;
18 skivor formbröd
Räkfyllning:
250 g räkor med skal
2 dl crème fraiche
½ dl majonäs
2 msk färsk gräslök, hackad
2 msk färsk dill, hackad
Krabbfyllning:
2 burkar krabbkött à170 g
200 g naturell färskost
2 msk sötstark senap
½ dl färsk dill hackad
2 msk färsk gräslök, hackad
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
Garnering:
3 dl crème fraiche
1 ½ msk färsk dill, finhackad
1 ½ färsk gräslök, finhackad
2 krm salt
2 hårdkokta ägg
1 citron
100 g räkor
30 g röd stenbitsrom
färsk dill
Gör så här:
1. skala och hacka räkorna och blanda med övriga ingredienser till räkfyllning.
2. Låt krabbköttet rinna av ordentligt och blanda ingredienser till krabbfyllning.
3. Vispa crème fraichen fast och blanda med dill, gräslök och salt. Kantskär bröden och lägg ut bröden på skärbräda för botten. Ta en springform ca 24 cm och lägg uppepå och skär runt. Gör likadant med övriga bröd, så att du att du får tre tårtbottnar.
Gör din tårta med de två fyllningarna och garnera den med den vispade crème fraichen och garneringen.
Verkligen smaskens!
Annat kul som är på G är att jag har tagit tjänstledigt och ska börja jobba hos Norråkers Handel. Vill göra nåt nytt, så jag hoppas att jag kommer att trivas där. Tack Ida, Maria, Flisan och Carola för att Ni vill ha mig
Nu vill jag önska Er en trevlig helg och tack för alla trevliga och fina kommentarer
För min del blir det idag saltsten- och vedkörning och imorgon utställning i Åsele med Eiko