Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Härliga tider…

Solen värmer, så det gör ont i skinnet. Det har varit varmt som bara det, och skaran håller tills 13:00 tiden. Tjärnen håller än, så det går att dra upp en röd- & öring eller två. Jag fick en fin en på 5hg och det är inte ofta. Lyckliga jag blev alldeles lyrisk! *LER*

Farmor och farfar är hos oss i helgen och vi njuter av våren. Vi har just avnjutit en grillad älg middag. Konstigt att tänka på, våra vänner i söder, som kör hoj, då vi i norr, fortfarande kör skoter!

Det är härligt med snö och vårsol, fan vad jag är glad över att vara ”norrlänning”

Trevlig helg!
25 April 2008  | Länk | Snö | 0 kommentar
Den ljuvliga tid nu kommer…

Här står vårsolen på topp. I tre dagar har det varit klarblå himmel och man längtar bara ut, då man sitter framför dataskärmen på jobbet. Vi hann då ut, Aron och jag. Vi åkte skidor och pimplade. Härligt! Vi var röda som tomater på kvällen!

Vägen har nästan tinat upp så man längtar att få ta fram hojen, skulle bara önska att han var lite mera lätt startad.

Var ute med Wiggo förrigår och tränade och vi hade skrämd iväg en järv. Han har varit 300 meter från vårt hem. Det är nära, men det är ju förståeligt att den kommer så nära, eftersom det inte finns ren på fjället längre, måste han leta sig närmare byn, för att leta föda.

Det sägs att man har sett en varg i Dabbsjön. Vet inte riktigt vad jag skall tycka om det. Det jag känner är att man är rädd om hunden. Man har ju lästa/hört hur det är i södra Sverige.

Han en skön dag! Kram kram
23 April 2008  | Länk | Snö | 0 kommentar
Orren med knorren, kommer med våren…


Solen skiner och snön börjar smått att försvinna. Än är det frostnätter, god skare och mycket snö högt uppe på fjället. Veckan har gått fort, man hinner nästan inte ens tänka. Var till Norge förra helgen på jaktprov, men drog Pim sist dagen, p.g.a. att han fick magsjuka. Veckan har bestått av att kurera Pim, jobba, städa, skriva krönika och plantera om mina små paprika-, tomat- och gurkplantor till större krukor. Jag har även sökt ett annat jobb (aldrig dumt att prova något nytt) och det verkar som att jag kommer att få det. Har inte bestämd mig helt om jag skall ta det. Det är ju alltid tryggt med det man har och att vara fastanställd. Få se hur det blir, får sova på det.

Imorgon skall Aron, Wiggo, Pim och jag ta en skoter kombinerad skidsväng på fjället. De har lovat fint väder och det är till att passa på, innan det inte bär längre. Per-Ola har varit borta hela veckan på bandvagnskurs och kommer inte hem förrän söndagskväll. Vad vi längtar efter honom!!!!

Skat skrälla håller på att bygga bo i min stor tall…, vilket jag inte uppskattar helt. Aron frågade en morgon varför jag kallar dom för ”skatjävla”, man får nog tänka på vad man säger *LER*

På morgonen kan man höra orrspel och det låter ganska trevligt. Två svanar har flugit förbi här en par ggr, så det är inte länge kvar till våren. Trevlig att de är återkommande. Ifjol råkade ett svanpar ut för en olycka, där en av dom flög in i elledningen och dog. Svanor lever ju i par, hela livet ut, så vilken tragedi! Ån har smått börja visa sitt glittrande vatten, så det blir bra då svanorna nu har anlänt efter sin långa resa.

Något annat trevligt som har kommit till oss här uppe i byn, är en utter. Det är något mycket ovanligt nuförtiden. Hoppas jag lyckas fånga den med min kamera en dag!

Veckan kommer att bestå av att planera färdigt dressyrdagen i Lycksele den 18:e maj åt VBFK. Alla ni som är intresserade kan gå in på http://vbfksidan.web.surftown.se/ för mera information. Skall även börja planera skogsprovet i Varpsjön som jag och Mickael Nichlasson skall hålla i, sista helgen i augusti. Det skall bli spännande. Mycket fågel där….bara alla har samarbetande och lydiga hundar, så kommer det att tas många priser där! Hoppas jag är en av dom, men Pim har visat allt annat än lydighet, bara jaktlust…

Sköt om Er, njut av den sista snön och sköna vårsolen, för snart så är der grönt på backen!

Kraaaaam!
18 April 2008  | Länk | Snö | 0 kommentar
Barnkalas för stor killen…

Helgen började vi med att göra färdigt på övervåningen. Nu är det nydragen ström och allt är klart. Det blev så fint och Aron trivs på sitt nya rum. Vi investerade ny säng och skrivbord till honom. Stor drängen skall ju börja skola till hösten, och då kommer skrivbordet bra till pass.

Det var stor städning på lördag, för det var ganska så rörigt här efter renoveringen. Gud, vad mycket som dras fram, då man renoverar! Undrar hur det blir, nu då vi skall börja med badrummet…!!?

Per-Ola, Aron och Nisse åkte ut för att köra ut saltstenar och byta ruta i Lappstugan. På kvällen var vi hembjudna till Ingelssons. De är ju så glada och trevliga! Man får sig en hel del goda skratt inom stugan där. Aron fick ett jättefint lappbälte av Torkel för att ha kniven på. Han är ju så malig och stolt över den, då han går där, med kniven på bältet *FNISS*

På söndag hade vi barnkalas. Den började vi 14:00 i Hankesbacken, med pulkåkning och korvgrillning, sen åkte vi hem. Där fick barnen åka mitt lilla hundspann och Arons Snowtric. Det var väldigt uppskattad att få åka bakom hundar!

Köpte oblater med Blixten på, som jag hade på tårtorna! Super kul grej för barnen! Ett måste, för ett vällyckad barnkalas! Det var full rulle till 19:00. Jättekul kalas, Aron var helnöjd med dagen. Paketen brydde han sig inte så mycket om, han var nog mest lycklig över att kompisarna kom till Högland.

Idag hade jag tänkt mig på fjället, men här är det snöstorm, så jag får nog avvakta och se om det lugnar sig mot eftermiddagen. Är något avis på min svägerska, som ligger och njuter av 19 grader i solen på Mallorca.....

Mina tomat- och gurkfrön har kommit upp, men inte paprikorna. Har beställd tackor med lamm som skall beta här i sommar, så att det blir öppet och fint runt stugan, ja, kort och gott, det ä full rulle, som vanligt!

Ha ä bäst
7 April 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
Det var visst några som gick på det.....

APRIL APRIL


Äntligen!

Den visar positivt!
1 April 2008  | Länk | Livet | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida