Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Veckan som har varit....

....har jag inte hunnit skriva så mycket om. Som dom flesta av mina bloggläsare vet, så åkte jag till Norge, Hattfjelldal, förra fredag, för att starta Wiggo i SKL. Torsdagen innan, fick jag ett virus med feber, så det var ju mindre bra.

Drog iväg ändå. Mellanlandade hos min väninna Åsa, i Tärna för fika. Så trevligt! Vi hade så mycket att babbla om efter 13 år! Fredagskvällen, väl framme i Hattfjelldal, blev vi bjudna på färska räkor hos bekanta. Så jädra gott!

På natten hade jag feber igen. Dum som jag var, startade jag Wiggo ändå. Vi tog oss upp på fjället och efter tre timmar var det färdigt. Wiggo blev slagen i fågel. Inget att göra med det. Sen var ju före inte den bästa. Ingen nattfrost, så det var genomslag något så kopiöst.

Det roliga med hela helgen var att, två av mina vänner, fick ett 2:a pris i ÖKL. Åsa Bjelkeby och Wiggo Bråten. Ett stort grattis till Er. Så jädra roligt att Ni lyckades. Det är svårare att få pris i ÖKL än UKL, för i ÖKL bedöms den färdiga jakthunden. Här är det allvar och ingen lek.

Sen fick Magnus Könberg tillbaks sin hund idag som försvann på provet i Lofsdalen, som han trodde hade gått ned sig i någon bäck. Tänk vad bra allt kan bli. Skönt slut.

På lördagskväll var jag hemma igen, för man vill ju helst vara ”hemmasjuk”....På söndag var jag på bena, så då blev det krattning av gården, rensning av blomrabatten och gödselspridning. Hönsgödseln är nästan slut. Skänkte det till byborna, för avhämtning. Wiggos utegård är också städat, så den är fin o fräsch nu.

Aron har nu kommit igång med crosskörningen för fullt. Han kör helt självständigt nu, med sin nya cross, som han fick på 7-årsdagen. Malligare kille kan Ni leta efter *LER* Stora killen....snabblärd sådan, tog inte ens 10 minuter!

Ha en trevlig Valborg!

Vi är bjudna på middag.....mums, skall bli så trevligt!
29 April 2009  | Länk | Jakten | 3 kommentarer
”Slutet gott allting gott”

JIPPI, Jenny & Magnus!

29 April 2009  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Tibertiusdagen har passerat.....

........den 14 april, går björnen enligt seden ut ur sina iden.

Ifjol hade jag personligen en björn på gården. Iår har jag inte sett röken av den *GLAD*

Här kan Ni höra på Einars björnmöte

Eina

*LER*

28 April 2009  | Länk | Skogen & Fjället | 0 kommentar
Det närmar...

....sig provet o jag ser fram till det med blandade känslor....Lite pirrigt är det ju att starta i SKL, men det skall nog gå bra, bara vi hittar fågel.

Wiggo o jag tränade lydnad i förrgår o igår. Det blev apport-, stadga-, avance-, lugn i flog/skott o pipa träning. Det känns bra...men allt kan hända. Är jätte inställd på att vi kommer hem med pris!

Har lite ont i halsen, men jag hoppas det ger med sig.

Erika är i Härnösand, så det blir ingen träff med henne i Tärna *SNYFT*, men jag skall träffa Åsa! Skall bli så kul! Sen blir det ett besök i Joeström o slutligen några besök i Hattfjelldal....

Lääängtar......

Är Ni intresserad av en pointervalp? Hör av Er till mig. Jag har någon som skall ha valpar i maj. Mycket VÄL meriterade föräldrar. Mamman SM-vinnare, skog 2008 o pappan har tagit flera premier i UKL o ÖKL.

Nej nu är lunchen slut snart!

Tjauw!DEN 6:e MAJ KOMMER FJÄLLVETERINÄREN, ANNA WALDENSTEN, 0670-109 09, TILL DOROTEA. RING OM NI VILL VACINNERA, BEHÖVER VAROR, M.M.
23 April 2009  | Länk | Wiggo | 0 kommentar
Brännåkerfjället..........

.....var dagens utflykt. Klev upp med tuppen o var redan på fjället kl.09:00. Blå himmel, men blåsigt värre!

Per-Ola, Aron o Peter var ute o körde ut saltstena o ved. Tur att det finns flitiga gubbar i jaktlaget vårt *LER*

Wiggo o jag var o tränade, som sagt var på Brännåkerfjället. Några fågel hittade vi i alla fall o mycket snälla sådana. Fem kompletta fågelarbeten, så jag är mycket nöjd. Har fått svar på varför han la sig i ståndet förut. Tänk att man inte fattade det! Matte kan var lite ½ korkad ibland *LER*. Tack HH, för hjälpen! Tänk vad enkelt det kan vara ibland.

Nu är det sluttränad innan jaktprovet. Wiggos fötter är sönder, så dom måste återhämta sig innan start o det känns som det är ingen mening att nöta på mera, nu då det går som bäst!

Per-Ola o Aron var hemma samtidigt som Wiggo o jag. Vid 15 tiden. Efter att ha behandlat o lindat Wiggos tassar, åt vi inlagd sill, mums. Nu väntar vi på främmande från Lövstrand!

Ha en trevlig helg allihopa....

bilden är tagen vid Grundsjön mot Gitsfjället. Wiggo står för en kull på tre ripor.
18 April 2009  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Footloose....

....efter ett besök hos Lollo. Var hos henne, för fotvård igår o det är helt underbart! Rekommenderar henne varmt, Lollos Fotvård i Vilhelmina!!!!

Sen efter behandlingen blev jag bjuden på pepparbiff hos henne o Roffe. Tack så hjärtligt för god mat...mums

Måste dock notera en liten sak....BMW är bäst...som Ni läsare ser...på bilden...Lollos cykel...så är det att äga en Harley *LER* Hoppas Roffe får igång den till sommaren, Lollo, annars finns det alltid en BMW att låna hos mig *LER*

Have a nice day!
16 April 2009  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Man....

...lär sig så länge man lever.

Har några små irritationsmoment på Wiggo som jag måste bli kvitt. Fick tips från GF o FN hur jag skall fixa detta. Tror att det inte är några större problem, men stort nog för att det inte blir ett pris i VK. Skall fixa det. Än är det två veckor kvar. AE o jag får jobba på....*LER*.

Var ute o fiskade med familjen igår. Några rödingar fick vi, men inte så många som vi hade hoppats på. Aron o jag var ute på morgonen o fiskade, men inget då heller. Bättre lycka nästa gång!

Aron har hämtad sin cykel ur ladugården o är överlycklig över att kunna cykla på skaran.

Wiggo o jag var också ute en sväng igår o jag lyckades göra en rejäl vurpa med skidorna, så jag är alldeles blå på ena skinka, låret o vaden....aj. Tur man har ett rejält fettlager, för som jag åkte på rumpan, hade det nog kunnat gå av ett ben. Shit happens....

Wiggo står o lägger sig inte i ståndet längre. Tror det var som FN sa, han var trött. Han la sig inte då Anna, Regina o jag var ute, så det var bra en tillfällighet.

Skall alldeles strax göra mig redo för avfärd till Lollo...skall bli så trevligt. Aron ville inte följa, han ville åka till en kompis.

Skönt med påsklov....
15 April 2009  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Dagens.....

...strapatser gick till Risbäck. Därifrån åkte Anna Edvall, Regina Lindberg, jag o hunna till Rissjön, Lill Månkes och vidare mot Gitsfjälletskant. Vi tränade hunna i nästan sju timmar. Resultatet av det hela var, 3 ripor varav ett resulterade i ett super fint fågelarbete på Reginas pointertjej! Kul! Har tagit massor av bilder, men dom får jag lägga in en dag då jag har gott om tid o det pissregnar ute eller dyl. *LER*

Wiggo var stor i söket idag. Ja, man skall kanske inte kräva så mycket av en hund som har varit ute, fyra dagar i sträck.....

Jag ser ut som en tomat i nyllet o känner mig mycket belåten, efter fyra dagers skidåkning. I morgon blir det fiske för familjen!

Ha det gött i vårsolen!

Tjauw!
13 April 2009  | Länk | Jakten | 1 kommentar
Bästa....

.....födelsedagen på länge, hade jag i fredags. På skärtorsdagen åkte jag o familjen upp på Blaikfjället för att slå läger i Lappstugan. Kälken var packad med skidor, pulka, massor av mat, startpistol och påskriset. Väl framme åt vi sill, gravad lax o annat gött.

Fredagen klev vi upp tidigt. Per-Ola o Aron åkte ut för att köra ut saltsten o Wiggo o jag för att träna. Det blev en lyckad dag. Sex kompletta fågelarbeten på Wiggo o en stöt. 15 ripor o en orrtupp fick vi se den dagen. Lyckad dag, kan man säga! Lyckades ta en bild på ett fågelarbete o ripan. Mera bilder finns under ”Vinterjakten” Ni kan se ripa längst till vänster o Wiggo till höger. Fredagskvällen avslutades med födelsedagskalas i kojan med påskbord, vin o en Jägermeister.

Dagen efter åkte vi till Klinkhöjda. Wiggo o jag åkte ut på skidor. Tre kullar hittade vi och tre kompletta fågelarbeten. Sen blev det dimma på fjället, så vi fick ge oss. Jag är nöjd med Wiggo som bara det, det ända som jag är lite besviken över, är hans tröga avance och att han lägger sig med engång då han hittar fågel!? Varför, fråga mig inte.....irriterande? JA, men huvudsaken är att han respekterar fågel, är lugn i skott o flog och inte tar efter.

Påsken har varit underbar. Aron har byggd snögubbar, åkte bob, byggd snögrotta, varit påskkärring (mera bilder finns under ”Aron”)....vi har ätit underbar mat.....och så har vi sett solen! Kan man ha det bättre?

Ha de gött!
12 April 2009  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Provkörde kvasten....

...gjorde Aron och Wiggo igår, på Blaikfjället, så ikväll ger dom sig av, på allvar!

Jag önskar all mina läsare en trevlig Skärtorsdag!
9 April 2009  | Länk | Aron | 3 kommentarer
Grabbarna grus....

....eller är det grabbarna bus *LER*. Tog denna härlig bild på två buspajka i helgen. Tänk Er dom om tio år…undrar om man får sova om nätterna....*LER*

Nej, nu skall jag göra mig redo för styrelsemöte.

Ha en trevlig afton!
8 April 2009  | Länk | Aron | 2 kommentarer
Glada nyheter innan påsk!!!

Fick goda/glada nyheter från Svinesund o Jämtland....

....Vår saknade jämte, Enki, tog 1:a pris på jaktprov i december o den nya ägaren Johan Börjesson, fick skjuta hela 9 älgar för honom i höst!!!! Att Enki är en utomordentlig jägare, har vi aldrig tvekat om! Grattis Johan! Saknar dig oerhört mycket, Enki!

Sen fick jag bilder på duvorna och dom ser ut att mår hur fint som helst. Skall lägga in bilderna senare.....bättre påsk än så här, kan det inte bli!

...jo föressten....lite sol skulle inte skada....*LER*
8 April 2009  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Ingen påsk utan...

....sill!

Kom hem efter jobbet idag. Gjorde middag på stor sejen jag fick i Norge i somras och gjorde sedan 5 satser inlagd sill. Det är så jädrans gött med inlagd sill, särskild då den är hemmagjort. Här är receptet, för alla Er sill älskare;

"Fjällbruden Inlagd Sill"

3-4 urvattnade salt sillfiléer
1 dl vatten
2 dl socker
½ dl 12% ättiksprit
1 tsk 24% ättiksprit
1 rödlök
1 morot
½ tsk krossad svartpeppar
½ tsk krossad kryddpeppar
2 lagerblad

Låt stå 1 dygn i kylen. LYCKA TILL o smaklig måltid....

Igår regnade som bara det, så jag höll till i bagarstugan för att baka mera tunnbröd. Har skänkt en del bröd till gamlingarna i byn som inte har ork eller krafter att baka själv. Tant S sa; -”Miranda, hur ska jag någonsin kunna ge igen, för allt du har gett och gjort mig?”, då svarade jag; -”Att se dig glad och göra dig glad, det räcker mer än väl för mig, det är den bästa belöningen!” Inget är så värmande som det....

Ha en trevlig kväll!
6 April 2009  | Länk | Livet | 3 kommentarer
Påsken....

.....närmar sig och med tanken på vilket väder o före det är, är det bara till att hålla sig kring stugan.

Aron och hans kompis Razmus klev upp 06:30 Vi åt frukost, sen gick dom ut för att köra bob o skoter. Jag passade på att baka mitt fina knäckebröd. Gjorde två satser ~MUMS~

Här är receptet, för Ni som vill prova på det;

”Fjällbrudens Knäckebröd”

250 gr mjölk
15 gr jäst
25 gr honung
10 gr salt
50 gr smör
250 gr grahamsmjöl
200 gr special vetemjöl
5 gr hel anis
5 gr hel kummin
5 gr hel linfrön

o Blanda allt noga
o Plasta in
o Låt stå o dra i kylen över natten
o Kavla ut lämpliga kakor
o Nagga
o Baka 190 grader, i mitten av ugnen, med luckan på glänt, tills fin färg

LYCKA TILL!

På detta bröd, brukar jag smöra en blandning av fin riva Västerbottensost som är blandat med äkta smör. Brödet passar utmärkt på påsk- och julbord som tilltugg eller som en aptitretare.

Trevlig helg!
4 April 2009  | Länk | Smått o Gott | 2 kommentarer
Vilket........

....jädra skitväder!!!!

o jäg sum sku upp på fjälle, he ä bara o glöm!
3 April 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Ett stort grattis.....

till mina vänner som tog följande priser på Beaver Trap Trail, långdistans, 100 km i Norråker;

SEGAREN;
Sigurd Froestad, Norge, 5.01.00 (på bilden)

2:a placering, Huw Leonard, Wales, 6.26.25

5:e placering Jörg Deutgen, Högland, 7.09.17

Bra jobbat! Vi ses på lördag Sigurd!

Sen gårdagens inlägg. JEPP det var ett april skämt!

Kl. är snart 8, så....jobba jobba jobba.....
2 April 2009  | Länk | Snö | 0 kommentar
Nu har jag bestämt mig!

Har funderat hit o dit, men efter att ha ägd en Irländare i sju år, så har jag tänkt byta ras.

Det skall bli en pudel!

Hittade en kennel på nätet som använder sina pudlar för fågeljakt. Va lite osäker på om det gick att jaga ripa med denna ras, men enligt kenneln går det utmärkt. Pudlar är även mycket duktiga apportörer.

Kan vara roligt att prova något nytt och inte vara inkörd på samma ras. Man lär sig ju mycket av att ha olika hundar. Kenneln som jag hittade verkar vara mycket seriös och trevlig. Valparna är leverans klara 29/4. Skall bli kul att hämta min svarta lilla Morris!

Kenneln heter The Hunting Pouder Poudles. Ni hittar dom på nätet.

Skall bli så kul!

...lääängtar
1 April 2009  | Länk | Jakten | 5 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida