Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Sköna vår

Farmor och farfar kom på fredag och var kvar tills söndag. Vi har städat mera på gården och än är det mycket kvar. Per-Ola och jag har börjat med att göra utebur till duvorna och jag har städat duvslaget. Det blev så fint! Tror till och duvorna, njöt av ny städat duvslag.

Jag har plockat årets första murklor i lördags. Hela fem kilo! Mums!

Vi har plockat fram gummibåten och placerat den i vårt fiskdamm. Aron lärde sig mycket snabb att ro den. Det blåste lite väl mycket, så det var lite tung rodd i motvind, men han lyckades ändå.

Nu blommar påskliljorna i blomrabatten och mamma ugglan har börjat lämna boet ibland. Pappa uggla jagar som bara det. Jag tog tiden en kväll och han hann ta fyra råttor på 20 minuter! Det är bra det, det finns då nog av dom i år.

Björnen har jag inte sett till något mera, så jag hoppas han har dragit upp mot fjället. Fick se två rådjurskid i lördags. Dom är ju så söt och små.

I växthuset blom paprikaplantorna och druvrankan har börjat få knoppar. Gurk-, bön- och tomatplantorna står stilla, men dom kommer väl igång snart, dom också. Krassen har då skjutit iväg som bara det, hoppas det blir mycket blommor på dom.

Vi grillade och har njutit av att solen är framme mera, men än är det då allt annat än varmt, men sommaren måste väl börja anlända snart!?
26 Maj 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
Nu var det gjort, puh...!

Nu var dressyrdagen avklarat. Det blev en vällyckad dag. Vi hade 52 ekipage som kom och det var fullt ös. Jag skulle föreläsa om apport och jag hade en oerhört rampfeber innan och nervös som bara det, under själva förläsningen. Det kändes som att man hade så ont om tid. Att berätta om apport på en halvtimme, var halv tufft, men man får ju lära sig sånt också, att se hur långt tid, varje sak tar.

På slutet av dagen hade vi en sprint- och apporttävling. Sprinttävlingen vanns av Pims lilla syster Ella och apport tävlingen av Bette Bi., tänk, Irländare båda, *LER*! Alla fick upp värmen och sig ett gott skratt under tävlingen.

Då jag kom hem var huvudet tomt och jag small av som en sten i sängen och vaknade inte förrän 09:30. Det ta på att vara engagerad. Man är så spänd och uppfylld av förväntningar. Jag hoppas då att alla som var där, fick nåt ur av dagen, för det fick då jag!

Lycka till alla som var där, med Era hundar, och kom ihåg att dom största framgångar, gör man med små steg!

och…TACK till;

v Alla instruktörer som ideellt kom till Lycksele för att hjälpa till
v Alla övriga som hjälpte att få dagen att fungera
v Ett extra tack till Jenny Edström!
v Royal Canin, sponsering
v Dorohallen, sponsering
v Dorotea Sportaffär, sponsring
v Djurmagasinet Umeå, sponsring
v Barbro Börjesson, sponsring

Det här måste vi göra om! *LER*

Bilder finns under "Dressyrdagen 2008"

Och snart kan Ni även läsa om dagen på ;
http://vbfksidan.web.surftown.se/
19 Maj 2008  | Länk | Kurser | 1 kommentar
Lite för mycket vildmark…

Igår kväll då solen hade gått ned och Aron hade somnat in, gick jag ut på bron för att höra om det var liv i uggla holken. Stod ett tag och lyssnade och hörde vid ladugården en planka som ramlade ned. Tittade dit och fick med stor förvåning se en BJÖRN!

Jag blev som alldeles paralyserad och stod bara och gapade. Hjärtat stod då allt annat än stilla, kan jag lova Er. Jag vill bara hälsa till alla djuraktivister;

-” Nog är det trevligt med djur, men inte runt bohagen, som husdjur!”

Känns inte bra att ha Aron springandes runt på gården ensam och veta om att det springer en vårhungrig nalle här. En sexåring kan ju vara ett lätt och gott litet byte.

Man skall väl inte tänka så, för oftast går det ju bra, men det känns ändå olustigt. Jag kommer då att vara lite mera observerad.

Ha en bra helg!
16 Maj 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Inför helgen med stort H

Har suttit och planerat dagen i Lycksele. Jag skall hålla i apportdelen och det känns lite gruvsamt. Rampfeber har jag börja känna av. Har funderat hit och dit hur jag skall lägga upp det och hur mycket deltagarna skall kunna få på sina 2½ timme. Man vill ju gärna att de får med sig nåt hem, att bita i. Jag har lyckats få en hel del sponsring, så det blir mycket priser till tävlingarna. Hoppas vädret blir bättre tills dess.

Aron har visat sina trosiga sidor idag. Det känns jobbigt ibland med en sexåring i huset, men jag tror ändå att man skall visa dom mycket kärlek, fastän det är svårt att hålla sig från att bli arg. Det är inte lätt att vara en liten (STOR) kille med mycket vilja.

Har tränat lite apport med mitt vildjur och då menar jag såklart Pim. Har kört mycket dressyr, så att det blir ordning till hösten. Fick en hel del goda tips från Orren Niklasson. Man få tacka. Skall testa dessa till helgen.

Det snöar smått och det var med stor förvåning, de spelade julsånger på radio Jämtland idag. Fattar varför, för här är det då allt annat än vår! Inatt hade vi minus 3,9. Mina penséer hängde med huvudet precis som jag kände mig.

I växthuset har allt stannat av.

Ja, ja, våren måste ju komma någongång! Krattat är det då och fint på gården, hoppas det grönskas snart bara!

Ha det bäst!
14 Maj 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Bättre lycklig ogift än gift olycklig…

Eller vad säger Ni? I morgon är det nio år sedan jag träffade min stora kärlek. Det känns som att tiden bara har flugit förbi. Det känns inte som nio år. Allt började med en simpel fråga som: -”tål du hunna?” och nu har det gått nio år och vi har fått en fin son. Jag har inte tur i spel, men i alla fall, i kärlek LER !!!

Per-Ola är på hemvärnsövning hela helgen, så Aron och jag är ”home alone”. Vi skall bara ta det lugnt. Jag har haft feber halva veckan och flunsan. Det var mindre trevligt, men det är väl så det bruka vara på våren. Jag har mest legat. Det håller på att ge med sig, men jag är inte bra än.

Nästan allt snö är nu borta och flugsnapparn har nu anlänt. Små fåglarna håller på att flytta in i alla våra holkar, så de har fullt upp. Ugglan ruvar och tornfalkarna jagar råttor på lägdorna och bökar i boet.

Igår hade vi besök av en ko med kalv (älg såklart!) bakom ladugården. Trevligt. I onsdags fick jag se något som man inte ser så ofta nu förtiden. På väg hem från jobbet, såg Aron och jag, vid nyboern en ren som hade nykalvat. Renkalvarna är ju så oerhört fina!!! Hoppas den klarar sig från båda björn och lon. Kalvarna ser så små och sårbara ut.

Då det gäller jobbet, har jag bestämt mig för att behålla mitt nuvarande jobb, ett tag till. Erbjudandet finns kvar på det andra företaget, så jag få se längre framöver. Tycker inte det är rätt läge nu, att byta.

Vattnet har stigit i Långseleån men inga överflöden än.

SEN VILL JAG GRATTA MALIN OCH TOBBE EKLUND MED DERAS LILL JÄGARE, JOEL! NJUT!!!

Trevlig Pingst allihopa. Vi skall fira nioårsdagen på söndag…
9 Maj 2008  | Länk | Per-Ola | 1 kommentar
Valborg bjuder på göra…. ;P

Det kändes skönt med lång ledigt, men man kan då säga att man hade allt annat, än ledigt! Det har varit allt från barnkalas till röjning, vårstädning, krattning, eldning av åkrar, ja, you name it!

Våren är härlig, men jäktig! På en vecka har snön försvunnit, som att någon har knipsat med fingrarna! Det gick så himla fort. Jag har flyttat mina plantor till växthuset, även mina Pelargonior.

Det är rått år, det kan man säga. Vi har 3 (ja, tre) Tornfalkar som har flyttad in i en tall, på tomtgränsen och de jagar råttor ikapp med en duvhök. Tusan o!!! Jag som har duvor. Får nog se till att de klarar sig! Även Pärlugglan ruvar. Skall bli kul att se ungarna inom kort. Hoppas jag lyckas ta dessa med linsen!

Lekatten såg vi springa på lägdan med en råtta i käften. Helt otroligt att en liten rackare som sådan, kan bära nåt så stort! Han måste vara släkt med mig! LER

Aron var till sin bästis, Albert idag och han är så himla nöjd. Sedan kom han hem, sköt lite på drickesburkar med luftgevär. Han är bättre än pappa o mamma på att skjuta. Tur det! Någon måste ju komma med älgkött till oss, då vi bli gamla! LER

Har städat ur ”lill” stugan på gården, så att främenden kan bo där i sommar. Jag såpskurad det. Det luktar så gott. Har planterad lite persilja och dill, hoppas det tar sig.

Farmor och farfar har varit hos oss i helgen. Farmor har kokat pölsa i Lill stugan (vill döpa den till Aronstorpet LER*) och det är ju så gött!! Trevligt då de är hos oss.

Sen var det, detta med jobb. Jag sökte en tjänst. Fick det, men nu är jag i valet och kvalet om jag skall ta det. Jag skulle få den lön och arbetstid jag ville och även trevliga jobbar kompisar, men ändå….Hur skall jag göra? Det är banna mig inte lätt.

Tonnes är inbokad och jag längtar!!!! Spelar ingen roll hur trevligt det är med att meta, men havet suger, i mellanåt!

Kram på Er!, Nu måste jag planera färdigt dressyrdagen i Lycksele. Jag gruvar mig så oerhört. Är ingen fena på att predika inför publik, fastän många tror det LER

Vi hör och ses!
4 Maj 2008  | Länk | Livets njutningar | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida