Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Bara så ji vet...

...så finns det nu en flik "Hundkurser & Prov". Där hittar du trevliga berättelser om jaktprov, dressyr o annat hundsnack!

Du hittar även där, länkar till instruktörer, apportdomare o annat smått o gott...

Ammarnäs 2008

28 Maj 2009  | Länk | Smått o Gott | 1 kommentar
Liten....

....kille blir stor.

 

I lördags upptäckte Aron att hans ena tand satt lös o efter mycket vridande hit o dit, lossnade den. Dagen därpå kände han att den andra också satt lös o även den lossnade, så nu är drängen tandlös. Söt med storgluggen!

 

 

Helgen har innehållit mycket jobb både ute o inne, men i all jobb hann vi lite bus också. Per-Ola o jag, hann ut på vår första mc sväng. Aron var hos sin kompis Albert. Vi åkte på hojarna till Dorotea för att köpa årets första mjukglass. Efter MC svängen åkte Aron o Per-Ola med var sin hoj på Torkels lägda. Ser så roligt ut, att se dom tillsammans.

 

 

Vi hade besök av Ingelssons, så då blev det surr om jakt o hunna. Även ett trevligt besök av Erssons hade vi, så det rör på sig.

 

Har varit på kyrkogården och Nisse har nu fått sin gravsten, den är så vacker. Den passar honom så fint. Saknar Nisse..

 

I övrigt har jag;

  • harvat potatislandet
  • satt ut alla plantor i växthuset
  • rensat jordgubbslandet
  • rensat blomrabatter
  • fixat stängslet renen o älgen hade rivit ned…fick hjälp av Lill drängen med det
  • kollat hönsäggen och de verkar innehålla kycklingar. Aron väntar med spänning!

 

I morgon är det besiktning av BMW:n, torsdagskväll skall barnen på fritids ha en föreställning, på fredag är det på återbesök på NUS (blä!) o sen vidare till Skellefteå för genomförande av dressyrkurs (det skall däremot bli kul!) och mitt i allt detta, skall man jobba......PUH!

 

Slutligen vill jag meddela alla Ni som vet om min lilla hemlis.....jag har bestämt mig nu!

 

Vi hörs, då tid finns!

 

Tjauw!

25 Maj 2009  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Idag är det...

...tio år sedan, Per-Ola frågade mig om jag "tål hunna". Det skall firas med tre-rättersmiddag....

- "Av alla passioner är kärleken den starkaste, för att den samtidigt anfaller både huvudet, hjärtat och sinnena"

Lao-Tse (604 f.Kr-531 f.Kr)

 

22 Maj 2009  | Länk | Per-Ola | 1 kommentar
Till Åljkötte....

....måste man ha murkelsås. Murkelsås är också gött på varma- o klämmackor.

 

I lördags var Aron och jag ute o letade, men hittade bara några få. Idag, efter jag hade lagt drängen, kilade jag ut en sväng, medans Per-Ola packade. På två timmar hade jag hittat 12 liter murklor! Lyckliga jag!

 

Fick tidigt imorse även knäppa ett kort på två orrar. Visst är de vackra, med sina illröda ögonbryn o svartblåa dräkt? Inte underligt att hönan blir kär, i en sådan herre i fin kostym *LER*

 

 

Nej, skall mysa ett tag med gubben, innan han drar iväg på sitt äventyr!

 

Tjauw!

18 Maj 2009  | Länk | Skogen & Fjället | 0 kommentar
17:e....

...maj är det idag! Hurra, hurra, hurra för Norge!

I fredags hade både Per-Ola, Aron o jag ledig. Jag Plogade potatislandet med vår fina traktor, Per-Ola passade på att ta ett kort på det....(Ni vet väl att jag har varit avbytare/bondpiga i mina unga dar....) o Per-Ola fixade stängsel till kalkonerna.

På lördag åkte Aron o jag till Åsele, för där hade SSF klubbdag. Mycket trevligt o intressant. Efter det åkte vi till plantskolan. Alltid lika trevligt att handla där o slutligen åkte vi till Svedjan för att hälsa på Torkel. Efter kaffe o kaka hos Arons favvo fabro, åkte vi till fam. Jonsson, där vi var bjudna på middag. Jättegott!!! Vi tackar för det!

I morse klev jag upp för att så morrötter, majroven, sallad o annat gött. Sedan pjullre jag mig med, en kökssoffa som jag fick av Rune o Hilde ifjol, som tack för hjälpen (lyckliga jag!). Jag har skrapad o slipat. Det var så fint väder idag, så att jag kunde göra det ute. Mindre damm...

Per-Ola håller på med ett annat projekt....Ni skall få höra sen vad....men inte än....lite hemlisar skall man få ha *LER*

Aron har lekt i bäcken med sin egen hemmagjorda träbåt. Spännande med vatten. Flitiga dräng, hjälper mamma med allt. Bättre dräng får man leta efter!

Nej, nu skall jag kolla om kålpuddingen börjar bli klar. Pajka mine ä nog hungrig!

Ha det gött!
17 Maj 2009  | Länk | Gårdslivet | 1 kommentar
Trevlig…

...utvecklingssamtal på förskolan igår. Det gick så bra!

Man blir så rörd o stolt över drängen. Han har inga som helst problem med språk, matte, gympa etc.  Fröken tycker även att han är duktig på att vara ute....kan det bero på uppväxten? Sen är han bra på att äta all sorts mat....J. Aron har verkligen utvecklats sedan har började förskolan.

Fröknarna tycker han är snäll, duktig o hjälpsam. Sen måste jag ju säga att fröknarna också är snälla o duktiga. En ros till Er! Tycker Ni är helt otroliga med att hålla ordning o reda på så många barn!

Lite hyss hittar ju Aron på, fick jag höra, men inget som var något större problem. Vilken unge hittar väl inte på bus!? Något fel, hade det väl vore annars.....

År så stolt....

Madde Östman har skickat in ett bidrag till IDOL. Jag skall hålla tumma.....Här kan Ni höra hennes bidrag. Hon är så duktig!

Madelene Östman

14 Maj 2009  | Länk | Aron | 2 kommentarer
Trött...

....som attan idag. En väninna, som jag inte hade hört nåt från på 1½ månad, ringde igår kväll o då vi började babbla, babblade vi på, i två timmar *LER*….. Trevligt och efterlängtat samtal. Vi måste höras snart igen J, det är alldeles för långt emellan gångarna.

 

Är du sugen på en Pointervalp? Titta här;

 

Pointervalpar

 

 

Apportkursen är snart fullbokad, så nu gäller det att börja förbereda och planera in den. Även dressyrkursen har endast få platser kvar….Det rullar på!

 

I helgen skall Aron och jag till Åsele. Skall bli intressant…

 

Have a nice day J

13 Maj 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Späckad...

...vecka har det varit o har en späckad vecka framför mig!

Klev upp 05:00 i fredags, för att gå ned på lägda för att titta på orrspel. Den ända höna som var där, var jag, så orren tog sina vingar för att sedan landa i en björk. Ja O.L, du kanske borde prova att spela i Hemavan *LER*, det kanske blir någon höna för dig med! Fick mig ett gott skratt!

Fortsatte fredagen med att sätta upp fårstängsel. Gubben gick med rullen och jag krokade tråden och ”röjde” kvistar och gräs. Nu är tråden uppe. Än är det för lite mat för att släppa fåren på betet. Kalkongården är nästan klar.

Har bränd och krattat slänter det blev riktigt fint. Hönorna är då glada att våren är här, de pickar och ”badar” i rabatter och grusslänter och tycker att livet leker, nu då de får vara ute.

Har tvättat alla vinterkläder, skoteroveraller m.m. och har stoppad undan det, för att få plats med sommarkläderna. Känns bra att det är gjort.

Sätspären står nu i växthuset för att få dila.

Planterat om mina blommor.

Gubben hjälpte T, att lägga ut nät i årn´ förrgår och de fick en hel del fina sikar, abborrar o gäddor som vi rökte i vår lilla rök *MUMS*, men inte gäddorna, de hänger och torkar på ladugårdsväggen, för att sedan bli hundgodis....

Vi har även en inneboende i 1½ vecka. Trevligt.

Var till B igår o tittade på hans valpar. Sedan åkte Aron o jag till fam. N för att titta på deras ”valp” *LER*.

Kvällarna avnjuter Aron och jag med att läsa om Sunes kärleksaffärer o funderingar och vi skrattat som bare det! Roliga böcker. Var på bibban förra veckan och där skänktes utgångna böcker!!! NICE! Vi tackar för det.

Det ändå som är mindre späckad, är min rumpa! MINUS SJU KILO visar vågen....Lyckliga jag!
12 Maj 2009  | Länk | Gårdslivet | 1 kommentar
Nu är det vår på riktigt!

Man hör och ser orrtuppar som friar för fullt. Skall försöka att ta mera bilder av vårlivet här uppe i Lappland.

Våren är här

Man kan se en tydlig skillnad då man kommer nedanför odlingsgränsen. I Avaträsk har trädarna börjat få musöra, men hemma i Högland är allt i knopp än.

Själv blir man lite piggare och glad i själen....vårkänslor är härliga!

Motorcykeln har jag rullad fram, men jag har inte hunnit ut än. Hoppas jag hinner ut en sväng. Prio ett är att få upp får- och kalkonstängsel... Det kan ju ta sin lilla tid...

Tjauw!

7 Maj 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Björn...

...har klivit upp. Den har gått över vårt fiskedamm. En liten sådan. Vi har inte fått se den iår, som ifjol, men spåren finns.

 

Hönshuset är nu städat och skurad. Gjorde nya sittpinnar och det luktar så gott och blev så fint. All hönsgödsel är nu slut. Det sista hämtades i lördags och jag hoppas skaten flyttar med *LER*.

 

Hundgården är tvättat med tryckstvätten och det är krattat färdigt på så gott som hela gården.

 

Pelagonierna är satt i blomjorden (tack E för skotten, är så tacksam) och sättspären är upptagna och kl. 24 igår, lyckades jag få iväg min deklaration, puh...

 

Är du nyfiken vad vi har gjort i övrigt i helgen....? Klicka på länken....

Nyfiken?

Är du inte nyfiken, kan du ju alltid låta bli *LER*

Tjauw!

4 Maj 2009  | Länk | Livet | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida