Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Mot mörkaretider….

……sägs det, då man har passerat midsommar och det kan man mer än gärna säga. Nederbörden idag har varit 20 cm eller 2 ”des”, som man säger här i Högland och nu känner jag att ”pären” behöver lite mera än vatten!?

Hönorna (15 av dess slag), trivs som bara det, med att lägga 17 ägg om dagen...!!!! Aron får nog ha gårdsförsäljning i sommar! *LER*

Midsommar, firade vi med, vänner och dess familj, från Holmsund och det njöt vi av med stora drag. Vi fiskade, grillade och till och med gjorde gäddbiffar....och det var mumma det!!!!

Jag lyckades få en fin fisk på drygt ett kilo på söndag som jag skall grava tills Simone, Snöret, Becky och jag skall till 45:an…..oooooo, vad jag längtar (om du funderar vart jag fick fisken……”If I Tell you, I have to kill you”)

Var ute i söndags o brummade på min nya hoj (vill du se bild på den… gå in på http://www.twowheels.se/hundra_procent_mc/08/lyckliga3.shtml ) och jag kan säga att man fortfarande är ringrostigt!!!!Det är lite klurigt med blinkers, hastighetsmätare och startknapp…*LER* Då man körde hoj som mest (typ på 90-talet) inte funderade man så mycket på det att en älg-, tupp- eller renskrälle skulle kliva ut på vägen...men det gör man nu! Man är bra underlig nu förtiden. ...Kan det bero på att man har fått barn, tro?!?

Första anmälan till jaktprovet i Varpsjön har anlänt och det känns ju supertrevligt! Hoppas att det finns mycket fågel (vilket det har varit förut), så att vi får många pristagare!

Aron och jag drar till Norge i morgon och det känns skönt. Har så gott som packat klart det mesta. Vi skall åka till min f.d. chef i Namsos förs,t för att njuta några dagar, för att sedan åka till Arons gudmor med familj. Det skall bli så härligt! Ha de gött! Njut av sommaren, för det sägs att det vänder mot mörkare tider, efter midsommar….. jag hoppas mot ljusare…med tanken på hur det har varit hittills- Mina tomat- och gurkplantor står helt stilla och konstigt nog,……myggen, knotten o brännmygga klarar av allt! grrrrrrrrrrr
24 Juni 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
~TREVLIG MIDSOMMAR~

Nu har ugglorna flyttat ut,
fåren, hönsen och tuppen in,
så nu kan vi dansa sommaren in!

Trevlig midsommar!

Grattis Pim på din två årsdag den 19/6-08

NYTT! Har lagt till videoklipp på min sida nu, så ni kan ju gå in o kolla lite roliga klipp! Ha det bäst!
18 Juni 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Jag åkte dit!

Återfallsknutta, ja, det kan man säga att man är på riktigt nu. Skulle till Umeå på ripinventeringsutbildning som Länsstyrelsen anordnande. Mycket givande och lärorikt. Man lär sig alltid nåt nytt. Nu är man diplomerad ripinventerare. Medans jag gick utbildningen passade jag på att hälsa på goda vänner i Holmsund. Där blev jag bjuden på god mat, mycket skratt och småbus med barnen. Väl hemma kan jag njuta av min egen dräng och lite till. Är du nyfiken på vad.......?


gå in på denna länk http://www.twowheels.se/hundra_procent_mc/08/lyckliga2.shtml , så får du veta mera *LER*
Ha de gött
15 Juni 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Pånyfödd

I onsdags kom Simone och frågade mig om jag skulle åka på High Coast Träffen i Härnösand, men med tanken på värmen och min svårstartade Bumse, var det bara att glömma. –”men följ med!” sa Simone, -”du får låna Sörens hoj!”. Jag funderade till torsdag eftermiddag och tackade ja till erbjudandet och det ångrade jag inte. Det ända jag ångrade var, att låna hojen, för nu är suget ännu större efter en ny egen Bumse.

Vi var ett helt gäng från DMCK FRIDAS som åkte och vi hade så trevlig, men VARMT! Soleksem fick man på köpet och ett hjärta fullt av värme. Det var så roligt att få träffa alla gamla vänner igen. Vissa hade jag inte träffat på 15 år! Tänk vad tiden går. Tänk att man är så gammal, så att man kallas för återfallsknutta nu…sånt är livet! *LER*

Nu är jag hemma igen och det var ett skönt avbrott i allt jobb här hemma. Nu har man fått energi igen, att fortsätta med det man har att göra.

Har lite spasmiska ryckningar i gasstummen, men det får man leva med!

Tack Simone och Sören för att jag fick uppleva denna supertrevliga helg. Ni är guld värda! Sen har man ju alltid kul med dig Simone!!! Puss, puss, puss på Er! Tack än engång!

Sen till alla mina mc vänner; kör som om varje bil vore en älg!

mera bilder under High Coast 2008
9 Juni 2008  | Länk | Hojlivet | 1 kommentar
Det växer och frodas på gården

Duvungarna har skjutit iväg som bara det. För två veckor sedan hade dom varken fjäder eller fjun, men nu börjar det visas lite tecken på färg, fjun och ögon. Dom gör så roliga kvackande ljud, då de är förvånade.

Uggleungarna har suttit i holköppning och tittat ut för det mest. De är nog mest nyfiken på vår livliga dräng som springer runt och spelar boll. Det som är så underligt är att de är så olika i storleken. Vissa är stora och vissa är små.

Växterna i växthuset har också dragit iväg och det är ju inte så underligt för idag hade vi 33 plus! Puh, Ni kan ju tänka Er hur mycket grader det blir i växthuset. Vinrankan har fått stora blad. Undrar om det blir druvor på den.

Det verkar som att värmen kommer att hålla i sig. Det hade inte skadat med lite regn. Potatisen behöver det och särskild dom som har drabbats av skogsbränderna i söder.

Ha det gött och glöm inte att fira nationaldagen på fredag. Norrmännen är flitiga på att fira sin dag. Tänk om vi var lika flitiga som dom!

Hurra Hurra!!!
4 Juni 2008  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
”Hejsan vad det är livat i holken…”

Ja, nu har äntligen dom små liven börjat visa sig i holkens öppning. Dom är ju så små och söta!!! Nästan helsvarta! Mammaugglan syns mindre till nu, så jag tror hon är ute och hjälper pappaugglan att hitta mat. Skall bli kul at se, då dom skall börja träna vingarna.

Duvorna njuter av solen. Den värmer som bara tusan nu. Snart skall jag börja flygträna dom. Skall bli spännande.

Vi hade över 25 plus i helgen och det är nästan lite halv jobbigt, då man inte är van värmen.

Arons koppar är nästan helt borta, han fick ju inte så många, så nu kan vi åka till dagis och jobbet igen. I helgen har vi dragit ris, så det finns tre rejäla Majbrasor på tomten *LER*. Jag har slagit ned en hel drös med stolpar som jag har barkat förut. Per-Ola och jag har hjälptes åt att få upp stängselet, så nu kan fåren snart flytta in. Det blev så fint på lägdan, nu då vi har röjt.

Vi har även hunnit sätt ”pären”, så lite regn på det, så får vi nog se blasten snart, med tanken på hur varmt det är.

Jag har även hunnit måla några fönster som har flagnat och oljat in kåkbron, Aron har hjälpt till lite. Han är så ivrig, vår lilla hjälpreda.

Det är mycket med våren, så ibland blir jag halv less, men då man ser resultatet mår man riktigt fint i själen…..Känns ju mera kul att pjollra på, nu då vi vet att vi kommer att vara bofasta på ett och samma ställe, tills vi blir gammal och gråa (fast det vi ju redan *LER*)

Nästa projekt är hönshuset…..

Vill passa på att tacka Engelbert och Margot Långström att få oss ”små böndren” att komma på fötter! En STOR ros och varm kram till Er från oss!

Ha det gött i sommar värmen, men glöm inte att smörja Er!
2 Juni 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida