Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Jag trivs som fisken i vattnet.....

.....då jag står bakom ett fiskespö! Jag älskar att jaga, men en annan passion i livet, är fiske! Ljudet av vatten som skvalpar, doften av sommar, spänningen då man får nåt på kroken, ron och stillheten, gör mig alldeles salig.....

Varför är så många hemmablind? Fattar dom inte hur otroligt fint dom bor och vad naturen har att erbjuda? Är det för att jag är född i Holland, som jag uppskattar det så otroligt mycket, eller ligger det i mitt ryska blod? Ibland kan jag känna hur det ömmar i hjärtat då jag ser allt det vackra runt om mig. Ibland brukar jag tänka: -”tänk då jag blir så gammal, så att jag inte kan fara ut på det viset jag gör nu...oj, vad hemsk!

Har just kommit hem efter en underbar ensam kväll vi en fisketjärn bakom ett fiskespö. Flygfä utav bara det, men äger man en ThermaCELL, går det faktiskt att vara ute, utan att man blir tokig!

Jag provade olika fiskedrag under kvällen, men den som föll fisken i smaken, var denna! Fick samtliga fiskar med den!

Ber om ursäkt att jag inte har lackad naglarna =)

Fick draget av Sara och Jörgen, som tack för hjälpen, för att jag passade deras Finsk Spets, Malte. Tack Malte, att jag fick passa dig, så att jag får fylla på boxen =) Älskar “braoha” presenter!

Kvällens resultat ser ut så här =)

Skall säga att det kändes helt underbart då jag fick störsten i håven!

30 Juni 2011  | Länk | Fiske | 1 kommentar
Ett gott skratt förlänger livet....

Aron med sin farmor ♥

Det sägs att 5-åriga barn skrattar ca 400 gånger per dag, 6-åriga barn ca 300 gånger, och vuxna ca 15 gånger per dag. Enligt studier av den tyske psykologen Titze så skrattar vi idag ca 6 minuter per dag mot 18 minuter år 1950....man kan ställa sig frågan varför. Har du ett bra svar på detta?

Jag skrattar för det mesta och är glad nästan jämnt, men då jag blir arg, då blir jag riktigt arg! Som Arons gu´mor sa engång: -Då Miranda blir arg, blir hon alldeles svart i ögonen!".

Det som gör mig arg är:

  • människor som tar energi av andra, för att dom själva skall må lite bättre
  • människor som pratar illa om andra för att dom skall må lite bättre själva
  • människor som inte kan njuta av att se andra lycka och framgång
  • människor med skygglappar...som inte kan se saker från båda sidorna

Det jag är mest brydd över är hur lätt lurad vi människor är, för den som talar illa om andra i din närvaro, talar med stor sannolikhet illa om dig i din frånvaro.....

 

30 Juni 2011  | Länk | Livet | 3 kommentarer
Ja, det är bara att konstatera.....

DET LIGGER I BLODET!!!!

Dagens resultat

...undrar hur drängen blir som jägare...♥ (läs stolt mamma!)

28 Juni 2011  | Länk | Aron | 0 kommentar
Gå & Fiska...

Sommaren har så mycket att erbjuda......men inte lika mycket som hösten.....men som sagt var, sommaren har sina tjusningar.

Jag är ledig från jobbet idag, så Aron och jag bestämde oss för att vi skulle fiska, nu då regnet hade gett med sig. Vi hade packat med oss en massa fika.....

Vi fick låna en båt (tack till båtägaren ♥ ). Vi rodde och rodde....fiskade och fiskade....

Solen sken som bara det (jag ser ut som en kräfta :-/). Inte bästa fiskvädret, men vi fick vara ute i alla fall. Dom var inte på hugget, som jag hade räknat ut, men vi lyckades lura tre jäklar J

Njut allihopa......för nu vänder det mot mörkare tider igen.....snart är det höst....och då njuter jag och Thai i fulla drag J

27 Juni 2011  | Länk | Aron | 0 kommentar
Midsommar......

....är till för barnen, anser jag. Tanken var att vi skulle fira den på fjället i tält bakom ett fiskspö, som vi har gjort i nio år, men yr.no sa att det skulle regna hela helgen. -”Kom till oss i Nordansjö” erbjöd Lollo.

Kändes lite ledsamt i magen att tacka nej till fjället, men vi tackade ja till Lollos erbjudandet och det är nåt vi inte ångrar! Som yr sa, så regnade det konstant från det vi anlände tills vi skulle hem, så att ligga i tält hade inte vore roligt med blöta hundar och allt.

Hos Lollo var vi ett gäng på 11 pers. Det badades tunna....

åktes båt, fiskades.....

.....badades (fastän regnet =) ),

...raggades i Opel Kapitän,

...skogspromenader där vi hade turen att få se dessa fina Guckuskor....

 sen åts och åts och åts det….puh, vad mat det var!

Som vanligt märkte man lite av det dåliga vädret, man minns bara allt det roliga.

Tack Lollo med familj för en underbar helg

27 Juni 2011  | Länk | Sommar | 1 kommentar
Och lilla fågel flyger i boet ut och in ....

Tänk vad vi klagar över hur stressig vår vardag är med att jobba, skjutsa barn hit och dit, laga mat, städa, etc. etc.

Jag har suttit flera morgonar med mitt morgonkaffe på altan och tittat på hur talgoxen och flugsnapparen flyger boet ut och in med mat åt sina ungar.

Jag hör hur ungarna pippar för att få det som modern och fadern bjuder dem på. Där gnälls det inte på det som bjuds till middag, det är nog bara att äta det som bjuds och det gäller nog att vara snabb, så att man inte blir utan. Fattar inte hur dom orkar!

Dom håller på precis hela dagen! Tänk att deras ända livsuppgift är att hitta en partner, få ungar, skaffa föda åt ungarna och överleva vintern.....Tror faktiskt att vi har det betydligt lättsammare!

Vill önska alla mina läsare en underbar midsommar med denna härliga sommarbild på talgoxen som bor i vår STOR tall

22 Juni 2011  | Länk | Sommar | 1 kommentar
Jag hade så rätt så!

Jag gjorde ett inlägg i min blogg den 27/4-11 om lämlar (Ni kan läsa inlägget genom att klicka). Jag skrev i inlägget att jag var skeptiskt till att det skulle bli nåt lämmelår i år, vilket dom flesta trodde att det skulle bli. Tyckte att lämmeln började vandra alldeles för tidigt.

Foto: Åsgeir Størdal

Igår var jag inne på NJFF:s sida för att kolla lite om utställningar och jaktprov i Norge och hittade då en artikel om att lämmelbeståndet har kraschad! Förstod att det skulle bli så.

Foto: google

Vi får trösta oss med att det är ett superbra sorkår och att vädret har varit bra vid kläckning, så att kycklingarna klarar sig från rovdjur. Det finns mycket insekter. I skogen krälar det av mygg och knott! Mindre roligt för oss, men bra för fåglarna.

Skall bli spännande att se hur det ser ut till hösten, då man skall till att släppa hundarna ♥

21 Juni 2011  | Länk | Skogen & Fjället | 1 kommentar
Pass.....

....nu är det klart. Thai har fått sitt pass idag...

....nya äventyr väntar....vad...ja, det får Ni läsa om framöver ;-)

Avmaskad är han också...Ni vet väl vad som gäller för resa utomlands med husdjur? Har skrivit om det förut på min blogg, men vill påminna Er om det....Sen krävs det pass för in och utresa till Finland/Sverige. Rabies är inget att leka med.

Som jag skrev, nya äventyr väntar.....

20 Juni 2011  | Länk | Thai | 0 kommentar
Vad gör jag som förtjänar detta?

En av mina underbara vänner kom med ett paket till mig en dag.....

Tänkte; "Varför får jag paket, vad har jag gjort som förtjänar detta?" Då kom tårarna.

Sparade paketet tills jag kom hem. Innehållet var klockrent mig...

Tack S, du och din familj har en extra plats i mitt hjärta. På vilket vis, vet du

Sen då jag anlände i Bollnäs i fredags på min hoj, kom underbara Laila och kramade mig hårt. -” såg denna i en butik och då tänkte jag, det där är Miranda!”

Jag vet nog inte hur bra jag har det! Jag är nog den mest lycklig lottade människa, som har sådana underbara vänner runt om mig. Dessa växer inte på träd

Tack för att jag får vara eran vän….

20 Juni 2011  | Länk | Livets njutningar | 1 kommentar
UTSTÄLLNINGS CHAMPION!!!!

Thai fyllde två år för två veckor sedan och då gammal nog för att kunna ta sitt sista CERT/CK för att bli Champion. Åkte till Vännäs idag med en massa fjärilar i magen. Det var länge sedan jag var så nervös. Jag har inga tävlingsnerver! Innan jag skulle in i ringen var jag så dålig i magen, så jag funderade på vart toan var!? Väl i ringen var jag så fokuserad på att visa Thai så bra som möjligt, för jag hoppades verkligen på att få ta det sista CK/CERT:et. Varmt var det, men vi lyckades IGEN!

SKK:s hundutställning, Vännäs 12/6-2011

Domaren Aina Lundmark

47 cm, mkt flott hane med utmärkta proportioner, utmärkt huvudet och mörka ögon. Utmärkta öron. Komplett saxbett, välvinklad runt om. Mycket bra benstomme, utmärkt päls/färg/svans och rörelser. Väluppvisad!

Excellent, 2Kkl CK, 3Bhkl Reservcert.

Thai och jag. Foto Ann-Kristine Persson

Thais syster Tikka, fick sitt första CK idag och blev BIM! STORT grattis till Ann-Kristine Persson och Tikka ♥

Glad Tikka med matte.

Fina syskonparet ♥

Är ledig imorgon, så nu skall jag sprätta vinaren jag fick av Anki i 40 års present och fira med familjen. Thai skall få en go´ köttbit ♥ Ni kan läsa mera om Thais utställningsmeriter HÄR

YES YES YES! KÄNNS SÅ JÄDRA UNDERBART!!!!

 

12 Juni 2011  | Länk | Thai | 30 kommentarer
Sommar Sommar Sommaaaar!

Äntligen är det badväder. Aron åkte till sin kompis i Storbäck igår för att bada och dom var inga badkrukor. Utan tvekan hoppade dom i det kalla vatten, men då var det 30,7 grader varmt i luften, puh, vilken värme!

Aron njuter av att det äntligen är sommarlov

Klicka på bilden, så får ni höra Aron sjunga en fin sommarsång om humlan ♥

Kom ihåg att smörja barnen!

11 Juni 2011  | Länk | Aron | 0 kommentar
Nu är sommaren här!

Igår var det 33,7 grader varmt! Jag jobbade och hade alldeles för mycket kläder på mig! Idag är jag ledig, så det blir till att njuta av sommaren. Idag är det skolavslutning för Aron, så till hösten blire trean. Vad det går fort!

Mina pajka ♥

Såg en kull med tjäderkycklingar igår. Första kullen. Såg sex stycken små bollar ♥ flugsnapparen och talgoxarna som bor i våra holkar jobbar för fullt med att mata sina ungar och även myrorna jobbar på som bara det. Tog denna bild på en myra som skulle dra sitt strå till stacken =)

Sen måste jag bara få lägga in dessa härliga bilder på "Nannas" piga (Wilma kallar mig för Nanna =))

Finns väl inget härliga än glada sommar barn ♥

Har fått hem min tillökning...

Sex kalkoner...

Kan ge mig fan på att vissa nyfikna läsare trodde det var en ny hund på G ;O* Nä, här blire inge hunn förrän Thai är klar!

Och, nej Anna Edvall, dom är ej bra tryckare så att du kan komma och träna =)

9 Juni 2011  | Länk | Sommar | 2 kommentarer
VILKET KALAS!!!!!!

Onsdag den 1:a befann jag mig på NUS i Umeå på Lungmott. Torsdagen var fullbokad med att gäster skulle anlända och bord skulle dukas.....På kvällen kom den första tåren....

Fick denna underbara bukett av min goda väninna Kristina i Ö-vik. Vita blommor (som snö, som jag älskar) och näver....Vad passar inte bättre en skogsbrud? Bruden som sammanställde denna vackra bukett är otroligt duktiga Kristina Näslund som jobbar på Dorotea Blomster Handel! Visst är den vacker!!!

Sen ankom gäst efter gäst.....Första gästen var Bente....

Fick denna fina gåva (gjord av Lene Bjerre) av henne med familj…..och detta av hennes mamma, Johanna, med familj.....

en Hadelands vas.... (dom är mina f.d. chefar, då jag jobbade i Norge)

Sen mitt i potatissalladslagning m.m.….ankom Lollo o Kulan.

Arons älsklingsgäster ♥ Aron fick en påse Dumle (som vanligt) och en åktur med Kulan (Roffe) ♥

Jag passade på att koka palt till middag. Sigurd passade också på att smaka på en riktigt hemmagjord “raspeball” *LER*

Sen var det fullrulle!

46 gäster av 52 bjudna kom till lilla Higland!

Jag fick presenter i överflöd…

Lollo o Roffe....

Johanna i Namsos....

Vänner runt om i Sverige och Norge......

Gubben.....

Familj och vänner.....

….och roligt som bara det hade båda gästerna och jag!

Det som gjorde mig mest rörd var;

Petras sång och gitarr.....

Arons “Smoke On The Water“

Lailas tal…ojojoj….

Och Brownies…som tog andan ur båda mig och övriga talande….

Monikas påhittiga sätt att få igång kalaset…tack underbara vän ♥

Sessorna i baren…. J

Hjälpsamma vänner…

Glada vänner....

Och finurliga presenter ♥

Sara med familj i Norråker....och Gunnar i Nora ♥

TACK alla, för en gudomlig kväll som jag inte kommer att glömma på länge ♥

Ett X-tra tack till;

Petra; för vacker sång, musik och hjälp i baren/serveringen/Aron

Monika: för att du var underbara “Gudrun” ♥

Aron: för underbar komp. Älskar dig....mitt allt ♥

Laila: för det otroligt rörande tal ♥

Bruno: bra tal och påhittig sång J

Heidi: för fina Cheese Cake

Susanne: för underbart goda bollar ♥

Lena och Marie: för goda kakor ♥

Tobbe: för kluriga lösningar och "rolig" tavla *ASG*

Nisse: för grillningen....

Och sist men inte minst alla Ni som kom för att fira min 40 årskris helt från Borlänge/Bollnäs/Norge m.m. J

Tror inte att jag var den ända som hade träningsvärk av att dansa till 04:30.….Detta skall vi göra om, om tio år ♥

(Det finns inte så mkt “life bilder” eftersom det endast fanns engångskameror på plats…. J )

7 Juni 2011  | Länk | Livet | 2 kommentarer
Sjuka och duktiga dräng!

Aron hade feber i veckan och fick då vara hemma från skolan. Han är inte en unge som gillar att vara inne och sitta stilla, men då det gäller Lego går det bra. Han passade på att bygga färdig sin Technic Lego bil. Visst blev det fin?

Denna modell ca. pris i äffaren 1900:-

Tycker han gör det bra som har en sån tålamod. Det var en hel del bitar som skulle sättas ihop!

Bilen har en öppen motor så att man kan se kolvarnas rörelser, äkta lysen, dämpare som lyfter bilen upp då man drar i en spak och batteri driven vinsch.

Riktigt kul! Rekommenderar Technic Lego varmt! Bra för fingermotoriken och för att barn skall kunna sitta och klura själv!

3 Juni 2011  | Länk | Aron | 0 kommentar
Nu är det nära!

Skall bli så kul!!!! Nu blire tillökning i helgen <3
2 Juni 2011  | Länk | Livet | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida