Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Visst är livet underbart?

Nu är det kväll och jag är ganska så trött, efter långa och fartfyllda dagar på jobbet och hemmet. Aron "råkade" stoppa ett vinbär i örat, så vi fick åka på sjukan och så håller jag på att förbereda, för kurset i Varpsjön.

Skulle bara tvärt titta in på nätet, betala lite räkningar, då jag var inne på min Blogg och såg att jag hade fått en hälsning från Holländska vänner som tycker att jag har ett underbart liv. Satt mig ned och tittade på mina Bloggfoton och jag måste nog hålla med, att nog har jag tur, som har det så bra och underbart.....
25 Juli 2007  | Länk | Livets njutningar | 0 kommentar
***MUSHUSÄ***

På fredag klev jag upp 06:30, tvättade kläder och städade lite. Klockan 11:00 var det auktion på Folkets Hus i Högland, så Aron, Heidi, Heinz, Anna-Lena, Emelie och jag drog dit. Lyckades klubban in lite smått och gott. Per-Ola och Enki gick upp till Mushusä på fredags kvällen. På lördag klev Aron upp 07:30, vi åt frukost och efter det satt vi oss på cyklarna med Wiggo och Pim. Vi cyklade till Bredsele fram och tillbaks (ca 12 km). Inte illa för en liten kille på fem år! Aron, Wiggo, Pim och jag, gick efter denna cykel sväng upp till Mushusä, för att hälsa på pappa och Enki. På kvällen tränade jag Wiggo och Pim under kontrollerade former, men det fanns inte en fågel! Hjortron fanns det lika mycket av som älg- och björnspår, alltså inte mycket och det som fanns var bara kart. Idag sov vi till 07:30 och alla var utvilade efter denna ansträngande dag. Per-Ola gick ut för att gå lite i skogen med Enki. Aron, mina rödingar och jag, gick till Fotografpassä för att prova lyckan där. Vi hittade en orrkull och en tupp satt sig uppe i en gran och kacklade. Pim var mycket fundersam över vad det var för herre som pratade. En mycket fin, men tyvärr, varm dag. Vi grillade lite korv vid Vitsten. Jag hade med mig en påkörd tjäderhöna som jag la ut och tränade apport med. Sen gick Aron, Wiggo, Pim och jag ned till bilen, men Per-Ola och Enki stannade kvar ett tag till. Aron gick sammanlagt 12 km denna helg! Undrar vad det blir av denna dräng! Vi hade en underbar helg och det är så skönt att få sova från 21:30 till 07:30! Rena dunderkuren! (mera bilder under Mushusä-07)
22 Juli 2007  | Länk | Jakten | 1 kommentar
***Mina duvor***

Fick denna trevliga bild av Sanna Steinwall i Boden. Det är mina duvor (två av dom, det blir fler, förhoppningsvis) Jag skall bygga ett duvslag och dessa charmiga tussar skall flytta in i november. Dom kommer att hjälpa hundarna att vara lugn i fågel/flog och skott, så det skall bli spännande. Sannas duvslag var helt otrolig, så det blir något i den stilen. Jag kommer att se till att ingen mink/räv eller annat rovdjur tar sig in! Det kommer att vara ett innehållsrik liv för dessa tussar, för jag kommer även att använda dom på mina kurser. Hoppas dom kommer att trivas hos mig!
20 Juli 2007  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
***BJÖRNSMÄLLEN***

Min gubbe kom på den perfekta idéen att göra en skytttävling på björnfigur. Pengarna som vi skulle få in på denna tävling, skulle då gå till Högland Jakt Skytte Klubb. Så blev det. Agneta från Högda kokade köttben, jag bakade grovbullar och hackade grönsaker och vi hade älgsoppa på kvällen.

Skjutningen gick av stapeln kl. 10:00 på lördag den 14/7 och kl. 13:30 var tävlingen avgjord. Lars-Håkan Hansson (på bild med sonen Elmar) vann tävlingen med 17 poäng, Per-Ola kom på andra plats med 16 poäng och Peter Mårtensson kom på tredje plats han också med 16 poäng. Jag blev delad femma med 10 poäng. Roligt var det att avlossa lite skott! Det var 13 skyttar som "vågade" tävla.

På kvällen var det 20 styck som åt soppa. Det blev en lugn och sansad kväll. Vi gick hem tidigt, för vi skulle upp dagen efter, för att göra inordning husköp, men på väg hem, kom Sven-Olov och Veronica travande, och ville att vi skulle följa dom hem, så vi hade några trevliga timmar hemma hos dom!

Tack;
Agneta för hjälpen med soppan
Bengt för sponsring av köttbena
Bertil Pettersson för sponsring av bild boken
Royal Canin för sponsring av priser till våra hundar

(mera bilder under "Björnsmällen -07")
16 Juli 2007  | Länk | Jakten | 0 kommentar
***Mikkel Räv***

Vi fick oväntad besök igår.

Vi har under ett par år haft besvär av katter som pinkar ned allt på våran bro och tomt. Jag blev less på detta, illa luktande besvär, och har nu lånad kattfällor av kommunen. Det verkar som att vissa kattägare inte kan inse att det är deras katt, och då är det väl upp till bevis! Jag är ingen katthatare, men jag anser att kattägare skall ha samma ansvar som en hundägare, att hålla sin katt under uppsikt och inte låta den göra sina ärenden hos grannen.

Ja, i alla fall, så har jag nu placerad ut dessa fällor och igår hörde jag och Per-Ola hur det skrek ute. -"Äntligen!" tänkte jag, men till min förvåning, då vi öppnade lådan, fanns där ingen katt, men denna söta rävungen! Tog ett kort på honom/henne och han fick gå tillbaks till skogen. En god måltid kattmat fick den i alla fall!
13 Juli 2007  | Länk | Jakten | 1 kommentar
~~~~Återfalls knutta~~~~

Impulsiva jäg, kom på , på torsdag, att jag kanske borde åka på FRIDAS träff, ”45:an” och så blev det! Tog fram min dammiga, gamla R60, städade förgasarna, tvärtvättade den och ställde på den. Packade sadelväskorna och gav mig iväg på fredag efter Elsas begravning. Skönt att komma ifrån. Det regnade hela helgen, men jag kan då inte minnas det. Trevligare en denna helg har jag inte haft på länge, vilken energi kick! Många av knuttarna som jag har omgåtts med förut fanns på plats och det var jädrigt kul att prata gamla minnen. Det blev mycket skratt, bus, dans och gamar. Denna helgen kommer jag att leva länge på. Tack alla på FRIDAS för denna otroligt trevliga träff. –”Vi hade i alla fall tur med träffen!” Jag kommer nog nästa år också!!! Mera bilder finns under ”45:an –07”
8 Juli 2007  | Länk | Livets njutningar | 1 kommentar
***FAST JOBB***

Ja, äntligen! Igår fick jag veta, efter nio månader i tjänst, att jag blir fast anställd. Vilken lättnad och lycka!
4 Juli 2007  | Länk | Smått o Gott | 2 kommentarer
Full Rulle

Vaknade till en grå himmel. Kastade i mig frukost och snabbade mig ut för att klippa gräset och jag hann. Sen gick jag in och fixade lite med det runt dressyrkurset. Jag ser fram emot detta, med lite pirr i magen. Per-Ola kom på en suverän idé, att ha en tävling på björnskjutning i Högland, så jag har fixad frågor om björn till tipsrundan och gjort ett supersnyggt diplom till dom tre bästa. Håller på att ragga priser och sponsorer och det går bara gött. Skall öva uta tusan och spö gam´gubba i byn *LER*. Sköt mig godkänd för älgjakten igår, men var inte så nöjd över mina siffror, skulle nog gärna vilja ha mera femmor, men det är bara att öva, öva.....Vi fick även besök av Per-Olas gudbarn, Emmely med mamman Heidi. Hon växer så det knackar. Lång fin tös, med vackra ögon! Nu är det sängdags. Imorron är det vardag igen! Sov gött!
2 Juli 2007  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
***DRÄNGEN VÅR HAR NAMNSDAG!***

Tiden går fort, både då det gäller åldern på Aron och sommaren. Redan 1:a juli och Aron har namnsdag idag. Vi ä sä glá i dä! Många pussar och kramar från mamma, pappa o hunna!
1 Juli 2007  | Länk | Aron | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida