Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Sockerpullan från lappmarksvidderna…

Är nu hemma igen efter 133 mil mc körning. Ont i ändan har jag, så inom det närmaste kommer jag att införskaffa en ny sittdyna. Resan ned gick hyfsat. Jag var inte riktigt överens med min Bumse, men det är inte så underligt, med tanken på, hur ringrostig man är.

På nedresa fick jag våldgästa hos Aaaarne, sen var vi en hög från High Coast Riders som följdes nedöver från Höga Kusten Bron. I Sundsvall fick vi se Ostindienfararen, Göteborg. Mycket vackert! Efter en svettig resa ned, blev det ett dopp i det blå. Tror att jag fick uppleva mitt livs första värmeslag. Jag var inte människa förrän 21:00 på kvällen, då solen äntligen hade börjat gå ned.

På Kopparträffen var det över 300 cyklar. En mycket trevlig träff med vackert läge. Fick träffa en hel del vänner som jag inte hade träffat på ett år, så det fanns mycket att prata om.

På vägen hem stannade vi och åt i Alfta. En hälsning till alla matälskare; -”Stanna där om ni är hungriga!” Billigt o bra mat!.

Efter 100 mil började jag känna mig mer nöjd med hojen, men att det skulle ta en sån tid, fattar jag inte. Fick åka en sväng på Thomas:s GS och var nästan inne på att byta till en sådan. Den kändes så skön, men...nu har det gått över.

Arne, Ronney och jag sov en natt i Härnösand hos Tommy Danielsson. Vi grillade och mådde så gött.

Sista färdsträckan hem, passade vi på att fika mycket och äta en rejäl middag hos en välbekant pizzabagare,…Mulla!

Nu, väl hemma igen och efter ett glatt återseende med min go´dräng , känns man mycket lycklig över att man har så många goda vänner, som får en att må som en ”sessa” eller som Brownie säger; ”sockerpulla!”. *LER*

Ett stort tack till;

- Aaaarne för sängplats o go mat! (hoppas att du har hittat saxen o konservöppnaren LER)
- Ronney, för att du alltid är så snäll o hjälpsam
- Tommy för sängplats o god mat (hoppas gräset kommer upp igen, där jag spann lös…)
- …och sist men inte minst, alla mina mc kompisar för en super trevlig helg i dalarna, som gav mig träningsvärk i skrattmusklerna…vi ses på Surträffen!

Hojt o kramar i massor från; Sockerpullan *FNISS*

MERA BILDER UNDER KOPPARTRÄFFEN -08
28 Juli 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Brum brum...

Ikväll får vi besök av faster Annika och farbror Tommy från Östersund. Det skall bli trevligt. Har inte sett de på ett tag. Sedan skall jag packa hojen, för då drar jag till Dalarna. Första stoppet blir i Sollefteå hos en mc kompis, sen drar jag till Falun med High Coast Riders. Skall bli så kul att få träffa alla mina vänner i söder. Ni som vill se vart jag befinner mig med min hoj, kan gå in på;

http://www.viewserve.com/

och logga in med; testmambo@bmw

och password; 19bmw71

...då kan Ni se vart jag exakt befinner mig och hur tjänsten hos Viewserve AB, där jag jobbar, fungerar.

Kanske träffar jag min svägerska Birgitta efter vägen. Hon kör TRAMPCYKEL från Stockholm till Högland! Det kallar jag strongt! Jag får nog slänga mig i väggen i det här fallet *LER*. Några MC kompisar träffade på henne i Ljusdal igår!?! Världen är allt bra liten…..

Ha det bäst o trevlig helg! Vi hörs nästa vecka!
23 Juli 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Dessa ljuvliga djur…

Igår så gjorde Per-Ola och jag färdigt stängslet runt ett nytt bete åt fåren. Stort, med mycket mat. Kändes riktigt bra. Vi flyttade fåren och de följade lycklig med mig efter hinken med ”pären”. Sen då jag skulle lägga mig, kastade jag en snabb blick över betsåkern, men inga får sågs!

Efter en stunds spanande, hörde jag deras bjällra långt uppe i skogen. Det var bara att hämta en hink med pären och locka hem de igen. Lycklig hemma igen i den gamla får hagen får de nu beta tills jag har sett över stängslet igen, ikväll.

Tittade en snabb sväng på potatislandet igår och det verkar som att det kommer upp ny ”pärblast”. För drygt två veckor sedan lyckades fåren komma in sig på pärlandet. Då jag kom dit fanns det ganska så gott om ”kanelbullar” och klövspår, men ingen blast.

Det är trevligt med gårdslivet, men ibland blir det lite för mycket av det goda.

Men, men, fåren mår då bra i alla fall *LER*
22 Juli 2008  | Länk | Gårdslivet | 0 kommentar
Lill semester

I torsdags åkte vi, med familjen Sundström-Nilsson, svärfar och Arons kompis Nellie, till Tonnes, Norge, för att havsfiske. Där var vi tills idag (söndag). Vi hade tur med vädret och även fisket. Jag lyckades få en sej på sju kilo och Irene fick en havskatt! Sedan hände nåt, som bara kan hända, en på miljonen…

Pelle, svärfar fick på en fin fisk. Precis upp vid ytan, gick linan av. Per-Ola sa; -”tänk om vi ha en sån jädra tur att den går på Mirandas lina, hon har ju sin ute än!” Ni kan ju gissa vad som hände…jo, jag fick den på min lina. En åtta kilos sej med två fiskelod och två linor LER. Här fick jag träna armarna, då jag skulle veva!!! Jag blev alldeles lyrisk av min fångst, sedan fick vi oss ett gott skratt i båten!

Hela helgen var underbar. Vi hade fint väder, god mat och trevliga stunder med mycket skratt o prat.

En liten hälsning vill jag skicka till familjen Henriksson-Pettersson, -”Ji sku ha vore ve!”. ”He va kul!”. LER

Ha e gött allihopa!
20 Juli 2008  | Länk | Fiske | 0 kommentar
Vandringspris till Wiggo & matte!

Blev glad överraskad idag, då jag på SISK:s hemsida, av ren slump, läste att Wiggo och jag har erhållit följande priser;

~ Dorados vandringspris till bästa förstagångspristagare

~ SISK:s uppmuntringspris till förstagångspristagare

Du gör det bra Wiggo! En hund som dig får man bara engång i sitt liv! Tack för att jag få ha dig vid min sida, på fjället och i skogen...

Tänk att lyckas så bra med sin första hund!
14 Juli 2008  | Länk | Wiggo | 4 kommentarer
"Fårskålla....!!!!"

Engelbert var förbi och drog över ”pärfåren”. Blasten hade klarat sig fint från nattfrosten, så jag var så glad. Jag slog ned plaststolparna, så att fåren inte skulle kunna komma åt dom, men en av stolparna hade jag slagit ned för lite…

Stod och höll på med disken, då jag kastade en blick åt potatislandet. –”vad lite blast…!”. –”Drog Engelbert på så mycket…mmmm”, stod jag och funderade. Gick dit och hittade en massa ”kanelbullar” & fårspår, men ingen blast!!! Dom hade ätit upp ALLT!!!! Tror Ni jag var glad? Ja, vad skall man göra. Fåren såg då belåtna ut. *LER*

Farmor kom igår, så vi gjorde en god middag, satt ute på punschalkoven och njöt av solnedgången. Hon åkte igen på lördagsmorgon. Per-Ola åkte på klassträff idag, så då båda hade åkt, åkte Aron och jag, ut för att meta. Det var så härligt ute! I en tjärn fick vi tio små abborrar. Dom kokade jag åt hönsen och dom blev så lyckliga över det. I en annan tjärn fick vi två fina rödingar, men fisken var inte riktigt på hugget, men härligt ändå att bara vara ute i stilla frid.

Nu är jag gräsänka. Aron och jag, skall äta en sen, go´ middag och bara myspysa…Härligt!

Ha de gött!

P.S Se på bilden, hur glad bagglammet är, av sin goda middag, den aktuella dagen! *LER* D.S
12 Juli 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Oväntat besök…

En snubbe ringde och sa att han ville att jag skulle hämta honom ned på byn. Vem då, tänkte jag!? Det var Arne och Jonny från Härnösand och Ramsele på var sin hoj! Tro, jag blev glatt överraskad! Aron blev så lycklig, då de gled in på gården med hojarna. – ”Jag skall få mammas gam´ BMW, då jag blir förståndig, har hon sagt”, sa Aron med stram rygg och stolt flin…*LER*. Han är ju så söt!

I alla fall, blåslagen, trött och sliten efter en helg på 45:an. ”Råkade” gena över ett bord till dansgolvet, snubblade och ser ut som svenska flaggan på halva kroppen. Dansat har jag gjort mestadels hela helgen och simmat, så en hel del träningsvärk, rättare sagt. Uppe till småtimmarna och upp klockan 6 för att göra frukost till 88 hungriga knuttar/or på lördag- och söndagsmorgon. Trevligt var det!

Väl hemma igen till vardagen. Vi har gott om ägg nu, så nu skall Aron har gårdsförsäljning. Pengarna kommer att gå till hönsfoder. Det är ingen förtjänst i att ha höns, men trevligt att ha dessa att gå runt på gården.

Var ute med hundarna igår o gick en mil. Skönt, men mygg som tusan! Det verkar vara mygg år. Såg imorse de första orrkycklingarna, så nu börjar de röra på sig. Fjolårskalvar är det också gott om efter vägen, hoppas jag slipper träffa de med min hoj.

Har inte semester än, det blir inte förrän i mitten på augusti. Då blir det fjället! Tältning och fiske. Längtar redan…

MERA BILDER UNDER MAPPEN; 45:AN -08 OCH PÅ FRIDAS HEMSIDA;

http://www.dmck-fridas.se/45an08.html

Har det gött i värmen!
9 Juli 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Äntligen hemma!!!!

Nu är vi hemma igen efter en sex timmars bilfärd. Varmt som tusan har det varit och det känns bedrövligt att måste fördriva tiden i en bil, istället för en sandig strand i Norge, men, men…

Hemma har det vuxit som bara det både i växthuset och duvslaget. Tomatplantorna är snart en meter hög och jag har börjat få små gurkor på mina gurkplantor. Paprikor är det fullt av, så dom kan jag snart börja skörda.

Duvorna som föddes på försommaren kan nu flyga och en av dom är riktig vacker. Den är vit med ljusbruna spräcklor. Den som föddes på midsommar kommer nog också att bli ljus. Det är Amy och Frostis som är mamma o pappa till ALLA dessa, men det är Sanna som nu är mamma åt den nykomlingen igen (hon var det åt dom förra också) LER. Sanna är en bra mamma!

Tuppen har det inte lätt. Hönorna jagar honom och är då allt annat än snäll med honom. Han är ju bara 3½ månad, så han vet inte riktigt vad dom vill…….Ägg blir det, så det måste bli gårdsförsäljning. Aron skall skötta denna syssla LER

Fåren mår bra, dom är som små ulltussa, rund o go….

Pim o Wiggo var så glada då Aron o jag kom hem. Det är alltid trevligt att komma hem till en skrattande Pim Sala Pim. Var ute och cyklade med dom drygt en mil och efter det fick dom simma i Långseleån, så dom sover som små grisar nu. I morgon och fredagsmorgon, blir det samma sväng.

Gubben däremot, har varken vuxe eller fått fjäder, men saknat oss, det har han….Vi är så glada att vara hemma igen…hem ljuva hem….

Sov så gott, i morgon skall jag packa för 45:an. Det skall bli så kul!

…………..Va o dreglade lite på Bumsen ikväll….och jag ser på den, att den vill UT!!! LER

Ha det bäst!
2 Juli 2008  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
Från Norge till 45:an

Først så vill jag gratta Aron på namnsdagen idag...puss o kram go`drængen min, mamma ælskar dæ!

Aron och jag ær fortfarande i Norge hos Arons Gu`mor med familj. Hær har vi varit och fiskat på havet, plockat snæckor, badat vid fin sandstrand och ætit færsk fisk. Nina har en fin stuga på en ø, som vi var till en dag och det ær så vackert dær, man blir alldeles salig.....man blir så lugn och avslappat i sjælen då man ær dær...

I morgon skall Aron och jag åka hem igen, før då ær det dags att ta fram Bumsen før att åka på 45:an....

Ser fram mot det!

Ha det bæst
1 Juli 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida