Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Fågeljaktspremiären…

...är nu avslutad för min del, men jag skall helt klart ut igen, då tid finns.

Kom hem från fjället idag, genomblöt, men glad och nöjd i själen. Har haft fyra underbara jaktdagar på fjällen, med Crille, David o hunna.

Vi gick upp på måndag och på 1½ timme hade vi sex fågelkontakter. Det blev ripfilé, med gräddsås o kantareller, två kvällar i rad. Tur att vi hade med oss en utmärkt kock o …skytt *LER*

Hundarna jobbade på mycket bra, men all fågel som fälldes, fälldes för gam´ hunna, Varja o Wiggo.

Tyvärr kom det in dåligt väder o möjligheten att hitta fågel, försämrades.

Björn har vi lyckats stötta, ett par gånger. Den hade så brådis, så den hade skitat, där sprang. Det brukar ju vara tvärtom, att björn skrämmer skiten ur folk! *LER*

I helhet gällande premiären kan jag säga som sådan:

- Det är helt klart mindre fågel i år, särskild ungfågel
- Att jag nog inte borde ställa så höga krav på Pim, för man kan helt klart se en skillnad på en rutinerad och en orutinerad hund.

Tack till skyttekungen David och stor kocken Crille för en super trevlig jaktpremiër. He må vi gör om!

Skitjakt! Alla jaktvänner, vi hörs!

Mera bilder under; Fågeljaktspremiären –08
28 Augusti 2008  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Tandlös

Idag tappade Aron en tand, dagen före sin första skoldag. I morgon är det dagen med stora D:et, då skall han börja förskoleklass. Hans nya säck är packat med pennor och han har fått nya kläder. Innan han la sig sa han; ”ooo, vad det skall bli kul!” LER

Tänk vad spännande och tänk vad tiden har gått fort….sex år sen vi fick dig o nu skall du börja skola. Älskar dig min go´dräng!

Stolt mamma
24 Augusti 2008  | Länk | Aron | 1 kommentar
Skörd

Dagen började 05:30 med att torka hunddynga i köket. Wiggo var visst ”lite” lös i magen…det är som man kan kräkas. Nu är han i hundgården.

Igår blev jag ÄNTLIGEN färdig med alla anmälningar som har kommit in till jaktprovet i Varpsjön och alla PM är nu postade. Puh! Det är 23 hundar som kommer att startas, så det är helt över förväntningar. Domarna är klara, jägermiddagen, jaktmarken, och två markledare samt partierna. Känns riktigt bra. Har suttit med det i två dagar, så jag är något slut i huvudet. Trodde inte att det skulle vara så mycket. Det känns då jädrigt bra, att det var så många som anmälde sig. Vi i VBFK trodde att det bara skulle bli ett parti per dag av två, men det är två partier både lördag och söndag. Det finns bara en plats kvar på söndag. Skit kul! Hoppas att det finns fågel och att det blir många premieringar.

Plockade 6 liter vinbär igår och det blev tre liter vinbärsgelé, mums! Svartvinbär är det inte så mycket av i år.

Nu håller jag på att städa köket. Har plockat fram en sopsäck och rensar som bara det. Kastar o kastar….. Skall skur ur alla skåp, så att det blir na ordning.

Gjorde ett avbrott i städningen för att skriva några rader, för så jädra kul är det inte att städa. Det finns det som är roligare LER

Vill skicka en stor kram till Varpsjö Jaktklubb, en extra en till Rolf Jönsson, för att jag får tillgång till Era 80 000 hektar skog till VBFK:s skogsprov. Ni har alltid vara så snälla o hjälpsamma med mig, alla Ni i Varpsjön! Ni är underbara människor!

Tjauw!
20 Augusti 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Inventeringen i Ammarnäs avklarat!

Ja, nu har man sprungit 7 mil på fjället och det känns smått i bena. Hunna är trötta, belåtna och magra, så det har satt sina spår även på dom. Har jag sprungit sju mil, hur mycket har väl inte dom sprungit?

Vi började inventeringen förra torsdag. Det blåste då som tusan och det kom ned några rejäla skurar, så på kvällen hade Pim fått Water Tail och fick ligga dagen efter. Han återhämtade sig fort, så på lördag var han med igen. Wiggo gick alla fyra dagar. Fredag till söndag hade vi strålande sol, så det var väldigt varmt för hundarna. Ja, nu funderar Ni väl hur det ligger till med fågel i Ammarnäs fjällen och svaret är som sådan; -” är med o inventera, du och din hund/-ar, nästa år, så får du svaret!” LER

Är nu hemma och skall sätta mig och lägga in alla som har anmält sig till jaktprovet i Varpsjön, så att jag kan skicka PM:et till dom i veckan, så det blir lite piller.

Aron skall skolas in på förskoleklass denna vecka, så det är spännande både för han och pappa o mamma. Nästa vecka skall han börja på riktigt. Stor killen!

Även fågeljaktspremiären börjar nästa vecka och jag får väl se vilket fjäll eller skog jag skall ge mig på. Skall jaga i tre-fyra dagar, för sen måste jag vara på plats för provet.

Ställde mig på vågen idag och den visade 2½ kilo mindre. Det är bra! Mera skall bort efter sommarens alla godheter och innan jul!

Vill passa på att tacka Stig o lill piga Emma i Sorsele för maten på väg till Ammarnäs o kaffet på vägen hem! Ni är så snälla! KRAAAAM

MERA BILDER UNDER; INVENTERINGEN AMMARNÄS -08

Ha det gött!
18 Augusti 2008  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Blöte Junsele…

På måndag åkte vi till Junsele, för att göra ett besök på Junsele Djurpark. Aron hade med sig sin kompis, Albert. Vi köpte biljett för två dagar. Måste säga att det var skönt att göra besöket under icke högsäsong. Det var varken köar till karuseller, restaurangen, matning av djuren etc. etc. Det var lugnt och fridfullt. Det som var synd var att det regnade som tusan på måndag, men idag var det riktigt fint. Personalen på djurparken var så himla vänliga och tillmötesgående.

På djurparken fanns det även påfågelduvor. Dessa ser ut som orrar, fastän helvita, supersnygga och väldigt ”riplika” *LER*. Frågade personalen om man kunde få köpa några ägg och helt otroligt, det fick jag!!! Två ägg fick åka raggsock till Högland och duvan, Sanna ruvar för fullt på dessa två i duvslaget. Skall bli kul att se, om det blir nåt. Junsele Djurpark ville ha uppföljning om detta….spännande!

Natten mellan måndag och tisdag bodde vi i husvagnen på campingen i Junsele. Albert och Aron busade ute ett bra tag på kvällen och somnade, efter allt bus, rätt så fort.

Det har varit trivsamma dagar. Har suttit tills nu med anmälningar till jaktprovet i Varpsjön och det ser bra ut! Skall bli så kul, men det är lite jobb o pyssel.

Skall packa säcken nu, för att dra till Ammarnäsfjällen i morgon, för att ripinventera i fyra dagar. Skall bli skönt att röra på fläsket efter all grillat i sommar. Nu skall kilona bort! Hundarna kommer nog att bli glada också, att få komma ut!

Ha det bäst!
12 Augusti 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
Surisen

Ja, nu är den sista MC träffen undanstökad och det känns med blandade känslor, att MC säsongen är slut för i år (träff säsongen). Än går det ju att köra hoj, men nu är det jakten som gäller ett bra tag framöver!

Ett gäng från FRIDAS åkte till Matfors på fredag, till Surträffen (jag med halsfluss…det var väl inte så klokt….). Mycket trevlig träff och gött med surströmming, såklart! Som vanligt fick man skratta som bara det.

Idag då vi åkte hem, blev jag lite nödig efter vägen. Körde in på en P-ficka och bad resterande gäng att vänta. Väl inne i skogen, med skinnbrallarna nere och full pinkning, började det att surra som bara det….-”vad är det som låter?” tänkte jag…..sen stack det! JORDGETINGAR! Tror Ni jag fick brådis!!? Försökte så gott jag kunde, att springa med skinnbrallorna nere vid knäna, och klarade mig hyfsad från sting. Simone som var på väg till samma kisställe, hörde hur jag skrek och trodde jag skojade, men sen då hon hörde ordet jordgeting, sprang hon lika hastigt därifrån. Vi skrattade gott, efteråt.

v Vill tacka Hagbards MC för en supertrevlig Surträff och Piraten för skivan (du ä så snäll!!!)

MERA BILDER UNDER SURTRÄFFEN -08

Ha de gött!
10 Augusti 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
-”Vattenfall, hur mår du?”

Min feber höll i sig och jag proppade i mig en hel hög Alvedon o Ipren. Vi hade en överraskning åt drängen och jag hade fast bestämd mig för, att fullfölja det, oavsett kondition.

Så vi packade husvagnen och gav oss i väg till Strömsund, till Beppe Wolgers museum. Aron blev jätteglad och var ändå mera lycklig, då han fick träffa Camilla, som spelade flickan i filmen. –”Du är ju så mycket större nu, än i filmen!” sa Aron till Camilla Wolgers LER. Vi köpte Dunderklump boken som Camilla signerade. Trevligt. Det var roligt att gör detta museum ett besök och vi letade även på huset i byn Öhn, där filmen är inspelad.

Sen då jag slappnade av och vi skulle leta oss nå föda, kände jag hur matlusten försvann och hur ont jag återigen fick i kroppen. Efter påtryckning från Per-Ola och vänner åkte jag på sjukstugan och tur var väl det! 115 i sänka och streptisar i halsen, blä, så det blev pennicilin. Har mådd som skit hela natten med febertoppar och halsont, som inte går att beskriva med ord, hur ont det var.

Idag känns det som att det börjar att vända, men matt i lacken är man. Aron är i alla fall lycklig över sin dag, hos Beppes. Han sjöng ”Det blåser en storm över Jorm!” och ”Vattenfall hur mår du?” hela vägen hem LER. Det blev ingen övernattning i husvagn, men vi har ju lite semester kvar, så nåt kul skall vi väl ändå hinna med.

Hoppas att flussen ger med sig innan ripinventeringen i Ammarnäs och jaktpremiären, för att springa på fjället med hög sänka, kommer jag inte att göra.

Sen är jag i full gång med förberedelsen för jaktprovet i Varpsjön. Skall bli kul.

På söndag får jag besök av en kvinna som skall göra apportprov hos mig på sina två hundar, hoppas det går bra och jag mår bättre….tvi tvi

Trevlig helg på Er!
7 Augusti 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
Från 30 värmegrader i solen, till vintermössa på fjället i Tjukkola

Vi drog upp på Stekenjokkfjället i söndags på våran årliga fiskevandring. Ingen regn, men det blåste något så kopiöst kallt. Vi satt upp tältet vid Tjukkola och fiskade i små tjärnar runt om kring. Vi fick hyfsad med fisk.

Som vanligt hade jag en sådan otur att bli sjuk. Fick feber och låg o fryste i min sovsäck med hög feber. Har fått halsfluss och det var inget nöje att gå med över 20 kg på ryggen ned från fjället med feber toppar.

Nu väl hemma, skall jag bara skriva några ord, hoppa i duschen och krypa till säng och hoppas på att det skall vara borta i morgon. Inget trevligt att börja semestern på detta viset, men jag fick en hyfsad fin bit i en tjärn, o va fisket är härligt! LER

Ha det gött!

MERA BILDER UNDER MAPPEN STEKENJOKK -08
5 Augusti 2008  | Länk | Fiske | 0 kommentar
Nu skä de rustäs…

Har haft magsjuka i veckan, mindre trevligt, särskild i denna värmen…blä! Det har som tur är, gett med sig.

Har jäklats sedan förra vecka med att få in fåren på deras nya bete. Nu har jag satt en el-tråd till, längst ned. Satt och postade på dom för att kolla om de fick sig en känga, och det fick de! Inatt har de hållit sig på betet och jag hoppas att de håller sig där. Glad är jag….

Växthuset grönskar nu. Har fått mycket tomater, men än, är de små och gröna. Gurkor börjar det att bli många av också. Bönor finns det i massor o de är så goooooda!!! Det finns bilder under mappen ”Mitt växthus”, om du är nyfiken på hur det ser ut. Vinrankan klättrar bara, men inga klasar, fint ändå. Paprikor har det också blivit en hel del av. Mums!

Hönsen mår bara fint. Dom springer fritt på gården och än har jag inte sett till räven än (som tur är). Jag blir så glad, då de kommer springande, då jag ropar på dom, då de skall in. De ser så roliga ut då de springer. Nya bilder finns under ”Livet på gården”.

Snart skall vi packa säcken, för att bege oss på våran årliga fjälltur. Varje år brukar vi bestämma oss för ett nytt fiskevatten, dit vi går för att tälta och fiska i några dagar. Iår blir det ett fiskevatten på Stekenjokkfjället. Det är livet, att få tälta, fiska och elda tills det är mörkt och bara njuta av stillheten. Skall njuta av dagarna. Jag behöver dom.

Sen då vi kommer hem skall vi åka till Strömsund på Beppes museum. Aron är ju en stor älskare av Dunderklumpen, så detta skall bli en överraskning. Vi skall passa på att sova lite i husvagnen och mysa på vår Lill semester. Vi skall även köpa in skolprylar, för drängen skall ju börja skola till hösten! Vad tiden går fort! Det är så spännande för drängen med ny säck, pennor och gympa prylar.

Ni får ha det så gött allihopa. Varma kramar från fjällbruden
1 Augusti 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida