Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Finns det ripa....

.....och man har en duktig hund, då brukar det lösa sig med middagen!

 

Till förrätt, blir det ripfilé med kantarellsås á la David.

 

Skitjakt på Er!

27 Augusti 2009  | Länk | Jakten | 2 kommentarer
Jag känner....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
En gång för....

.....åtta år sedan, tog jag detta kortet av mina två bästa jaktkamrater, Jimmy Skoglund och Nisse Stry (Sandqvist).

 

 

På tisdag börjar fågeljakten, och den 7:e september börjar älgjakten. Skulle önska att dessa två var med då, men det är de inte. De jagar hare/älg och annat i himlen, men de finns med mig, på jakten ändå. Kortet tog jag, på andra älgjaktsdagen 2001, t.v. ser ni Jimmy Skoglund (ovanför hans huvudet ser Ni Blieke, där det idag, finns 18 vindkraftverk).

 

Då jag tittar på Nisses ryggsäck (till högre), så funderar jag ibland på vad han hade med sig, en hel vecka i skogen/fjällen…..om jag skall ”gissa”, så var det med STOR sannolikhet, en fläskbit o hårdbröä.

 

Då jag går åt skogen, så är min säck MINST tre gånger så stor än Nisses och då är det mera än en fläskbit o hårdbröä med i säcken. *LER*

 

Skitjakt på Er allihopa! Om inte vi ses, så hörs åtminstone smällen!
23 Augusti 2009  | Länk | Jakten | 1 kommentar
-”Regndroppar….

..faller i mitt hår....” Ja, det finns en norsk låt som går så, men jag tänker inte sjunga den för Er *LER* . Idag har det bara öst ned regn och jag undrar hur det blir att gå på blötmyren uppe på Blaikfjället, då jag skall börja jaga...PUH!

 

Idag klev jag upp tidigt för att baka. Bakade en sockerkaka och 60 grovbullar. Fönsterna har jag nu målat klart, så dessa hänger på sina ställen igen. Känns bra att detta är gjort innan vintern. Aron och jag passade på att spela lite sällskapsspel, nu då det inte är väder för att vara ute. Vi spelade ”Börja Läsa”. Då vi var färdiga med att spela och vi skulle plocka ihop, sa Aron att han ville skriva nåt till mig och detta var resultatet.

 

 

Tänk va glad jag blev!

 

Var till Dorotea i veckan. Har inte varit dit på tre veckor. Hade en efterlängtad ”date” med min vän Cilla och hon överraskade mig med denna fina presenten!!!!

 

 

Den blev jag så oerhört superglad över! Kommer att använda den jätte mycket!

 

Efter min date, åkte jag vidare till mitt nästa besök….det blev Hubert Förster i Avaträsk. Han har också en Finne. Thai fick träffa Trollan.

 

 

Det blev mycket socialträning För Thai denna dag. Han sov gott på kvällen. Trollan och Hubbe tog ett andra pris på jaktprov dagen efter vårt besök. Ett STORT grattis till Er!

 

Annat ”kul” i veckan var att Thai gick på björn två gångar och jag såg den, den sista gången. brun i bralla? JA! Vill Ni veta vart Ni inte skall plocka svamp/blåbär?....Stuttvattenberget! *LER* Ni som jagar björn på detta område, är alltid välkommen!

 

En annan glad nyhet är att Roffe Rosenknopp,

 

från Sörlidbäckens Kennel , ägare Micke Niklasson, tog 1:a HP på jaktprov idag. Jag vill gratta Roffe och husse så mycket. Det var inte oväntad! Roffe ÄR en super duktig hund som kommer att ta många priser!!!! Tycker om Roffe, jag!

 

Ikväll gjorde jag en stöpa på fyra liter, så det blir tunnbrödsbakning imorgon bitti. Sen får jag stor främmande från kusten. Tänker bjuda dom på söndagsstek....mumma!

 

Har anmält Thai och mig på valpkurs, skall bli roligt att få vara deltagare själv någon gång!

 

Till veckan börjar Aron ettan, så spännande så…undrar vem som är mest nervös, Aron eler jag? Sen måste jag städa ur hönshuset, för det kommer nya höns på torsdag. Per-Ola skall på kommunen och lämna in namninsamlingen på ”NEJ, Till Nationalpark på Blaikfjället!”. Det blev totalt 1269 röster på våra listor, men det fanns även listor i Vilhelmina, som har blivit inlämnade på Vilhelmina Kommun.

 

Nej nu skall jag sätta med framför TV:n en stund, innan det blir ”go natt!”

 

Tjauw!
22 Augusti 2009  | Länk | Livet | 1 kommentar
Städar....

....och bökar....

 

Hittade denna vackra dikt, som jag fick av Gustav i Hofors 1989;

 

Miranda

 

Miranda är en vacker flicka

outsägligt öm och rar.

Ingen kan som henne blicka

kärleksfullt på en och var.

Ingen kan som henne sända

uti sorgen hjälp och tröst.

Ingen kan som henne tända

kärlek uti varje bröst.

 

 Jäg, 1991, 20 år

Kan säga som så….att hitta denna dikt efter 20 år, fick tårarna att trilla.

19 Augusti 2009  | Länk | Livet | 2 kommentarer
Nöjd och belåten.....

....efter fjällturen. Kom hem med ytterligen 7,5 kilo kantareller....

 

.

...så nu har man 15 kilo i frysen. Hittade även taggsvamp och ett par Karl-Johan....

 

 

Har inte testat K-J förut, så det skall bli spännande! Aron och jag blev bjudna på middag. Det var oerhört gott, att bara få sätta sig vid matbordet. Tack så hjärtligt familjen G-J!

 

Då ja kom hem stod denna fina tillbringaren på brokvisten.....

 

Vet inte vem som har lämnat den, men uppskattad var det av sonen i huset och resterande familj.

 

Slutligen vill jag meddela alla bloggläsare som mailade mig om att det inte gick att kommentera mina inlägg, att det håller på att bli fixad. Ni får använda Er av gästboken min så länge!

 

Nu är det nussekudden som gäller. Aron, hunna och jag är utslitna efter dagens strapatser. Sov gott o händerna på täcket! *LER*
17 Augusti 2009  | Länk | Skogen & Fjället | 0 kommentar
I ett skafferi,

....där bor jag *LER* Man kan inte säga annat än, att man är lycklig lottad som få bo på ett så underbart ställe. Den fyller min frys året om med älg, fågel, fisk, bär och svamp.

 

Var på fjällen och plockade kantareller.

Thai nästan lika gul som en kantarell

 

Hittade 7½ kilo!

 

Hela min diskbänk är täckt av kantisar. Lyckliga jag!

 

Hittade även ett kilo taggsvamp. Roligt att plocka svamp, men mindre trevligt att rensa *FNISS*. Det är gjort nu och det är alltid lika roligt att hitta allt i frysen som man får helt grattis! Nu har vi öring, röding, myrbära, hallon, murklor, blodriska, taggsvamp, kantareller, ja, you name it! Kan man ha det bättre? Bättre än ekologiskt, dessutom!

 

Hackade fyra pärkål igår. Finns mycket potatis under en kål, men än är de inte så stora.

Nytvättade nypären

 

Hade besök igår av vänner, så då åt vi nypären till surströmmingen. Mumma! Fick även besök av jaktledaren som hade med sig en STOR knipa dill från hans frus otroliga trädgård.

 

I övrigt så växer kalkonerna så att det knakar. Folk runt om i byn kommer med fjolårets potatis som kalkonerna få äta upp. Inte underligt att de är stora och feta. Lammen är också stora, så det blir fina slakt till hösten.

 

Nej nu skall jag skrapa lite fönster och kolla vad Albert och Aron har för sig ute.....Trevlig helg!

 

Avslutar detta inlägg med en bild på Thai....sötnosen!

-"Blir jag snygg så här, matte?"

14 Augusti 2009  | Länk | Skogen & Fjället | 1 kommentar
Vin.......

....bärsgelé är ett måste till åljkötte. Plöckade 5 liter rödvinbär och 5 liter svartvinbär. Sammanlagt blev det 1 liter gelé av varje sort. Mumma!

Fick hem min nya bok från Bokia igår. "Nya Svampboken"

Aron och jag gick till skogs för att plocka lite olika svampar. Tänkte passa på att studera om dessa var ätbara eller ej....puh...det var bannemig inte enkelt. Konstaterade att allt gick inte att äta!Mycket kremlor var oätliga. Sen stämmer det inte att ALL sopp går att äta. Det finns sorter som är giftiga. Otäckt. Av alla 20 olika svampar som jag hittade, var det bara hälften som gick att äta...Ganska spännande ändå. Mina favoriter är blodriska, taggsvamp och kantareller såklart!

Nej, nu skall jag hänga lite tvätt och surfa efter lite jobb. Ha det gött!

Tjauw!

12 Augusti 2009  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
Äntligen hemma.....

.....igen efter två dagar på fjället. Som jag skrev i tidigare inlägg, packade jag säcken för att gå upp på Blaikfjället med Aron och hunna för att plocka myrbära. Detta tyckte Per lät trevligt, så han och Karro hängde på.

 

På vägen upp hittade vi ett visitkort.....

 

 

 

....inte så långt ifrån där vi skulle stanna för att ta en slurk ur kallkällan.......

 

Väl framme i stugan....

 

.....åt vi god mat och drack en go välförtjänt kall öl, som gjorde sitt i värmen. Hade gömt en påse popcorn och en liten dricka i säcken, som jag överraskade min duktiga dräng med. Tänk att han orkade gå hela vägen upp till Lappstugan från Jonkersboern och hem! Sju kilometer.....enkel väg! Resultatet då vi kom fram blev detta;

 

 

Så nog finns det bär om man bara ork gå! Det fanns hur mycket som helst. Skulle kunna plocka och plocka och plocka......,men man skall ju bära hem det också....Hade inte plats för mera i säcken. Kändes vemodigt att lämna alla fina bär.....för nog är fjällbära vackra och inte att glömma,

 

STORA!!

Håller Ni inte med?

 

På kvällen var vi trötta och belåtna i köja och vi sov som små grisar allihopa *LER*

 

Karro, Thai och Wiggo

 

På vägen hem stannade vi och gjorde upp eld, fikade gott och passade på att låta små människa- och hundben vila.....

 

 

Nej, nu skall jag hämta sonen i Lövstrand. Han har varit hos sin kompis idag. Ha det gött allihopa......är så glad över att ha myrbära i frysen till vintern!

Tjauw!

5 Augusti 2009  | Länk | Skogen & Fjället | 2 kommentarer
Mamma......

....på nytt, känns det som. Thai har världens minsta pinkblåsa, så det blir mycket spring in och ut. Bra motion om inte annat. Duktig och klok är han, det går väldigt bra.

 

I veckan som har varit har Aron, Wiggo, Thai och jag varit och badad, då ÄNTLIGEN solen kom fram. Vi åkte för ovanlighetens skull till Ormsjön. Jättefin badplats! Rekommenderas varmt! Thai fick också prova sina simtag och det gick bara fint. Han ser ganska så rolig ut, då han kommer upp ur vattnet….som en lite Chiwawa.

 

 -Vem skall i först?

 

Jag har socialtränad och åkt lite bil med Thai och det går bara fint.

 

 -Ni kan inte ta mig!!!

 

Lily 12v och Thai 9v

 

Vi har varit och plockat hjortron. Nog finns dom, men det är långt emellan dem. Aron hittade i alla fall två liter. Det är mycket kart än.

 

 Två liter i hinken

 

Två små skogstroll

 

Fikarast

 

Igår var hela familjen på skogspromenad. Vi hade med oss godfika och då vi satt och fikade, började plötslig Thai att skälla som en tok. Trodde han hade fått hjärnsläpp, men nej….han skällde ÄLG! 9 veckor ung!? Nonchalerade det och fortsatta att fika. Han gav sig till slut. Då blev det hummeljakt för honom istället…..Ja, vad skall det bli av denna lilla pirayan? Trött blir man, av alla strapatser!

 

 Somnade i vattenskålen

 

Skall packa säcken. Aron, Wiggo, Thai och jag skall på Blaikfjället och sova över i Lappstugan. Det är en bit att gå dit, men jag vet om några bra hjortronställen där. Alltid säkert kort. Sen är det alltid lika skönt att sova i koja…

 

Tjauw!

3 Augusti 2009  | Länk | Skogen & Fjället | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida