...med bloggen. Hösten är för min del en jäktig tid, så bloggen hamnar som lite vid sidan av. Jag hoppas Ni har förståelse för det, att jag gör inläggen, då tid finns.
Uppkopplingen i Högland är under all kritik, då den är segare än sirap, men här kommer ett inlägg på vad veckan har innehållit (=
Veckan började med att jag plockade 11 liter vinbär som jag kokade 3,5 liter gelé på.
Plockade även svartvinbär, men det blev lite mindre av dem, eftersom jag kapade ned buskarna ifjol :-/
Sen drog familjen tills skogs med hunna.
Två underbara dagar hade vi.
En underbar minisemester.
Jag sover aldrig så gott som då jag är i kojan.
Tror att detta även gäller hunna (=
Skogen visar mer och mer tecken på att det är höst.
Färgen i skogen denna tid är ju bara helt underbar!
Hittade massa taggsvamp, men dessa fick bli kvar i skogen eftersom jag brukar hitta så att det räcker på sen hösten.
Trattkantarellerna har börjat visa sig också. Något tidigt, men allt är ju två veckor tidigt i år.
Att gå i skogen bjuder på gratis mellanmål här och var. Inget slår en näva stora fjällhjortron. Inte nog med att det smakar gott, men de är en fröjd för ögat ♥
Hittade en vacker ”tuva” parasollmossa. Tycker den är så vacker! Tänk att denna mossa endast växer på avföring från älg och kor! Då jag berättar sagor i kojan för barnen, brukar jag berätta om just parasollmossan, hur skogstrollen använder dessa som paraply då det regnar i skogen (=
Att gå i skogen vid foten av Blaikfjället är hur sagolikt som helst. Skogen är trolsk med granar fulla av skägg….
…och märken i barken av spillkråkan….
På vägen upp till kojan var det sparsamt med björnspillning, men då vi gick hem hade han lämnat visitkort på flera ställen (=
Då familjen kom hem från fjället fanns det ett paket åt mig i posthuset. Det var från Bernt Karlsson. En födelsedagspresent till mig...
...en mårdfälla! Tala om en uppskattad present ♥ Tusen ♥-lig tack Bernt för den fina o uppskattade presenten!
Hallon är det fortfarande gott om också. Det har plockats och njutits av dessa sötsaker från skogen. Jag gjorde en hallonpaj till efterrätt en dag med knäckig skal.
Här har Ni receptet:
6-8 dl hallon
150 gr äkta smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
½ dl grädde
½ dl sirap
½ dl bakpulver
Lägg bären längst ned i formen. Häll över smeten och grädda allt i ca. 25 minuter mitt i ugnen i 175 grader. Serveras med glass eller vaniljsås.
Veckan avslutade sonen och jag med att plocka mera svamp.
Tyvärr har mycket hunnit torka bort under veckan. På flera ställen hittade jag stora kantareller, men tyvärr uttorkade )=
2,5 kilo hittade vi på 3 timmar, så man får nog vara nöjd! Det jag vill ha just nu är = regn, regn och mera regn och sedan lämpligt med sol (=
Det vore bra för både svampen o jakthunna ;-)
Vill påminna Er om jaktmässan i Saxnäs
Avslutar inlägget med denna bild som jag smygtog på Olga (trött jägerska som kommer hem med minst fyra möss om dagen) o en trött husse ♥
Ha de bäst!