Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


En lös tand och en ny på väg!

Igår morse kom Aron och sa at han kände något konstigt i munnen. Vi tittade och hittade en ny tand som håller på att komma upp bakom mjölktänderna, fastän mjölktänderna inte har släppt än. En tand är lite löst, men inte mycket. Aron tycker det är så spännande, så, och pratar om tandfén hela tiden.

Per-Ola och Enki gick åt skogen i morse och jag och Aron är hemma och packar. Det är en ända röra här. Fick PM:et från jaktprovet i Ammarnäs igår. Wiggo är med i SM, men Pim står som 2:a reserv på Fjällpokalen. Man får ha is i magen och hoppas att han kommer med, min lilla snusmumrik....

Övar in lite av låtarna vi skall ta med i orkestern, känns så kul att sjunga!!! Låter lite töntigt med orkester, får mig att tänka på dansband, men det är det inte! Bleus- & rock band är det! Vi håller på att fundera vad vi skall heta. "Brown Sugar" var mitt förslag. Vad tycker Ni? Är det bra, eller har Ni nåt annat förslag?
22 September 2007  | Länk | Aron | 0 kommentar
Första snön.....

Idag kom den, första snön. Den är nog inte här för att stanna, men det känns i luften att vintern inte är långt borta. Aron var glad över dessa lappvantar som dalade ned från skyn och började redan prata om snöskotern och snowracer´n.

Var ute ett par timmar med Wiggo igår, på Torkels skifte och sedan var jag på Låitavare med Pim. Pim fick upp en stor tupp och tog efter 10 meter, men stannade på mitt kommando. Det känns ju bra. Han är i bättre kontakt med mig nu än på premiären, så visselträningen har nog gjort sitt.

Jag är trött och sliten. Det packas och ställas i ordning för flytt. Hundgården uppe i byn, är nästan färdig. Pelle, Nisse, Aron och Per-Ola har gjutet platta, så det skall bara in el, hundkojor och nät runt om. Skotergaraget har fått tak, men ingen brädfodring. Jag undrar hur vi skall hinna allt, men det blir säkert någon ordning. Fint blir det!
17 September 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Vi må gött

Igår sov Aron och jag till 8:30, låg och drog oss och myste. Har funderat över sjungningen och det känns skönt att sparka igång rösten igen. Den känns lite ringrostigt, men det skall bli kul at sjunga i orkester igen efter alla dessa år. Räknade ut, att det är 11 år sedan sist.

Aron och jag tog och promenerade till farfar och farmor med Wiggo och Pim. Det blåste, men det var som skönt ändå att komma ut lite. Sen gjorde Aron och jag plättar. Gott!

Per-Ola och Enki kom hem på kvällen för dom hade skjutit. Det är ju bra. Jag har suttit lite med en krönika som jag skall skriva till VBFK, men jag blir aldrig nöjd med den. Får låta den ligga lite och ta nya tag senare.

Ha en fortsatt trevlig helg allihop!
16 September 2007  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
Dé é mycket nu!!!

Igår tog vi rätt på 40 kg älgkött. Vi satt till 21:00. Aron var flitig på att hjälpa till. Lill killen somnade vid slaktarbordet ;P

Imorse klev jag upp 07:00 och malde färs tillsammans med Aron. Per-Ola packade säcken för nya jaktäventyr med Enki. Aron och jag är hemma och har börjat packa för flytten. 10 lådor är packade och två sopsäckar med skräp kastade. Vad man samlar på sig mycket skräp. Trodde inte vi hade så mycket i våran lilla kotte.

Ikväll åker vi till Dorotea. Aron skall hälsa på Wille och Wanja och jag skall sjunga några timmar. Att sjunga är livet, det gör en glad! Känns som man behöver det nu!

Det är blåsigt, grått och regnigt i Högland. Hösten är här! Det gör inget, för jag älskar hösten. Fina färger, sköna dofter och ....jakten såklart ;O)
14 September 2007  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
Livet fortsätter att vara orättvist......

I natt somnade min MC-vän Pia in, 55 år ung. Sov så gott.

Det känns tungt nu...
12 September 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Många tankar.....

Jag tänder ett ljus för Ylva idag som somnade in alldeles för ungt. Livet är väldigt orättvist ibland. Sov gott Ylva.....

Skall berätta lite om hur helgen var. Pim har jobbat på bra, men det blev tvärtom för Wiggo. Vet inte om det har att göra med en sorts konkurs mellan de. Jag vet inte, det ända jag vet är, att det gör mig tokig och jag blir inte klok på det. Har fortfarande inte fått sett Pim i fågel, så jag är lite kluven hur jag skall göra, om jag överhuvudtaget skall starta honom på Fjällpokalen. Samma gäller visserligen Wiggo, som (nu fem år) skall vara mera lydig än det han har visat i helgen. Det kanske är mitt fel? Man brukar säga, att man får den hund man förtjänar……ligger kanske nåt i det

En älg blev det i helgen, så mat till vintern finns på plats. Vi hittade en vilsen Vorster med PEJL. Pejl skall banlysas. En hund skall leta sig till sin matte eller husse. De flesta hundar man hittar i vilsen skogen, har pejl. Det är så synd att man inte lär hundarna att hitta tillbaks. Man släpper dom i skogen och plockar upp dom med bilen efter skogsbilvägar….En glad matte och husse, fick jag se, då jag anlände med hunden i Ormsjön. De hade inte sovit en blund på hela natten. Stackars hund hade legat ute i regnet….

Jag uppmanar till alla Er som funderar på att skaffa pejl; dressera Era hundar istället, och lär de att det är trevligt att komma tillbaks till matte, husse och hemmet!
10 September 2007  | Länk | Livet | 1 kommentar
Nu drar vi till fjälls igen......

Efter "tjej" helgen för två veckor sedan, har jag nu bestämd mig, för att gå upp på fjället ensam denna helg, för att lägga 100% fokus på mina hundar. Ett måste! Pim var ju ganska så olydig förra svängen, så jag har körd mycket visselpipa och dressyr hemma (tack för dina tips, Lena L).

Nu skall jag kolla om jag kan få honom i fågel. Det börjar smått att dra ihop sig till Fjäll-SM och Fjällpokalen och om det skall bli någon start för Pim, får han nog visa lite godsida, annars blir det inget prov. Wiggo har jag tänkt starta i SM:et, det blir spännande och lärorikt.

Ha en bra helg allihopa, nu skall jag gå upp och panga lite fågel!
7 September 2007  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Full Fart!

Per-Ola är fortfarande i skogen och Enki har jobbat på, mycket bra. Hittade älg, men dessa drog iväg till Tuvbäcken. Vi får hoppas att det går bättre imorron. Jag har planerad att gå till fjälls på fredag med Wiggo och Pim, men denna gången ensamen. Hoppas att jag får panga mera, och att dressyren i veckan, på Pim, har gjort sitt, han som var så olydig förra helg. Var inne på www.smavilt.se och såg att det inte var så mycket tryck på detta område.

Veckan har bestått av att köpa nya vinterkläder till Aron, förberedda för att steka kåldolmar, sy nytt halsband till Enki, dressera Pim, pratstund med Aron, som försökte att övertyga vänner och bekanta att han hade fått mera fisk än de i sommar (:D), åka på sjukan och ta lite prover (blä), övertala svärmor att vara barnvakt (vilket inte var svårt. Du är underbar, Farmor!), göra ett besök hos familjen Berggren-Johansson (som bjöd på hemmagjord knottrig gurka) *LER*, skriva brev till Anna-Karin och hacka upp nypären till Svea och Kurt, så att dom får smaka årets skörd....ja, full fart, rättare sagt!
4 September 2007  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
~~ÄlGJAKTS PREMIÄREN~~

Det känns helt för jäkligt att röra sig idag. Det är ju inte så underligt. Hela fredagen stod jag på huvudet i potatislandet och tog upp ”pären”. Det blev totalt hundra kilo. Gött, men det känns som sagt var, lite här och där. På lördagen klippte jag gräset och planterade om äppelträdet. Rensade blomrabatten och körde bort ett flytlass. Idag åkte vi upp i byn. Jag städade potatiskällaren och Per-Ola gjorde en ny potatislåda. Den gamla hade ruttnat upp. Då jag hade städat färdig tog jag traktorn och körde in veden som jag hade röjd i sommaren. Det blev en hel del, ca. en tredje del av en vedlass, men det finns mera att röja. Aron körde in lite han också med sin tre hjulning och skrindan. Han är så duktig på att hjälpa till. Per-Ola håller på att rusta för att gå till fjälls i morron, för då börjar älgjakten. Jag står över i år p.g.a. brist på barnvakt och att jag jämnt och ständigt blir sjuk av att sitta på älgpass. Känns lite vemodigt, men jag tror nog att det är det bästa. Sen saknar jag Nisse Stry på jakten, såklart! Hoppas att Enki fungerar, vi har ju haft lite otur . Noskvalster ifjol, men det måste väl ändå gå bra i år…..vi har ju fått skjut för honom förut. I alla fall, jag önskar alla mina vänner; SKITJAKT!
2 September 2007  | Länk | Jakten | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida