Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


De va tider de…

Var till Uppsala i veckan o på vägen ned var jag o hälsade på min väninna Anki. Vi passade på att titta på lite gammal fotografier o hittade denna roliga bild…

Vad tiden ändras o går. På bilden är jag nyss fyllda 18 år, har blå maskara och tandställning. Man kan inte göra annat än att skratt! På kassettspelaren diggade Anki o jag; Return, Smokie, Whitesnake o annat gott för öronen….de va tider de…*LER*

Nu är man 37, knövli lite här o var, lyssnar fortfarande på några av ovanstående artister, blå maskaran är bortkastad (men på intåg igen, om man tittar i tidningar)…det ända jag kan säga sig vara sig likt är, att jag fortfarande är lite småförvirrad!

Ha de gött!
28 September 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
HE GÅ GÖTT…

...fastän man bara är en postare o en hundgåar…

Per-Ola fällde en 310 kilos bjässe igår o Aron är så stolt över sin pappa.

Skitjakt på Er!
21 September 2008  | Länk | Jakten | 0 kommentar
Stekta gröna tomater…

...den filmen är super bra, men att göra stekta tomater av dom 3,5 kilo gröna, jag skördade i mitt växthus, blir nog lite häftigt.

Stod och funderade på vad jag skulle göra med dessa 3,5 kilo, kollade igenom min receptsamling och det slutade med att jag gjorde av 2,5 kilo, tomat Chutney, och det kvarstående kilot, syltade tomater. Detta skall visst vara utmärkt att ha till grillat o stekt kött. Skall bli spännande att smaka. Nu är hyllorna fyllda i min pärkällare, men vinbärsgelé o andra go´saker.

Vintern närmar sig och vi har haft minusgrader varje natt nu. Jag längtar tills snön, så att man kan dra i startsnöret på Yamahan, (finns just el-start också, men det låter lite häftigare med startsnöret …*LER*), åka skidor o hundspann…

Har hunnit mycket här hemma o ibland undrar jag hur jag hinner allt, men man är trött o sliten i mella åt också. Alla trädgårdssysslorna har jag gjort bort. Klippt buskar, rensat blomlådor, rabatter m.m.

Har städat ur duvslaget. Det luktar så gott och ser så fint ut. Även hönshuset har jag städat ur. Det låter så mysigt, då hönsen små kaklar, på ett tackande sätt. Det låter nästan som att de tackar mig för städningen, men då får jag14 ägg om dagen också, så trivas, det gör de!

Aron fortsätter att trivas på skolan. Det är så spännande med gympa, rast, kompisar, matte och engelska. Hoppas han fortsätter att trivas.

Fåren o lammen börjar ha ont om bete, så dom skall snart slaktas.

Potatis blev det inget av. Man kan bara konstatera; pärblast är ett måste för att få pären. Det verkar som att det är ett dåligt ”pärår” överhuvudtaget.

Sköt om Er. Skall natta drängen…
17 September 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Framtidens jägare…

Jag o Aron åkte på ett postarställe i hopp om att få båda se och skjuta en älg, men det var bara att glömma. Det lilla kött vi fick se, var på grillpinnen….en Denniskorv. Skönt att vara ute o njuta av höst solen och alla dess färger. I vissa lägen känns livet så otroligt underbart. Bara att få finnas till och att ha tid med sin dräng.

Till Aron;

Mama told me, when I was young
Come sit beside me, my only son.
And listen closely, to what I say.
And if you do this,
It will help you some sunny day.

Take your time... Dont live too fast,
Troubles will come and they will pass.
Go find a woman and youll find love,
And dont forget son,
There is someone, up above.

And be a simple kind of man.
Be something you love and understand.
Be a simple kind of man.
Wont you do this for me son,
If you can?

Forget your lust, for the rich mans gold.
All that you need, is in your soul,
And you can do this, if you try.
All that I want for you my son,
Is to be satisfied.

Boy, dont you worry... youll find yourself.
Follow you heart and nothing else.
And you can do this if you try.
All I want for you my son,
Is to be satisfied.

(Simple Man, Lynyrd Skynyrd). Du kan lyssna på den under min Videoklipp.

ÄLSKAR DENNA SÅNGEN!!! Den är så fin...o passar in så bra på min dräng, min lilla jägare...Älskar dig, Aron! // Mamma

mera bilder under "Arons första älgjakt -08"
14 September 2008  | Länk | Aron | 1 kommentar
Lek

…det gör fisken. Aron och jag tog våra spön och åkte till några små tjärnen, för att prova fiskelyckan, men det var bara att glömma. Inte ha de tid att äta, då de lek. Skönt att vara ute i alla fall. Man känner att vintern närmar sig. Solen värmer inte längre på samma sätt.

Efter vår fisketur, åkte vi till vänner i Högda, dit vi var bjudna på fika…mysigt.

Jag har börjat höst städa ute. Klippt gräset för sista gången (förhoppningsvis). Skall knyta ihop buskarna och rensa blomrabbaten, flytta in pelargonerna, paprikaplantorna, rensa växthuset o skur borti hundgården.

Sommaren har inte varit så givmild. Tomaterna är fortfarande gröna, så de får ligga inne o mogna. Gurkan blev det några av och de är så goda!!

Måste städa ur hönshuset och duvslaget också, men det får bli i morgon.

Nej nu skall Aron o jäg rust. Vi skall åka o jaga lite älg. Undrar om han kan vara tyst på postarställe…?…eller jag för den delen. Jag är ju inte värst bra på att vara tyst. Man vet ju vem han har fått det ifrån LER

Ha en skön höst dag
14 September 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
-”Rotemos te midda…”

Hämtade Aron på förskolan igår. Han hade sådana röda rosenkind och kändes varm. Kollade tempen då vi kom hem o den var på 38,6. Var hemma med drängen idag. På Morgonkvisten hade han 38,2.

Vi har ändå haft det mysigt. Spelade lite sällskapspel, läste böcker, tittade o skrev lite i pysselböcker med bokstäver och siffror och tittade på barnen i Bullerbyn. Mysigt. Han slutade dagen med kvällsbad och såg lite piggare ut, innan sänggång. Jag hoppas det har gett med sig till i morgon.

Kylen med frysfack har pajat idag, vet inte om det hade att göra med att jag frostade och städade ur den förra veckan…(typiskt), men paj är den. En ny är beställd, så där rök 5 400:- denna månaden.

Sen detta med middagar varje dag. Man ställer sig själv denna frågan varje dag; –”Vad skall jag göra för middag?”…men tittar man på barnis med Aron, får man lite hjälp till veckomenyn i mellan åt. Madicken älskar ju ”rotemos”, så det blev det till ”midda” idag (hemmagjort, såklart!). Tack för den, Madicken!

*LER*
11 September 2008  | Länk | Aron | 0 kommentar
Slut

…i kroppen och på semestern, snyft.

Förra torsdag kom min väninna Susanne med hunden Blixtra från Holmsund. Vi drog upp på fjället för att jaga fågel. Många mil i bena, men otroligt lite pippi. Igår kom vi ned igen, från fjället. Känns ganska så mör i kroppen.

Älgjakten är också igång, men än är ingen fälld. Nog finns älgen där, men de är bra på att hålla sig undan.

Aron har varit hos sin bästis i Lövstrand i helgen. Han var hel nöjd med det. På förskolan går det också bra. Han stormtrivs; -”He ä roligare än dagis”, säger han, så gott som varje dag. Det känns skönt att höra. Han är så stor, min kille. Jag tittar på han ibland och känner hur rörd jag blir i hjärtat, av att ha en sån fin och duktig dräng. Kärleken, den finns!

I morgon är det allvar igen, för då börjar jag att jobba, efter fem veckors semester. Det känns lite gruvsamt, men samtidigt skönt att komma igång igen.

Sen har jag lite tråkiga nyheter. Mina påfågelduvor, blev tagna av lekatten (hermelin), men nu är lekatten borta. Tråkigt att jag inte fick ha kvar ungarna. Duvorna i övrigt har klarat sig.
8 September 2008  | Länk | Jakten | 0 kommentar
PREMIÄR FÖR SKOGSPROV I VARPSJÖ, DOROTEA

Jag som kommisarie ordnade så att VBFK fick tillgång till 8 000 hektar privatskog när dom för första gången arrangerade skogsprov i Varpsjö, Dorotea. Varpsjö Jaktklubb ställde upp med detta gratis. Det blev totalt 2 partier per dag, alltså 24 startande hundar.

Vi hade mycket fågel i markerna och man kan konstatera som så, att om hundarna tog vara på sina möjligheter, hade det blivit mera premieringar. Så gott som varje hund, hade chans på fågel!

Helgen slutade med tre premieringar;

Brännlidens Diamant, förare Ulrika Bergkvist, 2 ÖKL
Gråvallens Zindra, förare Per Grönlund, 2 ÖKL
Hagelsprutans Otroliga Olga, förare Johan Backlund, 3 ÖKL

Ett stort GRATTIS till Er!

Helgen i övrigt var väldigt vällyckad och trevlig! Vi hade mycket fågel, tur med vädret, fina marker att gå i och ett trevligt gäng.

Vi vill ge ett stort tack till;
v Varpsjö Jaktklubb, för tillgång till den fina marken och trevliga markledare!
v Royal Canin för sponsring av foder säckar
v samt alla andra som ställde upp, så att denna helg blev en succé!

Fortsatt skitjakt på Er!

Hasse Bergqvist & Miranda Frings

mera bilder under Skogsprov Varpsjön -08
3 September 2008  | Länk | Jakten | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida