All min lediga tid går åt att jaga och vara i skogen.
Brännmyra ♥
Tiden räcker aldrig till på hösten tycker jag. Städning för stå efter och trädgården blir övervuxen. Det känns som att tiden bara flyger iväg och att man vill hinna så mycket som möjligt innan snön kommer.
Gubben och jag med en kalv som gubben sköt. Foto: Lage Nilsson
Älg- och fågeljakten tar ju den mesta tiden. Så fort jag inte jagar älg måste jag hålla igång Thai, som skall på SM nästa helg.
Ute på trädskällarjakt. Gubben hängde med för ovanlighetens skull. Foto Miranda Frings Håf
Emellan allt, skall det ju tas rätt på kött, plockas svamp och tas han om sonen…Gubben jobbar borta mycket, så jag drar ett stort lass hemma med allt ensam. Gruvar mig lite tills jag skall börja ploga vägen igen =/
Mitt i ägjakten lyckades jag få ryggskott! Har aldrig i mitt liv haft ont i ryggen, så det var en ny upplevelse. Ryggen är lite bättre, men inte bra, så jag får verkligen se till att det inte blir värre....
Hur som haver så njuter jag i fulla drag av hösten, min absoluta favorit årstid ♥
Rödgul trumpetsvamp. Foto: Miranda Frings Håf
Jag har svårt att förstå vad andra gör, som inte jagar. Jag skulle nog inte kunna leva utan jakten ♥
Lycka ♥
Har plockat lite rödgul trumpetsvamp och passade samma dag på att göra en god kantarellsoppa.
Kantarellsoppa i fin mugg ♥
Här har Ni receptet:
½ tsk salt
2 + 2 msk smör
6 dl vatten
2 dl grädde
1st gul lök
1 krm
Nymald svartpeppar
1 dl torrt vit vin
1 msk finhackad timjan
3 msk koncentrerad kycklingbuljong
600 gr trattkantareller eller rödgul trumpetsvamp
Gör så här:
Rensa svampen. Stek den i 2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt. Ta undan ca 1 dl svamp till garnering.
Skala och finhacka löken. Fräs den i 2 msk smör i en gryta. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Tillsätt svamp, vatten, fond och timjan. Låt småkoka under lock ca 5 min.
Häll grädden i soppan och mixa slätt med en mixerstav. Krydda med peppar. Toppa soppan med den sparade svampen och garnera med timjan.
Skitjakt!