Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Jehoo!!!

Jentasprutt och jag blev uppflyttade till högreklass sök!

Jag är så bara himla glad :)

Skriver mer och utförligare om tävlingen en annnan dag...

18 Juli 2010  | Länk | Tävling | 4 kommentarer
Dags för uppdatering :)

Ja, det går alldeles för långt emellan gångerna...jag VET! Har egentligen inget att skylla på...men men, det är bara att hålla till godo... Plötsligt händer det! ;-) Nu HOPPAS jag att det inte dröjer allt för länge till nästa gång...Nästa vecka är nämligen fullbokad med roliga hundaktiviteter. Mån-Ons träning med Jan Gyllensten, han ska vara superbra har jag hört så jag är FÖRVÄNTANSFULL. Å nästa helg sticker jag och Jenta till Lindesberg och NVLOs rottweilerläger :)

Vi tränar på iaf, jag och Jenta. Även om hon precis har löpt nu. Vi tränar ganska mycket på hemmaplan...Har en perfekt liten träningsplan precis utanför huset som passar bra för finslipsövningar, dvs korta sträckor i fria följet, stegförflyttningar, läggande, kryp mm. Vad som däremot inte funkar så bra att träna på vår lilla plan är framförgående/framåtsändande, längre inkallningar och långa sträckor fritt följ. Så det får vi försöka ta oss i kragen att åka upp till klubben och träna på framöver...

I går var jag och Jenta med på LBN del 2 på klubben. Vi körde appellsök eftersom vi inte har varit med på LBN tidigare. Det var mest en liten check för att se var vi står och vilka moment vi behöver lägga krut på. Man såg tydligt att träning ger resultat, de momen vi tragglar på här hemma sitter och jag är riktigt nöjd :) Det vi behöver träna mer på är framförallt uthålligheten i linförigheten/fria följet...Jenta tröttnar lite när hon inte får belöning... Jag vill ju ha det omvända, att hon blir mer och mer taggad ju längre hon går. Men men, där har vi tränat för dåligt. Annars var det fina poäng, framförgåendet stod vi över, mest av den anledningen att jag tycker programmet blir för långt och tråkigt om det momentet är med :P Men med 10a på platsen, läggande u gång, inkallning och apportering så är jag görnöjd. Hoppet blev lite tokigt, Jenta var okoncentrerad så det blev dk både på uthoppet och tillbakahoppet, men det har vi ju heller knappt tränat. Mest nöjd är jag med Jentas attityd genom hela programmet, pigg, glad och koncentrarad (ja förutom hoppet då)...

Specialen gick oxå som en dans, 10 på budföring och 9,5 på söket. Jag tyckte dock att hon hade dåligt drag ut på påvisen och t.o.m. hade lite svårt att hitta figgen... Hoppas att det var en engångsföreteelse, annars måste vi jobba mer med kopplade påvis. Tror oxå att jag måste träna på figuranter utan belöning på träning, iaf nån figurant utan belöning då och då... Kändes som hon gick ner sig lite när hon inte fick gotta igår... Det ska ju inte vara tråkigare att tävla än att träna ;)

Idag är Jenta trött och slöar på altanen. Ikväll blir det skotträning med efterföljande sökträning, så det är bäst att hon vilar upp sig ;)

Annars rullar livet på som vanligt. Jag NJUTER av att vara hemma på dagarna och få tillbringa all min tid med lillfis och Sprutt. Lowa har på allvar börjat upptäcka Jenta, sträcker sig efter henne, tar tag i hennes öron och smakar på henne så fort hon kommer åt. Jenta är HELT fantastisk med Lowa...Hade aldrig i min vildaste fantasi vågat tro att det skulle gå så här bra.

Hon ser henne som en självklar del i familjen...Visst är hon där och pussar på henne ibland med det har ingen bebis dörr utav hittills...Lite svårt har hon att låta bli Lowas grejer när de ligger utspridda på golvet men det är väl kanske inte så konstigt. Favoriten är helt klart Lowas fina gula badanka ;)

I helgen hann vi med att döpa Lowa. Jättefint och stämningsfullt barndop i Berga kyrka. Anton spelade fint, Lowa var på ett strålande humör.

Idag fyller lillfis 1/2 år...Var tar tiden vägen? Tyckte det var alldeles nyss vi kom hem från BB med vårt lilla knyte. Jag är iofs rätt glad att det är ett halvår sedan...Jag mår 1000 gånger bättre nu och Lowa är 1000 gånger roligare;) Avslutar med lite bilder på vårt charmtroll... 

 

20 Maj 2010  | Länk | Tävling | 3 kommentarer
JAAAA!

Visst är det så, jag och Jenta blev uppflyttade ur appellen igår och det känns SÅ gött göttt GÖTT!

Jag är otroligt stolt över faktiskt både min och Jentas prestation då våra förutsättningar då rakt inte var de bästa... Jag har varit risig i veckan, en förkyldning som gjort mig trött och hängig. Var på rutinkontroll hos MVC där det visade sig att blodtrycket hade ökat och de misstänkte havandeskapsförgiftning. Tydligen inget att leka men, blev ordinerad vila (de hotade med att jag kunde hamna på sjukhus) jag blev såklart både ledsen och orolig, plus att jag verkligen inte hade tid att vila eftersom vi fick tillträde till huset i torsdags... Var på ny kontroll på fredagen och då hade blodtrycket gått ner igen som tur var men det skada ändå INTE om jag håller mig lite lugn, sa BM...

Jenta har minst sagt hamnat i skymundan:-( Hon har varit lite låg och inte riktigt gillat läget med hela tillvaron i flyttkartonger den senaste tiden. Bestämde mig, trots allt som talade emot, för att göra ett sista försök med den där jäkla appellen, ville så gärna ha den avklarad innan "mammaledigheten". Så efter första natten i nya huset ställde jag klockan på 07:30 och gick upp och letade rätt på lite sökgrejer. Hade verkligen ingen koll på nått, inte ens var Jentas papper och vacinationsintyg var.. Hittade Susannes rosa mugg som jag fick låna på Skillingaryd i somras i kaoset, på något sätt gav den mig inspiration och nytändning-nu jäklar:-) Den fick åka med i matsäckspåsen och kommer alltid att göra hädan efter;-) Uppe på klubben inser jag att jag åkt ifrån köttbullar...jaja, världens bästa Lisa var där som tur var och gav mig en rejäl laddning. Efter lottning, som för övrigt blev ganska meningslös, vi var en sökhund (jag o Jenta), en spårhund lisa och (Äbbe) och sen iofs tre rapporthunudar...får vi reda på att vi börjar med platsen:-0 På en appelltävling, i regn...lite taskigt kan jag tycka MEN det är bara att bita ihop och tänka positivt, klart Jenta fixar det! Å det gjorde hon såklart... Lite nervöst var det eftersom Jenta och bästisen Äbbe fick ligga bredvid varandra och det blev en hel del flirtande, jag och Lisa tackar snäll domare som gjorde lite avledande ljud och fick de båda busungarna på andra tankar... En hund gick upp och sprang till domarna, men det var inget som bekom varken Jenta eller Äbbe. Så radarparet börjar med 10-10 på platsen-gött!

Sen bar det ut till skogen. Jag och Jenta fick vänta lääänge eftersom de skulle köra rapporthundarna först... Jag var trött och sliten, nästan så jag somnade i bilen och regnet bara öste utanför... Dessutom visade sig att sökrutan låg kanske 50 m in från en stig där stans största tipspromenad gick och fullt med, enligt Jenta, mystiska folk med paraplyer... Men återigen lyckades jag kasta bort alla negativa tankar om att hon kommer springa ut till stigen och anfalla tipspromenadare och bara se ett parfekt sökpass på näthinnan. Å visst blev det så, älskade Sprutt gör precis det hon ska, och snyggt dessutom;-) 10-10 på söket och INGET att anmärka på...taget ur skolboken, så gött! Jag vet ju att hon kan, om hon bara vill...å matte med för den delen;-)

Åter till klubben och efter 10-10 på budföringen hade jag uppflyttningskänsla...Jag visste att nu var det "bara" att gå ut och försöka hålla ihop lydnaden och INTE nolla några moment. Hellre hjälpa Jenta till rätt utförande än riskera att nolla. Hade "råd" med ganska dåliga betyg och för mig spelade det ingen som helst roll var slutpoängen hamnade på, bara det var 224+ Jenta var ganska ofokuserad och jag fick ta MÅNGA dubbelkommandon men jag gjorde det så gärna. Vi nollade dock läggandet, då vi kom i otakt redan från start, men totalpoängen slutade på 256,50 och lyckan var totalt:-)

Lisa och Äbbe hade haft ett tufft spår men en jättefin lydnad gjorde att deras uppflyttning stod klar redan när jag och Jenta kom tillbaka från skogen. Grattis- så himla roligt, som vi har slitit för det här Lisa och jag. Övning ger färdighet, vi är SÅ väl värda det här! Nu blir det till att fira ordentligt-uppflyttningstårta i stora lass! Över huvudtaget är alla mina träningskamrater värda en stor eloge, de ställer upp i vått och torrt vilket såklart är en förutsättning när man sysslar med sök...Men den senaste tiden har de varit fantastiska och låtit mig åka lite på en räkmacka vid sidan om...lovar att gottgöra er alla till våren när "magen" är på utsidan och kan vara hemma hos pappi;-)

Jag var helt slut efter tävlingen, både fysiskt och psykiskt... Benen värkte, fötterna såg ut som elefantfötter, hela jag kändes helt uppsvullen och huvudet dunkade... Världens bästa Magnus fixade i ordning lite lunch, sen gick jag och la mig och sov i två timmar:-0 Precis vad jag behövde för att orka med lite småfix på kvällen...

För övrigt är vi då alltså på plats i nya huset. Allt är väldigt rörigt och vi har grejer ÖVERALLT. Men vi har en soffa med fungerande tv framför, ett väl fungerande kök som våra snälla mammor hjälpte oss att packa upp, en skön nybäddad säng som vår kära vän Mari har bäddat år oss och ett gött bubbelbadkar som vi invigde med Champis i lördagskväll;-) Det kommer bli så himla bra när allt är färdigt, men det kommer ta tid... Jenta har redan funnit sig till rätta, hoppas vi iaf, hon är ensam hemma för fösta gången nu...Hon började med att jaga grannarnas katter i lördags när första flyttlasset kom, så staket är om möjligt ännu högre på prioriteringslistan nu;-) Lilla Maja skrek hela vägen i bilen men verkar nu ta det hela med ro...Så jaa, vi trivs allihopa och nu är det värsta över och allt kan bara bli bättre:-)

Utlovade bild på mig och magen i förra inlägget så här kommer det en, i nya huset såklart...

(Ja, pizzavalvet ska BORT, men inte precis just nu har jag lovat pappa, alias "min privata hussnickare";-)

 

Sen är det Jentasprutt på sin fina, nya terass:-) Här kommer det bli många härliga sommarkvällar hoppas vi:-)

 

Å älsklingen som passar på att måla om i förrådet innan det blir fyllt av prylar...

 

Tyvärr blev det inga kort från tävlingen i igår, då vädret var rätt pissigt. Men här är ett underbart kort på världens bästa Jentasprutt *love*

Nu drar jag mig tillbaka på hundträningsfronten ett tag. Min kropp säger ifrån och orkar inte bröta runt i skogen eller på appellplanen längre, face the fact...:-( Men lite blogguppdateringar blir det väl ändå, om annat som händer i min och Jentas vardag, hoppas att ni ändå vill fortsätta läsa:-)

5 Oktober 2009  | Länk | Tävling | 13 kommentarer
Det går inte alltid som man har tänkt sig...

Ja, vad ska man säga? Det enda man kan göra är att skratta åt den där lilla dampfian jag har hemma. Hon är helt oemotståndligt söt och charmig-hjärtat!

Tar dagen från början... Klockan ringde tidigt, 05:30. Jag steg upp och började göra matsäck, Jenta förstod MED EN GÅNG att, idag är det ingen vanligt dag;-) Iväg enligt tidsplan och det ÖSREGNADE hela vägen fram till Falköping och Tomtens BK. Jaja tänkte jag, bara positiva tankar, klart att Jenta ligger platsliggning i ösregn, ok kanske inte kommer att smälla i backen, men ligger-det gör hon. Framme och lottning. Vi fick nr 2 av sökhundarna, som bara var två och därmed sist. Fick besked om att vi skulle börja i skogen, rapporten först och sen söket...blev mao en ganska lång väntan. Jenta var LADDAD! Å hon blev bara mer och mer laddad ju längre tiden gick och hon såg de andra hundarna gå i väg. Efter en dryg timma var det dags att ta ut Jenta för rastning och uppvärming. Det var som att gå runt med en tickande bombi kopplet, hon trippade liksom på tå och pep. Jag har aldrig sett henne sådan...hon var så ivrig, MEN samtidigt lyhörd och samarbetsvillig, hon ville jobba nu! Underbar inställning, får vi bara lite bättre koll på det här så kommer det bli så jäkla bra! Är inte riktigt van vid att ha en sån fullkomlig överladdad hund...Dino är ju så mycket mer balanserad...så nu får vi lära oss nått nytt;-)

Väl upp i sökrutan känner jag ändå att jag har bra koll på situationen. Jenta fullkomligt släpar fram mig till rutan, men när jag kopplar loss och kommenderar sitt kvar så sitter hon snäll och väntar på vidare kommande. Hon verkar skärpt och fokuserad. Kollar lite hur rutan ser ut, hur viden ligger osv, bestämmer mig för att börja skicka åt vänster... Kallar fram Jenta till starten, hon kommer som ett skott! Skickar ut henne och hon gör ett helt perfekt, jättefint slag, i turbofart. Ser att hon hittar figuranten, svansen börjar vifta och det tar lååång tid. När jag ropar kommer hon glatt, men UTAN rulle...Verkar som hon blir lite osäker, stannar och nosar på ett ställer så jag får ryta till lite. Skickar ut på högersidan och där gör lillsprutt ett bra tomslag, ända ut i hörnet och kommer när jag ropar. Skickar åt vänster igen, lite snett bakåt i förhoppningen att hon ska gå tillbaka till figgen och markera denna gång. Mycket riktigt går hon tillbaka till figgen, myser lite där men kommer återigen utan rulle. Hmmm, nu börjar jag förstå att det här blir problem... Skickar på högersidan igen, i förhoppningen at hon ska hitta den andra figgen och då komma på att det är rullen hon ska ta... Ser att hon hittar figgen, men inte heller här tar hon rullen... Hon hinner ytterligare en gång till varje figurant, utan tillstymmelse till markering, innan de ropar att det är 1 min kvar. Jag väljer att avbryta...klappar om Jenta, ger henne lite gotta och tar av rulle och skynke. Hon var hur pigg och glad som helst, figuranterna kommer fram och hon springer glatt dit och pussar lite till på dom;-) Hon verkar inte reflekter över att det hela inte blev riktigt som vanligt;-)

Ja, det var ju en väldigt glad hund det här var domarens kommentar. Hon gör fina skick och hittar figuranterna...det var bara den "lilla" detaljen att hon glömde markera... Hon hade varit hur go och vänlig som helst hos figuranterna och varit väldigt generös med pussar...

På nått sätt är det ju det här som är tjusningen med hundträning och hundsport. Man vet ALDRIG vad som kommer att hända! Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att hon INTE skulle markera? Som jag har analyserat alla momenten i lydnaden, räkna minsta poäng för att klara uppflytt osv. Söket däremot, har jag inte ägnat en tanke. Visst, tänkte att hon kanske är lite olydig, eller genar på skicken så jag inte får 10-10, men att jag inte skulle klara uppflytt pga söket, det fanns inte i min värld:-)

Så, hur lyder analysen? Jag tror inte det beror på att det var nya figuranter, eller ny mark. Vi har tränat så mycket hela sommaren med både okända figuranter och nya marker både i Skillingaryd och på Orust så det är inte där problemet ligger. Den första figuranten var dessutom Ina som vi har tränat ett flertal gånger med. Så även om hon inte känner henne så är hon inte ny. Jag tror snarare att det är hela situationen som är ny. Att vi stiger upp tidigt, åker till en okänd klubb, både husse och matte är med, väntar tillsammans med Jenta vid bilen, det blev liksom för mycket för lilla turborottan. Hon fick hjärnsläpp och blev så himla glad när hon äntligen fick springa och dessutom hitta figuranter i skogen, så hon glömde helt enkelt bort att ta rullen. Hon är inte tillräckligt rutinerad (såklart, det var ju hennes FÖRSTA tävling), det sitter ännu inte i "muskelminnet" att ta rullen...Det är bara att träna vidare helt enkelt. 

Självklart är jag lite besviken och framförallt förvånad, hade ju laddat som tusan inför det här. Men samtidigt är jag så himla glad över att jag har den hund jag har. Hon visar sån härlig attityd, hon utstrålar sån vilja och energi och hon är faktiskt alldeles underbar. I det stora hela gjorde hon ju ett jättebra jobb, glömde bara det viktigaste. Man får ju se det positiva...det hade varit tusen gånger värre om vi hade missat uppflyttningen för att hon klappade ihop på lydnaden, var störd över att vara på en nya plan, blivit negativt påverkad av alla nya störningar eller det västa av allt att det hade hänt nåntoing på platsen. Jenta fick absolut inte med sig några negativa upplevelser av sin första tävling, tvärtom-hon hade stenkul...Å jag kunde som sagt inte göra mycket annat än att skratta åt henne. Vi kommer igen, vi tar nya tag-var så säkra;-)

Iställer för att vara hemma runt 16 i går em var vi hemma redan 11:00 och fick helt plötslit en bonusdag! Magnus hann rensa sin garderob, sen var vi hos Per och Caroline på lunch. På kvällen lånade vi svärfars skåpbil och fyllde med massa bråte från garaget..så ikväll blir det en tur till tippen:-) Inget ont som inte har något gott med sig, eller vad man brukar säga;-)

7 September 2009  | Länk | Tävling | 4 kommentarer
0,25 poäng!!!! Hur svårt ska det va?

Ja, som ni säker förstår ställde jag klockan på 04:20 och begav mig till Lerum i lördagsmorse. Kom dit runt 07:30, det var mörkt, otroligt mycket regn och otroligt geggiga planer, jippi! Positiv inställning, det är a och o;-)

Lottning, fick startnummer 5 av 6. Vi började med lydnaden, vilket kändes skönt...normalt brukar man ju få börja med platsen men här var ordningen annorlunda. Lydnaden gick under omständigheterna helt ok tycker jag och jag är egentligen jättenöjd med min prins. Jag menar, hur kul är det att gå och titta upp på sin matte när man får regn i ögonen? Dino gick liksom och kisa...Vi nollade läggande under gång och kryp, vilket jag tror att 80 % av dagens ekipage gjorde...

Efter lydnaden var det budföring, nema problema, Dino tuffar på:-)

Sen då, platsliggning. 5 min i hällande ösregn på genomdränkt plan...En hund smiter innan momentet ens har börjat, en annan hund kommer in i stället, en hund är uppe och trajjar och vad tror ni händer??? Dino ligger där, lugnt och tryggt, som han aldrig gjort annat, det är en SEGER mina vänner!!! Är så otroligt glad för det så jag kan inte beskriva...

Lydnadsresultatet räknades samman och vårt resultat blir 195.75!!! Man tror inte att det är sant, snälla väck mig från den här drömmen. 0.25p från uppflyttning. Jag bröt ihop men tävlingsmänniska som jag är tog jag snabbt nya tag och sa till mig själv, ok jag kan inte bli uppflyttat, MEN jag kan fortfarande VINNA!

Men den inställning gick jag ut i söket och vilket sök min allra bästa prins presterar!!! Så fint, jag bara njöt från stigen och betyget blev 9-9. Fick mycket beröm av båda domarna för bra förararbete och genomtänkta skick. Dock fick jag neddrag för lite oavsökt område (han snedda till första figgen och missade därmed första hörnet) och lite för mycket och överösande beröm från min sida. Men herregud sa jag till domarna, han var ju så duktig så han förtjänade allt beröm i hela världen!

Jaa, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi gör vår bästa tävling någonsin och detta i ett riktigt skitväder. Närmare än så här går det ju inte att komma. 0.25 poäng...kommer ta tid att smälta detta...Jag är otroligt nöjd med Dino, känns verkligen som vi är ett team när vi kommer till tävlingsplaten och han är fokuserad. Inget muppande som tar onödig energi och jag vet var jag har honom. När han dessutom presterar det bästa lägresöket för dagen känns det tråkigt att pensionera honom...Vi får väl se, håller han sig bara fräsch över vintern och vi håller igång kondisen på honom är det väl inte omöjligt att det blir någon söktävling i vår;-)

Kanske ska tillägga att vi vann tävling på 461,75 poäng:-)

3 December 2007  | Länk | Tävling | 6 kommentarer
Att det ska vara så SVÅRT

att få allt att stämma på samma dag...

Igår åkte jag och Dino till Tidaholm för att tävla lägre sök. Som vanligt fick vi börja med platsliggning och nu jäklar tänkte jag, det får bära eller brista. Jag la Dino mellan en trygg Kelpihane (som tävlar elit spår) och en Boxertik. Han ägnade inte de andra hundarna en blick, däremot blev han orolig när hans älskade matte gick ifrån honom. Men han reste sig INTE, jippi! Däremot vred han rumpan ett par gånger och kröp lite...plus att han gnällde. Betyg 8-8 och en otroligt glad och lättad matte;-) Sen var det budföring, gick som på räls 10-10!

Dino var pigg och alert och lydnaden sen gick BRA, jag är skitnöjd. Vissa moment tycker jag dock att jag fick för dåligt betalt, domarna var hårda men lika för alla.

Linförighet 8,5-8,5 (tränger, dk) egen kommentar: Gick mkt bra, tappade lite precis innan en vänstersväng därav tränger, annars fin kontakt och raka fina halter:-)

Framförgående 7-6 (nosar, dk) egen kommentar: Ok, ett dk erkänner jag och lite nos men betydligt bättre an 6a!

Platsläggande 7-7,5 (långsamt. kraftigt kommando röst och handtecken) egen kommentar: ser ju inte själv men handtecken??

Inkallande 9-10 egen kommentar: 9a? Perfekt tyckte jag, blir sur när de inte skriver vad de drar ner på...

Kryp 5-5 (dk ligg, reser sig, kryper snett, hög) egen kommentar: katastrofalt! Betydligt sämre än i Karlsborg och glad att jag fick poäng, borde inte ha fått det...

Apportering 7-8 (ljud, tugg) egen kommentar: för dåligt betalt, ok lite morr vid upptaget men man måste ju vara säker på att den är död:-0 Sen tugg, naej, det håller jag inte om...

Hopp 9-10 egen kommentar: samma som inkallningen, vad finns det att dra ner på...? Perfekt!

Mattes kille, skrapar ihop 227,5 p på lydnaden och UPPFLYTTNINGSPOÄNG! Jehoo, vi är med, bara söket kvar...

Å vilket sök sen...Var typ 60 graders lutning uppför på båda sidor direkt vid starten. Men Dino tuffa på bra, tog en dold figge på första skicket, ja tänkte jag, det här fixar vi. Ut på ett fint tomslag på andra sidan och ytterliggare ett fint tomslag på den sidan som figgen hade varit. SEN blev Dino lite trött och då helt påpassligt fanns det en stor härlig vattenpöl på andra sidan...Där fastnade Dino, han drack och badade och desutom hade han ingen hjälp av vinden på den sidan. När jag väl fick in honom skickade jag på ett tomslag igen på andra sidan och sen fastnade han i vattenpölen igen!!! Hundjä**l! Han missade båda figgarna på vattenpölssidan och vi blev inte ens godkända!

Ja, vad ska man säga...Första gången han bommar specialen men oxå första gången vi fixar lydnaden. Egentligen är jag jättenöjd. Han är så lätt att ha att göra med, inget muppig utan har bara ögon för sin matte:-) Vi fick så mycket beröm, alla tyckte att det var en så stilig, pigg och trevlig rottis. Dommarna tyckte absolut att vi har kapaciteten i söket, bra tempo och en mycket taktisk och duktig förare som utnyttjar sin hunds styrkor;-) Lydnaden såg mycket trevlig ut med en hund som konstant viftar på svansen. Många frågade - han kan inte vara så gammal va? Neej, han blir bara 8 år i mars...;-) Usch, retligt att det gick så här, bara för det har jag anmält mig till en söktävling i Karlskoga om 3 veckor, skam den som ger sig!

Jentas helg då? Den har till största del bestått av socialträning och bara vara. I fredags var vi på stan när jag hade slutat jobbet. Jag skulle ta ut pengar och sen gick vi runt och hade kontakt med matte utan att "anfalla" alla människor som kom i hennes väg. Sen la vi ett kort litet spår och tränade lite på en fotbollsplan. På kvällen kom massa kompisar och Jenta bara myser när det är fullt av folk runt omkring henne. Så vänlig och social, en underbar hund:-) Lördagen började med mer besök, Emely och Niklas var hemma en sväng från Stlm och då passade vi på att ta en fika och tjöta lite, kul! Sen var det grundkurs. Husse hängde med en liten sväng och var förvånad över Jentas lugn. Konstigt det där, hon som är så galen hemma, när hon kommer upp till klubben här även hon bara ögon för sin matte. De andra hundarna är inte vatten värda, utom rottiskillarna förståss;-) Spår stog på programmet, Jenta fick ett ganska kort näringsspår och fick sedan sitta uppbunden medan jag hjälpte kursdeltagarna, duktig Jenta och duktiga kursdeltagare! KUL!

Igår hade Jenta en lugn och skön "ensamdag" hemma hos mamma och pappa. Ingen Dino eller katter som spelade upp henne och då är hon ju riktigt harmonisk som mamma uttryckte det;-) Å visst är hon det, hon är en kanonhund och jag tror att det kommer bli bra, får bara låta det ta lite tid...

Måndag morgon och dags att komma igång med jobbet nu. I veckar blir det inte så mycket träning, tänkte försöka komma iväg och simma lite med Dino, få upp kondisen ordentligt nu...

Ha det gott!

29 Oktober 2007  | Länk | Tävling | 3 kommentarer
Godkänd lägre...

...för 5:e gången. Egentligen är jag så himla jättenöjd med min älskade Dino men det är SÅ retligt nära:-(

I lördags var vi alltså Karlsborg och tävlade lägre spår. Inger var med och supportade och fy farao vad ROLIGT det är att vara ute och tävla! Man träffar så mycket roligt folk med duktiga hundar så jag bara mös hela dagen.

Vi var där i god tid och fick reda på att vi skulle börja med platsliggning *grr* Det är ju det absolut sämsta, att ta ut Dino på en ny plats, nya hundar tidigt på morgonen och lägga honom på en dyngsur gräsmatta...inte en chans...dessutom fick jag nr 3, vilket skulle betyda att jag skulle ligga i mitten. Nope, det pallade jag inte å det är ju ingen som tvingar mig så jag avstod...Typiskt, jag som hade bestämt mig för att lägga honom när jag åkte hemifrån men det kändes som ALLT talade emot när vi kom dit. Ok, jag är en fegis men men...

Resten av tävlingen är jag faktiskt jättenöjd med. Spåret var ganska spännande. Först det där som numera heter påsläpp. Jag fattade inte riktigt vad som förväntades av mig med jag fick 10-10 och domarna var mycket nöjda med Dinos spårarbete. Sen drog vi iväg på själva spåret vilket kändes mycket längre än 1000m. Både jag och Dino var helt slut, hur jobbigt som helst! Vi fick stanna ett par gånger för att hämta andan och dricka lite vatten. Två pinnar missade vi men inget strul. När vi kom till slutet hittade vi spårläggaren men ingen slutpinne. Vi hade såklart gått över den och jag frågade om vi hade tid kvar. Det hade vi så jag sprang tillbaks och släppte på igen. Vi letade och letade och tillslut hittade JAG slutet, gött! 22min, puhh...

Tillbaka till klubben för att köra lydnad. Jag visste att chansen till uppflytt fanns, bara vi höll ihop...Linförigheten gick kass, Dino tror att det är en liten promenad 7 - 6,5 fick vi. Framförgåendet oxå dåligt 6,5 - 6,5. Men sen rykte vi upp oss:
Platsläggande 8,5 - 8,5 (helt ok)
Inkallande 9 - 10 (bra)
Kryp 0 - 5 (Här rök uppflytten...Så jävla nära, hade jag fått 5 av båda domarna hade jag varit uppflyttat nu *grr*)
Apportering 10 - 9,5 (MYCKET NÖJD)
Hopp 10 -10 ;-)

Av ena domarn hade jag alltså uppflyttspoäng, av den andra inte...Så är det, tyvärr. Det var en Mariestadsdomare som gav mig 0a på krypet så han fick onda ögat av mig;-)
Det sista vi gjorde var budföring. Alla hundarna var trötta efter både spår och lydnad. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle stå över eftersom det ändå inte kunde rädda oss. Hur som helst valde jag att genomföra, det var Dino och EN hund till av 9 som gick på budföringen. Jag är så fantastisk stolt över min prins. Han gör verkligen det jag ber honom om så bra han bara kan. Han tuffa på som ett lokomotiv på budföringen, ingen tvekan 10 -10. Det är helt enkelt så, det han kan, där jag har lyckats få honom att förstå vad jag vill, det gör han med bravur.

Det skönaste av allt med hela dagen var att han inte muppa sig en enda gång. Trygg och stabil med hundar runt omkring. Nästa gång fixar vi platsen;-)!
17 September 2007  | Länk | Tävling | 7 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida