Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Fåntratten;-)

Visst är hon söt? Men skenet bedrar...som vanligt mer vild än tam och tratten är absolut inget hinder för att fara fram som en tok. Dessutom har fröken-löken varit på rymmen två dagar i rad *grrr* I går jagade hon katt och i morse hann jag inte se vad hon jagade...en liten dam i bästa trotsåldern tror jag....Uppkäftig och lomhörd, jaa grattis mamma och pappa, ska bli skönt med semester:-)

Har just tömt kameran inför resan. Här är två bilder från helgen på mina ögonstenar...

Dino- lika söt som vanligt, ser ut som han har underbett ju;-)

Å här är lillgangster-på hugget!

I dag har vi kört ett rejält lydnadpass på vår privata träningsplan (pendelparkeringen vi Skövdevägen). Gick riktigt bra och jag är nöjd med tokfian. Var lite "hårdare" mot henne och sa ifrån när hon bara fjantade...tror faktiskt att hon behöver det, då skärper hon till sig:-) Apportering med sökrullar, läggande under gång, platsliggning och lite fot tränade vi. Det där med fot är inte vår grej, men för övrigt gick det bra.

Nu tar jag bloggsemester och åker till varmare breddgrader tidigt på fredag. Hade det så gott kära bloggläsare!

30 Januari 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Helgens träning

Ja, i helgen har vi inte legat på latsidan... I lördags gick vi en promenad på fm. Husse var med så då passade vi på att göra några markeringsövningar inför söket. Som vanligt har Jenta sådan fart och sådan enerig så man tappar hakan, shit pommes frites alltså... Första vändan gick husse lite väl långt, vilket innebär att det blir så OTROLIGT häftigt att både springa dit och framförallt när hon har tagit rullen. Då springer hon varv på varv och har inte minsta lust att komma tillbaks till matte med den. Mycket självständig dam med en stor portion föremålsintresse med ägandebehov. Aldrig i livet att Jenta byter den där fina rullen mot en sketen köttbulle;-) Nej, godis står på långa vägar inte lika högt i kurs som grejer...hmm

De andra två övningarna gick mycket bättre. Jag styrde upp henne lite mer och dessutom börjar det klicka att hon faktiskt då sin efterlängtade boll hos husse OM hon kommer till mig med rullen först. Ja, det är lite lurigt, många steg i kedjan innan poletten ska triilla ner men övning ger färdighet!

På em lade jag två korta spår till Jenta. Magnus har aldrig varit med när vi har spårat och nu var han lite nyfiken. Hon spårade superbra:-) Hade plockat bort godis i början av spåret, det låg bara en liten hög ungefär på mitten som hon hittade fint. Däremot har vi kvarstående problem med apporterna...får verkligen hålla emot och fråga -var är pinnen för att hon ska markera... Hade snören på pinnarna och busade som bara den med dom och då tycker hon att de är superroliga, det är bara just det där att markera dom spontant???

På söndag var det sökträning på schemat. Dock fick planerna ändras lite...Vi var hos Emma och Erik på lördagkvällen och spela singstar, klockan blev på tok förmycket och knasmatte fick i sig på tok för mycket vin ;-) Så jag vågade helt enkelt inte köra bil kl 9 dagen därpå... Fick ringa träningsgänget och krypa till korset, dom tyckte såklart att det var bättre jag tog det säkra före det osäkra, vore ju trist att bli av med körkortet eller hamna i finkan...Även om jag ÄLSKAR sök så är det ju inte värt det. Kvicknade till efter ett tag och tog med mig båda busarna till skogen lagom till att dom andra hade tränat klart. Gick ut spår till både Jenta och Dino och passade sen på att fika tillsammans med dom andra:-) Inger lade också spår till Bathko och Elvira så medan spåran låg fick Jenta och Elvira busa. Återigen, Jenta är HELT galen!

Spåren gick bra. Till Jenta hade jag lagt tre korta spår.

1.) 50 m - pinne - 20 m -pinne Gick jättebra, så fokuserad och hon tog första pinnen. Fest och kalas! Massa godis och bus

2.) 50m - paddis Gick oxå kanonfint. Som slut låg Jentas stora gröna sköldpadda och hon blev överlycklig:-)!

3.) 70m - pinne - pinne - pinne  Härligt avslut. Hade två garantier men Jenta tog första pinnen helt spontant. Fest och kalas och paddis, lyckan var total...

Dinos spår var ett rent motivationsspår i och med att han har haft lite problem men nosen. Ca 200m, 90 graders vinkel efter 50 m och sen tre gottaburkar. Han är så himla duktig min prins och spårade superbra. Första burken hittade han och blev jätteglad men de sista två gick han över...? Förstår inte riktigt varför men det kanske är luktsinnet som inte riktigt är helt bra ännu, känsliga grejer det där. Men å andra sidan borde han ju inte kunnat spåra heller då..? Ja ja, har tyckte det var skoj iaf, det är huvudsaken och matte hjälpte honom att hitta kattmatsburken i slutet;-)

Jättenöjd med helgens träning. Enda smolket i bägaren är att Jenta tass inte vill läka. Det har blivit betydligt sämre över helgen och idag blir det veterinären. Vill få ordning på den innan vi sticker på fredag... Återkommer när vi har varit där...

***Uppdatering***

Nu har Jenta varit hos veterinären. Mattes pärla, hon är ju helt underbar;-) Hon satt så fint på bordet medan vetten undersökte såret, lite godis fick hon oxå såklart. Vetten trodde att det var ett litet skärsår som blivit inflammerat av att hon har slickat på det, hon rakade rent det och så det blev en penicillinkur och tratt:-( Självklart tyckte dom att hon var den trevligaste rottisen de hade träffat, hon har ju varit där sedan hon var liten bebba, och hon är verkligen så kärvänlig. Tratten bryr hon sig inte ett skit om, "brötar" på precis som vanligt och innan vi ens hade kommit in gick den sönder då hon sprang rakt in i trappräcket:-0 Dino tycker att Jenta är skitläskig när hon ser ut som ett ufo och dessutom låter hon konstigt eftersom hon springer in i precis allting... Pappa suckade när han fick höra alla förhållningsorder som gäller på hunddagiset nu. Tablett, två gånger om dagen, tratt på och sårtvätt så fort hon har varit ute...bara att bita ihop sa jag;-)

Förresten vägde vi henne nu för att veta hur stor dos hon skulle ha. Knappt 33 kg väger hon, inte så mycket, min lilla sprutt. Men vetten tyckte absolut inte att hon var för tunn utan en alldeles lagom liten 10 mån fröken:-)

28 Januari 2008  | Länk | Spårträning | 1 kommentar
Jenta renoverar

Till mamma och pappas stora förskräckelse är Jenta piggare än någonsin;-) Mamma har semester denna veckan eftersom de håller på och renoverar hallen. De målar, tapetserar och ska lägga nytt golv. Till sin hjälp har de den bäste hantverkaren av dem alla - JENTA! Hon är med hela tiden och är SÅ nyfiken på allt de håller på med. Hon beskådar ALLT på ett avstånd av ungefär 1 cm, vilket har resulterat i vita morrhår, vita spröt över ögonen och ett halvt vitt öra...Ja, hon rätt festlig ut faktiskt:-)

Men ibland är det farligt att vara nyfiken...igår när jag kom och hämtade henne var det en ganska liten och ynklig Jenta som kom och mötte mig, som blev oerhört glad över att se sin matte. Då hade Jenta precis undersökt hålet in i väggen, dvs väggkontakten:-0 Det vita plasthöljet var bortskruvat p.g.a. målningen så Jenta fick värsta stöten! Vet inte vem som hade blivit mest rädd, mamma eller Jenta. Hon hade skrikit till och kastats bakåt... Medan mamma tog med Jenta ut och kissa skruvade pappa omedelbart tillbaks plasthöljet... Man skulle kunna tro att den lilla damen lärde sig en läxa av detta, men när hon kom in var hon omeddelbart framme och nosade på kontakten igen...Den här gången gick det ju BRA;-)

Annars händer inte mycket. Tassen ser bättre ut, sakta men säkert hoppas jag. Kruxet är ju att få henne att INTE slicka, men det går ganska bra. Igår tränade vi lite lydnad inne i köket och hon är SÅ alert. Hon gör tusen saker samtidigt men hon börjar få lite koll på att det lönar sig att ta små steg och inte bamseskutt. Början till kryp tränar vi lite oxå, just bara för att få in tekniken. Än så länge ser det bra ut och man kan undra om hon har några höftleder över huvudtaget:-0. Idag hoppas jag på lite hjälp från husse så vi kan köra några  markeringsövningar. Behöver få fart på söket nu så vi har kommit nån vart till sökhelgen 1-2 mars...

23 Januari 2008  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
Skadad tass:-(

Oj oj oj, här händer inte mycket. Sorry, är verkligen värdelös på att uppdatera för tillfället. Kanske mest beroende på att vi inte gör så mycket om dagarna mer än jobbar...pust! Detta otroligt tråkiga väder inspirerar inte direkt till hundträning heller. Nej fy, i onsdags fick jag värsta brytet på detta gråa land så det var bara att boka en sista minuten till solen. Nästa fredag sticker vi, gött! Detta innebär tyvärr ännu mer jobb nu för att vara någorlunda i fas när vi sticker, men men, Jenta har det bra hos mamma och pappa och de tycker SÅ mycket om henne, den bästa hunden i hela världen enligt pappa, ja bortsett från Dino såklart;-)

Tyvärr är lillsprutt lite justerad oxå, så hon går på fasansfull vila:-( Märkte i fredags att hon satt med tassen i luften och på em när jag hämtade henne hos pappa hade hon slickat upp ett otäckt sår... Vet inte riktigt vad det kommer ifrån men i helgen har hon knappt fått vara ute för att undvika skit i såret och så har vi tvättat, baddat, smörjat och åter tvättat. Riktigt eländigt är det när tassarna inte är fit for fight, de är ju så beroende av dem, vad de än tar sig för. Hon verkar iaf inte ha ont och svullnaden har gått ner och det ser lite bättre ut, ger det någon dag till, annars får vi åka till veterinären och ta reda på vad det kommer sig. Hon är verkligen gudasnäll när man håller på och grejar med henne. Hon ligger på rygg i badrummet med tassen i vädret och tycker mest att det är mysigt att någon pysslar med henne *ler*

En rastlös och utvilad Jenta är inget jag ens önskar min värsta ovän... Hon är helt odräglig rent ut sagt. Ändå försöker vi med lite inomhusaktiviteter men jag tycker snarare att hon går igång ännu mer då. -Har man börjat leka får man banne mig fortsätta! Det är Jentas melodi... Hon studsar högt och lågt, biter oss i benen, lägger bollar i knät, jagar katter, äter på blommorna i fönstret, drar i duken...ja listan kan göras lång. Det är otroligt härligt med mycket energi, när man kan få ut den på rätt saker, däremellan är det fruktansvärt. Hoppas tassen snart är bra så hon kan vara ute och rusa av sig igen!

Igår var det sökträning. Jenta fick vara hemma och terrorisera husse medan Dino fick åka med matte ENSAM till skogen. Det är *LYX* i Dinos ögon...

Han jobbade på riktigt bra igår, bättre fart än på länge. Dock märktes det att hon fortfarande har lite problem med luktsinnet efter sin förkylning. Fick jobba betydligt längre för att hitta figgen än vad han normalt brukar behöva. Men motivationen var på topp så han hittade sina figgar och gjorde ett jättefint tomslag. Sen fick jag sticka tidigare från träningen och åka och jobba några timmar...

21 Januari 2008  | Länk | Sökträning | 0 kommentar
En riktig hundhelg!

Ja ibland frågar jag mig vad jag gjorde innan jag började träna hund...;-) Den gångna helgen har varit full av hundträning, men shit vad ROLIGT det är!

I lördags var det riktigt skitväder, blås, regn och rusk...men vad gör väl det? På med regnstället och sen är det bara att ge sig av. Vi var ca 10 pers som samlades hos Inger för spårträning i lördags. Jag hade båda hundarna med mig och fick okända spårläggare till båda två, perfa! Tyvärr märktes det på Dino att hans snok inte var riktigt fit for fight...Han gick på spåret fint till en början men sen var det som luktsinnet försvann:-( Vi kom till första apporten men sen verkade Dino gå lite på känn och plötsligt var vi vid den sista..:-0 Ja, ja, både på gott och ont att inte ha koll på hur spåret går...Inte helt lyckat och Dino blev jättetrött, stackarn.

Jentas spår gick inte heller så bra...För att hon skulle komma igång var det lite gotta i början på spåret, och så långt gick det bra. Sen fick fröken lite för bråttom och det plus störningen runt omkring med skällande hundar blev lite för mycket och hon svävade iväg lite väl mycket för att matte skulle vara nöjd...Mot slutet gick det dock bättre och hon hittade sista apporten fint som var en superrolig spårpinne i snöre...Suck, dom där apporterna är en historia för sig, men skam det som ger sig. Behöver verkligen ta tag i hennes spår nu, har legat på latsidan över jul och nyår och det går INTE för sig. MINST en gång i veckan, det får bli målet!

I söndags var det sökträning. Båda hundarna med som vanligt. Jenta, Elvira och Bathko var med och vallade och jösses vad de sprang, eller ja, iaf Jenta. Hon springer nog 5 gånger mer än dom andra och är totalt outtröttlig. Bathko är lite polis när Jenta och Elvira busar och då slänger Jenta sig på backen och ser så liten och ynklig ut som bara Jenta kan;-) För att sedan i nästa ögonblick, när Bathko vänder rumpan till, gå till attack. Hon är verkligen galen min lilla dampfia:-)

Dino var fortfarnade snorig...märktes att han inte var på topp så han fick bara två figgar varav en popup. Blev en skojig träning för Dino med mycket positiv minnesbild. Blir han inte bättre i nosen på någon vecka får dom nog få en omgång mot noskvalster, men som sagt, jag tror att de bara är snoriga...

Som avslutning efter fikat fick Jenta göra tre markeringsövningar...Lika galen som alltid for hon fram i skogen. Hon tog rulle bra hos figgen men sen var det latcho lajban ett bra tag innan fröken behaga att komma till matte med rullen. Först försökte hon leka med figgen, och när denne var passiv tyckte Jenta lika gärna att hon kunde leka själv;-)

Jaa, vad ska man säga om denna tös..? Ja har ju sagt att hon har lugnat sig lite efter löpet, det tar jag verkligen tillbaka nu...Hon är mer vild än tam och galnare än någonsin. Förstår inte var hon får sin energi ifrån, hon äter ju knappt? I lördags var vi liksom i skogen hela dagen, massa hundar spårning och bus med Elvira och Bathko. På kvällen var Linda, Jesper, Ludde och Hugo hemma, tror ni hon var trött då? Knappast! Hon hade ju sovit i bilen hem:-0 

Hon och Hugo höll igång hela kvällen och Jenta somna 00:30. Sen var det upp och till skogen på söndag, Jenta i täten...I går kväll var hon i och för sig ganska gosig och låg och päste i soffan...det var skönt;-)

14 Januari 2008  | Länk | Sökträning | 1 kommentar
Förkylning

Ja, nu är hela vår familj förkyld. T.o.m. Jenta har drabbats och går där hemma och nyser och snorkar. Jag tror att det kommer från lilla Doris som var lite risig när de var och hälsade på oss i förra veckan och nu har Jenta även smittat Dino. Men Jenta var mycket bättre igår, även om Dino fortfarande var lite hängig...Jenta ville bråka men Dino orkade inte riktigt med henne och blev sur, mattes lilla bubbe, han är SÅ söt när han försöker sura;-) Hoppas vi alla är fit for fight i helgen då den är full av skogsaktiviteter...

På lördag har jag dragit ihop ett gäng, mestadels från grundkursen, som ska träffas hos Inger och spåra. Var evigheter sedan jag spårade med Dino, ja det var nog spårtävlingen i Karlsborg i sep, så han kommer nog vara sugen... Jenta har jag inte heller spårat med på ett tag, sen innan jul iaf...

Söndag blir det sökträning men vanliga sökgänget. Lite beroende på hur hundarna mår och hur mycket träning det blir på lördag får jag se vem jag tränar med. Praktiskt ibland att ha två hundar att välja på;-)

Jag försöker plocka igång lydnaden så smått med Jenty igen...har inte varit SÅ flitig över jul...Tränade lite inne i köket i tisdags och då gick det skitbra med positionen, kanske beroende på att jag hade köklådor på andra sidan... I går hittade jag en ny träningsplats, en upplyst parkeringsplats med en gräsplätt i mitten ca 10 min gångavstånd från oss. PERFEKT! Försökte nu åter igen köra lite fotposition med lillspruttan, katastrofalt! Blir till att fortsätta i köket ett bra tag framöver... Blev däremot lite kasta-hämta-boll-övningar, inkallning med ingångar och läggande. Hon är mest bara glad, inget rim och reson i henne inte, studsweiler av bästa sort;-)

Annars händer inte mycket. Vi övar mest på socialisering kan man väl säga;-) I går hade Magnus sina ridklubbskompisar hemma på möte, idag kommer mamma och pappa och firar Magnus i efterskott, imorn kommer arbetskamraterna och på lördag ev Linda och Jesper...Synd att säga att vi har långtråkigt iaf;-)

Här försöker tokjenta få igång Maja , som ser lagom road ut..;-)

10 Januari 2008  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Äntligen snö!

I går kom äntligen snön på besök;-) Inte för att jag tror att den blir speciellt långvarig, men vi njuter så länge det varar...

Är de inte för söta min älsklingar?

I går var det storm ute, som tur är har jag fått ny uteoutfit av mor och far i julklapp. En windstopper jacka med tilllhörande byxor, igår sattes dem på prov...

Efter vår sköna promenad i stormen var det kalasdags. Både Doris och Magnus systerdotter Lollo var med såklart... Här har de precis övat "tass"

Idag var det sökträning på schemat. Jenta var först med och vallade och sen körde jag henne sist. Hon skötte sig jättebra och fick tre stycken hitta övningar...Full fart och hon blir verkligen överlycklig när hon hittar sina figgar:-)

Dino fick även han tre hittaövningar. Han blir så störd av snön, det är ingen idé att bråka med rullen eftersom han ändå bara spottar ut den och käkar snö...Ja, jag vet att man inte borde tolerera det, men å andra sidan, jag kommer aldrig tävla med honom när det är snö så varför ta den konfliket?? Nej, det är bättre att undvika den helt.

Båda hundarna blev nöjda och trötta, Jenta ligger nu och snarkar bredvid mig i soffan:-)

 

6 Januari 2008  | Länk | Sökträning | 1 kommentar
Snöstorm

Hua vad kallt det är ute. På morgonrundan i morse trodde jag att jag skulle frysa ihjäl:-0 Vi knatade iväg, och ni som vet var vi bor vet att det är väldigt mycket öppna fält runt omkring oss...vilket innebär VÄLDIGT mycket vind! Hur som helst, åt ena hållet gick det bra men när vi sen skulle vända och gå hem fick vi vinden rakt emot oss och satan... Jenta tyckte nog oxå att det var otrevligt, hon sprang till trappan och ville in när jag släppte henne ute på vägen.

Idag jobbar jag kort dag och husse har redan smitit hem till Jenty. Vi ska iväg och shoppa upp några presentkort som går ut i morgon och sen blir det lite kalasförberedelser. Jenta får hänga med på shopping, på med sitt rosa täcke bara så mår hon som en prinsessa i bilen. Hundträningen får vänta tills på söndag, då blir det sökträning med gänget och både Jenta och Dino får hänga med...

Ha en skön helg och lycka till alla som ska till My Dog i helgen. Vi håller tummarna på hemmaplan för alla vi känner;-)

4 Januari 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vardagen är tillbaks...

...jul och nyår är över för den här gången och jag är tillbaks på jobbet igen. Visst borde man vara utvilad efter 11 dagars ledighet men istället är jag tröttare än någonsin. Inte blir det bättre när man är helt genomförkyld heller... pust och stön.

Jenta tyckte oxå att det var jobbigt att stiga upp i morse, fick väcka henne...Skönt tycker jag att ha en hund som sover så länge vi sover på mornarna. Igår ringde Kerstin och väckte oss 10.30 (det var faktiskt nyårdag;-)), förvånad frågar hon -sover du? Njaa, inte sover kanske men vi har inte gått upp...Men sa hon, du har ju hund! Å i samma ögonblick hör jag lite knorrande ljud ifrån Jenta som sträcker på sig och undrar vad det är för oväsen..;-) Ja, hon är härlig våran lilla sprutta!

För att kompensera vår långa sovmorgon och försöka vakna till liv lite tog vi en riktigt långpromenad. Shit vad vi gick...Magnus hade hört av en bekant om en runda man kunde gå på några km...Till en början gick det bra men sen tappade vi nog bort oss och vår runda hamnade via ett kalhygga på en plöjd åker...1.5h och över 8000 steg (Magnus fick en stegräknare av företaget i julklapp) senare var vi äntligen hemma och däckade i soffan alla 3;-)

Nyår firades med goda vänner. Massor av folk, barn och hundar högt och lågt men en supertrevlig dag. Vi var hemma hos oss, började redan kl 14 med att ha lite födelsedagskalas för Magnus som fyller år till helgen. Senare på em blev det bastu, matlagning och massa gott vin;-) Jenta lekte med Hugo och var inte det minsta berörd att alla raketer och smällare utanför, skönt!

Annars har vi inte gjort så mycket det senaste. Hundträningen har helt legat på is...dags att ta nya tag nu efter jullovet;-) Tror inte hundarna dör av att bara få vara. Jenta verkar stortrivas med att bara få umgås dagarna i ända. Hon älskar alla som kommer och hon lämnar ingen oberörd. I lördags var vi på barndop i Aneby, min kusins lills Casper skulle döpas. För att slippa släpa med Jenta och ha henne en massa i bilen var hon hos Magnus föräldrar. Det hade gått jättebra, dom hade knappt märkt att hon var där förutom när de var ute på promenad, det märktes att det inte var en jack russel i kopplet... skönt att hon har så lätt att anpassa sig. Idag är hon hos pappa och Dino medan vi jobbar, skönt att hon inte behöver vara ensam så mycket nu när pappa är ledig. Vad skulle man ta sig till utan alla snälla föräldrar? Ni är guld värda som ställer upp och passar vår lilla gullegris, bara så ni vet;-)!!!

God fortsättning!

2 Januari 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida