Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Lydnadsträning-Position position och åter position

Träningen gick betydligt bättre igår. En pigg och glad Jenta som var helt med på noterna...kan ju bero på att det var fruset i backen och inte slaskigt längre...*suck* denna lilla prinsessa;-)

Fokus igår låg på position och åter position. Jag FÖRSTÅR inte hur vi har hamnat här, det är verkligen illa. Men bara hon visar rätt attityd och är arbetsbar kan man ju jobba med det, som hon var i tisdags gick det ju inte att göra något åt det eftersom hon mestadels hade koll på vattenpölarna. I går arbetade vi fram en bra metod, där mina träningskamrater är ovärdeliga. Jag MÅSTE går rakt upprätt och sträcka på mig, gå i böjar, svårast är höger och sen klickar någon annan, som ser, när hon gå bra. Vi fick till det rätt bra tillslut men det kommer att ta tid innan lillsprutt förstår... och jag kan inte träna ensam för jag SER JU INTE! Men men, Rom byggdes inte på en dag;-) Huvudsaken är att vi har kul och det har vi:-) Vi siktar på appellen hemma i maj, är vi inte klara då-nej, då är vi ju inte det helt enkelt...då kommer det fler tävlingar:-)

Jag var tidig på klubben igår, över en timma innan vi hade bestämt att ses, så jag passade på att köra lite uppletande med Jenta. Svårt att säga hur det gick eftersom det var becksvart, men jag la ut tre föremål och hon kom glatt in med två, sen bröt vi. Det tog ganska lång tid så jag misstänker att damen inte var supereffektiv, men bra aktivering var det ju iaf;-) Dinomannen var oxå med såklart, var med och gick rundan och sen var han ute och skrotade lite när jag hämtade vatten. Ett kort shejpingpass körde vi oxå och det syntes hur kul han tyckte det var att få tänka till lite;-)

Vi avslutade träningen med platsliggning, då kom Jenta såklart på att det faktiskt var kallt att ligga i halvfruset gräs. Men här knusslas INTE! Har jag sagt ligg så ÄR det ligg, oavsett om prinsessor vanligtvis sover på madrass... Det gick bra, hon låg där och såg bedrövad ut...en gång prövade hon att sätta sig upp men näpp, det gick inte... Sen blev det såklart full fest:-)

Ikväll blir det enbart promenad tror jag. Funderade på att åka till klubben på torsdagsträningen men känner mig inte helt peppad, ska väl inte tjata ut träningen nu när motivationen kommer smygande. Dessutom måste jag dammsuga och fixa lite hemma hos mamma och pappa tills de kommer hem i morgon... Ska bli fantastisk skönt att "flytta" hem igen och slippa trängas med 85 kg hund om nätterna;-)

29 Januari 2009  | Länk | Lydnadsträning | 0 kommentar
Lilla Maja

I går träffade jag Amadeus och Ellen som precis skaffat en liten rottisvalp. Jag träffade dem för ett tag sedan, och gav lite tips och råd INNAN de bestämde sig för Rottweiler. Jenta och Dino gjorde så bra reklam för rasen så det blev en rottis, en bedårande söt liten Maja ifrån Taptos kennel som jag fick äran att träffa igår. Tänk om alla vore lika seriösa i sitt hundskaffande... Hur som helst, Maja var såklart helt oemotståndlig-tyvärr är min kamera med mamma och pappa på semester annars hade det självklart funnits lite kort;-) Men så liten hon var...kan inte minnas att Jenta någonsin har varit så liten. Framförallt har Jenta ALDRIG varit så försiktig som hon var, inte rädd på något vis med försiktig och VÄLDIGT fäst vid sin husse:-) Innan hade jag planerat och skrivit upp lite punkter som jag tänkte gå igenom, jag hade totalt glömt att 3mån valpar är så BEBIS... Gick såklart inte alls att göra så mycket som jag hade planerat utan bara lägga mycket vikt vid kontakt, lek och avslappning.

Vi började med att gå en liten runda tillsammans, Jenta fick hänga med...Världens barnsligaste och busigaste Jenta blev helt plötsligt övermogen och tittade inte ens åt den där äckliga lilla valpen. Hon var inte elak på något vis, hon bara nonchalerade totalt. Man slutar aldrig förvånas, så otroligt intressant att studera hundars språk och dess relationer...Gamle Dino däremot hade nog pussat ihjäl den där valpen om han hade fått för matte;-)

Sen gick vi igenom grunderna för inkallning, följsamhet, kontakt och introduktion till klicker. Hon kommer bli en riktigt trevlig hund tror jag, så balanserad men ändå nyfiken och arbetsvillig.

Efter vår lilla dejt passade jag på att träna med Jenta. Det gick inte så bra...hon är verkligen helt hopplös när det är snöslask på planen. Vill inte sitta och förståss inte ligga, vill helst inte springa för då skvätter det, vill absolut INTE ta i en boll, apport eller trasa, DEN ÄR JU BLÖT:-0 Möjligtvis kan hon tänka sig en kong, i gummi. Det här måste vi jobba mycket med... Försökte iaf träna lite framförgående, gick rätt ok. Linförighet gick inte alls eftersom Jenta var tvungen att ha koll på vattenpölarna- lika bra att lägga ner. Tog ut Dino och band upp Jenta för att öka hennes motivation men det hjälpte föga. Dino däremot var supertaggad och tyckte det var kanonkul att träna, ända tills han tappade apportbocken på tassen och skrek till...Lite klantigt men inte så lätt när man är gammal. Tror dessutom att han börjar se ganska dåligt för han ser inte när man kastar saker. Mamma har sagt det tidigare att han kan gå in i saker osv...

Ja ja, ingen superträning men hundarna var någorlunda aktiverade iaf. Vi tar nya tag i dag då det är träning med Agneta och Lisa:-)

Till något roligt: Jag och Agneta har anmält till en helgkurs i sök hos Git Jerring i April. Inger har varit där flera gånger och säger att det är toppen så nu har vi höga förväntningar, ska bli SUPERKUL! Sen har jag även anmält Jenta till årsmötesutställningen i Borås i mars. Ska oxå bli skoj men inte på långa vägar så kul som sökläger;-)

28 Januari 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Sökträning och kurs

Åhh va roligt det är med sök...jag kan liksom inte få nog av den grenen;-) Självklart är det roligt när det går bra för mig och Jenta men det är nästan lika roligt att träna kompisarnas hundar...I lördags testade Anita sök för första gången med sin lilla Vessla, en schäfertik på 6 mån. Bara på tre figuranter såg man en fantastisk utveckling och hur självförtroendet steg hos den lilla damen. Från att ha smygit fram till mig som första figurant var det fullt ös utan tveksamheter ut till sista figuranten. Hon kommer bli en strålande sökhund!

Jenta gjorde ett av sina bästa pass på lääänge. Jag började med en figge i vardera hörn, den första låg under kamoflagenät. Denna gången blev hon inte helt galen utan gick bara ett varv runt nätet och undersökte, sen tog hon lösrullen snabbt och kom in till mig:-) Nästa figge var det egen rulle och poletten har inte riktigt trillat ner men men-vi kämpar vidare. Tredje figgen fick hon som popup då den var på andra sidan ett träsk och lilla prinsessan väljer ju inte frivilligt att bli blöt om tassarna direkt... Men med en popupp så sprang hon rakt och fint *nöjd*. Även där tog hon egen rulle och det gick bättre...hon behöver påminnas lite men där tog hon den iaf helt själv. Sen körde jag ett tomt som var så jäkla bra, rakt ut och framslag, kom snabbt när matte ropade, SUVERÄNT! Som belöning fick hon en flyende med kampen och shit vad hon går igång:-0 Ett strålande pass där hon låg helt rätt i aktivitetsnivå, inga tjuvrusningar och frispel utan koncentrerat, samlat men ändå snabbt och effektivt, sånt här vill vi ser mer utav:-)

Dino var med och vallade tillsammans med Lisas dalmatinertik Axa. Han är härlig den gamle mannen, först skulle han verka svårflirtad och ignorerade Axa totalt, men tillslut kunde han inte hålla sig längre utan blev lite nyfiken. När han upptäckte att hon på långa vägar inte var lite jobbig som Jenta så var det ganska skoj tillslut och de sprang och busade en hel del. Han är pigg, underbart att se:-)

Igår var det instruktörsutbildning...Jag hade med båda hundarna så som vanligt fick Jenta vara med inne så mycket som möjligt. Hon är verkligen underbar denna lilla skrutta men ack så jobbig. Hon kan verkligen INTE förstå att inte alla vill ha henne i knät. När Agneta står och pratar så tittar Jenta på henne och "svarar" med lite gladmorr... Ja hon är charmig men hon kopplar inte av en sekund. Sen tog en annan kursdeltagare med sin lilla tax in. Jenta blir jättenyfiken men hon är SÅ vänligt inställd, det är härligt tycker jag. Inget gruff och morr-skönt att hon är så bra med andra hundar. När vi skulle träna ute var Jenta lagon intresserad. Det var blött och slaskigt på planen och det passar inte prinsessan. Bara för det var jag tvungen att träna lite efter kursen, på läggande såklart;-) Fick vänta lääänge innan hon spontant bjöd på läggande och då var det full fest med kampstocken som belöning. Gick segt, men skam den som ger sig;-)

Inger hade ingen hund med sig eftersom hon har bebbar hemma, så hon fick låna Dino. Mammagrisen var lite olycklig när han såg mig med Jenta ute på plan men med lite schnitzel gick det bra att övertala honom. Han tyckte nog att det var roligt bara att få vara med lite. Tränade lite men honom också såklart efteråt...jäklar vad fint han går i fria följet nu, eller också är det för att jag är van vid Jenta...

I natt har vi sovit uppe hos mamma och pappa, vilket resulterade i två rottor i sängen= trångt! Upp tidigt i morse och gick en rejäl morgonrunda med båda hundarna så nu HOPPAS jag att de sover och INTE river huset:-0 Blir spännande at komma hem sen...

26 Januari 2009  | Länk | Sökträning | 2 kommentarer
Spontanträning

Efter att bara ha jobbat och jobbat den här veckan insåg jag att sprutt där hemma trippade på tårna, hon måste få använda hjärnan! På vägen upp till mamma och pappa stannade jag helt oplanerat till på en fotbollsplan. Ställde bilen med helljuset på, tog lite prylar som låg i baksätet och gick ut ett spår. Hade inga som helst förväntningar, jag hade Jenta i vanligt koppel och låtsades bara gå en promend. Hon tog upp spåret KLOCKRENT och tuffade på- HUR BRA SOM HELST! Åhh vad det värmer i hjärtat att se denna lilla dam i sitt rätta element, samtidigt får jag dåligt samvete att jag inte gör detta oftare...Men hur kul är det i detta ständiga mörker?

Det var nog ganska exakt ett appellspår och det inga problem, hon skulle fixa det galant på tävling...det är jag ganska säker på MEN det är ju som bekant ett moment i en appelltävling-det här med lydnat alltså... Jag hade inget godis med mig, men tänkte ändå, för skojs skull att jag kunde köra igenom appellydnaden där på fotbollsplanen, bara för att stämma av. Där har vi MYCKET kvar...mer än jag trodde faktisk. OK, inte riktigt rätt förutsättningar, på en tävling värmer man ju upp och belönar med godis osv, här körde jag bara på direkt efter spåret men OJ vad störd hon är av nya miljöer. Det kom cyklister, bilar och gående-alla var tvungna att uppmärksammas. Sen kom det dessutom ett tåg precis bredvid-det var läskigt. Momenten i sig, typ läggande, inkallning går fint men den här jäkla linförigheten...det är för svårt! Eller har jag för bråttom och vill se resultat;-) Så splittrad, växlar i position, tappar bort sig i svängar, sitter snett alt. sitter inte alls-här måste tränas! Vad som däremot är posititvt är att hon jobbade på bra trots att jag körde ganska långt mellan belöningarna som igår endast bestod av lek:-)

I går kväll tog vi hjälp av husse för att träna lite markeringsövningar igen. Det gick bättre än i tisdag så nu är det kanske inte så långt kvar innan lillsprutt tar sin egen rulle. Vi har hamnat lite i att hon blir passiv hos figgen och väntar på instruktioner...Svår avvägning det där hur länge figgen ska våga vara passiv utan att hon drar därifrån utan rulle. Svårt oxå eftersom man inte ser själv hur det går till utan helt få lita till figgens tajming, men husse är en utmärkt figurant som gör precis som jag säger;-) Efter tre repetitioner hade husse gömt sig för svårt, då hittade Jenta en tennisboll i trädgården och belönade sig själv istället för att fortsätta leta...? Sprutt i ett nötskal, inte helt fokuserad om man säger så. Avslutade iaf med en lyckad övning, sen var nog hennes lilla popcornhjärna trött;-)

Nu är det redan helg. Mamma pch pappa tog flyget till Lanzarote i morse, det är de SÅ välförtjänta av. Anton och Jennifer är hemma hos Dino i helgen, sen får vi flytta dit på söndag. I morn blir det sökträning, då får gamlemannen följa med och rusa av sig lite. Annars blir det lugnt i helgen, måste läsa på och komma ikapp lite på instruktörsutbildningen som är på söndag. Jag har som uppgift att komma med lösningar på en hund som växlar position i fria följet- passande va;-)? Sen måste jag fixa i ordning alla LO-papper inför årsmötet nästa vecka, suck...

Ha en skön helg alla bloggläsare!

23 Januari 2009  | Länk | Spårträning | 1 kommentar
Längesedan uppdatering...

Ja hej vad tiden går... Vi är hemma igen, välbehållna och lite brunbrända. Marocko var en spännande upplevelse, inget jag önskar vara ogjort, men samtidigt kommer jag nog inte åka tillbaka. Vädret var ok, men ganska kyligt...framförallt kvällar och nätter. Otroligt skönt att komma hemifrån och bara softa en hel vecka. Å även om jag saknade Jenta HELA TIDEN så erkänner jag att det var skönt att slippa stiga upp kl 06:00 och ge sig ut i det mörka kalla rusket hemma. Lite utflykter hann vi med, bl.a. tog vi en ridtur på pigga små arabkorsningar. Det var bara jag, Magnus och en guide. Guiden frågade om vi var vana ryttare och det tyckte vi väl att vi var, iaf ganska... Shit alltså, det var inte riktigt som att rida på "Lillan"... De var superkvicka så jag hängde inte riktigt med i svängarna. Dessutom galopperade vi på smala krokiga stigar och de där små racermaskinerna gjorde assnabba galoppombyten, jag som inte ens har lärt mig att galoppera:-0 Hur som helst var det hur kul som helst men jesus vilken träningsvärk både jag och Magnus fick... Annars var Marocko ett land med mycket dubbelmoral och STORA kontraster, framförallt mellan fattiga och rika. Muslimskt land med allt vad det innebär, kvinnor i slöja, inget griskött och och böneutrop. Påstridiga försäljare, mycket droger och tiggare men även många mycket trevliga marockaner och jättefin service på hotell och restauranger. Vad jag oxå la märke till var att de var väldigt vänliga mot djuren, det väger upp en hel del:-)

Lite bilder...

Första dagen...fortfarande blevfisar;-) 

Ja, som ni ser är jag inte helt nöjd med temperaturen...brrr

En av hotellets huskatter...kom gärna upp och la sig  i knät på gästerna och det var helt OK.

Ja, tillslut tvingade vi oss i poolen som tur var var den uppvärmd :-0

På vår ridtur, begränsat med foton, det var vackert även om det inte ser så ut på bilden...

Här med "våra" hästar - Batall och Achille

Härlig strandpromenad med palmer...

Arrangerat kort på balkongen;-)

Efter att ha varit otroligt skendräktig har Jenta verkligen vaknat till liv igen. Jösses säger jag bara...det är precis som hon har smalat på sig alla energi under dessa veckor och det måste bara UT nu *puhh*. Hon är mer vild än tam...sista dagarna hos mamma och pappa har hon terroriserat Dino från morgon till kväll och nu är det såklart katterna som får sitt. Hon är ju väldigt vänligt och det är absolut inget ont i henne men 35 kg rottweiler mot 5 kg katt blir inte alltid bra...

Lite har vi hunnit med att träna oxå sen vi kom hem. Vi hämtade Jenta efter jobbet i fredag och i lördags bar det av på sökträning. Liiite kommunikationsproblem kan man väl säga efter en vecka inte fullt så uppstyrt hos mamma och pappa. Men om man bortser från div tjuvstarter och olydnad så var Jentas sökarbete åter på topp. Eftersom det har gått "sådär" den senaste tiden backade jag tillbaks i träningen och började med en "Tant sök-övning". Det går ut på målbildsträningen där hunden får se figen i sin lega. Jenta tände totalt på detta och blev tok-galen. För första gången hade jag även en dold figge under ett kamoflagenät... Jag var rädd att Jenta skulle bli rädd...eller hur-hon blev galen och skulle gräva fram stackars Lisa som låg därunder;-) En jätterolig träning när jag äntligen kände igen min sprutt igen, nu är det bara att tuta och köra.

Igår fick husse assistera och vara figurant. Vi tränade bara hemma i trädgården och övningen gick ut på att Jenta ska lära sig att ta sin egen rulle. Det har inte klickat riktigt kan man väl säga men vi kämpar på, ett par markeringsövningar varje kväll så ska väl även en trög rottis fatta tillslut;-) Hon är för skojig...om hon bara kunde lugna ner sig liiite tror jag det skulle gå fortare att förstå, men nu ska allt gå fort fort fort i Jentas liv igen, inga ljumma mellanlägen här inte;-)

I söndags var det instruktörutbildning. På schemat stod inlärning av fritt följ... Det är verkligen INTE vårt moment, iaf inte när Jenta befinner sig i sitt "speedmood" Hon är liksom mer i luften än på marken och jag är blå på underarmarna. Till råga på allt fick vi punkten språng marsch...jag jag behöver nog inte säga mer. Nu är det kortkopel och mängdträning...när jag nu ska hinna.

Denna veckan är bara jobb i stort sett:-( Jenta är hos pappa och Dino på dagarna så henne går det ingen nöd på - TACK! Hur skulle jag klara mig utan dom... Men på fredag åker de på en veckas välförtjänt semester så då tar vi SÅKLART Dino. Eftersom Dino och katterna hemma inte är någon bra kombination får vi flytta hem till dom. Nema problema och det ska bara bli roligt att få "rå om" gamlemannen lite;-)

Avslutar med ett kort på busarna från en långpromenad på trettondagen:

21 Januari 2009  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
2008 vs 2009

Ja, ännu ett år till ända. Ett bra år på många sätt men jobbigt och tufft på jobbet med mycket nedskärningar.

På hundfronten har det hänt en del även om jag inför 2008 kanske hade något högre ställda mål än vad som har uppnåtts. Men vad är det man säger...sikta på stjärnorna så kanske man hamnar bland trätopparna;-)

-började året med ett envetet sår på Jentas tass som inte ville läka. Åkte till Lanzarote och lämnade Jenta hos mamma och pappa med tratt och penicillin, när vi kom hem var såret läkt:-)

-i början av mars körde vi på allvar igång Jentas sökkarriär genom en helgkurs med Tony Lyvén. Jenta visade framfötterna och spåddes en lovande karriär som sökhund.

-13 mars blir lillsprutt 1år!

-handlerkurs för Gerard O´Shea

-lydnadshelg hos Heidi

-startar prova-på-kurs i bevakning

-skidresa med Lena och David till Sälen. Jenta var GALEN i alla skidåkare...men älskade snön

-röntgen för lillsprutt UA:-)

-LO läger i Lindesberg

-utställning i Vänersborg, Jenta visar sig vara lika snygg som jag alltid har sagt;-) Vann juniorklass tikar med CK och blev sen 4e bästa tik

-hästtävling i Sunne då jag och Jenta passar på att åka till Hagfors och träffa Maja

-utställning Södertälje och stora WDS. över 200 rottisar och Jenta fick bedömningen Very good

-en veckas härlig hundträning i Skillingaryd

-cykelsemester på Bromö-säger bara -åh my god! Till nästa år MÅSTE vi få inte det här med cykling först...

-lydnadskurs hos Maria Hagström

-MH Jenta genomför MH med godkänt skott, men mer än så är det inte...Vi vet vad vi måste jobba på...

-Rasmästerskap- Jag och Jenta åker till Maja och sen vidare till tävlingarna som åskådare. Kan lugnt säga att jag fick blodad tand 2009 here we come;-)

-sökläger på Hökensås

-Jenta blir plötsligt märkligt sjuk precis efter löpet och visar sig har en rejäl infektion i kroppen. Dunderkur med penicillin och vila göra att vi missar ett efterlängtat lydnadsläger med Frida Sundberg:-(

-påbörjar min utbildning till SBK-instruktör

-ögonlysning UA:-)

Hösten blev mycket jobb och två resor med jobbet som tar på krafterna. Det ständiga mörkret och gråa trista vädret uppmuntrar ju inte direkt till hundträning, jag har varit trött och inte riktigt haft den rätta inspirationen. Dessutom blev vi alla sjuka, först låg jag hemma en vecka, sen blev Jenta dålig och slutligen Magnus...Men nu är det nytt år och nya tankar, nu jäklar;-)

 

Mål 2009

-fortsätta ha roligt ihop med Jenta och mina härliga träningskamrater

-starta appellen i sök under våren och förhoppningsvis bli uppflyttad

-starta lägre i både spår och sök under hösten, gärna på rasmästerskapet

-ev starta någon lk1 med förstapris som mål då såklart

-efter godkänt resultat i lägre ställa Jenta i bruksklass

Viktigaste är ändå en sund och frisk hund som fungerar i vårt liv. Nu på torsdag åker vi på semester till Marocko. Dit kan vi tyvärr inte ta med Jenta men annars är hon med oss i vått och torrt. I april har vi en skidresa till Trysil inplanerad, i Juni bär det av till Sunne på hästhoppning och förhoppningsvis blir det Skillingaryd till sommarn. Att få dela vardagen med Jenta är underbart, vi frågar oss OFTA vad vi gjorde innan vi hade Jenta..:-0

Dinos mål för 2009 är att han ska få fortsätta vara så pigg som han är nu. Visst han har lite problem att bajsa, något är det som inte är helt ok, men med parafinolja på maten så hålls det i schack och vi har beslutat att inte gräva mer i det. Ev är det ett litet bråck men att börja undersöka genom kontraströntgen för att sedan gå vidare med ev operation, det är inte värt det. Han mår ju bra, och lever precis som vanligt, det är huvudsaken.

  

Lite nulägesrapport....

Ja för er som orkar läsa längre tänkte jag skriva lite om vad som har hänt de senaste dagarna... Nyår firades med ett helt gäng med goa vänner. Jenta var med på dagen och som vanligt charmade hon de flesta... På kvällen fick hon åka till Magnus föräldrar och gud vad jag är hönsig...Jag måste erkänna att jag inte riktigt kunde slappna av på hela kvällen trots att jag VET att det klarar det galant. Det hade inte gått bra med alla tre hundarna. Jenta hade morrat och rest ragg mot Kajsa så då hade de delat på dom och Jenta hade fått bo i tvättstugan. Kajsa åkte hem vid 23-tiden, så under själva tolvslaget hade Jenta varit med Doris och Magnus föräldrar. Hon hade reagerat lite på att det smällde utanför men rutinerade hundägare som de är hade de bara nonchalerat henne och när hon märkte att varken de eller Doris reagerade så kopplade hon oxå bort det-skönt. Men hon är ändå inte helt bekväm i sådana där situationer, det har jag märkt på henne. Smällare och raketer i sig är ingen fara men hon är känslig för när det är lite rörigt och hon inte känner sig helt hemma och då späder de liksom på...

En annan faktor som kanske spelar in är att hon är skendräktig de lux... Trodde ju att hon var på väg ur men nu har tydligen valpisarna kommit. Tyckte att hon var så himla konstig när vi fick hem henne på nyårsdagen och tänkte att shit, hon har fått men för livet att vara borta från oss EN natt... Så var det såklart inte utan hon hade fått valpar-suck. Går omkring och piper, bäddar, hässjar, äter ingenting och vill inte gå utanför dörren. Dessutom är hon supervaktig och blänger på alla som om de skulle slå henne. Ja jösses säger jag bara, vilken personlighetsförändring....

Som tur är verkar hon iaf glömma bebisarna när hon kommer ut och är då som vanligt. På nyårsdagen var vi med våra grannar Per och Caroline på en sjö här i närheten. Folk åkte skridskor vilket vi som tur var INTE gjorde...Jenta var helt galen i alla skridskoåkare... ja det hela var otroligt spännande i hennes värld eftersom isen låter så dessutom. Fredag blev bara en snabb promenad i skogen hemma där vi återigen tränade på det här att vara lös UTAN att springa till Götene och tillbaks. Vet inte om det går bättre eller sämre, bra motion är det iaf, både för mig och Jenta;-)

Lördag SLÄPADE jag med henne på sökträning. Ja, hon skulle då rakt inte åka med....hon var ute i köket och tittade när jag gjorde iordning gottaburkarna, sen gick hon inte och la sig igen:-( Väl på träningen gick det väl ok. Första två skicken inget att klaga på, full sprutt på Jentabus och tjo och tjim vid figuranterna. Sen skickade jag en tom där hon skulle få en flyende som belöning när hon kom in. På vägen in såg hon figgen på andra sidan och jag fick ryta i ordentligt för att hon inte skulle gena över stigen på eget bevåg. Vet inte om det var det som gjorde att hon surna till, sen skulle hon inte alls leka med kampstocken och figgen på den sidan...? Lite konstig är hon allt, hoppas att allt det här ger sig bara valparna vuxit till sig;-) Hur som helst, jag fick ut till figgen och vi gav oss inte förän hon lekte... Då fick hon en sista figger med direktbelöning på den sidan som hon hade gått tom på. Gick rätt bra, ett kort stopp men sen jobbade hon sig ut. Dock ville hon inte leka där heller men hon blev glad och åt sin godisburk...

I går blev det en riktigt härlig långpromenad i underbart vinterväder. Det finns en jättehärlig runda på 6-7 km att gå hemma som går genom några kohagar. Öppet och fint där Jenta kan springa hur mycket som helst. Problemet är att man bara kan gå där när det är fruset så det är bäst att passa på nu. Idag jobbar vi och ikväll är det kalas för Magnus som fyller år i dag. Imorn måste vi börja packa för tidigt på torsdagmorgon sticker vi. Just nu ser det ut som det ska bli 13 grader i Agadir på fredag, inte riktigt vad vi hade väntat oss, men men...det blir härligt att komma iväg lite iaf. Jenta få flytta till mamma, pappa och Dino...det blir bra det. Hon behöver lite miljöombyte och annat att tänka på tror jag så kanske hon glömmer bebisarna där hemma...

5 Januari 2009  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida