Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Årskrönika 2009

2009 var ett MYCKET händelserikt år i mitt liv. Kanske inte först och främst på hundfronten utan mer "privat". Självklart syftar jag då på lilla Lowa som gjorde entre med dunder och brak den 20 nov. Jag kan lugnt påstå att jag aldrig hade kunnat föreställa mig hur det är att bli mamma, har mest tyckt att mina "mammakompisar" överdriver lite när de beskriver hur fantastiskt det var...Men jo, jag får nog hålla med;-) Det är något alldeles, alldeles speciellt när det där lilla knytet kommer ut. Att man kan älska någon så hejdlöst från första sekund, innan man ens känner personen, det tycker iaf jag är KONSTIGT!

Jaja, nog om det. Jag har stora planer och höga mål för mig och Jenta för 2009. Nu blir det inte alltid som man har tänkt sig och det här året har jag faktiskt en bra anledning, men en hel del hundträning har vi ändå hunnit med. Framförallt har jag och Jenta blivit ännu mer sammansvettsade som ett team. Potentialen finns där, helt klart...nu ska vi bara få allt att klaffa;-)

Vi tar året, månad för månad. Röd text = privat, lila text = hundrelaterat.

Jag och Magnus startade året på bästa sätt med en semestertripp till Marocko. En rolig och spännande semester.

Väl hemma igen njuter vi av några riktigt härliga vinterdagar. Jenta som älskar snön njuter av att sträcka ut på vidderna:

Slutet av januari och februari tränar vi på bra med framförallt söket. Jenta går från klarhet till klarhet och det känns som de flesta bitarna börjar falla på plats. Jag Lisa och Agneta kämpar även på med lydnadsdelen och en appellstart känns inte helt omöjlig

I slutet av feb hände jag med Magnus ner till Scandinavium och Gothenburg Horse show. Trevlig som vanligt och jag fick även tillfälle att tillbringa en dag tillsammans med världens bästa Lena;-) Vi hade som vanligt MYCKET att prata om!

13 mars fyllde min älskade lilla Sprutt 2år. Tänk vad fort tiden går, inte länge sedan hon var så här liten.... 

Även gamlemannen hade årsdag, hela 9 år! Min finaste prins *love*

April var en händelserik månad. Jag hade precis fått ett + på graviditetstestet och mådde pyton. Nygravid och illamående åkte vi på skidsemester till Trysil. Svårt att dölja mitt tillstånd för Lena och David, men tydligen blev de inte avskräckta...de fick en liten Oscar nu, 5 jan 2010, då kan ni ju själva räkna ut att han blev tilverkad inte allt för långt efter;-) Jag åkte lite skidor på fm men sen tog orken slut och jag hängde med Jenta i solen istället. Kanske inte den ulitmata skidsemsterna när man är en skidtok, men helt ok. Fint väder och trevligt sällskap:-)

I slutet av april åkte jag (fortfarande illamående) och Agneta ner till Gbg på sökläger för Git Jerring. Superbra, superkul och superjobbigt! Fick med mig väldigt mycket matnyttigt och fick bekräftat att Jenta ÄR en bra sökhund. Det som kommer att begränsa henne är hennes fysik och det är superviktigt för mig att hålla henne i toppform för att hon ska hålla. Det är ju oftast där rottisen brister i sökskogen, tyvärr.

Under den här perioden beteer sig Jenta väldigt konstigt... Hon blir oerhört skotträdd på påskafton då hon och Magnus var ute och det håller i sig lääänge. Hon är rädd för det mesta och är minst sagt instabil. Löpet kommer inte igång när det ska och jag börjar bli orolig för henne. Med facit i hand vet jag inte om detta hade med min graviditet och mina hormoner att göra eller om det bara var en tillfällighet... Hon går ändå hyfsat på träning men jag väljer ändå att inte pressa henne och ta ut henne på tävling utan mogna i lugn och ro... Ett beslut jag är glad över idag...

Jenta kom i gång med löpet i början på Maj och plötsligt verkar hon vara som vanligt igen. Vi åker på sökläger till Skager och det är varm och jobbigt. Jenta som då är i höglöp är lite slö och inte riktigt på hugget. Vi åker hem igen på kvällen och jag beslutar att en dag får räcka, både för min egen och Jentas skull;-)

Vi har under hela 2009 hållt utkik efter ett eget hus. Vi trivdes jättebra i huset i Karleby men både jag och Magnus kände att vi ville ha något eget. I slutet av maj är vi på en visning i Ingarud och både jag och Magnus kände med en gång att här kunde vi tänka oss att bo...

Sista helgen i maj hade vi fest för min älskade far som fyllde 50 år.

Ett hejdundrans kalas blev det. Jag var bitter och åter bitter för att jag tvingades vara nykter;-) Singstar till långt fram på småtimmarna, här ser ni min kära mor rocka loss till Lena Philipssons "Det gör ont"

Juni, Jenta och jag åker på en inofficiellt utställning i Ggb. Jättetrevlig tillställning där vi träffar både gamla och nya bekanta. Resultatet var väl inte så lysande men Jenta är så okomplicerad och smidig att ha med sig och jag njuter varje gång vi är bland massa andra hundar och människor. Så vänligt inställd till allt och alla. Jag var dessutom handler åt Kerstins Stella som kammar hem rubbet, kul!

Annars kämpar vi på och framförallt i lydnaden börjar det lossna ordentligt. Jenta är matfixerad och koncentrerad vilket är bra förutsättningar för en lyckad träning.

Dagen innan midsommarafton slår vi till. Huset i Ingarud är vårat, det känns hur bra som helt och vi får tillträde 1 okt.

Samma dag som vi blir husägare är vi på ultraljud och får för första gången se att det faktikt finns någonting där inne i magen, och den rör på sig tom:-)

Midsommar firas för sista gången i huset i Karleby. Kommer faktiskt sakna midsommarfirandet i byn lite...blir ju inte samma sak att åka dit som besökare:-( Jaja, trevligt som vanligt hade vi iaf, med härliga vänner:

Sista helgen i juni drog vi till Sunne. "Babbi" i magen och jag tyckte att jag var JÄTTETJOCK:-0 (Om jag bara hade vetat vad som väntade;-))

Jenta lärde sig simma:-) Det satt långt inne men när det väl lossade tyckte hon att det var helfestligt. En tur till Maja i Hagfors blev det oxå såklart;-)

Äntligen dags för årets höjdpunkt, rottweilerklubbens läger i Skillingaryd. En hel veckas sökträning stod på programmet:-) Här sitter bästaste gruppledaren Susanne på trappen till "vårt" hus:

Jenta kände sig omedelbart hemmastadd i "vårt" rum. I år hade vi både gardiner, lampa och bord med oss;-)

Här är delar av vårt underbara sökgäng. Vi var på alla på olika nivåeer och hade olika erfaranhet av sök, men vilken sammanhållning och vad roligt vi hade:-) Saknar er alla och hoppas att vi ses snart!

Jag och Jenta ställde upp på lägermästerskapet som gick i appellklass. Här värmer vi upp inför lydnaden

Å vi vann såklart!

I Augusti var vi iväg till Orust för kennelträff med härlig Sjölundagänget. Jag och Jenta körde sök i två dagar i Orust minst sagt kuperade skogar. Min kropp började kännas tung och jag var helt däckad i flera dagar när vi kom därifrån. Men skoj var det, hoppas på repris...Magnus, mamma, pappa och Dino kom på lördagkvällen och vi övernattaade SAMTLIGA i en LITEN LITEN stuga på Stockens camping. Mysigt men nästa gång tror jag vi tar två stugor...

Resten av augusti blev ganska lugn. Jag och Jenta skulle ha tävlat rottis-sm men jag orkade helt enkelt inte åka till Tranås för en appelltävling uppdelad på två dagar. Vi ägnade oss åt sol och bad istället. Här är mina ögonstenar:

I början på sep åkte jag, Magnus och Jenta till Falköping och Tomtens appelltävling i sök. Jag var taggad till tusen, hade tom varit på Tomtens BK helgen innan och tränat lydnad för att Jenta skulle känna igen sig. Det var helt onödigt, vi kom aldrig så långt som till lydnaden;-) Jenta var oxå taggad, lite väl taggad kan man väl säga. Hon blev helt överlycklig när hon hittade figgarna i skogen, hon helt hade glömt att man skulle ta någon rulle... Hon pussades istället. När hon hade pussat de två figgarna sammanlagt 5 gånger tyckte jag att det räckte...vi åkte hem.

Fredagen den 11 sep tvingades vi ta ett mycket tråkigt beslut. Vår älskade familjemedlem Wilbur fick somna in, sörjd och saknad av oss alla:-( *RIP*

Dagen efter åkte vi till Vadstena och Emely och Niklas bröllop. Som vanligt med bröllop, urtrevligt! Här ser ni tjejligan som bodde på 27ans nattlogi (ja männen hade vi såklart med oss med de fick inte vara med på bild;-))

Tjockisen och Darlingen

1 okt fick vi då äntligen tillträde till huset. 1 okt var en strålande höstdag, Jenta njöt av solen på terassen och vi var lyckliga. Tyvärr var jag inte superpigg, hade en förkylning plus att mitt blodtryck hade stigit och jag var ordinerad vila. Å vila var ju det sista jag ville när man äntligen var husägare:-) Flyttlasset gick lördagen den 3e, som tur var hade vi MYCKET hjälp av släkt och vänner...Det var liiite jobbigare än jag hade trott att flytta i 8 mån;-)

Mycket fix och trix var det och vi är ännu inte helt klara. Men nu ska vi bo här, läääänge, så vi har allt tid i världen på oss;-)

Dagen efter flytten, 4 okt tävlade jag och Jenta appellen hemma i Mariestad. ÄNTLIGEN satt vår efterlängtade uppflyttning med god marginal. Nu kunde jag ta mammaledigt med gott samvete;-)

En tur till Ullared i lastbil, med bästaste Lena hanns oxå med;-)

Resten av tiden fram till Lowa föddes minns jag ingenting utav. Tror inte jag gjorde någonting mer än låg i soffan och ojjade mig över hur trist det är att vara gravid. Fötterna var så svullna så de såg ut som elefantfötter, händerna var bortdomnade och ryggen värkte. Nä usch det var ingen härlig tid. Här ser ni bildbevis på den gigantiska magen, på sjukhuset dagen innan de satte igång förlossningen: 

Men ut kom världens underbaraste lilla varels och plötsligt var alla tankar om den hemska graviditeten helt som bortblåst och det var värt var enda liten svullen tå.... Jag tycker fortfarande att det är helt overkligt att det var hon som faktiskt låg I min mage...strange!

Å här är familjen Johansson/Glans, för det kortet som var i tidningen, tyvärr stod det uttryckligen att man inte fick ha med husdjur:-( Larvigt, som om inte de är familjemedlemmar precis som vi andra?

Året var ju faktikt inte slut när Lowa hade kommit. Nä då, vi hann med att fira jul och nyår, som vanligt med galet många julklappar:

Ja, det var väl i stora drag året 2009 i Karin Glans liv. Nu blickar vi framåt, förväntansfulla inför 2010.

Några mål för kmmande år är väl egentligen dumt att sätta upp, har ju ingen aning om vad livet som småbarnsförälder erbjuder, men har man inga mål så kommer man ju inganstans... Jag måste ha mål för att motivera mig att träna, så här kommer dom:

  • Fortsätta träna och utvecklas tillsammans med Jenta
  • Komma i form, gäller både mig själv och Jenta
  • Debutera lägreklass sök under våren (egentligen bara skotten som är problemet och nått ska man väl ha att träna på)
  • Förhoppningsvis bli uppflyttad ur lägre och kanske, kanske, kunna debutera högreklass sök sent i höst
  • Ställa henne i bruksklass efter godkänt resultat i lägre
  • Åka på lägret (vet att det i dagsläget är oklart med rottweilerklubbens sommarläger, hoppas, hoppas att det blir av)
  • Hoppas att Jenta håller ihop mentalt så vi vågar gå ut på korning till hösten.

Avslutar med en nya bilder på mina sötlökar:

Tänk hur mycket man har växt på bara två mån, från ett litet knyte till en otroligt, personlig liten bebis:-)

Snö, det bästa som finns, snötrollet från Ingarud!

 

27 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 8 kommentarer
Prinsbesök:-)

Idag får bilderna tala i bloggen. Ska försöka mig på en sammanfattning av 2009 men jag har inte riktigt hunnit...stressigt värre att vara mammaledig;-) Så jag återkommer, bättre sent än aldrig...

Idag har vi iaf besök av finaste Dino:-) Tänk att han snart är 10 år, mattes prins;-)

Ser fortfarande ut som en valp i uttrycket:

Vem den här tokan är fårni gissa själva;-) Snötrollet från Ingarud...

Båda hundarna är noga övervakade av trollungen själv:

Jag börjar sakta men säkert bli piggare och piggare och orka mer och mer:-) I helgen var jag faktiskt på klubben och körde upplet med Sprutt och i måndags var Magnus ledig så då tog vi för en långpromenad i skogen. Undebart, finns nog en hel del fina marker häromkring om man letar lite;-)

Å titta vad jag hittade när vi kom hem, min fiiina lilla familj:-)

Här är mammas hjärta klädd för sitt första barnkalas:

Å här sitter hon i knät på självaste födelsedagsbarnet: Syskonparet Ohlin, söta som få;-)

Å nej, hon sover inte alltid, men fortfarade väldigt mycket och hon är fortfarande världens snällaste bebis... Nu har jag ju inte så mycket att jämföra med men man har ju hört...

På återseende!

21 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
2010

Strålande vinterväder är väl en bra beskrivning på nya året:-) Tyvärr är jag fortfarande lite för klen för att orka utnyttja de härliga vinterdagarna, så för min del får de gärna fortsätta ett tag till;-) Har fortfarande sviter efter förlossningen när jag står och går, till råga på det drabbades jag och Magnus av kräksjuka i torsdags...inte kul! Men nu är vi på bättringsvägen, så idag tog vi en promenix i stan alla fyra.

Jenta njuter av snön, hon är ett riktigt snömonster, även om hon tycker att det är liiite för kallt om tassarna när temperaturen kryper under -20 grader...

 

 

Lillfis hänger allt med ut i kylan, väl nerbäddad i sin björndräkt;-) Ser rätt gött ut va?

När vi inte är ute i kylan vaktar Jenta sin bebis i bunkern...

Eller slöar i soffan när vi andra spelar tv-spel;-) Ett ganska okomplicerat liv mao.

Nu över till lite Lowa-bilder... Innan jul hann vi med att träffa två polare till Lowa ur föräldrargruppen. Fr v. Olle, Adam och Lowa. Kidsen ser väl sådär roade ut av varandra, vi hoppas de har lite mer utbyte om några månader. Vi mammor hade iaf himla trevligt och blev sittande i flera timmar och tjötade.

Jul och nyår har passerat...Nu inser jag verkligen hur länge sedan det var jag uppdaterade, sorry:-( Vi har iaf haft det himla bra och mysigt att ha Magnus hemma på långledighet. Här är Lowa festklädd för nyårsfirande. Trendig såklart i jeansklänning och scarfs;-) Nyårfirande blev ganska lugnt men väldigt trevligt hemma hos familjen Modigh. Jag var dock lite nojjig för Jenta och ev raketer så vi åkte hem innan 12-slaget då vi alla stängde in oss i sovrummet med rullgardinen neddragen.

Lowa fortsätter att vara kanske världens snällaste bebis. Hon skriker nästan aldrig och sover otroligt mycket, här kommer bildbevis på det:

Men när hon inte sover är hon väldigt nyfiken och har STORA ögon;-)

5 jan fyllde Pappi år, så då hade vi kalas! Kolla in mina hjälpredor i köket när jag bakade marängtårta:-) Kolla extra noga på Jentas örsnibbar och ögonbryn...skvallrar om vem som fick slicka skålen med smet;-)

Idag har Lowa provat på bärsele för första gången. Helt ok verkade hon tycka och praktiskt för Mammi att ha båda händerna fria.

Avslutar dagen blogg med ett underbart leende från lillfis:-) Tror ni att mammi smälter eller???

Ok, det var allt för idag, men LOVAR jag att det inte ska gå lika långt till nästa uppdatering... Snart hoppas jag kunna komma igång med lite hundträning igen, jag och Jenta är taggade till 1000!

9 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 7 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida