Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Klen!

Ja, det är precis vad jag känner mig. Det började i måndagskväll, efter att ha sovit lite i soffan vaknade jag och kände mig otroligt stel i ryggen... Jaja, tänkte jag, har väl legat konstigt eller nått. Sov dåligt och när jag vaknade på tisdagen var det INTE bättre direkt. Jag masade mig iväg till jobbet men väl på plas var det helt ohållbart...det gjorde så ont så jag höll på att kräkas och det bara högg så fort jag rörde högerarmen eller vred på huvudet. Jag gjorde iordning det nödvändigaste och gick hem från jobbet. Fruktansvärd smärta, jag lider verkligen med er som har ständigt ont i ryggen...det gick verkligen inte att bita ihop, fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna hela tiden.

I går var det lite bättre, min egen husläkare (mamma) kom förbi på tisdagen med en dunderkur med både Voltarentabletter och Voltarengel...Tydligen var jag t.o.m. svullen på högersidan så nån skit är det ju:-( Ja, ja, igår var huggen iaf borta och det värkte "bara". Tog med mig Jenta ut på långpromenad med flexikopplet i ett bälte. Funkade fint och hon skötte sig över förväntan, precis som hon förstod att det inte var läge att muppa sig med en invalidomatte i andra änden;-)

Idag tänkte jag då tillslut gå och jobba eftesom jag verkligen INTE har tid att vara sjuk. Då är jag helt jäkla dunderförkyld...inget trevligt alls för övriga kollegor att ha mig snorande på jobbet, lika bra att stanna hemma en dag till, puhhh, tråkigt!

Ryggen är iaf bättre, med hjälp av tabletterna kan jag iaf vara uppe så jag kan blogga;-), surfa lite och ska även försöka jobba hemifrån några timmar. Jenta är äntligen lite lugn iom löpet vilket är väldigt skönt. De här dagarna när jag har varit hemma och slöat har hon varit minst lika slö som jag och hon njuter i fulla drag över att få ligga i soffan. I går passade vi på att träna lite medans det fortfarande var ljust...Började med saktadelen på framåtsändandet å jäklar...det gick över förväntan;-) Lika bra att börja i tid med detta evighetsmoment...

I morn hoppas jag verkligen kunna gå till jobbet. På lördag är det sök, så då måste jag vara fit for fight igen! 

30 Oktober 2008  | Länk | Allmänt | 3 kommentarer
Tiden rullar på...

...händer inte så mycket på hundfronten för tillfället. Jenta löper ju och då kostar vi på oss lite vila och bara mys i soffan;-) Eller ja, helt förslappade är vi inte förståss... I fredags slutade jag tidigt och åkte till skogen och la spår. Lite klurigare spår, två vinklar och två apporter och den alldeles nya, rosa "Flodis" i slutet. Hon löser spåret SÅ fint, hon är verkligen duktig nu:-) Motivationen var dock inte helt på topp, önskar lite mer intensitet. Tror att det kan vara löpet som spökar lite, lite disträ...många nosfläckar och hon kissar typ 20 gånger...Tar uppehåll med spåret till löpet är över...

I går körde vi sök. Även här är hon lite dämpad, och det är INTE negativt... Hon jobbade jättefint i vinden i går och utför ett helt strålande arbete:-) Jag blir så glad över min lilla pärla och vi får så mycket berömm av våra träningskamrater. Om två veckor ska vi till Hökensås på sökhelg, ska bli så himla skoj!

Körde fyra figgar, de två första gömda utan popuper. Jättefina RAKA slag. Tränar på att ta sin egen rulle och där är vi inte helt klara...men när hon väl får in den i munnen håller hon fiiint hela vägen till matte:-) Tredje figgen blev en popup...var dock svårt för henne att se men men, det gör inget det var skoj tyckte Jenta. Däremot märkte jag att hon har svårt att hitta tillbaks till figgen på påviset, speciellt på popupen...Kan det bero på att det är för lite hjärna inblandad? Ska verkligen hålla koll på detta nu.. Jag har tidigare kört med att figuranten har svarat, dags att ta bort det och låta Jenta göra HELA jobbet;-) Sista figgen var en dold och där fick hon direktbelöning i form av kampstocken, fest och kalas och en superduktig tjej!

Resten av dagen igår blev lugn för Jenta. Vi var på barndop, senare på kvällen kom Lisa och Emmy på Singstarturnering, det slutade helt oplanerat på Björnes där det var halva priset i baren:-) Därav har vi haft en ganska slö dag i dag. Vi började iofs hurtigt med en ridtur. Jenta var med i stallet och skötte sig SÅ bra (förutom att hon jagade upp katten Siri i ett träd). Vi hade tom en häst ute på stallgången men Jenta höll sig på sin kant, hon har verkligen respekt för hästarna vilket är bra, men tidigare har hon skällt på dom men idag var det lugnt.

Veckan blir lugn. Inga aktiviteter inplanerade med ska verkligen försöka träna lite lydnad hemma...

26 Oktober 2008  | Länk | Sökträning | 2 kommentarer
Vi lever...

...bara haft otroligt mycket ett tag. Förra veckan var jag i Italien med jobbet. Roligt och intressant men jobbigt. Jobbigt att resa och jobbigt att hela tiden vara alert och suga åt sig information. Där nere var det fortfarande sommar, 26 grader och strålande sol, underbart!

Jenta var hemma med husse. Det gick absolut ingen nöd på henne men hon hade tråkigt...och blev VÄLDIGT glad när matte kom hem;-) Har man tråkigt får man helt enkelt roa sig på egen hand är Jentas resonemang, vilket resulterade i en nattjakt i tisdags kväll. På onsdagsmorgonen fick jag det här mms:et: 

Under tiden jag var borta började Jenta helt enligt planerna att löpa.. Hon är som en klocka, exakt 25 veckor mellan löpen, skönt! Då hinner hon klart innan Hökensåslägret:-) Tidigare under löpen har hon blivit iaf lite dämpad, det märker vi ingenting av nu...*suck* fullt ös medvetslös.

I fredags hann jag med ett spår när jag slutade jobbet. Det känns verkligen kul med spåret nu...motivationen är på topp och hon löser de små svårigheter jag lägger in galant. I fredags var det ca 200m, två apporter och "Bläckis" på slutet. Vad som är SÅ roligt och se är att hon verkligen jobbar vidare på appprterna när hon får vittring. Tidigare har hon inte haft tid att jobba vidare, men nu har hon insett att det är nyckeln till belöningen;-)

Lördag var en heldag med hundtema. På förmiddagen åkte jag och Jenta till Skara för att kika på Ingers (el egentligen Berthas) valpar som gjorde MH. Alla skötte sig kanonbra och gjorde jättefina MH, så kul!!! De är så härliga samtliga valpköpare och det var skoj att träffa dom igen. Pigga, glada, tillgängliga och skottfasta hundar, grattis till en kanonkull Inger:-) Jenta fick ju mest sitta i bilen men jag hade ute henne en stund precis när vi kom dit för att kolla av hennes reaktioner, det var ju där vi också gjorde MH... Nema problema, inga kvarstående rädslor från Skara BK och skotten nema problema..så skönt!

Efter lunch drog vi vidare till sökskogen:-) Ett jättehärligt träningspass och alla hundar gick så bra. På min lilla sökprinsessa var det som vanligt full fart. Jag började med popup där hon fick ta sin egen fasta rulle. Behövde en hel del hjälp men höll den fint hela vägen in:-) Nästa var en heldold i vinden, gick superbra, rakt och snyggt. Där gick det lite sämre med rullen eftersom hon överöste figuranten med pussar. Anita fick tillslut ge henne lösrullen, bättre det än ingen rulle alls... Sen skickade jag tomt. Kanske inte världens bästa tomslag, men hon springer glatt ut och kommer lika glatt när jag ropar, det känns huvudsaken just nu...så får vi börja peta i detaljer vad tiden lider. Huvudsaken är att hon vänjer sig vid att det inte ALLTID finns någon därute och att det inte är ett misslyckande att komma in utan rulle. Det ska ju vara precis lika bra, om inte bättre att komma in efter ett tomslag;-) Jag belönade tomslaget med kampstocken hos mig på stigen och sen fick hon åter en heldold i vinden. Full fart ut och jag trodde hon skulle slå ihjäl sig. Gick tydligen bra...tog sin fasta rulle men tappade den på vägen in då hon åter vinglar till i en stor "håla". App app app sa ja, gick tillbaks dit hon tappade den, satte in den i munnen och ropade in henne. Får inte löna sig att spotta ut rullen. Avslutade sen med en flyende, med både kattmatsburk och kampstock...jehoo fest och kalas, en trött men superduktig tjej!

Igår kände jag och Magnus att vi var tvugna att få lite "egen" tid. Vi gick upp ganska tidigt, gick en ordentlig sväng med Jenta och åkte sen på lite shopping till Örebro. IKEA stod överst på listan och nya matsalsmöbler. Gick väl sådär...fast vi hade kollat på nätet så var stolarna slut *grr*

Får så himla dåligt samvete när man lämnar Jenta ensam även på helgen:-( Hon är ju ensam så mycket på veckorna...men eftersom hon löper ville inte mamma och pappa ha hem henne, däremot kom dom och gick en långpromenad med både henne och Dino mitt på dagen, så egentligen var hon bara ensam 2h innan lunch och 2h efter att mamma och pappa hade lämat henne..så det var ju inte så farligt egentligen;-) På kvällen var vi hos Emma och firade Jennys födelsedag...då var Jenta med och käkade tjurmuskel;-)

Veckan bli relativt lugnt på hundfronten...ska försöka träna en del hemma. Framförgående, apportering och kryp är prioriterade moment just nu...

20 Oktober 2008  | Länk | Sökträning | 1 kommentar
Full upp en ledig helg...

Får bli en snabbuppdatering...håller på och packar inför tjänsteresa till Italien i morgon...taxin kommer och hämtar 04:00 så går flyget 07:00:-0 Puhh, tidigt! Kommer hem natten mellan onsdag och torsdag, ännu mera puhhh...

Min såkallade lugna helg blev inte så lugn. Startade med en härlig ridtur i fredags. Jag galopperade asmycké, under full kontroll för en gångs skull, måste var hjälmens förtjänst;-) Därefter blev det middag och Idol hemma hos mor och far.

Lördag var det lydnastävling på klubben. Flera bekanta ansikten som alltid är kul att träffa. Jenta var med och minglade, nyttigt för det lilla spruttan att förstå att alla inte är där för hennes skull. Efter tävling körde vi lite sök...vi var bara tre stycket varav Berit var lite justerad. Vi körde i dungen precis bredvid appellplanen, så varannan figge var liksom på plan eftersom "stigen" gick precis i skogskanten. Jenta skötte sig utmärkt, fokus låg på markering och hon klarar det fint nu... Lite för ivrig= slarvig emellanåt men men, det kommer. Är man en galen dampfia så är man;-) Nästa steg nu är att hon ska få ta sin egna rulle.

Sen hann jag visst men en till ridtur igår em, härligt!

I dag har vi varit i Mullsjö och hejjat fram Agneta och Zicco till uppf till EILT sök. Faan va bra rent ut sagt! Så jäkla kul...har följt och tränat med Zicco sen han var valp så det är inte utan att man känner sig lite delaktig;-) Ett strålande sökarbete i en ganska så klurig ruta...nu blir det till att valla elitrutor framöver;-)

Jenta har skött sig bra. I skogen var hon med och fikade, hon tar på sig lite onödiga arbetuppgifter som att vakta gruppen från joggare, tanter med stavar och mountainbikeskörare men f.ö. var hon snäll. Inget mupp mot andra hundar och det är det viktigaste just nu känns det som. Uppe på klubben tränade vi plats med skott en bit ifrån tävlingsplanen. Det gick oxå bra, visar ingen berördhet utan låg glatt och mumsade köttbullar, skönt!

Väl hemma har Jenta hunnit med att jaga livet ur en hare, därefter tränade vi lite upplet hemma på gärdet. Nu har vi en mycket trött rottis i soffan och det är dags att säga gonatt!

 

12 Oktober 2008  | Länk | Sökträning | 1 kommentar
Äntligen helg!

Japp nu är det inte många timmar kvar. I dag har jag lunchat på jobbet eftersom Magnus åkte i väg på tävling runt 11. Då tog han svängen förbi hemma och släppte ut Jenta, så kan jag sluta jobbet i tid istället:-) I em har jag tvingat ut Magnus mamma på en ridtur så jag får inviga min nya hjälm, jehoo va skoj. Jenta får hänga med och busa lite med Doris innan, så får hon sitta i bilen när vi rider ut. Efter ridningen bjöd jag visst hem mig till mamma och pappa på middag:-)

Helgen blir lugn. Magnus är iväg på tävling hela helgen så det är jag och Jenty;-) I morn är det tävling uppe på klubben så vi kommer hänga där hela fm, sen är det sökträning kl 14.00 Prinsen ska få hänga med en sväng oxå eftersom mamma och pappa skulle iväg på shopping.

Söndag bär det av till Mullsjö tillsammans med Agneta och Zicco. Det ska tävla sök och vi hänger med som supportrar/passar på att skotträna på okänd klubb. Perfekt helt för skruttan, mycket miljöträning och många nya hundar, precis vad hon behöver...

Gårdagens träning blev det inte så mycket av...Det var hysteriskt mycket folk upp på klubbben och vi är inte riktigt där ännu så vi går ut och kör värsta fria följet mellan alla andra ekipage. Näpp, vi var men på platsen, Jenta sköter sig kanon, 2 min nema problema trots att vi hade en 6 mån aussivalp bredvid som var lite busig... Sen minglade vi runt lite medan skaran på planen tunnades ut, då tränade vi framförgående och hopp. Jäklar nu börjar vi få snurr på framförgåendet, nu får vi snart börja tänka till och ta bort lite retningar. Hoppet gick oxå fint, Jentas roligaste moment:-)

Ha en skön helg, det ska ja!

10 Oktober 2008  | Länk | Lydnadsträning | 0 kommentar
Spår och hyfsträning

Åhh vad man längtar tillbaks till sommaren... Här är lite bilder från vår tältsemester på Brommö i somras:-)

Tiden rullar på vilket är tur för nu är det verkligen inget roligt ute. Hösten är underbar, de där riktigt fina dagarna men mornar och kvällar är inte direkt upplyftande. Jag känner redan att höstdepressionen är på gång, för att ha något att se fram emot har vi dels bokat en solsemester till Marocko i början på Januari men även en skidresa till Trysil i början av April;-) Båda två ska bli helt underbara, på olika sätt. Till Marocko är det bara jag och Magnus, lugnt och skönt och BARA VARA en hel vecka. Jenta får vara hemma hos mamma, pappa och Dino- där vet jag att hon har det toppen. Till Trysil får lillsprutt hänga med. Då åker vi hop med Lena och David och det ska oxå bli underbart kul:-) Har aldrig varit där tidigare men jag har hört att skidåkningen åtminstone är bättre än Sälen, så det blir nog toppen!

Annars är allt bra, full fart som vanligt. Jenta är mer vild än tam, men plastmormor Kerstin LOVAR att det kommer gå över, så vi känner förströstan...Tänk om hon bara kunde smitta av sig en lite liten smula enerig till sin matte, så mycket bättre det skulle gå då;-) Hon är en underbar hund på alla sätt men ibland önskar jag att man bara skulle kunna trycka på "paus";-)

I måndags var vi hos Magnus föräldrar en sväng. Där lyckades Jenta totaldemolera två utav Doris leksaker så vi fick leta snörstumpar i hela huset. Men hon är GLAD och det går superbra att ha Jenta och Doris ihop, man får se det possitiva!

I tisdags var vi och simmade. Tredje gången för Jenta och hon är fortfarande helt säker på att hon kommer att dö när jag lyfter i henne i vattnet. Väl i, så går det ok... hon har fin teknik och hon hämtar sin boll, men det är nog mer för att hon är rädd att bollen ska försvinna om hon inte plockar upp den än att hon tycker det är skoj. Ja, ja hon får faktiskt bita ihop och acceptera läget. Säger jag att vi ska simma så är det så, det är nyttigt för henne och hon får "blåsa" ur sig lite, jag ger det iaf ett par gånger till får vi se om vi får fart på det. Dinopojken var med oxå såklart. Han är piggare och tycker som vanligt att det är veckan höjdpunk att få plaska runt där med "Piggis" Härligt att se han leva upp så...:-) Jag råkade dessutom spontanshoppa en ridhjälm hos Nina:-0 Så nu måste jag ta tag i min ryttarkarriär. Får bli en tur i helgen ihop med Magnus mamma tänkte jag, så jag får inviga:-) Har tidigare använt Magnus gamla avdankade hjälm men nu har jag en egen, jättefin och jätteproffsig med ventilation och allt;-)

I går la jag ett spår till lillsprutt och under tiden tog vi en "hyfspromenad" i förhoppningen om att träffa på lite andra hundar. Det är ju konstigt, när man är som mest förberedd och laddad, då finns det knappt en enda hund att möta. Vi mötte en på 45 min promenad, och den tittar Jenta knappt på. Vad är problemet med hennes ursinnesutbrott på schäfern hemma...? (För övrigt lyckades Dino smita för mamma i tisdags och ge sig på schäfern...så förmodligen kommer vi väl bli polisanmälda eller åtminstone kommer det sitta varningslappar för familjen Rottweiler på ICA framöver...*grr*) Jag VILL IINTE ha någon mer hund som inte kan uppföra sig vid hundmöten, det ska väl inte vara så svårt!!! Men det blir ju svårt när man aldrig får chansen att träna, schäfergubben är nog knappast intresserad av att vara träningsobjekt, och jag tror att det är enda sättet att få bukt med problemet. för det är den och bara den som Jenta hatar... Har kommit på, efter att ha funderat ett tag, schäfergubben cyklar ofta med sin hund, är det därför tro som Jenta inte tål den...? Hon har ju ett minst sagt ansträngt förhållande till cyklar, kanske slår över på någon vis...vad vet jag.

Ja ja, åter till promixen. Hon sköter sig fint men vad mycket hon har att ta in när man går i bebyggda kvarter;-) Jag tycker jag har varit noga med miljöträning, men det verkar som bortblåst nu...Bara att jobba vidare på dessa "hyftspromenader" och fortsätta möta stavgångare, cyklister, "flockar" med barn, gräsklippare, bilar med släpvagnar..ja det finns ingen hejd på vad man stöter på i stan;-)

Som avslutning åkte vi och tog spåret som legat en dryg timma. Den här gången provade jag att öka längden lite, upp till ca 200m för att se om hon behöll motivationen. Hon var minst sagt laddad när jag släpte på henne och nog behöll hon motivationen alltid. Dock blev det lite för hafsigt för att matte skulle vara helt nöjd. Misstänket att det går en hel del vilt där spåret gick, plus att det var närmre motionsspåret än jag trodde. När vi närmade oss slutet kommer nämligen en hel trupp från Friskis och Svettis...lite mycket störning för Jenta som blev överlycklig över att finna 15 personer i skogen:-) Älskade lilla sprutta, vi fick samla ihop oss lite och göra ett nytt påsläpp, då gick det fint och hon hittade "Bläckis" i slutet. Min härliga lilla turborotta, det är verligen en fröjd att träna med henne:-)

Ikväll blir det torsdagsträning på klubben. Framförgående, apport och hopp står i planeringen och platsliggning såklart!

Se så söt och snäll hon är den lilla prinsessan;-) Här tillsammans med William

9 Oktober 2008  | Länk | Spårträning | 3 kommentarer
Sökträning, avslutning på en riktig tjejhelg

Tillbaks på jobbet efter en otroligt rolig, men jobbig helg. Slutade tidigt från jobbet i fredags då jag och Maria tog tåget upp till Sthlm. Där mötte vi upp Anna, Lisa, Malin och Linda för vår traditionella oktoberhelg. Mina goa tjejer, vad jag gillar dom;-) Vi har känt varandra sen lekis och varje gång vi ses känns det som det var i går. Vi bodde allihopa hemma hos Linda. på 36 kvm, trångt men mysigt... Fredagkvällen bestod av mat och vin, samt uppdatering av allas livssituation;-) Lördagen vaknade jag tyvärr med otrolig skallebang. När de andra brudarna traskade iväg för lite relax på Sthlms centralbad fick jag vackert ligga kvar i soffan och försöka kurera mig inför kvällens festligheter. Det gick bra, jag sov några timmar och tog sen lite välbehövlig luft kombinerat med shopping, perfekt medicin för trötta skallar;-)

På kvällen gick vi till ett superhärligt ställe, Cliffs Barnes - kan varmt rekomenderas! God mat och ordentligt drag med riktigt bra musik. Vi åt drack och dansade oss genomsvettiga...Superlyckad kväll!

Hem och käka lite nattamat, sen TIDIGT hem med tåget på söndagmorgon. Borta bra men hemma bäst! Älskar storstadspuls, men skulle absolut tröttna i längden...

Jenta då...ja henne har det inte gått någon nöd på hemma hos husse och matte har mått bra av att tänka på lite annat. I lördags var dom på ridklubben och byggde bana och igår var hon välkomstkommitté i sekretariatet på ridklubbens ponnytävling. Hon charmar som vanligt alla och det hade gått SÅ bra. Otroligt social det lilla charmtrollet och trots att inte Magnus hade tid att ha med sig henne överallt så fann hon sog SÅ bra hos dom andra tjejerna. När jag kom dit vid 14, blev hon såklart jätteglad, men hon hade absolut inte bråtton därifrån, det var ju så trevligt;-)

Jag tog med mig Jenta och åkte upp för att kika till Dino i går em. Han var mycket bättre och helgen hade gått smärtfritt. Mamma skulle prata med veterinären idag men hon tyckte att han var så bra nu att de inte behöver gå vidare för tillfället, utan att vi återkommer om problemet uppstår igen. Hoppas hoppas att det inte kommer tillbaka något mer. Han var verkligen pigg igår och tyckte det var jätteskoj att träffa Jenta!

Sen åkte jag och Jenta upp till klubben. Vi gick rastrundan och sen gick vi in på agilityplanen. Vi tränade A-hindrat, inga problem. Gungan däremot är ju lite läskig och igår var även tunneln läskig...ja säger då det, när ska hennes hjärnspöken försvinna? Sen körde vi lite framförgående på plan innan det var dags för sökträning.

Sökträningen var riktigt bra igår. Den var inte så traditionell utan vi passade på att träna på figuranter i lådor när vi ändå höll till på klubben. Jag var helt övertygad om att Jenta skulle bli livrädd för lådan så jag bestämde mig för att göra rena hittaövningar.Det gick hur bra som helst, pfst, rädd inte Jenta inte. Det är ju märkligt, det man misstänker att hon kan reagera på är ofta nema problema, däremot kan hon helt plötsligt bli livrädd för en stubbe, rotvälta eller ryggsäck, konstigt... Hur som helst, det var ju människor med hennes favvogrejer i lådorna så det var hur festligt som helst enligt Jenta. Några rullövningar gjorde vi oxå med den nyinköpta läderruller och även det gick finfint. Avslutningesvis gjorde vi en markeringsövning med figurant i låda, det var spännande! Agneta låg i lådan som vi fällde ner locket på så bara rullen stack ut...lite läbbigt, men hon tog rullen och kom till matte, SÅ HIMLA DUKTIGT! Sen blev det fest och kalas på påviset och invigning av Jentas nya giraff med både bjällror och pipisar i benen...;-)

Resten av kvällen var Jenta TRÖTT. Matte var oxå ganska trött så det blev en riktig myskväll i soffan med pizza, chips och cola *ler*

Idag vilar vi oss i form, imorn bär det av till Tibro och badtime:-)

6 Oktober 2008  | Länk | Sökträning | 3 kommentarer
Funderingar + träning

I bland kan jag inte låta bli att fundera på hur Jenta hade varit om hon hade kommit någon helt annanstans... Till en vanlig familj, där man inte lägger någon större vikt vid träning, man går valpkurs, grundkurs och kanske fortsättning...sen blir det mest promenader kanske något spår då då, ja så som de flesta hundägare har det. Undrar om hon hade varit en mer harmonisk hund då...? Eller om hon hade varit ännu mer pain in the ass...? Missförstå mig inte nu, jag älskar Jenta, hon är en fantastisk hund och vi förstår in hur vi har klarat oss utan henne men vissa dagar är hon riktigt, riktigt jobbig. Det går inte en dag utan att jag sliter mitt hår och varje liten promenad eller rastrunda innebär någonform av träning....inte dra i kopplet, inte jaga grannens katt, inte flamsa fram till folk man möter, gå fint vid sidan när man möter bilar, gå förbi fårhagen utan att låsa sig totalt, inte jaga rådjur, ekorrar, löv...ja listan kan göras hur lång som helst. En "vanlig" hundägare går inte omkring med köttbullar i fickan, alltid fokuserad på vad hundens nästa reaktion är...hur hade det gått om jag hade varit en "vanlig" hundägare??? Hade hon varit en "vanlig" hund då? Vad har jag i såfall gjort för fel?

Samma sak inne...Hon har så jäkla svårt att bara koppla av. Vi var ute en rejäl sväng igår, (återkommer till det längre ner) när vi kom hem var Jenta trött och hungrig, hon åt och la hon sig och sov, i 20 min:-0 Sen var det full fart igen och hon kan bara inte slappna av. Visst om jag håller fast henne och klappar på henne så ligger hon still, men så fort jag slutar klappa henne studsar hon upp...hämtar sockor, ben som hon promt ska ha i mitt knä, jagar katterna, biter på mattan, ja you name it... Hon kopplar av om jag skulle stänga in henne i ett rum, eller sätta henne bakom galler men jag vill ju att hon ska kunna koppla av med oss...*suck* Sån här har hon varit från dag 1 och jag tycker verkligen att jag har försökt få det att fungera...hon får aldrig utdelning för sina påhitt, vi försöker nonchalera och tillrättavisa lugnt men jag erkänner att tålamodet ibland brister och jag blir totalt rasande, som igårkväll när vi hade gått och lagt oss och hon ställer sig och tokskäller på katterna som är på andra sidan kompostgallret...Hade hon mått bättre hos en kattlös pensionär där det verkligen inte händer nånting? Har sagt det igen och säger det igen...påminn mig nästa gång jag köper valp att jag ska ha den lugnaste i kullen!

Nu till något roligare, träning:-) Då är hon verkligen en klippa och kommer helt till sin rätt;-) Helt enligt planeran la jag ett spår på väg hem från jobbet. Vad som inte var enligt planerna var att jag hade glömt kängor + att skogen inte alls såg ut som jag mindes. Ett tips är att INTE försöka lägga spår i en risig, nyss avverkad skog, i högklackade stövlar! Ja,ja, bara att bita ihop och göra så gott man kan, bra för lillsprutt att variera skosulor lite;-)

Innan spåret tog vi en promenad i ett som jag trodde stans hundtätaste kvarter... Hur många hundar tror ni vi mötte? EN, och den vände när den fick syn på oss. Så gick det med den träningen av hundmöten...kan ju liksom inte jaga folk som uppenbarligen inte vill möta oss. Vi såg tre på håll, inklusive den som vände och Jenta bryr sig inte nämnvärt...det är tydligen bara de hundarna i hennes revir som ska DÖ...Hon skötte sig verkligen jättefint påhela promenaden förutom att hon tror att vissa påstlådor, staketstolpar m.m. ska anfalla.

Därefter tränade vi framförgående med våra nya bollhållare. Oj oj oj, det gick jättebra, poletten börjar sakta men säkert trilla ner. Hon visade fin attityd genom hela passet, trots att vi var på en helt ny plats, härligt!

Sen tog vi spåret som då hade legat ca 1,5 h. Det gick oxå jättebra, vilken motivation:-0 Märks att det var ett tag sen vi spårade nu, då är hon SÅ het. Roligt att se henne och hon löste flera klurigheter jättefint (jag gav henne lite mera lina än tidigare) och markerade båda apporterna. Nu är det verkligen dags att börja öka längden, igår var det ca 100m och Jenta ville spåra mer:-) Nöjd och glad efter ett bra pass går vi "slött" tillbaks till bilen och jag har famnen full med apporter, snittslar, Bläckis, lina och sele. Då kommer det såklart en katt! Slut på friden, tokarg matte som bara slänger alla saker huller om buller och Jenta inser att inte heller den här gången var det en bra idé att jag katt. In i bilen och skäms medan jag går tillbaks och samlar ihop alla pinaler...*suck igen*

Dinomannen är pigg! Idag ska han få följa med till klubben eftersom mamma är i Göteborg. Valberedningsmöte och torsdagsträning står på tapeten...

2 Oktober 2008  | Länk | Spårträning | 3 kommentarer
Lillsprutt på lydnadsträning

***UPPDATERAT***

Igår träffades jag, Agneta och Lisa för lite lydnadsträning. Jätteskoj att träna med Lisa, Ebbe är ju nästa jämngammal med Jenta så det är liksom lite på samma nivå;-) Träningen gick trots att det regnade ganska bra. Jenta HATAR regn, hon ser ut som hon sålt smöret och tappat pengarna men det måste vi ju bara träna på! Kan inte ha en brukshund som hukar sig och blundar för regndropparna...:-0

Var lite schysst och började inte med platsliggning iaf. Vi körde ihoplänkning av inkallning och apport, gick fint förutom att Jenta tog apporten och drog en repa, å då ska tilläggas att det var lk1 apportering... Ja, det var ju det där med koncentration, där finns brister. Sen körde vi framförgående mellan två ryggsäckar med bollar på. Åt ena hållet gick det helt ok, andra var lite svårare men vi är en liten bit på väg, bara att kämpa på. Sen körde vi linförighet med fokus på högersvängar. Kan ni tänka er att denna pigg lilla ärta släpar efter i högersvängar...beror förmodligen på att hon inte riktigt har kolla på vad som förväntas av henne, så nu belönar vi så fort hon kommer ikapp och söker kontakt. Måste träna mer, har tränat en del vänstersvängar och helt om men höger är vi värdelösa på för tillfället;-)

När alla hade kört var det då dags för platsen. Hade Jenta kunnat sväva så hade hon garanterat gjort den. Usch och fy vad otäckt det är att ligga i blött gräs! Ja, hon såg för rolig ut, MEN hon låg still, hela 3 min. Lite onödigt mycket flirtande med Zicco för att matte skulle vara helt nöjd men men, Rom byggdes inte på en dag.

Avslutade den gemensamma träningen med Budföring och det är hon en hejjare på. Full fart, inga tveksamheter, nästa gång ska vi ställa ut domare så hon får koll på vem hon verkligen ska springa till, inte första bästa;-)

När det andra hade åkt passade jag på att träna hopp och fajtas lite med kampstocken. Uthoppet går kanonfint, däremot tramsade hon med återhoppet men tillslut fick vi till det.

Inga dumhetermot andra hundar den här gången, å då blev det ändå hundmöte med helt okänd hund på en smal stig. Nema problema, VARFÖR muppar hon hemma då???

Ikväll blir det ett spår och sen ut på jakt efter hundar att möta. Hyfsträning m.a.o. medan spåret ligger till sig!

Gamlemannen var pigg och HUNGRIG igår när jag hämtade lillsprutt. Enligt honom låg han en dag back på maten sedan måndagens veterinärbesök som han inte fick äta innan, så han behövde minst dubbel portion. Det fick han INTE! Inte efter vad vågen hos vetten visade... Dock hade han inte bajsat något i går, men å andra sidan åt han ju inget i måndags så det är kanske inte så konstigt...Får se hur läget är idag...

Nu har jag minsann tänkt till och gått ut till grabbarna i verkstan här på jobbet. Två alldeles egenkkomponerade framförgående/framåtsändandepinnar har tillverkats:-)

HÄR SKA NÖTAS!!! 

1 Oktober 2008  | Länk | Lydnadsträning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida