Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Jenta har blivit storasyster!

Vår trollunge, älskade lilla Lowa!

Natten till fredagen den 20/11 fick vi äntligen träffa Babbi som bott i magen i nästan 9 mån. En otrolig upplevelse, betydligt större än jag någonsin kunnat föreställa mig. Vi är otroligt lyckliga och Lowa är det finaste jag någonsin skådat...

Jag tänker inte gå in i detalj på hela händelseförloppet då det har varit väldigt omtumlande...det här är ju faktiskt Jentas blogg;-) Kortfattat gick det till så här... Vi fick åka in till förlossningen redan förra måndagen då mitt blodtryck var skyhögt. Där fick jag sedan ligga kvar och de fastställde att jag led av havandeskapsförgiftning. Etersom jag var fullgången och Babbi mådde bra bestämde de sig för att sätta igång mig på torsdagen. Sedan kom hon alltså på natten till fredag. Det kämpade med mitt blodtryck genom hela förlossningen, jag fick blodtryckssänkande dropp, detta tillsammans med ryggmärgsbedövning gjorde istället att jag fick blodtrycksfall och katastrofala blodvärden. Varken jag eller Magnus förstod inte då hur oroliga de var för mig och det var nog tur:-) Jag är iaf otroligt tacksam över att jag bor i Svergie och väljer att föda barn på sjukhus, och inte i en hydda i öknen. Vilken proffesionell hjälp jag har fått, all personal har verkligen varit SUPER!

På grund av div komplikationer fick vi vara kvar på BB ända tills i måndags. Vi fick ett eget rum så även Magnus kunde bo kvar, det kändes skönt. Men nu är vi iaf hemma allihopa och mår efter omständigheterna bra:-) Jenta är förste supernanny...;-) Hon är SÅ intresserad, SÅ nyfiken och SÅ PUSSIG. Det är lite jobbigt tycker hon när Lowa skriker, då blir Jenta lite stressad men redan nu efter två dagar går allt mycket bättre. Det finns ju absolut inget ont i henne, men hon är ju liksom lite stor jämfört med lilla Lowa. Men det kommer att bli hur bra som helst, det är jag säker på. I natt har vi sovit hela familjen i sängen. Lowa låg mellan mig och Magnus, Jenta vid mina fötter och Maja vid Magnus fötter... Hade jag aldrig kunnat drömma om;-) På nått sätt förstår Jenta ändå att hon måste vara försiktig...gäller bara att få Lowa att förstå det om sådär två-tre år;-)

Avslutar med lite bilder på underverket:

 

 

 

25 November 2009  | Länk | Allmänt | 15 kommentarer
Lite av varje

Ja, i brist på hundträning får jag väl hålla er uppdaterade om våra andra sysslor... I går var vi på sista tillfället av föräldrarkursen. Ett himla trevligt och glatt gäng...nästa gång vi ses har alla (förhoppningsvis iaf) var sin liten bebbe med sig. Känns overkligt! På väg hem från kursen tog vi vägen via Karlsson och införskaffade lim och tapetserarset, eftersom bästa darlingen fick ett infall att tapetsera lite så här en torsdagkväll. Här är resultatet, ny fondvägg i hallen:

Sakta med säkert tar huset i Gaterud form...;-)

Fortsätter med lite bilder från förra fredagen när familjen E var på besök.

Lille Edvin gjorde sitt bästa för att bekanta sig med bebis i magen, men något säger mig att det blir enklare när bebis är på utsidan;-) Inte helt bekvämt, varken för mig eller Edvin... Jenta var på helspänn och skulle trösta vid minsta lilla ljud... Hoppas även hon kan bli avtrubbad;-)

Ännu inget rymningsförsök över staketet från lillsprutts sida. Dino hade varit med ute och hämtat Jenta igår och han tyckte det var helfestligt att ha en lekhage. Jenta som löper är lite för bekväm...hon sitter helst bara på altanen och spanar ut över vidderna. I går kväll fick hon vara ute en stund på egen hand och leta köttbullar på gräsmattan, sådär kul tyckte Jenta, mörkt och ensamt...hon ville hellre hjälpa husse att tapetsera...

Helgen blir lugn. I morn ska Jenta få träffa Ludde en stund, men eftersom hon är fröken fisförnäm nu under löpet är det väl inte säkert att det blir så mycket lek. På söndag blir det lite kalasande eftersom Magnus mamma fyller år. Annars finns det att göra, både ute och inne...Gardiner till vardagsrummet samt en byrå som ska bli vit är nog nästa projekt:-)

Ha en skönt helg, på återseende!

13 November 2009  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
Trädgården är Jentasäkrad...

...eller ja, hur säkert det nu är med knappt 1m fårstängsel och en jaktidiot:-0? Pappa säger -ja men det är ju en tam hund du har...men det vet så sjutton...? Jag är inte det minsta orolig för att hon ska smita bara för att smita, men får hon syn på något utanför staketet...ja så är inget staket högt nog är jag rädd... Men det återstår att se, innan det har hänt är jag bara jätteglad att jag kan släppa ut henne på baksidan och hon får springa fritt:-) Tanken är ju att vi ska bygga ett snyggt trästaketet mot grannarna och även på framsidan men det får bli till våren. Min käre far har gjort ett jättejobb med att gjuta plintar, skruva stolpar till trästaketet, samt att sätta fårstängsel på baksidan... Nu har han tillfälligt skärmat av så hon "bara" har baksidan att springa på, men det räcker gott och väl!

Annars är det inget nytt på någon front. I helgen blev det lite shopping...ny matta till soffan, en tapet att sätta i hallen, massa grovbetong, farsdagspresenter och mycket mera. Söndagen ägnade Magnus till att kratta löv på framsidan, vi har två STORA träd = MYCKET löv. Jag pysslade lite och planterade lite höst/vinterblommor i några krukor på trappan. På em kom familjen Ohlin på fika och levererade en spjälsäng till Babbi. Det mesta, eller iaf det nödvändigaste, är fixat nu så det är bara att komma ut;-) Jag mår bättre än jag gjort på länge, känner mig piggare men det kanske är för att jag inte gör så mycket längre.... Jobbar bara heltid denna vecka ut, sen ska jag försöka att göra ännu mindre och vila mig i form...Tycker dock att det börjar bli långtråkigt att vänta, är ju nyfiken på vem som bor därinne och jag vill bli normal igen!

11 November 2009  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Lägesrapport från Ingarud

Hösten har verkligen kopplat taget och det börjar kännas att vi närmar oss vintern med stormsteg. I går och i förrgår kom tom några enstaka snöflingor och det är mörkt grått och trist. Trots det kalla tråkiga vädret saknar jag att vara ute...saknar långpromader i höstrusket eller känslan i kroppen, genomfrusen efter en hel dag i sökskogen:-) Men snart så, snart hoppas jag vara åtskilliga kilon lättare och kunna röra mig obehindrat igen:-) Magen växer verkligen så det knakar.... Har hela tiden fått höra att jag inte är speciellt stor och när man har kikat på kurvan hos MVC så har jag legat lite under medel. Men nu, nu spurtar vi och det verkar som Babbi suger åt sig ALLT jag stoppar i mig:-) Det är väl bra iofs, bara den inte trivs så bra att den tänker bosätta sig där inne för evigt. Här kommer lite bildbevis på växande mage...den är STOR nu:-0

Jenta har börjat löpa. Bra att hon kommer igång när hon ska, är nästan exakt 6 mån sist. Lite problematiskt bara om Babbi tänker komma ut innan beräknat datum eftersom det blir precis i höglöpet, men mamma och pappa har LOVAT att det ordnar sig... Pappa får väl helt enkelt flytta hem till Jenta om det inte går att ha henne och Dino ihop;-)

Helgen blir lugn... Ikväll blir det fredagsmys med Idol. Ev kommer familjen E (Emma, Erik och lille Edvin) med lite hämtmat, det är ungefär vad man orkar en fredagkväll;-) Imorn ska vi bjuda våra kära föräldrar på middag och samtidigt passa på att fira fars dag som är på söndag..

6 November 2009  | Länk | Allmänt | 4 kommentarer
Äntligen går det framåt....

***UPPDATERAT***

Bildbevis på Jentas nya liv som soffpotatis;-)

På flera plan;-) Var på kontroll hos barnmorskan i fredag. Babbi mår utmärkt, trivs bra i sitt lilla bo, växer och frodas. Men den är på väg nedåt och det är ju toppen! Har ju hittills varit övertygad om att jag kommer kräkas ut barnet men nu känner jag faktiskt att det trycker på lite nedåt istället och enligt statistiken verkar det ju som den iaf har större chans att komma ut nedåt än uppåt:-0 Huvudet var i stort sett fixerat...vilket innebär att den teoretiskt skulle kunna komma när som helst (teoretiskt kan det lika gärna dröja 6 v men det låtsades jag inte höra...;-)) Idag är det exakt 4 v kvar till beräknat datum, MEN alltifrån 37 fullgångna veckor räknas som normal (vad är INTE normalt när det gäller graviditet undrar jag...?) och det är ju faktiskt redan nästa vecka! Jehoooo, hoppas hoppas!

Om man bortser ifrån mina värkande elefantfötter, bortdomnade händer och ständigt värkande rygg så mår jag faktiskt riktigt bra för tillfället...Vi har fått grymt mycket gjort i huset i helgen och det känns SÅ bra. TV-möbeln är på plats och fastskruvad i väggen, blev supersnyggt och alla flyttkartonger som det stor "vardagsrum" på är uppackade:-) Sovrummer och köket har fått gardiner, lamporna sitter numera ovanför borden, hallen har fått en vägglampa och en ny tamburmajor. I går var vår goda vän Per hemma och hjälpte Magnus lite ute i trädgården, grävde, sågade stolpar och krattade löv. Senare kom även Caroline och jag hade bakat en god äppelpaj som vi mumsade på:-)

Jenta börjar sakta med säkert anpassa sig till livet som soffhund... Tror att hon egentligen trivs ganska bra med att bara gå runt och skrota, iaf på helgerna när vi är hemma hela dagarna. Hon är dessutom väldigt hjälpsam ex när man öppnar IKEA kartonger... Det finfördelas snabbt och blir konfetti, mycket enklare att släng då;-) I går var hon med Magnus och Per ute i trädgården och hon kan verkligen konsten att roa sig själv...vi ser nog alla lika mycket fram emot när staketet är färdigt.

Jag är morgontrött och det är TIDIGT... Om jag låtsas att jag inte hör...;-)

 

Ok då, jag får väl masa mig ner från sängen....

 

Om man nu står ut med världens tråkigaste liv, kan man åtminstone inte få lite fika?

 

Äntligen har de bäddad så jag kan få SOVA ifred!

 

2 November 2009  | Länk | Allmänt | 7 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida