Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Handlerkurs

Ja, nu är helgen över och man är åter på jobbet. Som vanligt en hundhelg och denna gång innehöll den en handlerkurs med Gerard O´Shea...Alltså, det här med utställning, tvivlar på att det någonsin kommer att bli min grej;-) Har varit jättekul och lärorikt och Gerard var otroligt intressant och rolig att lyssna på men naej, jag har så mycket viktigare saker att lägga min träning på. Kul oxå att träffa Soffie och Karro och deras små busar:-)

Lördagen började med teori som framförallt gick ut på att hunden ska tycka att det är skoj med utställning. Hundens sinnesstämning och attityp är viktigare än att den står perfekt eller travar fint. Därefter skulle vi träna och då var vi typ 30 pers med hundar i en pytteliten maskinhall. På tok för trångt! Skönt att Jenta är så snäll och inte har några problem med andra hundar, men ändå hon tyckte att det blev obehagligt när hunden bakom nosade henne i rumpan..Ja, jag fick smått panik och tyckte nog att det var mer social träning för hundarna än ringträning. Inte helt övertygad om man säger så...

När kursen var slut bestämde sig jag, Soffie och Karro för att åka ner till T-boda och käka lunch, för att sedan åka vidare för lite skogsträning. Blir inte alltid som man tänkt sig. Vi var rätt slitna, hundarna var nog tröttare än vi trodde och den goda maten på Bistro Corner i T-boda gjorde oss inte piggare;-) Vi tog en långlunch och hade mycket att prata och skvallra om..;-) Hux flux var det dags att åka hem för att ladda om till nästa dag.

Söndagen var MYCKET bättre. Tyvärr var Soffie sjuk men jag och Karro tyckte att vi fick ut mycket mer av söndagen, mycket på grund av att vi var utomhus istället och det var inte alls så trångt. Vi delade upp oss i mindre grupper och fick lite mer individuell coaching. Jenta var kanonduktig...ställde sig fint och bara stå still och käka köttbullar var ingen match. Däremot det här med att springa...det tycker Jenta är konstigt. Ska man springa, så ska man springa ordentligt och då är det GALOPP, annars kan det kvitta. Hon såg mest lidande ut...

Resten av söndagen blev lugn. Vi däckade i soffan in några timmar när vi kom hem och sen var vi en sväng hos våra föräldrar. Jag är verkligen jättenöjd med Jenta efter den här helgen, hon sköter sig SÅ fint när man är bland massa folk och hundar. Hon blir coollugn och jag fattar ingenting...Soffie och Karro tyckte såklart att hon verkade vara världens snällaste och såg inte alls den där ligisten som jag alltid beskriver henne som. Jag förstår dom, skulle jag oxå bara se Jenta som hon var på kursen skulle jag undra vad problemet är...;-) Sen är det så skönt att prata med andra som har hundar av samma skrot och korn...Glada små turborottor som bara älskar att jobba och vara aktiva, "soffweilernas" tid är förbi...;-)

Hoppas att Soffie uppdaterar sin blogg med lite foton från lördagen...håll utkik: Soffie blogg

31 Mars 2008  | Länk | Utställning | 0 kommentar
Trött och hängig...

Skönt att det är fredag!

Tyvärr blir det inte så mycket vila i helgen. Jag och Jenty ska gå handlerkurs för Gerard O´Shea i helgen. Ska bli jätteskoj, det här med utställning är verkligen något helt nytt för mig. Det börjar redan 8:30 imorgon på Sötåsen och söndag ännu en timma tidigare! Lägg därtill att man får sova en timma mindre natten mellan lördag och söndag...Det innebär i teorin att det börjar 6:30 på söndag och jag behöver gå 5:30, PÅ EN SÖNDAG!!! Puhh, säger jag bara, glad att jag inte har så långt att åka iaf...;-)

Soffie och Karro från Hallsberg/Örebro kommer ner och ska vara med på kursen. Ska bli jätteskoj att träffa dom och deras nyförvärv, såklart passar vi på att träna lite annat på lördag eftermiddag:-)

Resten av helgen blir lugn, ikväll blir det mys i tv-soffan med chips och "Så ska det låta", älskar det tv programmet... Jenta får hänga med och vakta Elux-parkering i em och sen lite miljöträning på stan, förhoppningsvis kan hon tänka sig att sova en lite stund ikväll...

Ha en bra helg!

28 Mars 2008  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Födelsedag och träning

GRATTIS DINO!

Idag fyller mattes prins 8 år! Jösses vad tiden går, tycker inte det var längesedan vi var på Tjörn och hämtade den där lilla surmuppen. Jag far med osanning om jag säger att jag var överförtjust i honom den första tiden. Jag sörjde fortfarande min älskade Aramis som vi hastigt fick ta bor då njurarna slutade att fungera...han var bara 8 år. Aramis var en blandning mellan Labrador och Golden och snällare hund har aldrig funnits och kommer heller aldrig att finnas. Han var med mig ÖVERALLT och nu i efterhand förstår jag att detta var en otroligt bra och framförallt stabil hund..inga rädslor eller aggresioner nån stans, en fantastisk familjehund! Mitt i min sorg bestämde sig mina föräldrar för att köpa en Rottweiler och jag var lite skeptisk...Nåväl, jag följde med till Kerstin på Sjölundas kennel och möts där av en otroligt SÖT lite valp, TRE stora gangster (Trixie, Boss och Alfa) och en halvgangster (Carisma). Gangstren visade sig vara otroligt kärvänliga medan den SÖTA lilla valpen var helt rabiat. Jag lyfte upp han i famnen, varvid han morrar och visar tänder åt mig, å denna väljer mina föräldrar att ta med hem...! Näpp, jag var inte övertygad men jag bodde inte hemma längre och skulle ju inte lägga mig i, det var deras val... En parantes i det hela som jag måste berätta...När pappa pratar med Kerstin när vi kommit hem senare på kvällen frågar Kerstin - Flickan blev väl inte rädd för valpen? Du, sa pappa, -den hunden, han visste inte vem han morrade åt... Det skrattar vi alla åt ibland:-)

Det tog LÅÅNG tid innan vi "connectade" jag och Dino. Det var såklart en helt annan mentalitet i honom jämfört mot min underbara Aramis. Jag var ensam hemma med honom ett par veckor på sommaren och vi var osams typ hela tiden. Så fort jag tog i honom morrade han åt mig, vilket såklart medförde att jag tog i honom HELA tiden...Men såhär i efterhand, när man jämför med en galen, helvild Jenta så var nog Dino ganska beskedlig som valp...Feg och otroligt följsam, ville helst inte lämna tomten utan gick oftast ca 20 cm bakom min mammas hälar...;-)

När Dino var 3,5år flyttade jag hem till Mariestad igen. Jag var arbetslös och bodde hemma hos mamma och pappa. Jag hade inte mycket att göra på dagarna så jag började träna hund igen:-) På den vägen är det och idag är Dino min ögonsten och vi har SÅ skoj ihop när vi tränar. Vägen har inte alltid varit lätt, mycket blod svett och tårar mycket på grund av att Dino minst sagt hade ett ansträngt förhållande till andra hundar när vi tog upp vår träning. Än i dag är det hans sämsta (egentligen enda dåliga) egenskap, även om vi i de flesta situationer klarar det bra på ren lydnad.

För övrigt är Dino en väldigt speciell herre som har lärt mig otroligt mycket och som framförallt har fångat mitt hjärta för rasen Rottweiler. En tokrolig jättebebis och verkligen gör skillnad på folk och folk...de som Dino nångång har fattat tycke för finns alltid i hans hjärta. Han älskar att jobba om det innebär nån form av godis och däremellan älskar han att ligga på rygg i sängen och bara njuta av livet.

Jag önskar av hela mitt hjärta att Dino får var pigg och frisk MÅNGA år till, han skänker oss alla sådan glädje varje dag...

*********************************************************************************

Träningen igår

Var i Götene med båda hundarna och tränade med Anna, Agneta och Stina. I Götene var det typ 25 cm snö på planen, förutom den skottade delen och där fick vi inte vara...de har elitspårtävling till helgen och är livrädda för is...

Vi började med upplet medan det var hyfsat ljust. Jag körde Jenta som överraskade:-) Agneta gick ut i rutan och kastade två föremål. Klockrent ut och dessutom kom hon ihåg fint på andra skicket...Duktig tös, det är bara den där lilla detaljen att komma tillbaks med grejen till matte som vi måste öva på;-)

Dino fick såklart oxå komma ut och vi tränade framförgående och apportering. Gick jättebra och han var pigg som tusan, iaf på paradgrenen apportering;-) Tyvärr var han åter halt efter sina race i snön så nu blir det VILA, minst en vecka. Å med vila innebär det att inte träffa Jenta eftersom hon fullständigt attackerar honom HELA tiden...

Resten av veckan bli lugnt. Känner mig inte helt kry, ont i huvudet och halsen, så jag ska kurera mig... Hoppas verkligen att jag inte åker på samma skit som Magnus, har absolut inte tid att vara sjuk NU!!!

27 Mars 2008  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Uppletande

Eller vad man ska kalla det...Körde iaf lite träning på gärdet hemma igår efter jobbet och jag är riktigt nöjd med skruttan. Hon satt snällt kvar medan jag kastade ut 4-5 föremål som en solfjäder. Jag fuskade med vallning eftersom hon fick synretning och en del av föremålen syntes ganska väl, kalla det uppletande eller hämta-grejer-övning...Hur som helst, när jag skickade henne jobbade hon på bra med näsan, hon letar INTE med synen hon inte. Var kanske 50 cm ifrån en illorange handske med såg den inte...;-) Hon blir verkligen överlycklig när hon hittar något, spelar ingen roll vad det är. Sen får matte jobba ordentligt för att få in henne men med megabollen i snöre gick det oxå ganska bra. Är noga med att hon måste hålla fast hela vägen in...vill lätt släppa när jag tar fram bollen...Gjorde nog totalt 10 skick och hon jobbar på med samma intensitet och glädje hela passet igenom, härligt!
Körde sen lite lydnad, mest så kallat fritt följ och där har vi MYCKET kvar att jobba på...Läggande är hon en fena på, samma sak med inkallning. Tjuvade dock en gång men det var lite mattes fel som utmanade genom att berömma på avstånd. Annars är hon stabil i både sitt och ligg kvar, svårt att tro med det där lilla yrvädret;-) Idag är hon hemma och myser med sjuk husse. Kommer nog vara laddad med energi när jag kommer hem...
26 Mars 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar
Påskfirande

Påsken har förflutit lugnt och stilla men framförallt mycket mat och godis...Helt sjukt vad man vräker i sig, bara för att vi firar något som kallas påsk...:-0 Lite hundträning har det blivit oxå, även om vi mestadels har tränat den sociala biten.

Fredagen var det tipspromenad på klubben. Jag, Magnus och Jenta var där och gick runt, görsvåra frågor och vi hade nog inte många rätt. Jenta var med inne och fika efteråt och då uppför hon sig faktiskt den lilla rottan;-) Resten av dagen tog vi det rätt lugnt med lite målning och tapetsering...

Lördagen var det sökträning redan kl 09:00. En tapper skara, jag, Agneta, Anita och Ann-Marie. Jag körde enbart Dino eftersom Jenta just nu inte håller sig i styr utan tar sig på tok för mycket frihet...Istället la jag två spår till fröken löken som fick ligga till sig medan vi fikade. Dino tuffade på som vanligt, försökte tänka på att få flyt i skicken och det går riktigt bra. Dock var det en del snö som ställde till det eftersom Dino har tvångstankar att han bara MÅSTE äta snö när det finns...:-0 Orkar inte ta den konflikten, jag kommer aldrig någonsin tävla honom när det är snö, så varför orka bry sig? Tyvärr blev Dino halt efter sökpasset, vet inte vad som hände då jag inte märkte något förrän vi kom hem..:-(

Jentas spår då...Jo, man kan väl säga att den lilla damen var något överladdad efter att ha suttit i bilen...Hon skuttade liksom mellan fotspåren, plus att hon gjorde piruetter lite då och då så fokuset och noggrannheten var väl "sådär". Inte helt nöjd matte...Som tur var hade jag lagt två spår och andra gick betydligt bättre när den mesta överskottsenergin hade försvunnit..Bara att traggla vidare...

Resten av påskafton bestod av middag och åter middag;-) Först var vi hos Magnus föräldrar och sen hos Mari och Rickard. Där var även Hugo och som vanligt var det fullt ös. Jag hade med varsitt ben i förhoppningen att de skulle hålla sig något lugna, det resulterade i att Jenta snodde båda benen och de var BARA hennes, nåde Hugo om han kom i närheten, den lilla bitchen...Seg var hon men tillslut, runt 23:30 la hon igen sina vackra bruna och vi fick nästan bära ut henne i bilen då det var dags att fara hem...

Söndag-sov LÄÄÄNGE...Åt frukost i lugn och ro och tog sedan en långpromenad med lillspruttan. Vi tränade på att var lös och den gick riktigt bra. Jag och Magnus jobbade som tokar med att hela tiden se till att hon fick hålla reda på oss...hon fick inte en lugn stund och hade då heller inga tankar på att rymma...Men sen, råkade vi slappna av några sekunder och vips så växte hornen ut på den lilla jävulen och hon la iväg. Jag blev verkligen tokarg och sprang efter och SKREK, och faktiskt, hon stannade. Hon fick ändå veta att hon levde och jag påpekade väldigt betämt att vi tolererar INTE det här...Sen gick hon lugnt och fint hos oss resten av promenaden... Puhh, är precis som hon måste testa och se om det kanske är ok den här dagen att ta en egen liten tur...nångång borde hon väl fatta att det ALDRIG ÄR OK, eller? På kvällen var vi hos mamma och pappa och åt lite till för säkerhetsskull. Jenta blev utvisad till sovrummet när vi åt för att bordet skulle ha alla fyra benen i golvet samtidigt +att jag inte ville riskera något med Dinos ben/tass eftersom han fortfarande markerar lite på den...Dino bara suckar när hon kommer farande...min älskling;-)

Igår var Jenta hos Magnus föräldrar medan vi var hos Jenny (och åt) + att vi passade på att ta IKEA på vägen hem när vi ändå hade hundvakt. Hon hade skött sig det lilla yrväddret förutom att hon är ganska bufflig på promenaderna...Å det klart, det är skillnad på att ha en 1-årig fullkommligt tokgalen rottis i kopplet och en 3-årig hyfsat sansad jack russel;-) Härligt ändå att det går så bra att ha Jenta och Doris ihop, då kanske chansen finns att Jenta får vara där någon mer gång. Jag menar, nu kommer hon ju bara bli lugnare och mer väluppfostrad får vi hoppas;-) Tack snälla iaf, våra kära föräldrar för ni älskar vårt lilla yrväder för den hon är!

Veckan känns redan fullplanerad eftersom det redan är tisdag idag:-) Magnus åkte hem från jobbet vid lunch, kände sig febrig...Hoppas att det inte smittar! Imorn blir det lydnadsträning med gänget i Götene, torsdag jobb och sen är det redan helg igen! Till helgen blir det handlerträning med Gerard O´Shea, efter det kommer vi bli farliga i utställningsringen;-)

P.S En annan "rolig" sak jag måste berätta...Jenta har nyligen lärt sig stjäla godis från godisskålen på vårt låga soffbord. Flera gånger har vi kommit på henne med ett vitt skumm i munnen efter att ha snott av de där färgglada påskäggen. I söndags kom jag på henne när hon stod och botaniserade i skålet...-VA GÖR DU, sa jag och spände ögon i henne. Då tog hon, snabbt som sjutton första bästa godisen som råkade vara en hård SUR kryptonit...*tsss* ni skulle ha sett minen;-)

25 Mars 2008  | Länk | Sökträning | 0 kommentar
Lite tankar om häst/hund

Dagens morgonpromenad gick betydligt bättre och jag är på ett strålande humör. Soligt och några minusgrader ute och en liten Jenta som faktiskt lyssnade emellanåt;-) Då är hundlivet toppen!

Igår hade jag ridlektion och Magnus och Jenta var med som åskådare...Först fick Jenta raca med Hugo och JÄKLAR vad snabb hon är alltså:-0 Hugo har inte en suck att hinna med och han blir SÅ frustrerad. (Plus att han nästan tycker att Jenta är lite läskig eftersom hon tacklas så hårt:-(...) När matte hoppade upp på hästen tyckte Jenta att det här verkar inte helt ok...Gnällde och skällde lite (tur att hästen är stabil och hundvan), men efter ett tag kunde hon koppla av när de stod och kikade utanför ridbanan. Jag fick rida Lindas tävlinghäst "Conq" igår och det var superkul. Lite skillnad mot Candy som jag har ridit tidigare, både i storlek och temperament. Jag tror man skulle kunna jämföra Conq med Jenta fast Conq är lite äldre och lydigare;-) Otroligt driv i steget, lite hetsig och svårt att vara stilla...men som jag och Linda resonerade, det är ju det man vill ha för att komma någon vart...Vill ju ha motor och jäklaranamma, det är då man kommer upp i klasserna... Ska tänka på det när det känns som jobbigast med Jenta;-)

Linda har verkligen fin lydnad på sina hästar som precis som på hund bygger på konsekvens, ömsesidig respekt och förtroende. T.ex måste hästen stå stilla och "be om lov" innan den får gå in i boxen till sin mat och inte heller gå ur sin box innan man säger varsågod...Då går hon rakt fram för att sedan backa in på plats i stallgången, jag är SÅ imponerad..:-0 Hur som helst var lektionen sjukt jobbigt och jag har världens träningsvärk idag;-)

Nu ser vi fram emot påsken och lite ledighet...Imorgon är det den årliga tipspromenaden på klubben, om vädret tillåter åker vi dit. Lördag är helt fullbokad... Först sökträning med "gänget" på morgonen, därefter påsklunch hos Magnus föräldrar och tillsist påskfirande hos familjen Modigh all night long. Ska bli görtrevligt...

GLAD PÅSK!

20 Mars 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Snabb uppis

Har egentligen ingenting att skriva mer än en hemsk morgonpromenad idag…Såg på lång väg på Jenta att det var något i skogen. Självklart var hon kopplad, ytterst sällan för tillfället som hon går lös…Hux flux dra två rådjur upp framför oss, Jenta blir HELT tokig…Så blockerad att det är omöjligt att få kontakt med henneL Vad ska man göra i detta läge???

Jag DRAR med mig en tokskällande hund och är väl inte universums gladaste person precis…Längre fram öppnar sig skogen och det är gärden på båda sidor, tror ni inte att samma j**la rådjur kommer på högersidan och ställer sig och glor!? Kanske 30m ifrån oss. Jenta blir om möjligt ännu galnare och jag blir rent ut sagt VANSINNIG, både på Jenta och rådjuren. Tillslut springer som in i skogen igen och jag lyckas gå vidare…Då står det 3 stycken på vänster sida istället *puhh* Dessa var dock längre bort, kanske 100m så nu gick det faktiskt att få kontakt med Jenta trots att hon såg de där odjuren på gärdet. Gick vidare och försökte vara världens roligaste matte med massa köttbullar…tur att jag hade 5a i tillvalet Teater när jag gick ut 9an…

 

Ikväll sadlar jag om till hästtjej istället (hihi) Just nu känns det som jag är närmre Sunne Grand Prix i hästhoppning än att kunna gå en vanlig skönt skogpromenad med en LYDIG hund. Jag blir så trött…

19 Mars 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Planering våren 2008

Ja, nu är planering inför våren i full gång och skit vad det plockar på... Min plan är att starta Dino i lägre sök och Jenta får stå på tillväxt ett tag till. Under tiden tänkte jag passa på att ställa ut henne lite, för när vi kommer igång att tävla hon och jag, då har vi absolut inte tid för sånt larv;-)

29-30 Mars: Handlerkurs med Gerard O´shea på Sötåsen. (Plus lite annan träning hoppas jag eftersom Soffie och Karro kommer och bor hos mig den helgen)

4-6 April: Lydnadshelg hos Heidi Billkvam i Kil. Bara med Jenta den här gången, aldrig mer läger med två hundar...

11 April: Röntgen för lillsprutt, håll tummarna!

12 April: Första gången för oss på bevakningskursen

17-20 April: Sälenresa med Lena och David. Jenta få såklart hänga med och leva fjälliv-SEMESTER

24-27 April: Gothenburg Horse Show! Husse och matte roar sig på egen hand. Jenta får vara hos mamma, pappa och Dino, BARA hon inte passar på att löpa då!!!?

1 Maj: Lägre sök i Götene, anmäla Dino...

10 Maj: Nationell utställning i Larv, ev ställa Jenta i juniorklass

25 Maj: Rottweilerdag med Skaraborgs LO. Inofficiell utställning, Jenta ställs i juniorklass

30 Maj - 1 Juni: Läger med Närke-västmanlands LO. Jag och Jenta är anmälda till 2-dagar vardagslydnad med Nadine på Passon hundtjänst, välbehövligt!

8 Juni: Internationell utställning i Vänersborg, ev ställa Jenta i juniorklass

25-29 Juni: Magnus dömer hästhoppning i Sunne. Jag och Jenta följer med och bor på SPA och förhoppningsvis tränar med Maja och hennes hundar som bor i Hagfors

12-20 Juli: Skillingaryd, Jenta har förhoppningsvis slutat rymma så hon och jag kan träna sök varje dag en hel vecka:-)!

Här emellan tänkte jag försöka hinna med lite socialt umgänge med sambo och icke hundintresserade vänner... helgen v20 ser tom ut just nu;-)

Ha det gott!

18 Mars 2008  | Länk | Allmänt | 3 kommentarer
Helgrapport

Full fart som vanligt, NÄR ska man ha tid att vila på helgerna???

Slutade tidigt från jobbet i fredags, datasystemet låg nere så jag passade på;-) Åkte till skogen och la två korta raka spår till Jenta och under tiden som spåren låg till sig passade vi på att TRÄNA på att bara gå i skogen... Inte lätt med den där damen för tillfället, GUD va splittrad hon är...Gick iaf hyfsat men det gäller att vara på sin vakt. En gång drog hon, efter en häst som hade varit där borta och vänt..? Jag sprang efter och när jag fick tag i henne var det kanske inte det mest kärleksfulla mötet...*hrmf*! Sen gick det bra, resten av promenaden, men det gick åt MÅNGA köttbullar..;-)

Spåren gick jättebra, skönt att iaf något funkar. Spårade noggrant och med bra intensitet och blev glad när hon hittade pinnen:-) Nu var det ju ganska enkla spår med eftersom det gick så dåligt tidigare i veckan då hon hellre åt bajs än spårade kändes det skönt med ett lyckande...

Lördag var vi på prova på kurs i bevakning. Jag var ju lite skeptisk till den här kursen eftersom jag inte har tid på helgerna men jag lyckades få kursledarna att flytta fram kursstarten så vi redan 3e gången kan gå över på vardagkvällar. Då känns det helt ok...Perfekt att ha en bestämd dag i veckan att komma ut och träna spår, vindmarkeringar(bra inför söket), skogslydnad, skott och platsliggning. Jag tror att detta passar lillspruttan perfekt!

I lördags testade vi hur kursens hundar fungerade i grupp och det var ju hur kul som helst enligt Jenta:-) En hane var dock lite mindre road av alla andra hanar och skällde ganska mycket, den gillade INTE Jenta...Näpp, man måste uppföra sig! Hon flirtade med typ alla, både hanar och tikar och hade nog bra gärna velat raca loss...Två rottiskillar blev oerhört förtjusta i Jenta, och det utnyttjade hon såklart;-) Sen fick vi gå en patrullstig med en ljudmarkering...Jenta blev jättearg på den där fula gubben i skogen, han fick INTE komma närmare. Reste ragg, morrade och skällde, mycket vakt i den där lilla damen...men det visste vi ju redan.

Hyfsat trött blev hon efter kursen och på kvällen var vi hos Mari och Rickard och kollade på melodifestivalen. Deras grabbar, William och Oliver tycker att Jenta är lite stor och brötig men det gick faktiskt himla bra i lördags...Förutom när dom åt leverpastejsmörgås i soffan, då fick matte vara med och vakta;-) Självklart fick dom en och annan ofrigvillig tungkyss men det överlever dom, Jenta kommer fortfarande undan med att hon bara är bebis;-) När barnen gick och sov somnade även Jenta och vi kunde dricka vin i lugn och ro natten lång;-)

Söndag var sista gången på specialkurs sök. Jag skulle köra med Dino men Jenta fick hänga med för att inte vara i vägen hemma där Magnus och pappa tapetserade. Lillsprutt fick vara med och fika och valla och resten av tiden träna på att sitta tyst i bilen medan hela Mariestad gick tipspromenad förbi vårt läger...Det är hon duktig på:-)

Dino gick faktiskt jättebra och vi hade fokus på att få flyt i skicken för att undvika stopp. Började med tomt-tomt och sen figge-figge. Han gör sitt jobb, dock inte med bästa tempo men om han ska orka kan han inte tjuvrusa i början så jag tycker det är helt ok. Efter de två figgarna var det åter tomt och då tänkte inte Dino springa i onödan. Tillslut gick han ut och då kom belöningen i form av en flyende på andra sidan. Som sagt, jag är jättenöjd men gamlemannen. Han tycker fortfarande att det är SÅ skoj att komma ut och jobba och nu är det säkert över en månads sen har körde sök. Märks att kondisen inte är den bästa, MÅSTE komma igång med simningen om det ska bli någon tävling i vår...

Som planen känns just nu så kommer jag köra Dino i söket ett tag framöver. Pratade lite med Kerstin i veckan och hon är så klok;-) Kanske ska lugna mig lite med söket just nu med Jenta. Hon behöver inte dras upp mer och köra grenar med fart och fläkt, hon behöver tänka och koncentrera sig. Dessutom tar hon sig på tok för mycket friheter just nu, så släppa henne i en sökruta känns dumdristigt...Näpp, får bli mycket spår och nu då också bevakning för lillsprutt några månader och söksatsning på Dinopojken igen. Självklart får Jenta vara med och kanske träna lite vind och markeringsövningar, så kör vi igång på riktigt när denna slyngelålder har lagt sig, förhoppningsvis lagom till Skillingaryd i sommar:-)

17 Mars 2008  | Länk | bevakning | 4 kommentarer
Tack för uppvaktningen!

Jenta tackar för alla gratulationer och hälsar att hon hade en bra födelsedag. Först fick hon som vanligt vara ensam en stund på fömiddagen innan min pappa kom och hämtade henne. Sen fick hon kalasa med Dino på em, vilket som vanligt uppskattades mer av Jenta än Dino:-0 Jag och Magnus slutade ganska tidigt så vi han gå en sväng till skogen med båda doggsen innan det blev mörkt och Jenta skötte sig riktigt bra. Hon var t.o.m. lös en liten bit UTAN att rymma...pluspoäng;-) Men det gäller att vara på sin vakt HELA TIDEN och inte ge henne för långa tyglar...Dino är from som ett lamm och tycker det är toppen att vara ute med Jenta, man får godis hela tiden för typ ingenting:-)

Enda gången Dino INTE är from som ett lamm är när man möter grannen med sin Border Collie. De kommer på cykel och hunden är typ 50m före sin husse. Dino tycker att den hunden är otroligt ouppfostrad och irriterande och blir totalt vansinnig på den. Jenta har ju såklart lärt sig att Dino blir vansinning på just den hunden, så vad tror ni hon gör? Jo hon blir helt galen på Dino och går till attack, och sen är cirkusen i full gång *pust*!

Resten av kvällen blev ganska lugn. Jenta åt på sitt megaben medan vi målade dörrkarmar och sen slank det visst ner lite kebabkött till tösen på självaste födelsedagen...Lite mys i soffen blev det oxå såklart;-)

Idag jobbar extrahusse så jag åker hem och hämtar Jenta på lunchen så får hon hålla koll på Elux parkeringen i eftermiddag. Om hon har tur får vi in lite spårträning i eftermiddan, välbehövligt eftersom onsdagen lunchspår gick skit!

Helgens huvudsyfte är tapetsering men jag offrar mig och aktiverar hundarna istället medan pappa och Magnus tapetserar;-) Imorn ska vi på introduction till en "prova på kurs för försvarsmakthund" Jag har ännu inte bestämt om jag ska gå den eller inte eftersom jag är upptagen 6 helger i rad nu och jag vet inte vilka kursdagar det blir. Det är alltså inte en helt försvarsmaktshundsutbildning där man går upp till certprov utan bara en prova på kurs på 10 gånger. Tror att det skulle passa Jenta och dessutom är det ju faktiskt en bra allsidig träning som man dessutom kan TÄVLA i nu;-)... plus att man får massa hjälp med spåret och massa olika spårläggare, det är bra inför framtida spårkarriär! Som sagt, vi får se hur många tillfällen jag missar, men kan jag så ska jag nog försöka gå den.

På söndag är det sista gången på specialkurs sök. Då ska gamlemannen få hänga med och vara objekt för problemlösning. Kul att se hur sugen han är på sök, var ett tagsedan vi körde nu...

Ha en skön helg nu alla bloggisar!

14 Mars 2008  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
Födelsedag!

Jenta fyller 1 år!

Tänk att den här lilla skitgrisen har blivit så stor?

Tiden går SÅ fort, minns så väl den här dagen för ett års sedan… Jag hade varit och tränat med Dino i Götene när jag fick ett SMS av Kerstin att jag fick ringa henne om jag ville? Vad då ville??? Klart jag ville, jag hade ju väntat i eveigheter!

Helt säker på att det är Jenta här på rygg;-)

 

Minns såklart också min och Kerstins mastodontresan till Elverum på långfredagen förra året... Startade kl 05:00 hemifrån och var hemma igen runt midnatt… Men det var det värt;-) Det var otroligt spännande..minns så väl hur mamma Farah kom och mötte oss ute, en av de snällaste, goaste och kärvänligaste tikar jag har träffat. Jenta har fått MYCKET av henne, så personligJ Kunde inte bärja mig innan vi fick se valparna som då var 3v, dom allra sötaste ”korvar” man kan tänka sig. Fullt ös redan då och Jenta var en liten iller i valplådan, minst av de båda tikarna och sötast såklart. Sen drack vi kaffe och tittade på film på Jentas pappa från när Nina hade varit nere i Tyskland och parat, stilig kille den där Ben;-)

 

Jenta och hennes syrra

 

Idag är Jenta fortfarande som en iller men ack var vi älskar denna tös. Typ varje dag sliter jag mitt hår då hon far fram högt och lågt och inte ger oss en lugn stund. Hon rymmer, moppsar, tuggar sönder men det går inte att vara arg på henne mer än 2 sekunder. Hon är så otroligt charmig och har en livsglädje som skulle räcka till hela Mariestad. Jenta lämnar INGEN oberörd;-)

 

Foto: Joanna Boström

 

Avslutar med en bild på två av Jentas bröder och uppfödare Nina.

Grattis till Jenta och alla hennes härliga syskon, och grattis Nina till en fantastisk kull!

 

13 Mars 2008  | Länk | bebisrottan | 4 kommentarer
Grundkursen...

Grundkursen körde igång igår efter juluppehållet. Oj vad roligt det var att se alla ekipage igen. Hundarna hade verkligen vuxit till sig och samtliga var glada och pigga. Inget gruff någonstans vilket brukar vara ganska vanligt när man klumpar ihop 10 unghundar, men näpp, skönt!

Jenta var med såklart och hon skötte sig förvånansvärt bra...;-) Nej, hon är ju duktigt när man är ute bland andra hundar och människor. Dock känns det som jag går omkring med ett krutpaket i kopplet, hon anstränger sig för att hålla sig i skinnet men hon går på klospetsarna. Minsta lilla vink från mig resulterar i att hon blir helt tokgalen, hoppar och biter mig i armarna, dragkamp med kopplet, ja you name it. Men jag klagar inte, jag ville ha denna energi och jag är så glad att hon inte riktar den utåt och far runt utan faktist uppmanar MIG till lek. Vi körde rätt basic, gick rundan med div hundmöten och sen gick vi ut på plan och fortsatte med hundmöten, gå slalom mellan varandra och lite sitt och ligg kvar. Alla var jätteduktiga! Jenta ägnar knappt de andra hundarna en blick, däremot var husse med och kikade igår, DET var skoj! Om husse har tänkt sig att kolla på tävlingar i framtiden måste vi nog träna lite på att han är med, även på träning;-)

Resten av veckan blir nog lugn. Ska förbereda inför tapetsering till helgen, så det måste spacklas och målas...

Kan tillägga att pappa har tagit på sig cykelansvaret;-) När han hämtar Jenta på dagarna går han en sväng med cykeln och enligt uppgift så går det ganska bra:-0 Lite småattacker men inga hysteriska skallutbrott... Min pappa, han är bra han...;-) (både på tapetsering och hunduppfostran)!

Ska oxå tillägga att jag har lyckats förstöra min nya fina kamera:-( Klämmskadad...? Jag som faktiskt har varit görförsiktig. Skittråkigt! Ska kolla vad självrisken är på hemförsäkringen och hoppas att den inte är skyhög...Så nu blir det inga nya bilder på ett tag, tyvärr...

11 Mars 2008  | Länk | Jenta på äventyr | 1 kommentar
Äntligen en dag så lillspruttan har skött sig;-)

*Ok, lite skrytvarning här men det kan hon vara värd efter all skit lillsprutt har fått det senaste*

Ja, igår lyckades Jenta samla lite pluspoäng igen, och det genom att inte göra nånting... Vi var med husse på ridklubben tidigt i går morse. De hade tävling och en funktionär hade blivit magsjuk så jag fick rycka in. Kan ju ingenting om hästtävlingar men min uppgift blev att kolla vaccination och ta betalt, typ samma som hundar så det gick bra. Jenta var med där i sekretariatet och hon är så himla snäll och go mot ALLA. Hon blev snabbt allas favorit och hon hälsade även alla tävlanden välkomna i luckan;-)

Kl 10:00 började sökkursen men den här gången fick inte Jenta vara med och träna. Däremot fick hon vara med och valla, just nu i koppel p.g.a. smitrisk...Ok, då är hon ju rätt stökig men det är kanske inte SÅ konstigt med tanke på vilka förväntningar hon har när man packar ryggan och åker ut i sökskogen;-) När de andra deltagarna körde sin hundar satt Jenta snäll och tyst och tittade på med luckan öppen i bilen, det är duktigt! Sen for vi tillbaks till klubben för teori och genomgång, Jenta fick vara med inne och hon la sig och SOV! Trots att det var andra hundar inne, det är oxå DUKTIGT!

När kursen var slut åkte vi åter tillbaks till ridklubben. Där var det fortfaranade full fart och vi kom lagom till det var dags att gå banan. Första gången Jenta var i ett ridhus och OJ vad spännande. Massa mumsig hästskit och olika lukter, med Jenta i ena handen och Magnus systerdotter Lollo i andra handen var jag HELT genomsvett efter ett varv på banan. När Magnus kom och tog Lollo passade jag på att träna lite med Jenta där inne på banan, fullt av folk och hundar och hon var jätteduktig. Hästfolket tror väl f.ö. att jag inte är riktigt klok som lallar runt med köttbullar på banvandringen med vad gör det;-) Slutligen var Jenta med och "jobbade" lite till i sekretariatet medan jag kikade på några ekipage. Skönt att bara kunna lämna henne där hos tjejerna och veta att hon finner sig...Den ena tjejen, Malin, blev så förtjust i Jenta att hon skulle hem och bearbeta sin sambo...Det är ju ett gott betyg;-)

När vi kom hem var Jenta TRÖTT, äntligen:-) Glömmer nog ibland att uppskatta hennes starka sidor som verklgen ligger i att vara otroligt social och anpassningsbar. Visst är hon lite "brötig" i början men otroligt snäll och vänlig och framförallt så trygg i sin själv. Folk, hästar och hundar överallt, det bekommer henne inte mer än att man tror att svansen ska gå av.

Idag börjar grundkursen. Jag är med som medhjälpare och Jenta är med som instruktörshund och får lära sig lite allmänt hyfs. Ska bli skoj att se hur det har gått för alla kursdeltagare över vintern...

10 Mars 2008  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Popcorn i huvet

Ja, det kan nog inte vara lätt att vara en liten Jenta just nu...Undrar vad som försegår i hennes huvud??? Så mycket energi som bara måste ut och ibland tror jag allvarligt att hon har någon bokstavskombination;-)

Hur som helst, igår stod spår på programmet, för hur speedad hon än har varit så har hon ju ändå varit samlad och fokuserad när hon har spårat. Jag tvingade ut mina arbetskamrater, Jenny och Emma och lägga spår. Det tyckte det var ganska spännande och var otroligt fashinerade över att hon verkligen kunde känna att de hade gått där, eftersom de verkligen bara gick...Ja, konstigt att förstå det där tror jag om man inte är någon hundmänniska;-)

Det gick väl sådär...vi var nere vid Sandviken och Jenta var något splittrad. En hel del folk, precis innan vi skulle börja kom det två småhundar helt okontrollerat fram till Jenta, en från vart håll. Jenta hade absolut INTE tid att bry sig om dom medan matte grejade med sele och godis, dumheter...Skönt att se att hon är trygg och knappt noterar att hon har två okända hundar kring benen... Hon spårade väldigt hafsigt, stundtals med hög näsa och koncenrationen var inte på topp (nu heller). Inget att göra åt, hon hittade iaf pinnarna och plockade upp dom, skönt att se att det verkar funka iaf. Som avslut fick hon paddis i byte mot pinnen = GLAD Jenta:-)

Jag hann inte bråka mer med spåren igår eftersom vi skulle iväg och fika så jag fick ta tag i spårträningen idag igen...Ut innan frukost och la näringsspår på en gräsvall. Låg i ungefär 1,5h och jag försökte tänka på vinden...Det gick skitdåligt! Jenta betedde sig ungefär som hon aldrig hade spårat tidigare...Nosade lite här och lite där, käkade lite köttbulle men minst lika mycket harskit. Jag fick andas både två och tre gånger för att inte tappa behärskningen, vi fick avbryta.

Vägrar dock att avsluta med ett misslyckande...Gick vidare en bit och band Jenta långt in i skogen och gick ut ett nytt spår. Där måste hon dock få lite cred för att hon sitter jättesnällt och tyst trots att alla andra hundar skulle tro att de blir helt övergedda i skogen;-) Det bekommer INTE Jenta... Sen gick vi hem och passade då på med lite inkallningsövningar för söket vilka gick BRA. Sammanlagt var vi ute i över två timmar med div övningar när vi slutligen tog bilen tillbaks till spåret. DÅ gick det äntligen bra! Lugnt och fint tempo, noggrann OCH fokuserad. SKÖNT! Glad för pinnen blev hon oxå så nu känns det riktigt bra igen:-)

Helt klart är ju att det är lite mycket i Jentas hjärna för tillfället... Smartmatte kom på den ideén att introducera cykeln för Jenta idag..:-0 OTOLIGT korkat när hon är i det här tillståndet. Får nog vänta 2-3 år innan hon kan gå bredvid en cykel som rullar. Just nu står cykeln på gräsmattan och vi övar på att GÅ FÖRBI utan att attackera hjulen, svårt det där...Näpp det får nog bli en period nu där vi backar tillbaks i träningen och lägger fokus på ordning och reda istället för momentinlärning. Vill inte bråka med sådana saker som bara ska vara roligt. På måndag kör grundkursen igång igen, välbehövligt för lillsprutt att komma med och uppföra sig;-)

8 Mars 2008  | Länk | Spårträning | 4 kommentarer
Monsterhund!

Verkar som jag klarar mig från kräksjuka, jippi! Än känner jag inget iaf och det borde verkligen ha kommit nu i såfall...Husse har oxå repat sig och är på jobbet idag men det tog sin lilla tid.

Jenta har varit soffhund i tre dagarn, något som INTE passar den lilla damen. Just nu är vi inne i en period då hon är värre än vanligt, hon är ett MONSTER! Mopsig till tusen, tar man i henne och säger till henne så bjäbbar hon emot och munnen är öppen för jämnan. Går omkring och delar ut tjuvnyp, både på oss och katterna och är allmänt odräglig. Självklart är det inget ont i henne men hon är verkligen en trotsig tonåring som inte riktigt har koll på sin egen kropp eller alla hormoner som far runt. Misstänker att det är löp på G inom någon månad, hon var ju sådan här förra gången innan löpet... Jag försöker att bara vara lugn och tydlig men det är inte alltid lätt...Ibland kan jag inte låta bli att skratta åt henne, och ibland blir jag helt vansinnig.

Ute är hon om möjligt ännu odrägligare...Otroligt uppmärksam på ALLT och därtill rymningsbenägen. Hoppas verkligen att detta är något övergående, blir lite trist att leva hela sitt liv i koppel:-( Idag släppte jag henne lite på gärdet en bit hemifrån, under kontrollerade former, trodde jag... Vi lekte med bollen, helt plötsligt drar Jenta bara iväg. Jag älgar efter (något positivt är att jag får värsta intervallträningen av att vara ute med Jenta) men hon noterar mig inte...Kanske 300 m ifrån mig stannar hon upp och vänder sig om, då ropar jag på henne och visar bollen och hör och häpna, hon vänder och kommer tillbaka, alltid något...;-)

Usch, som ni kanske hör så känns det ganska motigt just nu...Hon är helt underbar att träna med men vi måste få en fungerande vardag oxå, just nu är det lite ansträngt *grr* De flesta av er tror nog att jag överdriver, därför citerar jag min vän och träningskamrat Inger "Man förstår inte hur jobbig Jenta är förrän man har upplevt henne". Detta kommer från en person som har fyra rottweiler hemma, yngsta lika gammal som Jenta och äldsta 4 år...

Behövde bara gnälla lite;-) Självklart är hon mitt hjärta, min ögonsten och mitt allt, tro inget annat, men jag måste erkänna att jag trodde nog inte att det skulle bli så här påfrestande ibland. Idag ska jag försöka hinna spåra efter jobbet så kanske vi kan får äta i lugn och ro och kanske till och med titta lite på tv ikväll;-) Helgen bli ganska lugn. Ska börja förbereda inför tapetsering i köket och sen är det kalas för mitt kusinbarn Philip imorgonkväll. Söndag är det andra delen i specialkurs sök, det ska bli skoj!

Ha det gott!

7 Mars 2008  | Länk | Allmänt | 3 kommentarer
Dino, min stjärna;-)

Nu är det dags att lägga helgen bakom oss och blicka framåt.

Igår var det lydnadsträning på klubben och jag hade bara Dino med mig. Alltså vilken lyx det är, Dino känns för tillfället så mogen och stabil, man kan gå rundan med honom lös, i lugn och ro för att sedan gå ut på planen och ha en hund som är fokuserad på träning. Självklart kan man ju inte jämföra honom med Jenta, men man inser inte hur "bra" han är innan man fick det där lilla ytvädret. Hon fick istället gå på stadspromenad med mamma, något hon oxå uppskattade;-)

Med Dino tränade jag fritt följ med tyngdpunkten på språng marsch. Jäklar var duktig han är, så fin kontakt och bra position, jättenöjd. Därefter körde jag lite framförgående och en inkallning innan det var dags för platsliggning med skott. Gick hur bra som helst, 5min och fyra skott, han låg stabilt. Jag gick tillbaks och belönade efter 2a skottet, men sen låg han full tid. Då var det dessutom en ny hund med, känns jättebra! Ska börja snegla på tävlingskalendern nu tror jag, blir nog åtminstone en start i lägre sök nu i vår..;-) Slutligen körde vi lite framåtsändande, det är så himla kul! Dino är jätteduktig, galopp fram till gruppen och sen går han ner i trav vid gruppen och travar fint tills jag klickar, fantastiskt! Som avslutning blev det kryp, inte lika fantastiskt...hatmoment!

Jenta och jag tog en långrunda i morse. Hon fick gå lite lös på vägen hemma och tror ni inte att den lilla ligisten lägger av i full fart över gärdet, trots att det INTE ens fanns något att jaga. Jag blev helt skogstokig, på allvar och sprang iväg efter henne. Här var det inte tal om någon teater, jag var så jävla arg, på riktigt!!! Det märkte nog Jenta för hon vände och kom krypande mot mig...hon fick ändå bannor och hon såg otroligt liten och ynklig ut. Satte henne långt därute på gärdet, gick tillbaks till vägen och ropade. Hon kom som ett skott och då blev det full fest med boll och köttbullar:-) sen rymde hon inget mer på den promenaden. Jag var helt genomsvett och tom i huvudet, tänk er den utladdningen 06:15 på morgonen, kan aldrig vara nyttigt, men man vaknar iaf;-) Nu ligger Jenta hemma och sover tillsammans med husse som har kräksjuka. Jag hoppas VERKLIGEN inte att jag är smittad!

4 Mars 2008  | Länk | Lydnadsträning | 1 kommentar
Vilken helg...

Lite bilder från helgen finns under gårdagens inlägg...

...vet inte hur jag ska börja riktigt:-)

Vi samlades på klubben i lördags för lite presentation och genomgång. Ett glatt gäng, 7 ekigage plus Anita som "alltiallofixare". Guld värt att ha någon med som inte kör egen hund...*Tack* (Ska tillägga att Anita dessutom tillbringade lördagkvällen med att sy ihop "paddis" eftersom Jenta bet huvudet av honom på lördagen och han var ju tvungen att vara med på söndagen oxå...)

Kursledaren Tony gick igenom sina teorier som helt och hållet bestod av vind och åter vind. Det lilla jag har kört Jenta i söket har jag ju mestadels kört med popuper för att undvika att hon spårar, något han helt förkastade. Hunden ska jobba med näsan, INTE syn eller hörsel. Å visst är det så, slutresultatet skall vara att hunden ska jobba med sitt starkaste sinne, men jag tror ju att alla vägar bär till Rom... Dino har jag mestadels lärt in på vind, vilket har resulterat i att han är JÄTTEDUKTIG på att hitta sina figuranter, MEN han springer inte 1 meter i onödan. Kan man få in lite mer spring i benen genom popuper så tror jag absolut att det kan vara ett bra alternativ...? Nu är väl spring i benen inte direkt någon bristvara hos Jenta... Äsch, jag har så många tankar i mitt huvud för tillfället och det blir bara rörigt om jag ska gå in på det här och nu, får nog smälta allt ett tag och återkomma;-)

Nu till själva sökarbetet...Jenta, mattes lilla pärla *ler*. Det här var kanske 4e gången hon kör sök på riktigt men hon har full koll på vad det handlar om. Oerhört bra motivation, driv och fokus -varför kör du popup på henne frågade Tony? Hon är ju tillräckligt speedad som hon är, hon behöver inte synretning utan går gott och väl på ren motivation...Blir det svårt - gå ut och hämta vind, backa tillbaks och skicka. Alltså istället för att använda synretning så använder man "vindretning"...Klokt!

Jenta gjorde hur som helst 5 jättefina skick, jaa som hon aldrig hade gjort annat ungefär;-) Fyra figgar, två i motvind och två i medvind:-0 Sen blev dessutom ett oplanerat tomslag som var jättefint. Hon hade inga som helst problem att gå ut långt på medvindslagen och det är jag inte det minsta förvånad över. Det är här Jentas självständighet kommer till sin rätt. Hon skulle lätt kunna springa 5 km ut i skogen utan att ha en minsta liten tanke på var matte är... I söket gäller det bara att lära henne att man kommer när matte ropar eftersom det trots allt är jag som skall styra söket, det kommer vi få jobba med!

Jag tänker inte gå in på alla ekigage men över lag skötte sig alla hundar jättebra och vi hade en rolig men dock lite kall och blöt dag i skogen. Vi var inte klara förrän efter 17:00 och då var det bara hem och fixa middag till kvällen. En tjej från Falköping, Emma med Jina skulle sova hos mig så vi gjorde ett lite försök att få våra hundar att bekanta sig...Det gick så där... Jina är en drygt 2-årig jättego rottistjej men som är lite osäker på andra hundar när hon är i koppel. När hon fick syn på Jenta gjorde hon ett utfall och DÅ talade Jenta minsann om att hon tar INGEN SKIT! Jösses så arg hon blev...har aldrig sett henne så. Skönt dock att hon släppte det lika fort och sen gick vi en liten promenad med de båda hundarna bredvid varandra i koppel, å det gick jättebra. Jag tror säkert att det hade gått bra att släppa ihop dom efter en stund men jag vågade inte och tyckte inte det var värt att riskera något bara för en kväll. Näpp, vi fick hålla dem i sär och de fick turas om att vara ute med oss, gick hur bra som helst.

Efter en ganska lugn kväll med gott käk och lite vin träffades vi redan kl 08:00 i skogen på söndagen. Puhh säger jag, men det gick ganska bra att komma upp;-) Upplägget var i stort detsamma och vi hade alla fått lite saker att tänka på. Vi vände på startordningen vilket betydde att jag och Jenta körde näst sist. Tog ut henne ung 20 min innan det var vår tur och under den tiden jobbade hon konstant. Vindade och spårade om vart annat, hade knappt tid att kissa och ABSOLUT INTE att bajja, snacka om orutin...;-) Den här dagen hade vi ingen riktigt bra "nybörjarvind" eftersom det blåste framåt i stigens riktning. Första skicket vet jag inte vad som hände, men Jenta drog just framåt i vindens riktning. Jag fick jobba ordentligt för att kunna kalla tillbaka henne, tillslut kom hon, då var det bara, -lagom bra att komma som Tony uttryckte det...Dels för att hon hade sprungit snett och dels för att hon faktiskt inte kom när jag ropade första gången, ni som känner mig vet att jag har svårt att vara lagom...;-)

Sen gick hon iaf jättebra tog två figgar utan problem. Figgen skulle sedan leka framåt, bli passiv och byta leksaken mot rulle. Gick kanonbra, hon är mycket bättre på att komma in med rullen än att komma in med en leksak. Därefter fick hon ett tomslag, Agneta låg ute men hon gick inte fram tillräckligt för att få henne vilket inte alls var konstigt men tanke på vinden, då var det "jättebra". Tomslag och figuranter skall vara högst på belöningsskalan... I nästa slag hittade hon Agneta men var då lite trött, orkade inte leka riktigt, men tog rullen och kom tillbaks. Avslutade med en figge på den lätta sidan och där låg Stina, då blev Jenta jätteglad, sen fick hon "paddis" och lyckan var total;-)

När alla hade kört passade även Tony på att köra sin golden "Castor". Jättekul att se en 9-årig ivrig elithund gå som en klocka i rutan, imponerad;-) Därefter bar det av till klubben för lunch och genomgång. Fick med mig en del bra saker och framförallt att jag måste börja tänka lite på rutiner m.m och inse att Jenta inte är en liten valp längre...Med hennes driv och motivation gäller det nog att inte stanna för länge på samma steg i träningen utan avancera så hon hela tiden får nya utmaningar. Plus jobba på skogslydnaden... och givetvis den vanliga lydnaden...

Avslutningsvis körde vi varsin vindmarkering i skogen vid klubben. Jenta tog figgen fint i vind, men tänkte INTE komma tillbaks med leksaken, är någon förvånad:-0? Jag kan inte sluta förundras över alla hennes energi och snabba återhämtning. När vi kom hem, körde hon först ett race med katterna, därefter var hon och hämtade en miljon saker som hon tyckte att vi kunde leka med. När jag tillslut satte mig i soffan och höll fast henne så somnade hon och sov i 20 min! Sen var det full fart igen, ända till vi gick och la oss och släkte lampan, då somnade hon och sov som en gris hela natten.

Ikväll behöver jag lite paus från Jenta! Vi ska träna platsliggning med skott på klubben men då tar jag BARA med mig Dino. Han har ju vilat hela helgen och ser nog fram emot lite träning. Lillsprutt får vara kvar hemma hos mamma och pappa och gå på koppelträningspromenad med pappa.

3 Mars 2008  | Länk | Sökträning | 0 kommentar
Bilder...

...är allt jag orkar med idag. Skriver utförligt imorgon om helgen men jag kan redan nu avslöja att jag är SÅ nöjd med min lilla sprutt;-)

Här är vi på väg fram till söket, matte med "paddis" under jackan.

Här fokuserar Jenta ut mot figuranten, medan jag och Tony fokuserar på Jenta...

Här är vi på väg in efter funnen figge:-)

Agneta och Zicco

Stina och Saga in action...

Så här trött blev Jenta i 20 min efter sökhelgen, nu är hon redan pigg igen...*suck*!

Jag är iaf skettrött och ska inta soffan, hörs imorn!

2 Mars 2008  | Länk | Sökträning | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida