Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Hundträning när den är som bäst :)

Ja, nu känns det äntligen som vi börjar komma igång på riktigt. Det är så himla kul och jag ser på Jenta hur mycket bättre hon mår när hon får jobba igen. Jag mår oxå otroligt bra av att komma hemifrån lite ibland, älskar verkligen att vara hemma och mysa med Lowa dagarna i ända men ibland är det skönt att få koppla bort det lite och bara få tänka och prata hund. Då är det extra mysigt att komma hem igen, mötas av ett leende och få mysa vidare med världens goaste bebis igen...;)

 

Sökträning: Körde vi i tisdags...Å vilken träning! Alla hundar gick så jäklar bra, vädret var perfekt och rutan var riktigt rolig. Jag var helt lyrisk över Jentas sökarbete, där kan man verkligen snacka om att hon har vilat sig i form. Jag körde i princip en lägrerutan, sex skick totalt varav fyra var figgar och två tomma. Finns INGET att klaga på, hon gick helt perfekt:-) Fina framslag både på tomslagen och efter markering, inget strul med rullen, fina påvis (iofs lösa med det beror på mattes kondis) och ett jäkla tempo. Kanske om man ska vara lite kritisk, att det går liiite för fort för att hon ska orka i längden men det kommer med rutinen. Jag är iaf helt sjukt nöjd, nu vill jag ut och tävla!

Men för att kunna tävla måste vi få ordning på lydnaden och framförallt skotten! I torsdags var det dags för lydnadsträning. Från början var det tänkt att vi även skulle få till skotträning, men eftersom våran klubb blir helt hysterisk när man nämner ordet skott så sket det sig pga ett klubbmöte. Ja, jag blev lite upprörd med det är ju såklart inget att bråka för, vi får köra skotträning nästa vecka istället :) Hur som helst, vi fick till ett riktigt bra lydnadspass där Sprutt verkligen var på tå. Som ett brev på posten med en pigg Sprutt kommer taskig position...Men jag tar det, hellre en hund som går för långt fram pga av hög förväntan en att släpa runt på en säck potatis ;) Vi behöver träna mer på svängarna i linförigheten, jag måste bli tydligare och vi måste bli mer samspelta men grunden och kontakten finns där, bara lite finlir... Något vi oxå börjat hårdträna är krypet...Det är ett så jäkla SVÅRT moment tycker jag. Just nu tränar vi på att krypa ENDAST när jag går...inte när man själv tycker, och framförallt inte så fort som möjligt! Ja, vi har en bit kvar kan man väl säga ;)

Igår var Agneta här en sväng. Dels för att kolla på huset och Lowa men även för att passa på att träna lite spår. Hon gav sig attan på att vi även skulle få Jenta till att spåra, något som har varit lite si och så det senaste...Med typ så mycket retning som finns så lyckades vi få till två riktigt bra spår där hon faktiskt spårade noggrant och målmedvetet. Spår är ju faktiskt ganska kul när det går bra och när man är flera som tränar ihop. Agneta ska ju ut i elitspåret nu och behöver all träning hon kan få. Då är det lika bra att hänga på där, så ska vi väl kunna ro i land ett lägrespår till hösten?

Har suttit nu på fm och kikat på tävlingar...Blir nog inget förrän till hösten, men då jäklar har vi några lägretävlingar att se fram emot:)

25 April 2010  | Länk | Sökträning | 2 kommentarer
Modell för en dag :)

Tiden rusar fram och nu äntligen känns det som våren verkligen är på G. Så mycket hundträning har det inte blivit det senaste tyvärr då jag varit så fruktansvärt förkyld. Dessutom har jag haft födelsedagsfirande för släkten, plus varit på personalfest:)

I söndags var jag, Maria och Emma i väg på en kul grej:) Vi provade på att vara modeller för en dag. Vi blev uppsminkade av en make up artist och sen fotad i en studio av en fotograf. Jag som verkligen ALDRIG blir bra på bild blev faktskt positiv överraskad när jag fick se bilderna;) Jag valde ut tre som jag faktiskt köpte, här kommer de:

Blev inga bilder eller snack om varken Lowa eller Jenta idag men ibland får man kanske vara lite "ego" ;) Allt är iaf bra med både Sprutt och Lillfis. I fredags var Lowa hos mormor och morfar när vi var på personalfest. På lördag ska jag ha 30-års fest med 80-tals tema, då ska Lowa sova över hos mormor och morfar för första gången (men inte sista ;))...det blir spännande!

Avslutar med en bild på min födelsedagspresent som jag fick i lördags av mamma, pappa, morfar, brorsa och svärföräldrar. Tack SNÄLLA ni! Det blir underbart gott kaffe, kom och smaka vet ja!

13 April 2010  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Uppdatering

Ja, en uppdatering vore nog på sin plats nu... Livet börjar ju återgå till det normala nu när snön antligen har försvunnit. Men innan jag går in på hundträning kommer lite bilder från vår fjällsemester som vi hann med innan påsk:

Mammis älskling, redo för skidbacken

Mammi i skidbacken

Hela ligan på afterski

Korvgrillning vid backen

Lowa får nöja sig med gröt, något hon är ivrig att få i sig

Å ett kort till på Lowa bara för hon är så himla söt;)

 

Väl hemma från skidresan har vi hunnit med att fira påsk:

Påskafton hemma hos Ohlins

En mycket stolt Ludvig matar Lowa

 

På påskdagen hade vi besök av Anna och Jonatan, Erika och Lars med lilla Vera

En trött Lowa gosar med Erikas scarfs

Å här i knät på Anna som har en egen bebis i magen som vi nyfiket väntar på;)

Babysim har vi hunnit med oxå. Att trollungar inte är rädd för vatten, det är tydligt det...

Först med mammi

Å nästa gång med pappi. På fredag ska vi lära oss att dyka :0

SÅ, nu till lite hundträning. Två sökträningar har vi hunnit med sen förra uppdateringen. Den första gjorde jag ganska lätt för att friska upp minnet hos både mig och Jenta, har ju trots allt hållt upp sen mitten på oktober... Men det var inga problem, hon hade stenkoll på läget;) I måndags körde jag därför lite tuffare med henne men jag måste nog säga att hon fixade det riktigt bra. Hon var lite ofokuserad på första skicket på medvindssidan. Drog nog på viltvittring istället för människovittring men jag fick stopp på henne och skickade om. Tillslut letade hon sig fram till figgen som dessutom låg i ett nytt tält som Lisas pyssliga mamma har fixat åt oss. Motvindsidan fixade hon galant trots att det var riktigt kuperat och ganska långt ut till bakkant på rutan. Sen körde jag ett tomskick på medvindsidan som gick fint. Jag sprang snett ut framåt för att styra in henne rätt och tokbelönade såklart:) Sen avslutade vi med en flyende och det är ju bara fetkul i Jentas ögon.

Tyvärr har hon visat lite skotträdsla nu under påskhelgen...Är precis som hon vet att det är påsk. Vi hör inte ens smällare men hon blir låg och går undan... Tog ändå tjuren vid hornen och var med på skotträningen efter sökpasset i måndags. De skotten går betydligt bättre än smällare och raketer. Jag vill och hoppas att det ska gå att träna henne så pass skottfast så vi kan klara en platsliggning. Jag har en idé om hur det ska gå till, så nu gäller det bara att kämpa...Ska införskaffa en knallpulverpistol och ett par Peltor till mig och Lowa ;)

 

Världens sötaste Lowa är snart 5 mån, vart tar tiden vägen?

7 April 2010  | Länk | Allmänt | 4 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida