Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Skillingaryd 2009

Ok, det blir en uppdatering trots semester… Sitter just nu på ett hotellrum på västkusten, regnet smattrar på fönsterrutan och Magnus är och dömer hästhoppning. Tog med datorn för att kunna tanka över bilder och då kan jag ju lika gärna passa på att skriva några rader om vår semester so far…

 

Skillingaryd 2009

 

Jag förra lördagen packade jag och Jenta bilen och gav oss av till de småländska skogarna. Veckan i Skillingaryd kan bara sammanfattas med ett enda ord UNDERBARJ Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk innan, visste att flera av mina gamla vänner inte skulle dyka upp och att vi inte var speciellt många anmälda till sökgruppen… Men vilken kanonvecka vi hade. Flera nya bekantskaper som gjorde sitt yttersta i sökskogarna, superbra träning med duktiga figuranter och härlig kämparanda. Gruppgemenskapen i år gick inte av för hackor, något som även höll i sig kvälltid;-) Mycket tack vare vår underbara gruppledare Susanne!

 

Vilken hund jag har sen då…hon är fantastisk min älskade Sprutt. Så lätt, lugn och cool att ha med sig, hon fann sig omedelbart tillrätta på luftmadrassen i ”vårt” rum och jag märkte knappast att jag hade med henne.

 

När vi väl kom ut i sökrutorna tände hon till och presterade pass efter pass. Skendräktighet kom mer och mer ju längre veckan gick, hon var ett vrak på kvällarna, detta till trots, så var hon fantastisk i arbetet. Ja, jag ska inte gå in i detalj på träningen för ärligt talat minns jag inte dag för dag men jag är SÅ nöjd! Målet med veckan vara att befästa egen rulle vilket gick kanon. Mot slutet gick det tom lite för bra i mina ögon så nu behöver vi inte träna det på ett tag. Har även tagit tillfället i akt att träna på lite märkliga ”otäcka” legor i form av tält, presenningar och älgtorn som hon har klarat galant. Känns som hon har växt till sig och sakta men säkert börjat landa lite…Hoppas iaf;-)

 

En hel del aktiviteter hanns med på kvällstid även om mitt tillstånd bidrog till att jag blev betydligt tröttare än vanligt efter en heldag i skogen. Ett par tidigt kvällar fick det bli, men men, det tar jag igen nästa år;-) På onsdagen kom Magnus ner och även hann hade en himla trevlig lägervistelse. Torsdagen var grupptävlingar och vår grupp kammade hem priset för bästa hejjarklack, något som givetvis var tvunget att firas… Vin (för vissa dåL) kex och ost på mässens veranda och som avslutning lite dans till små grodorna och Mora träsk…

 

På fredagen var det dags för tävlingen om Plexus vandringspris. En inofficiell tävling i appellens lydnadsdel + budföring. Eftersom jag har anmält till appellen om några passade jag på att köra detta som en träningstävling eftersom det var både riktigt domare och tävlingsledare… Jenta var verkligen inte på topphumör… Det var veckan enda varma dag, strålande sol och ca 25 grader. På morgenen hade vi kört ett appellsök, allt för att likna en riktig tävling så mycket som möjligt. Hon var trött och hängig, ville helst tillbaka till rummet där hon kunde bädda ner sig med sina valpar… Jag gjorde allt för att försöka peppa upp henne och är faktiskt riktigt nöjd över att hon höll ihop så pass bra som hon faktiskt gjorde.

 

Budföringen var hon lite tveksam till då den kördes på en grusväg, har vi inte tränar på tidigare… Ett par tveksamma steg, men sen satte hon fart och inget mer att anmärka på.

 

Lydnadsdelen gick helt ok… Vårt akillesmoment linförighet gick väl sådär…men vi fick iaf 7a. Framförgåendet stod jag över. Läggande under gång hamnade hon efter i starten så jag hade ingen koll på om hon var med över huvudtaget, därför blev det ett kraftigt dk vid läggandet. Inkallning, helt ok, 9.5 i betyg tror jag. Apporteringen…trots att hon är trött och slö måste hon ändå lattja lite med apportbocken och putta till den med tassarna innan hon griper, onödiga poäng som försvinner där…6.5 tror jag. Hoppet, hon gör superfint uthopp och sätter sig bra, dessvärre har hon börjat med att inte komma på första kommandor på återhoppet, måste träna ihopsatt moment lite oftare tror jag…Onödigt dk där också.

 

Platsliggningen gick kanon, hon är bombsäker och jag är inte ens nervös…10aJ

 

Det var jämt i toppstriden men tro det eller ej, jag och Jenta vann! Jättekul såklart! Ännu roligare var att jag fick så många fina ord och kommentarer från folk som tyckte det såg fint ut, det glädjer faktiskt mer än den STORA bucklan;-)

 

Men lite mallig var jag förstås, bucklan fick stå i vårt och skina fönster resen av veckanJ

 

Lördag var favorit i repris med karaoke på avslutningsfesten. Tyvärr lyckades jag paja min fot under lördagseftermiddagen så det blev en väldigt stillsam kväll för min del. Vår grupp visade återigen framfötterna…

 

Söndag var det dags att ta farväl, en vecka går snabbt när man har roligt!

 

 

 

Näpp, nu är det väl dags att ge sig ut i regnet igen. Jag och Jenta har börjat torka efter vår morgonpromenad utmed havet. Foten är fortfarande svullen, öm och framförallt BLÅ. Ett tips är att inte ta den första riktigt promenaden med trasig fot på Bohusläns klippor i regn, de blir SNORHALA. Så nu är den värre än den var i går. I em blir det nog en tur till Torps köpcentrum, sen hoppas jag på bättre väder i morgon!

 Jenta gillar absolut INTE regn, men att bada i regn, det är en annan sak;-)

 

Ha en fortsatt skön sommar!  

23 Juli 2009  | Länk | Sökträning | 4 kommentarer
SEMESTER!!!

Ja, nu är det inte många timmar kvar. Kan ju tillägga att man är lagom sugen nu när solen gassar utanför fönstret. Tyvärr ser det ju som vädret ska bli sämre redan på söndag, men i ärlighetens namn så gör det faktiskt inte så mycket... Jag är så varm så jag håller på att rinna bort, lika varmt inne som ute, bara här på jobbet som det är någorlunda drägligt. Vill ju gärna få nånting gjort när man är ledig, å om det är 30 grader i skuggan orkar man ju inte göra nånting annat är bada:-)

Jenta har blivit en riktig simmerska under veckan. Vi var vid sjön både i onsdags och i går. I går badade jag och Magnus oxå och då var hon med oss ute på djupt vatten och simmade och simmade:-) Hon är lite feg i början men när hon väl kommer igång går det som hejsan och då tröttnar hon aldrig... Himla bra, äntligen en motionsform som verkar passa damen, hoppas hinna simma mycket med henne nu i sommar så hon är i fin form inför tävlingar i höst;-)

På tal om tävlingar...igår skickade jag in anmälan till rasmästerskapet i bruks. Har nog inte fattat själv än att min lilla sprutta ska ut och tävla men vad f**n, nångång måste det ju vara dags... Kan ju inte göra mer än att misslyckas och då vet vi ju att vi behöver träna mer, that´s it. Hoppas hinna träna en hel del under semestern och att Jentas fina lydnadsform håller i sig:-)

Sökträning kommer vi ju få så det räcker iaf...Nästa helg drar jag och Jenta ner till Skillingaryd på rottislägret och en hel veckas sökträning. Ska bli jättekul att komma dit i år igen! När vi kommer hem därifrån åker vi med husse på hästtävling på västkusten. Om vädret tillåter blir det en hel del lydnadsträning på gräsplaner runt om i Bohuslän. Så om någon är i Bohuslän, typ ring Dingle 21-26 juli och vill träna lydnad, hojta till vetja!

Som genrep inför appellen och som avslutning på semestern blir det kennelträff med Sjölundas på Orust första helgen i aug. Mamma och pappa kommer en sväng med Dinomannen, blir mysigt men en minisemester med dom;-)

När jag stänger ner datorn för dagen är jag helt off från datavärlden i 4 veckor...ska bli SÅ gött!

Vill ni mig nått, så finns jag på mobilen;-)

Ha en underbar sommar!

3 Juli 2009  | Länk | Allmänt | 4 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida