HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Instagram Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Blogg 20/10 2021.

När Skanska ägde kära Kährs för mer än tjugo år sedan, hade dom ett vinstdelningssystem för personalen. Jag valde att få min del insatt på ett pensionssparkonto hos SEB. Det var inga astronomiska summor, men pengarna har i alla fall tredubblats under dom här åren. När dom skulle börja betalas ut blev jag erbjuden att ta ut alltihop som en klumpsumma, istället för att få några hundra varje månad dom närmaste åren. Eftersom jag inte hade någonting annat med den banken att göra, tänkte jag mig att hela kontot skulle avslutas i och med detta. När det fortsatte komma kontoutdrag därifrån med posten, kände jag ändå att jag kanske måste avsluta det själv. När jag började söka efter kontaktuppgifter på det senaste kontoutdraget, fick jag syn på meningen: ”Avslutat konto 2021-02-26 utbetalning klar”. Å ena sidan tolkar jag det som att banken har avslutat kontot åt mig. Å andra sidan undrar jag varför jag i så fall fick ett kontoutdrag mer än ett halvår senare. Jag fortsätter väl avvakta och se om det kommer flera. Det som är i särklass enklast att göra är ju alltid ingenting. Idag är för övrigt den enda dagen i månaden som jag saknar min tidigare arbetsplats, för idag är det löneutbetalning där.
20 Oktober 2021  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Blogg 19/10 2021.

SOS-appen upphör aldrig att förvåna mig. Igår pep den till precis när jag skulle kolla ett sms i telefonen. Känslan jag fick var att det var därför den larmade. Det har hänt förr att jag har råkat upptäcka larmen, när jag har öppnat mobilen av någon annan anledning. Nu hände det hur som helst bara några minuter efter att olyckan hade skett. Enligt kartan hade det smällt åt helt andra hållet mot var folk brukar köra varandra i häcken. Jag läste i dagens tidning att det var ett träd någon hade kört in i den här gången. Appen verkade däremot inte helt övertygad om var olyckan hade skett. Dels hävdade den att händelsen hade inträffat söder om där jag befann mig, fast kartan visade norr om. Efter en stund påstod den dessutom att jag rörde mig bort från platsen och att avståndet från mig till den hade ökat. Då satt jag blick stilla vid mitt skrivbord hela tiden. Jag har sett någon karta i datorn, som har markerat att jag befann mig nere vid Linnéasjön, fast jag var här hemma. Man får väl hoppas att det är tekniken man inte kan lita helt på, så det inte är mig.
19 Oktober 2021  | Länk | Nybro | 0 kommentar
Blogg 18/10 2021.

Den här veckan är det dags för mannen i mitt liv att få sin nya ytterdörr. Exakt vilken dag blir en överraskning. Dammandet från arbetet har oroat honom så pass, att vi hade köpt täckplast på jem & fix. Dom hade två olika varianter, så vi satsade på den billigaste. På den fanns det dessutom en tejpremsa i ena kanten, så den skulle vara lätt att fästa där den behövdes. Turligt nog var rullen lång, för det gick åt en bra bit innan vi kom på hur det skulle gå till. Man var tvungen att fästa tejpen efterhand som man drog den av rullen. Sedan kunde man dra ut plasten i sin fulla bredd, utan att alltsammans klibbade ihop. Nu har särbon en plastvägg någon meter innanför ytterdörren. Det är bara att hoppas att han inte glömmer det och traskar rakt in i den. Han syns kika fram bakom vårt fuskbygge på bilden nedan. Min tejprulle var den som verkade fungera bäst för vidare tejpning, så den behöll han tills vidare. Samma sak med min trappstege, ifall han skulle behöva tejpa mera i takhöjd. Igår var det jag som stod uppflugen på den medan särbon agerade hantlangare. Min dammsugare var det sista som försvann tvärs över gården, eftersom han inte har någon egen.

18 Oktober 2021  | Länk | Bekanta | 0 kommentar
Blogg 17/10 2021.

På TV4 Play som Telia tillhandahåller kan jag se ”Bonde söker fru”, som går både på fyran och play. ”Kärlek åt alla”, som enbart visas på play, finns däremot inte där. Då får jag ta till den playvariant som finns i min smarta tv. När programmet hade premiär för i år uppstod ett problem. Rutorna där namnen på programmen borde stå var helt tomma. Det fungerade att trycka på dom, men det var inte lätt att hitta rätt program, när man letade i blindo. När jag skulle se andra avsnittet, försökte jag öppna play via webbläsaren, men det såg likadant ut där. Då räknade jag i alla fall ut vilken ruta i ordningen som var rätt, i hopp om att hitta det tredje avsnittet lite smidigare. När det var dags för det såg plötsligt tablån ut som den skulle igen! Även om jag tittar i appen i tv:n, måste jag ha Telias box igång också, för att tv:n ska komma åt nätet. Den här gången var det dags för Telias tjänst att uppdateras. Det händer med ojämna mellanrum, när man drar igång den. Tidigare har allting sett likadant ut efter uppdateringen, men den här gången var tablån helt annorlunda efteråt. Play syntes inte till över huvud taget och det är mest bara det jag använder. När jag i desperation tryckte på ”Program och serier” dök playkanalerna upp. Varför gömma undan dom där?
17 Oktober 2021  | Länk | Hemmet | 0 kommentar
Blogg 16/10 2021.

Man håller på och byter lägenhetsdörrar i våra hus. Säkerhetsdörrar ska det bli. Jag, som länge har önskat mig en postbox, är mest nöjd med att dom nya dörrarna saknar brevinkast. Av dom som redan har fått sina dörrar bytta har vi hört hur våldsamt dammigt det har blivit långt in i lägenheterna under arbetets gång. Varken särbon eller jag har haft någon köksdörr under dom år vi har bott här. Tidigare hyresgäster har hakat av dom och ställt dom i respektive vindsförråd. Åtminstone var det vad vi trodde. När mannen i mitt liv bestämde sig för att sätta tillbaka sin, visade det sig att det bara var innerdörren som stod där uppe. Han fick istället lov av bovärden att ta en köksdörr som ingen kändes vid. Samtidigt ville han ha ner innerdörren och dörren som skulle sitta mellan vardagsrummet och hallen. Tillsammans ägnade vi en halv dag åt att bära ner dörrar från vinden och att hänga på dom på gångjärnen. Det var ingen barnlek att hålla dom tunga dörrarna uppe och passa in dom på gångjärnen samtidigt. Inte förrän vi var klara upptäckte vi att köksdörren hade suttit i en lägenhet där köket låg åt andra hållet. Den gick att stänga, men det blev en stor glipa på gångjärnssidan.
16 Oktober 2021  | Länk | Bekanta | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida