Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


Jobba med barn!

Jag bara älskar det !

Jag har ju som bekant 1 egen dotter, flera <3-liga extrabarn...

I mäklarvärlden så gillar jag när vi har lite större visningar, då gör vi FAMILJEVISNINGAR! Jag tar med lite pyssel som vi kan göra, ev. en boll, såpbubblor, ballonger, kanske lite godis.

Denna vecka har jag vikarierat på ett föräldrakooperativ på norra ön... UNDERBART! Härliga kollegor, fina barn och en mysig gammal skola att arbeta i.

8 September 2011  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
TOMATPLANTOR TILL SALU!

Ett helt växthus är fullt med O V A N L I G A sorters tomater! Växthuset ligger i Burs nere på södra Gotland - Burs Flors 109 är adressen om ni vill ta fram en karta på Eniro/Hitta...


Tomatsorterna är :
KORITSCHNEVAJA SLIVA
SUPER MARMANDE
EMPIRE
BLACK CHERRY
MEXICAN HONEY
SOLGULD
ZAKOPANE
RED CHERRY
GOLDEN SUNRISE
FONTANKA
PURPLE PRINCE
SLIVOVIDNYI
7 Juni 2011  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Mäklarringen Gotland

Idag börjar vårt stora äventyr!

Vi tar över Mäklarringens kontor i Fårösund. Den nya mäklaren är alltså Bert Cedergren, min man och kontoret bemannar jag, Anna-Carin.

Bert har ju arbetat som mäklare i Stockholm och här på Gotland. Jag har ju all min arb.livserfarenhet inom vården och nu på senare år på Svenska Spel(praktik/proj.anställning).

Jag har allt en hel del fjärliar i magen, hur ska det gå, får vi in objekt, får vi kundernas förtroende... Men det kan vi bara vänta och sen och under tiden arbeta för!


20 Oktober 2010  | Länk | Jobbet | 1 kommentar
Teknik är bra!

Speciellt när den fungerar och inte får virus - modell Trojanska hästar, ormar och så´ntdär. Idag fick jag arbeta under lite annorlunda former, kan mansäga. Men det var "spännande" att testa om jag klarade det och det gick riktigt bra!

I går var konsultA här igen - alltid lika kul att umgås med henne! En härlig vän. Vi tokshoppade lite och hamnade på Black Sheep Arms igen. Variation, nej varför det när konceptet funkar.

I morgon har jag Party-Lite hemma hos mej. Det ska bli riktigt kul. Sålde ju själv förut men nu kommer Emma hem till mej.

JAg funderade imorse på H U R i hela världen vinterjackor är funtade, det var +6 och blåsigt kallt, då behövs varm jacka.Sen cyklar man hem i +16 och simmar inuti jackan! VARFÖR är de inte reglerade av yttre faktisk temperatur så att de värmer då det är kallt och kyler när det är varmt?!
Kan ingen uppfinna en sån jacka ,gärna i svart så tittar jag gärna på den...

Kompisen C är galen igen hon har varit på nån kontaktsida och hittat en "Nätkärlek" som hon tydligen ska träffa. Jag skulle inte våga, galningarna går ju i stim ute i samhället. Men bara hon mår bra och är lycklig så hejar jag på henne!!!

I I D O L så är Calle/Kristianstad-mannen vidare!!!!!!!!!!! I LOVE IT! NU ska det bara hålla hela vägen. Go Calle GO!!!

Vad är mer i livet då? Jo snart är det dax min mat - medelhavsgratängen som står i ugnen. Jag är hungrig. HOppas den blir giod, då kanske du får receptet inlagt här...
Kramiz
29 September 2009  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Växeln, hallå hallå...

Cyklade till och från jobbet idag. Det var tur det, för det känns som om det är det enda jag har G J O R T idag...

Gulliga kollegor hälsade mg välkommen i morse, en till rundvandring med chefen T och ytterligare händer att hälsa på och namn som trillar in och ut i huvudet. En kopp kaffe, var behövlig! Sen har jag suttit bredvid och lyssnat på H U R man svarar i växeln och S E T T hur man använder datorn för att söka kontakter och koppla vidare...

Lunch i en KENO-festival inspirerad matsal! God räkwok! Efter lunch skyltat om i spelhörnan i entrén med KENO-FESTIVAL ballonger, serpentiner och nya löp.

Nu var dagen slut- och det var jag oxå! Ligger här i sängen nu och kunde somna på stört, om jag inte skulle blogga klart här nu... JISSES! Att jag kan bli så trött av att bara sitta brevid och lyssna?! OTROLIGT!

I kväll blir det inte mycket gjort här hemma ska ni veta... Farmville är nog det tyngsta jag tänker åta mig.

Kramiz
21 September 2009  | Länk | Jobbet | 2 kommentarer
Snart är det slut...

På mina dagar på Atheneskolan. :-(

I oktober-08 började jag mina trevande steg tillbaka till arb.livet på fritids där. Hur skulle det gå skulle jag orka med barnen allt liv 25%-dagarna? Frågorna var många men min vilja var stark.
Så blev morfar sjuk och dog, jag fick en liten dipp, men det gick bra. Efter nyår opererade jag mej och var hemma några veckor men snabbt tillbaka för jag saknade det.
Fullt ös fram till sommarlovet, sen var det vårdjobb, på TBG i 2 månader.
NU har jag varit tillbaka på Athene som vikarie ett tag och jag T R I V S!!! Älskar jobbet där, och hade velat fortsätta OM jag hade haft den utb. som krävs...
MEn nu är det 2 dagar kvar...
PÅ fredag säger jag hej då till Atheneskolan. Kan ju inte fortsätta som vikarie där OCH börja på Sv. Spel samtidigt.

Med detta vill jag säga TACK - för allt som ni personal, barn och föräldrar har gett mig under den här tiden! Att kunna leka och skoja och hoppa rep, spela spel och göra utflykter på sin arbetstid OCH få betalt för det är en förmån!
Jag har fått, teckningar, kramar, snoriga koftor, illvrål, tunga förtroenden och hejdlösa skratt som jag har sparat för framtiden!
T A C K!!!

Gudinnan Athene på bild - Athena var hård och modig i strider som var till för att försvara hem från fiender. Hon var gudinnan över städer, hantverk, olivträdet och visheten. Hon uppfann trumpeten, flöjten, vagnen, skeppsbyggarkonsten, plogen och mycket annat som blev till nytta för mänskligheten och civilisationen. Hennes evige följeslagare var en uggla.
16 September 2009  | Länk | Jobbet | 1 kommentar
Idag-en viktig dag!

Idag, alldeles nyss fick jag reda på att det inte helt okända företaget Svenska Spel -tar emot mig som en praktikant för att under 3 m,ånader se om vi "trivs med varann". Sen kan det bli till en bidragsanställning elr ett Nystart-jobb.

Y I P P I E !!!

Som jag har väntat och hoppats!
1.a kontakten tog jag innan semestertiderna, och sen har jag varit på 3 besök där, träffat 2 chefer, personal och nu alltså har dom bestämt sig för att jag är välkommen till dom!
Jag ska få vara i växeln och i receptionen.
Min arb.tid blir på 75%
15 September 2009  | Länk | Jobbet | 6 kommentarer
Nästan klart med jobb...


FIRAR!

Lite smått i allafall! För det gick bra. Intervjun alltså - den på den potentiella arb.platsen. Det är till 95% klart att jag börjar jobba redan i nästa vecka!!! Ska bara på en "ren formalitetsträff" med den sista blivande kollegan sen så... Då är jag godkänd och DÅ kan jag säga vart det är, och börja jobba!!!

Tänk OM det nu verkligen blir så - då ska jag fira!

Jag gjorde i allafall en shoppingrunda i ruset efter träffen med min ev. blivande chef. 1 par jeans, 1 kofta, 1 blus, 1 mobiltelefon! Mobiltelefonen är ROOOSA! Så nu blir det till att läsa bruksanvisningen ORDENTLIGT!!! Ikväll blir det lungt, en liten hundpromenad bara och lite Farmville och TV-soffan.
8 September 2009  | Länk | Jobbet | 3 kommentarer
Nogg-blogg i sängen!

För 1.a gången i historien ligger jag och bloggar i sängen! Teknikens under... Vem kunde ana att "petite moi" skulle bli en inbiten Farmeville-ägare på Facebook och dessutom ligga och blogga...!!

Detta bevisar att Gunde hade rätt redan på "Fångarna-på-fortet-tiden" när han sa att ingenting är omöjligt!!!

Nu har vi nästan fått ioss 1 bag-in-box vin och förhoppningsvis ska vi sova gott&och länge...
I morgon blir L. centrum invaderat av oss, 3 shoppingglada kvinnor i varierande ålder.
Det är jobbigt att skriva liggande och nu får det vá nog...
28 Augusti 2009  | Länk | Jobbet | 2 kommentarer
Vill, kan och SKA hitta ett arbete!!!

JAG SÖKER EN PRIVAT/STATLIG ARBETSPLATS ATT ARBETSTRÄNA 3 MÅNADER PÅ - FÖR ATT SEN ÖVERGÅ I ev. BIDRAGSANSTÄLLNING!

Finnes - 44-årig qvinna, obetydlig sjukfrånvaro, ansvarskännande, plikttrogen, initiativrik, socialt kompetent, söker arb.plats som gör mig rättvisa.

Tidigare arbetat/utbildad som undersköterska/skötare, trädgårdsutbildning.

Inriktning på arbete bör vara barn, ungdomar, detaljhandel,

svar till "billig arbetskraft om du vill..."
24 Augusti 2009  | Länk | Jobbet | 1 kommentar
Min energi - vem bryr sig?!

Alltså, jag jobbar med dubbeldiagnoser inom psykiatrin. Dubbeldiagnosen är psykisk sjukdom och utvecklingsstörning. En stor och relativt okänd grupp, det vanligaste är psykisk sjukdom och missbruk.

Jag brukar säga att jag är som en blompinne, men för en människa. Stöttar och hjälper dom att orka/kunna/vilja stå på benen för att klara sin dag.

Ibland kan jag känna att jag totalt tömmer mej på all energi för att göra något för dom, som dom sen inte ens uppskattar/tycker om. Ex. det är dax att handla, den jag ska hjälpa vill/kan inte ens åka med till affären, inte vara delaktig i att skriva/tala om vad som ska handlas hem.
När jag sen åkt iväg, handlat och släpat in inköpen och börjar packa upp/in i kyl&frys så får jag veta att "jag vill inte ha det där, jag vill ha XXX istället, du är dum, fångvaktare...

Jag VET att det inte är personligt, inte något jag ska ta åt mej av, MEN när jag gång på gång möts av detta så tar jag slut sakta men säkert...

Vi har många långa arbetstimmar ensamma, utan arb.kamrater att "bolla" saker med. Vi möts i princip i dörren när vi byter personal. Rapporterna består av att läsa från ett block... Samt i de boendes resp. pärmar.

Idag började jag ex.vis kl. 17.00 och slutar kl. 11.00 i morgonförmiddag, sen är jag ledig till söndag f.m kl. 11.00 då jag börjar jobba igen och slutar kl. 10.00 på måndag f.m. All den arb.tiden är ensamarbete... Nä nu ska jag sluta "gnälla" - jag har sovande jour så det är bäst att jag säger God Natt.
21 September 2007  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
studieresa

Väskan är packad, jag väntar med att bli det tills vi kommer till Arlanda...*tsss*

NU ska vi åka och titta på den Katalanska psykiatrivården i Barcelona! Undrar vad/hur/när dom gör saker? Samt vilka åtgärder???

Vi hinner även med egen tid och lite nöjen. I morgon får vi 3 timmars svenskguidad tur med buss.
Undrar ja... Det måste!!! finnas nå´n stor park, Bot. Trädg. har jag redan blivit tipsad om. Pelargoner...*blink*

På tisdag 11/9 har Katalonien sin Nationaldag, - undrar hur dom firar den?!


Kramiz Anna-Carin
8 September 2007  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
män i uniform - yes!

Jaha, så nu har även jag fallit för frestelsen. Att skaffa mej silikon - BAKFORM! Vá trodde ni?!

Ett rött Tupperwarehjärtan förståss...
Skulle inviga det på jobbet idag, bjuda våra boende på nybakad chokladkladdkaka...

Men här sitter jag - vädrandes korsdrag och doften av Ajax Universal och citrusdoftblock i personallägenheten..

Lusläste flera! recept om HUR man bakar i micro, hur man bakar i silikonform, effektinst. på micron, tid i micron och vad händer???
JO - efter 5 min på full effekt börjar det B O L M A vit rök ur micron, det luktar bränt, det svider i ögonen, sticker i halsen och mer och mer vit rök kommer... Jag rusar fram, sliter ur sladden ur väggen, öppnar fönster, på med golvfläkten... TÄNK OM DET BRINNER I MICRON... Av med fläkten, in me vovvarna i sovrummet (jag arbetar/utgår från en vanlig lägenhet) telefonen och 112 - snabb förklaring DET ÄR INTE PANIK! DET ÄR INTE LIVSFARA - "bara" fråga hur gör jag nu?
Jaha, fick rådet att gå ur lgh, tar med mej de boende ner med vovvar i en annan pers.lgh som e tom på helger.
Ut med boende på utegården i solen på en bänk - de får röka å så e allt som vanligt.

DÅ kommer 1 STOR BRANDBIL och en mindre skåpbrandbil körande... De kom förbi för att se hur det gick, om jag behövde hjälp att bära ut micron ur lgh. Om det fortfarande var rökigt i lgh.
JAG ÄLSKAR MÄN I UNIFORM!!! I say no more!

Tack underbara brand-killar som under er orienteringskörning i kvarteren i Västerås - kör förbi mej, ser till att allt é ok och tar en tid!!! "Ring du om det är nå´t" - säger dom... JAA! Jag lovar!
Synd att kakan blev hård som STEN och luktar bränt gummi. Ni är värda en mycket godare fikakaka!
Hade jag kunnat så hade jag kramat er alla!!!
5 Augusti 2007  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
inte nattarbete

Usch, inatt é d dax igen. Jobba natt är inte kul! Iofs så har jag sovande jour, men jag blir så trött och sliten efter varje arb.tillfälle.

Förut, innan jag hade haft bröstcancer då trivdes jag med mitt nattjobb. Det var så skönt att ha tid med de som behövde tid på nätterna, patienter är vakna på nätterna oxå... Sen fick jag lediga vardagar oxå!
Men nu är det bara en psykisk inre stress. För jag har fått höra att jag INTE SKA arbeta natt något mera. Det är för jobbigt för min kropp med omställningarna. SKIT oxå!

Ska lägga mej och vila i solstolen snart, det är toppenväder! Njut, solen skiner, små bomullsmolntussar seglar över himlen och det är varmt!!!

Härlig, härliga dag!
26 Juli 2007  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Söka jobb

Varför ska det vara så svårt att på ett bra sätt berätta vad jag är bra på? Att jag kan vissa saker och t.om är riktigt duktig på det!

Nu ska jag göra det i allafall, alltså skriva ett personligt brev och fixa till CV-n.

Mina arbetslivserfarenheter är alltifrån att bygga segelbåtar och sälja i kiosk till att vårda människor i livets slutskede och planera och plantera trädgårdar...

Men kontentan måste bli -

Att jag är en omhändertagande kvinna som har vårdat sjuka människor och deras anhöriga på ett förträffligt sätt under mina år inom vården.Både den somatiska och psykiatriska vården. Att jag har en stor portion empatiskt tänkande och kan prestera mycket konstruktivt under stress och improvisation.

Min telefonröst är underbart ljuvlig, med den gotlänska diaklekten som en smekning i örat och jag kan bemöta alla sorters människor med ett bibehållet lugn oavsett hur de är i telefonen.

Ett servicetänkande har funnits i alla yrken under alla år.

Sen då?! Ja sen ska jag fila på slutknorren lite - kasta iväg mailet och vänta, vänta på svaret... För jobbet, det SKA jag ha!!!
24 Juli 2007  | Länk | Jobbet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida