Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


bloggen inställd

Pga. P E L A R G O N E R
25 Mars 2009  | Länk | Pelargonister! | 0 kommentar
Hemma och iväg...

Härlig utflykt till Bittan i Tungelsta!
Flera fina fynd med hem. Åkte direkt till jobbet, så jag ber att få återkomma med VAD som följde med hem. Mmmmen det var härliga "vill-haare"!

Helen & Gunilla - ni har pellor att avhämta hemma hos mej - SNARAST! Om platsbristen var stor förut så är den rejält påtaglig nu.
Nåja, nattiz, nattiz...
1 Oktober 2007  | Länk | Pelargonister! | 0 kommentar
ÄNTLIGEN EN UTFLYKT - IGEN!

En liten guldkantad dag, ska till Tungelsta och djupdyka in i Bittans växthus och försöka att INTE få med för många hem. Hur ska det gå - hemska tanke?! Hahaha!

Emma, Anna och jag åker iväg snart! Vi har inte åkt iväg på nå´t kul i år ännu, toppen att det blir av idag.
Goa pelargonvänner, junte-väninnor! Tur att Bittan é van med "invasion" av fanatiskt insnöade p-freak.
Kramiz
1 Oktober 2007  | Länk | Pelargonister! | 0 kommentar
Lena i Grisslehamn

Lena är en STJÄRNA i pelargonvänkrettsen! Hon är fullkomligt GALEN i stjärnpelargoner...
Hela hennes uterum är fyllt med stjärnor, i växthuset huserar det oxå mest stjärnor, men en och annan liten förskrämt zonal står där och nästan rodnar...

VI besökte henne i går, bortsett från att hon hade glömt att vi skulle komma så var allt underbart! HAHA!

I huset bor oxå mannen Jonny - som är värd ett omnämnande för han har SLUTAT RÖKA!
Efter åratal som inbiten rökare så har han lyckats sluta och det är TOPPEN! Trots att Lena fortsätter att bolma på så är han ståndaktig, HEJA JONNY! PÅ 4 ben springer Westien Ozzie omkring och charmar Västeråshundtjejer och jagar sin boll så han nästan stupar... Han lät som en hes groda tillslut!

Mera blder och blommor från Lenas trädgård finns i fotoalbumet.
Kramiz Anna-Carin
21 September 2007  | Länk | Pelargonister! | 0 kommentar
Min lunchgäst, E

E är en underbar tjej som är lite svår att fånga. När du tror att du känner henne visar hon något nytt. Nice... Det är en utvecklande vänskap!

E. är hur-som-helst en härligt hängiven pelargonist! När jag träffade E. för 1.a gången och såg hennes uterum så förstod jag att
1. detta är ingen vanlig tjej med blomintresse
2. detta är inte hennes intresse - detta är hennes L I V!!!

Många pelargontimmar har det blivit sen dess, och stickilngar har bytts. Idag ska vi äntligen träffas "på tu man hand" och luncha. Pelargonprat blir det naturligtvis. Men jag har förstått att E. är hemlighetsfull på ett mysigt sätt, hon har alltid nåt projekt på G och det vet inte så många om.
När jag var hemförbi henne senast så förstod jag att något hade hänt... Pelargonerna var inte lika välskötta som de brukar vara, någon var faktiskt 1/2död i sin kruka... Snabbt konstaterades;

- DET KAN! BLI FÖR MÅNGA PELARGONER!!!

Ja, sa E. de är över 500 nu och så mina egna frösådda är väl ca. 100 st så...

Jag förstod direkt!!! Precis så kan jag oxå bli om jag inte tänker till - jag MÅSTE begränsa mej!!! Jag kan inte ha nästan 300 i 3 r.o.k!

HERRE GUD! Finns det något motgift, serum, terapiform som hjälper mot pelargonism??? Får fråga E. när hon kommer - vi kanske behöver båda 2?!
6 September 2007  | Länk | Pelargonister! | 0 kommentar
En äkta pelargon-fantast...

Ja, det är nog jag det. *ler*

Jag har ju alltid gillat blommor, plockade en hel bukett med de fridlysta orkideérna Adam & Eva på Gotland som liten... Mamma blev inte så glad när jag kom med buketten och ville ge den till henne... Undrar varför?!

Sen passerade jag kaktusstadiet, som tonåring - var nog bara för att de inte behövde vattnas tror jag. Sova och jaga killar var viktigare...

Sen har jag för mej att min älskade mormor Aina alltid hade en massa begonia, krysantemum - blommor efter årstid i sina fönster. Däremot glömmer jag aldrig hennes och morfars dahlior som varje år växte manshöga i trädgården och som sedan förvarades i matkällaren på vintern.
Så "mumma" du vet att jag för all tid kommer att tänka på dej när jag gräver ner och upp mina dahlior!

Men, krukväxter vá det ja... När jag börajde jobba i hemtjänsten så fick jag en massa blomskott av gamla krukväxter av mina vårdtagare.
Hoya-porslinsblommor, bladbegonia, bouganville m.fl. Sen vet jag ine exakt när pellisarna invaderade mitt liv, men nu är jag fast...

En "(miss)brukare" av dessa underbara växter. Jag testade det svåraste först, vildar - de som ska sova på sommaren och blomma på vintern. Vi kom inte överens.
Då blir det "doftisar", nästan som vildar men ändå inte... Dottern fick kli i näsan och de torkade upp inomhus på vintern. De valde bort mej - inte tvärtom.
Hmmm - vanliga pelargoner då.
Först så tänkte jag hålla mej till vita, det var för 2 år sen, då fick jag en massa rosa av min kompis Lotta. Föll för rosafluffet som en fura - men i stjärnvärlden höll jag mej då. Nää, stjärnor skräpar - kolla zonalerna blev tipset. OK - jag kollade och vips - så var det stora zonaler, insåg omgående att detta inte funkar - sneglade på dvärgar och såg miniatyrerna.
"Du kan ha många flera av dvärgarna och miniatyrerna på samma yta som några få normalstora zonaler" sa någon "ärrad missbrukare" i mitt öra och här sitter jag nu i 3 r.o.k - lägenhet med över 200 pelargoner på min altan och ingen övervintringsplats klar för i år.
I vintras såg det ut som om jag hade 3-våningsakvarium i mina rum i lägenheten där jag bor... Lysrör i alla hyllor som stod precis invid fönstret. HAHAHA!
Sen förvarades flertalet i ett förråd som lånades...
Det - förra årets vinterplats är såld så om någon hör något om ett stort och billigt förråd i Västerås med närområde som man kan hyra så hör av er!!!
Jag kan ju knappt hitta 10 st. som jag vil skiljas ifrån av de jag har. Det är alltifrån rariteter som är svåra att få tag på i Sverige, till såna som heter som familjemedlemmar till ärvda stjärnor från Lotta-Potta som inte längre finns i livet... Hur ska jag kunna välja?!
Rosa, vita, persikofärgade, laxfärgade, äggskalsmönstrade, fågeläggsmönstrade och ett fåtal röda och oranga.

Jag är fast, jag har trillat dit, det är bara å inse.

När jag kastar sopor kollar jag efter bra kartonger att skicka i när jag säljer, när jag går på loppis kollar jag efter hyllor som kan vara bra å ha pelargoner i, lerkrukor jagas, lysrör likaså. De fotograferas, läggs upp i fotoalbum, byts, säljs, skickas, vattnas, rensas, krukas om, fraktas hit och dit på träffar och små visningar/utställningar. Forumet på PS-hemsida är farligt beroendeframkallande. Där efterlyses, beundras, köps och säljs det pelargoner av alla sorter när som helst på dygnet!

Min dotter säger att jag snart blir förvandlad till en pelargon... Men hon é bara avundsjuk för att ajg har så kul nu när hon flyttat hemifrån, tror inte ni det?!

Kramiz Anna-Carin
3 Augusti 2007  | Länk | Pelargonister! | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida