Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


Om andra blommor än pelargoner!

Ja jisses... Här får jag skriva om vad jag vill. Så att ni vet. Jag har några St. Paulia, några Hoya, några Epiphyllum. Den senaste länken till favvosida ligger i mina länkar. Förståss... Bilder på några av mina krukväxter finna i fotoalbum. Kramiz Anna-Carin
31 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
det är nyttigt att få skratta!

Det bar sig inte bättre än att Alfred från Hebbersliden hade avlidit och lämnat sin fru Alma.
Som brukligt så skulle det annonseras i lokaltidningen så Alma ringde annonsavdelningen för att meddela det inträffade.

Följande samtal utspelade sig:

Alma: Jer he annonsavdelninga?
Tidningens annonsmedarbetare: Jo, det stämmer.
Alma: - N Alfre´ jer dö.
Medarbetaren: - Jaha, och nu vill ni sätta in en dödsannons förstår jag.
Alma:- Tschuu (visslade inandning, norrländska för ja)
Medarbetaren: - Och vad vill ni att det ska stå i annonsen då?
Alma: - N Alfre´ jer dö.
Medarbetaren: - Och vad vill du att vi ska skriva mer i annonsen?
Alma: - Inge mar, för he vål se dyrt om ji skriv na mar. He jer int lönnt å lägg ut na i onödan.
Tidningens medarbetare funderade en stund och kom fram till att det nog skulle bli svårt att övertala denna dam till att skriva något mera i annonsen, så efter övervägande så sa han till Alma: - Du får tre ord till gratis. Vi bjuder på dem.

Alma funderade några sekunder och sa sedan:- Ja, isåfall se vil je att he ska stå: Skoter till salu!
28 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 2 kommentarer
att vara kattmatte

Kan sammanfattas med ordet GÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSP!!!

Har nog inte sovit många timmar inatt. Kissarna har mjauuuat/jamat vid ett flretal tillfällen och varje gång har Ebbavovven hoppat ner från min säng och börjat leta... Eller gnälla, eller så har jamandet tilltagit.

Säkert 30 ggr har jag hämtat liten liten kissekille och lagt under täcket i min säng. (de gillar att vara under/i varma saker som täcken, kuddar o.dyl. Nu ikväll har jag tillbringat 11/2 timme att L E T A efter Ozzy som inte synts till sen Ebbavovven och jag tog bilen och körde ut i natuer och hämtade luft och lite sol med hjälp av en lååångpromenad.
HERREGUD! Hur försvunnen kan en kissemisse vá? Dock resulterade den ensamma tiden i 2 kisskluttar och en bajsklutt i kattoan... Det är lite blandning ava tt ha ett spöke/bebis inneboende, ibland ser man dom inte men det "händer saker" + en massa flytta undan och vaknätter...

Jag har iofs fått städat bakom alla skåp, hyllor, soffor tack vare det, men ändå.

Tillslut så avslöjade jag Ozzy när jag hade dammsugat bakom stora klädskåpet i hallen... Då rasslade och prasslade det i den fasta garderoben och 2 öron syntes bakom skokartongerna. Där satt han. Så då fick han ligga på min mage under en fleecefilt och gosa i över 30 min. Han t.om föll åt sidan när han slappande av och somande till en stund därunder. Fniss!
Nu har vi slutat städa, jag förbannar att jag inte har TV4 guld - där kan man just nu se High Chaparall.

Kramiz
26 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Nu är kissarna hemma!

Ikväll hämtade jag och Lisa(mittstora!bonusbarn) hem Johannas och min kattunge!
ÄNTLIGEN!
Ozzy, Johannas nakenfis och Spider min lilla rockprins.
De heter ju eg. Suanho´s Black Sabbath och Suanho´s Deep Purple, så det lär väl "rocka fett" här hemma framöver. Ozzy ska ju bo här tills J. kommer hem från Tanzania.

De är varma som små kaminer, lena som persikor och söta som socker. Än så länge har ingen av dom vågat göra något, och Ebba-tanten sticker ner sitt stora ludna huvud och fnyser&nosar på dom... Fniss...
Jag har visat båda toan och vattan/matskålen flera ggr. för dom båda två. Vi får väl se hur det går. Det ska bi en spännande natt!?

Kramiz
25 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Söndagkväll - blir natt

I morgon är det dax att åka och kolla in den Htg. jag ev. ska säsongsarbeta på nu framöver.
Sen på tisdag är det möte med min arb.givare och hur vi ska avsluta min anst. HAr aldrig gjort något sådant tidigare så det är knepigt. Tack-och-lov så har jag en från "facket" med mig och hon har varit min kippa förut så jag vet att jag har stöd!

Vet bara att jag ALDIRG mer vill jobba vårdande med människor... Nä, växter och odlig är ett måste i mitt liv nu framöver! Håll en tumme eller 2 dagarna framöver. Det kan jag behöva.

I morgonkväll är det dax att kolla i Tony.R:s framgångar på dansgolvet oxå via TV4.as hemsida. Har ju tagit ställning FÖR honom och Annika i Let´s Dance nu!

Min lilla kisse växer och mår bra nu, så till helgen kommer han hem till mej. LYCKA!!! lilla Spider ska bli en härlig kompis till i vår familj. Några nya foton finna att beskåda.

Kramiz&nattiz
20 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 3 kommentarer
om Let´s dance - förståss... *ler*

Jag säger bara en sak TV-4bönder och Idolgrabbar... Släng er i väggen!

Nu vet jag varför jag redan som 7-8-9-åring stod vid Gunnebonätet utanför depån på Galgberget i Visby när Bysarna hade hemmamatch! Det var för att i speedway finns det riktiga, härliga, män som kör sikten ur sina medtävlare både på banan så gruset spruter och på golvet så passionen stänker!!!

Men har ni sett - mina damer och herrar - HANS NAMN ÄR TONY RICKARDSSON!!!

Om han kom och bjöd upp mej så skulle jag utan tveka låta honom föra mej både på dansgolvet och utanför!!! *rodnar* Han har väl allt?!

Jag som har suttit själv sena kvällar och skrikit av skräck när speedwaytävlingarna avgjordes på tv. Finns det nå´t värre än när dom fyra heatförarna ger full gas i starögonblicket och kastar sig in i första kurvan med ingen rädsla alls. Brrrr... Där på Galgberget stod jag med min styvfar i ur-och-skur och såg på speedway. Då körde det gamla gardet som Sören Sjösten, Christer Sjösten, Chirister Lövqvist, Lars-Inge Hultberg för Bysarna.

Hur många guld Bysarna vann i sin glans dagar har jag inte koll på nu, men jag vet att nere i min mammas källare i visby ligger flera tjocka album, med tidningsurklipp, matchprogram och torkade segerbuketter som jag tiggde till mej av förarna!
"PASSION"
18 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Lite pyssel bara

Planerar inför kommande säsong. Gör lite pelargonpyssel av de härliga servetter som jag fick över efter julklappspysslet. Tack B. och K. för att Ni delade med Er av servetterna!!! Det kommer att bli lite mer efterhand...
17 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
kloka ord
Änglar finns, det är bara det att det inte alltid är så att de har vingar, och då kallas dom vänner
7 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
första fredagen i januari

Är snart slut.

Har väl inte tillfört världen så mycket idag - mer än att jag har bjudit en väninna på lunch=kycklinghamburgare och sallad, gått 2 längre promenader med Ebbavovven samt hämtat paket från PL med en massa läckert innehåll. KUL!
Fick sms i morse av J.s pojkvän han lät hälsa att J har kommit fram till Zanzibar i allafall. *suck* Skönt å veta.
Ska bli spännande å läsa vad hon skriver i resedagboken hon har.

På pelargonfronten händer inget nytt. Inga flera svampdöda pellisar - tack-och-lov!
Nu står ljuset(2 lysrör) på från 12.00 till 20.00 och jag har vattnat med Binab (blandning 2 krm/1L vatten) en gång. Ska vattna igen med rätt blandning 1krm/1L i veckan som kommer.

Helgen blir lung hoppas jag , legobyggande ikväll och lite pulkaåkning i morgon med mitt bonusbarn blir det säkert om nu snön ligger kvar...

Undrar vad TV-erbjudandet är i en fredagkväll som denna? Ska kolla in det nu.
4 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
en bra sak att säga N E J till

Vi kräver ett förbud om inte lagar och regler följs!
Varje år utsätts tusentals djur för onödigt lidande, hundratals personer drabbas av fyrverkeriolyckor, med avsprängda fingrar, hörsel- och ögonskador som följd.
Vi kräver en begränsning av tiden för användande av fyrverkeri!

Som det är idag innebär missbruket med det ohämmade smällandet en ren plåga för djur och skotträdda människor dagarna/veckorna innan och efter de stora helgerna.

Djurskyddslagen 2§:

Djur skall behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom

http://www.antismallarupproret.se/index.htm

VILKEN BRA GREJ!!! nu finns länken för att kunna skirva en på under "LÄNKAR" här på min noggblogg//Anna-Carin
3 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Så var det dagen R som i RESA!

Min "lilla" unge - nu é hon på väg.

Först flyg till London, sen vänta och fortsatt flyg till Tanzania-Dar er Salaam utan mellanlandningar...
Sen vidare till Zanzibar för sol och bad i 4 dygn och därefter till Tanzanias fastland igen för transport till Morogoro och praktik. Sen till Iringa och praktik och den 15/2 åker hon hem till Sverige igen...
Allt hade kännts ÄNNU bättre om Tanzania legat LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT från Kenya! Men det gör det inte.
Tack-och-lov så ska de vara i de delar av Tanzania som ligger som längst bort från oroligheterna men, men oro kan sprida sig snabbt.

Men vilken chans att få resa så och ha en utlandspraktik! Vilket äventyr, vilken ljuvlig tid de ska ha på Zanzibar! JAg vill oxå resa och se världen.

Hur gör man för att få bli biståndsarbetare vid vuxen(43års) ålder?! WOW! NU ska jag lägga mej och vila - vi steg upp kl. 05 här i morse för att åka till Arlanda...
3 Januari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida