Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


KLADDKAKA med CHOKLADKOLATÄCKE

Underbara kaka - hittade receptet på Matklubben.se

Kladdkaka med kola/chokladtäcke grädda i ugn 175* i 30-35 min.


4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 gr smält smörKola/choklad täcket
75 gr smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 gr. choklad (gärna mörk) går bra med Marabous vanliga mörka chokladkaka


Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingred.
Smält smöret.
Blanda alla ingred. och häll över i en smord och bröad form. Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen i 30 - 35 minuter.Kola/chokladtäcket
Smält smöret och häll i sockret, sirapen och alla de andra ingred.
Låt puttra i någon minut. Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan. Rör till en tjock smet.
Häll sedan smeten över den något avsvalnade kakan

Låt kakan stå kall i några timmar - gärna över natten.

Servera med vispad grädde och färsk frukt elr. bär.

26 Januari 2011  | Länk | RECEPT | 0 kommentar
Igår - tur- och- returresa

Äntligen har jag då fått alla mina saker på ett och samma ställe och RÄTT ställe som älskade B. sa. Hade ju en del bohag kvar i Möklinta då mina tidigare planer var attt bosätta mig där. MEN - livet ville annorlunda.
Dödsfall i vänkretsen och total ihopklappning, av undertecknad för några år sedan (2009) gjorde att jag numera är bosatt på Gotland.
Alla avsked från vänner och vänners familjer på fastlandet har varit tunga och jobbiga... Finns det någon jag inte saknar? Näää...

Men då jag kom hem till ön, ja då träffade jag ju kärleken B och NU är som sagt alla irrgångar över och ALLA mina tillhörigheter står här och väntar på att få flytta in i huset och i lägenheten i Fårösund som vi får nu i februari. Vi kommer alltså att bo på 2 ställen nu när vi har mäklarföretaget på norra ön.

Hur som helst så är vi båda trötta efter gårdagens körturné i mellansverige.
Burs, Visby, båten till Nynäshamn, via Stockholm och lunch i Bålsta på MYCKET fin lunchrestaurang, Bifrost!!! Gotlandsrestaurangerna borde lära lite - snacka om stor salladsbuffé och VÄL! tilltagna portioner. % kockmössor blir betyget!
Sedan via Enköping till Sala och sen Möklinta och efter packning, fikande och mycket kramande så tog vi nästan samma väg tillbaka, bara det att vi käkade middag på MAX i Barkaby. Båten 21.05 och hemma i sängen 01.45. GÄÄÄSP!


Det som för tillfället gör mig mest förbannad - det är när jag blir påhoppad av okända människor och blir tillrättavisad om hur jag ska skriva på min sida och hur jag ska bete mig... "Netikett" ?!
Denna kvinna som jag f.ö INTE ALLS KÄNNER!!! Vi är dessutom FLERA vänner som har fått påhälsning av henne i våra gästböcker... Inte alls trevligt. Nåja, inte vara ovänner...

Idag har jag jobbat lite hemifrån och fixat lite kundkontakter och Reg. Gotland-kontakter. En hel del frågor ang. vattenkvalité är det här på ön. Vi har i allafall konstaterat att vattnet i Fårösund INTE är drickbart. Det både luktar och smakar illa! Tack och lov så har vi underbart vatten här hemma och även i vår egen borrade brunn vid huset. Vatten är så vardagligt men ack så viktigt!!! KLART VATTEN!!!
För stunden - kramizzz
25 Januari 2011  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Bond 12:a

I morgon är det dax, då ska vi äntligen få spela kort en hel kväll. Våra vänner har börjat lära oss Bond 12:a ett riktigt räkne-/kom-ihåg-spel.
Tydligen är det lika många regler som det är spelande lag och det underlättar inte. Men det är roligt att umgås på det sättet.

Bondtolva

Antal spelare: 2

Antal kort: 24, d v s från niorna till ässen

Given: Varje spelare får 6 kort. Resten av leken läggs som en talong på bordet. Den används senare under spelet för att komplettera spelarnas händer efter varje stick.

Kortens värde: Ässet är högst, därefter kommer tiorna, sedan är rangordningen kung, dam, knekt och nia.

Det här går spelet ut på: att ta stick och i dessa stick få så många s k matadorer som möjligt. Spelet håller sig rned en kortvärdestabell, som du måste kunna. Så här ser den ut: Flest matadorer 1 poäng Trumf (kung och dam i samma färg) 2 poäng Kung och dam i samma färg, utom trumf 1 poäng Sista stick 1 poäng Och vad är då matadorer? Jo, det är alla äss och tior. Skulle spelarna ha lika många matadorer börjar man räkna s k ögon enligt den här tabellen: äss 4 ögon kung 3 ögon dam 2 ögon knekt 1 öga Vid sammanräkningen av poäng får den som har flest matadorer 1 poäng. Skulle båda spelarna ha lika många matadorer, räknar man alltså ögon. Den som har flest ögon vinner då. Skulle till äventyrs båda spelarna ha lika många ögon, då får ingen någon poäng för flest matadorer. Så här spelar ni: Kung och dam i samma färg på handen, det är spelets viktigaste kombination. Den som först får kung-dam på handen anmäler detta genom att säga "trumf i . . ." och så tillägger han parets färg. Den som senare får en kung-dam i samma färg på handen anmäler också detta och får då 1 poäng i protokollet. Kung- dam i trumffärgen ger ju, som framgår av tabellen här ovan, 2 poäng. Spelet har två avdelningar. Den första pågår så länge som det finns kort kvar i talongen. Den andra är slutspelet och den börjar när salongens kort är slut. I första avdelningen spelar förhand ut valfritt kort och den som har högsta kort vinner. Det innebär att du inte behöver följa färg och att det än så länge inte finns någon trumffärg. så snart en spelare får ett kung-dam-par på handen, anmäler han det och parets färg blir trumf, men inte förrän i slutspelet. Fram till dess tar alltså högsta kort sticken. Efter varje stick tar spelarna ett kort ur talongen så att de hela tiden har 6 kort på handen. I slutspelet gäller regeln att du måste följa färg. Dessutom måste du sticka över om du kan och du får inte saka om du kan ta med trumf. Sista sticket är också mycket viktigt. För det får spelarna, som framgår av tabellen, 1 poäng. Det finns ytterligare en regel som du måste följa. Det handlar om när du anmäler trumf eller kung-dam-par. Du måste göra det:

1) när du är spelförare, d v s när du tagit ett stick;

2) innan du tar upp kort ur talongen;

3) innan slutspelet börjar. Den som först kommer till 12 poäng har vunnit spelet.

21 Januari 2011  | Länk | dagliga vedermödor | 2 kommentarer
Söker kurslitteratur till "JÖK:en" !!!

Letar kurslitteratur - Malmström Å, Civilrätt 20:e upplagan Liber 2007 och

Nilsson M, Juridiken-en introduktion till rättsvetenskapen 2.a upplagan Jure 2008

Upprop idag 12.00 på Högskolan i Visby... Fick restplats på Juridisk Översiktskurs!!! ;-D
Nu blir det kompetenshöjning på jobbet!!!
21 Januari 2011  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Pedofiler i frihet?!

Idag tillägnar jag min sida till underbara M A R I A från Ljustorp!

Maria är en ung och fantastisk kvinna!
Hon är även dottern till den pedofil i Sundsvall som "Uppdrag Granskning" handlade om i går.
Hennes liv har varit en mardröm! Hon har utsatts för alla tänkbara övergepp under sin barndom och uppväxt. Hon har många pusselbitar att lägga innan hennes liv blir helt igen OM det någon gång blir det...

Maria!!! TACK - för att du orkar, kan, vill och vågar ge oss delar av din berättelse om ditt liv. JAg är full av beundran och jag önskar dig all lycka och ett unerbart liv i din förhoppningsvis soliga framtid!!!


Psykiatriska slutenvården har ÄN EN GÅNG misslyckats katastrofalt i sin "lek" med svårt sjuka människor!!!
Skämmes på er!!!
Om man inte VET hur en så pass sjuk människa ska behandlas och förvaras så gissa inte - ta reda på det!

Jag har själv utbildat mig till och arbetat som skötare inom psykiatrin så jag har sett en del av vården. Jag var faktiskt RÄDD för vilka patienter som bodde ute i närliggande bostadsområden och jag skulle ALDRIG vilja bo där själv. Det jag visste var skrämmande!
Det kom människor till "min" avd. som var så instabila att det behövdes 2 skötare utanför den öppna dörren som psykologen krävde under samtalets tid, samt efterföljande depot-injektion som följde. Sen fick vederbörande gå ut genom dörren och hem till sin lägenhet i det närliggande bost.område.

20 Januari 2011  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida