Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Än man gammal nu då?

Alltså, jag har cykelhjälm, jag har reflexväst, cykellyse både fram&bak. slarvar aldrig med bilbältet, matar småfåglarna, jag har köpt en grön/blå basker till mig som vintermössa, har mjölk i kaffet, plockar alltid upp hundbajset, äter mannagrynsgröt till frukost och samlar på pelargoner...

HAR JAG BLIVIT GAMMAL DÅ??? Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih, hemska tanke?!


F.ö så har veckan varit bra, arb.prövningen går bra men jag är SÅ trött på dagarna. Morfar mår inte sämre i allafall, han ska komma hem till mej en stund i morgon och vi ska äta lunch ihop! Toppen!
På söndag ska jag få upp lite hyllor, tavelllister och tavlor i lägenheten.
31 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
1.a dagen avklarad!

Efter drygt 54 veckors sjukskrivning så - NU har jag börjat arbetspröva, 10 timmar i veckan=25%. På Atheneskolan´s fritids i Visby, en friskola med drygt 300 elever sammanlagt på Gotland.
På fritids, där jag ska vara är det tack-och-lov inte fler än 74 st inskrivna. Jättetrevlig personal och mysiga barn. Det kändes roligt att komma dit. På bilden nedan är det personalen som hade Abba-tema idag!

M;en OJ, vad jag gäspade när jag cyklade hem. Trode att käkarna skulle gå ur led...

Faller nog gott i tv-soffan snart.

Har ätit något riktigt gott oxå, kokt kalkonfalukorv, kokt potatis och pepparrotssås.
Tvättiden ikväll kan jag bara glömma, orken är slut! Där fick jag, men det var en optimistisk planering.*smile*
Med morfar är det bara skrutt, idag var han bara trött, trött, trött! Jaghar i allafall varit och köpt nya tofflor till "gubbeskrutten" som passade finfint enligt moster B. som fick ta med dom när hon var där idag. Har försökt beställa ett gäng pelargonsticklingar från en svensk hemsida idag oxå... Inte många alls, och bara "VILL-HAARE" Kramiz
27 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Regn - storm och äppelkaka!

Jaha, så har då vintertiden kommit till oss. Vi har alltså ställt tillbaka klockan 1 timme i natt. Precis somvi har ställt tillbaka trädgårdsmöblerna in i förrådet över vintern... Pedagogiskt?!
På våren ställer vi ju fram både klockan och trädgårdsmöblerna?!

Fick börja med att flytta på min fågelfrömatare, edn hänge inte utan låg vågrätt ut från den döda trädstammen å uteplatsen. *ASG* Stackars pippisar... Det var inte lätt att sitta där och äta nötter, men nu hänger den inne under taket och där sitter, talgoxar, den större hackspetten, blåmesarna och 2 nötskrikor i turordning och äter.

Vi ska ju till morfar i e.m så en STOR äppelkaka är bakad, fettfri, och med massor med Stekyrkaäpplen i. Mamma ska köpa vanlijvisp...

Lunchen står i ugnen, tonfisk&potatisgratäng med kalamataoliver. *smask*

Kramiz

26 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
om 2 månader...

Då e julafton snart slut! Om jag fick önska så skulle jag åka långt bort till solen och värmen över julhelgen.

Dottern ska fira jul lihop med sin pojkvän och hans familj för 1.a gången, DET tycker jag ska bli så roligt för dom. NU ska dom börja skapa sina egna traditioner!

De senaste åren har jag INTE längtat efter julen, inte känt lust att fixa, dona och pynta så det saknar jag inte.

Annars är det en härlig höststorm i antågande här över ön... Tydligen är den döpt till "Stormen Ulrik", oxå ett namn. *smile*
Konstigt att jag inte ska ut och åka båt nu eftersom jag brukar ha den turen och alltid vara på resa de här stormiga tillfällena.

Det är tomt utan lilla Spider här. INgen som skriker, jamar och kurrar. Ebba-vovven tycker nog bara att det är skönt att få all uppmärksamhet själv!

Världens bästa morfar H. ligger där han ligger. Idag var vi förbi och han orkar knappt titta upp, men sen hade han tydligen fikat med min moster och ätit både bulle(kaffemat), kaka och sagt nå´t ord. Allt är till glädje för oss.

Var vid Follingbo Tradgård och utnyttjade de blomstergåvor jag fått via tidningen här som min mor+moster skrivit in och carit med i nå´n utlottning. Fick blomstercheckar för "allt jag fixat och fixar för Världens Bästa Morfar! Behöver inga blommor i.o.f.s, bara få honom som förut! Men eftersom det är omöjligt, så valde jag en häftig amaryllis som hetteElwas" och 2 förp. vårlökar; blandade Narcisser och tuloanen "Montreux".

Har äntligen köpt nya plastlådor att ha i besticklådorna så att jag kan sortera alla mina bestick...

Nästa helg ska jag få hjälp att sätta upp hyllor, i sovrummet, vard.rummet, på toa och i köket - dvs. i ALLA rum! *ler* Då får det plats med fler fina saker, ljuslyktor och sån´tdär...

Go´natt & kramiz
25 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
sol, vind och vatten

I går - söndag var det en sådär fantastisk höstdag i Visby!
Jag tog med mig min lilla vovve och gick en lååång promenad vid en av mina favoritsträckor längst kusten. Det blåste så att man tappade andan i motvinden, jag hörde havet dåna i vlera timmar efter att jag hade kommit hem och somande skönt trött senare. Hade med mig kameran i allafall och minneskortet satt i!!! Så det blev några foton.

Morfar ligger kvar på sjukhuset, han ska flyttas till ett särskilt boende när plats finnes... Under väntan kan han få mellanlanda på "Kortis".

I lördags var han faktiskt UTE i vinden och solen sittande i sin nya rullstol. Min mor och jag slet som djur för att kunna/orka manövrera den förbi Göransgården på Strandgärdet, in genom muren ner längst murens insida och ut på Strandpromenaden sen och fram längst havet. Morfar njöt och vi slet oss svettiga men det var det förståss värt!!! Det var hans första "promenad" sen stroken för 2 veckor sen.

Ikväll är det vattengympa, igen och jag känner mej inte ett dugg bättre i ryggen. Trots att jag äter 3X Diklofenak nu sen 1 vecka tillbaka, ligger på värmedyna, stretchar och så. SKIIIT!
Det positiva är väl att jag trots värken går ner i vikt hela tiden. Går ju med stavar varje morgon i 1 timme, sen hämtar jag vovven och tar en promenad till - lååångsammare så tant hund hinner med!
20 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
lilla Kimi

Idag är det 1 år sen vår älskade Kinesiska Nakenhund - Kimi fick bli en "änglahund" Bara dryga 3 år gammal blev hon så sjuk att det inte gick att fortsätta alla behandlingar och vi fick ta det svåra beslutet att hon skulle få en spruta och "somna" i min famn... Ett 4-bent pop-corn, en 4-bent näsduk, lilla "Bebis" alla namn var så passande på henne.

Du var älskad, du är saknad och aldrig glömd!
16 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Några dagar senare...

Tisdagkväll. Har varit på möte på Af, inget nytt precis. Pratat om arb.prövning - VART jag ska vara. Ena stunden säger de att jag inte ska tänka ett framtida arbetet utan bara få testa min arbetsförmåga. Sen i nästa sekund säger de att du kan ju kanske tänka på att inom "kommunen" så kan du nog inte räkna med ett framtida arbete... Nähä, jaha hur ska jag tolka det då?!

Var en snabbsväng nerförbi hos morfar, han ligger där han ligger. Nu har han fått en ny rullstol men den satt han som en skadeskjuten gam i idag. Usch&fy!
Hur kan man låta någon sitta så illa och inte göra nå´t åt det?! Det finns ju flera olika stöd och så att beställa till rullstolen. Den är av modell HD f.ö.

Nu ikväll har vi haft Pelargonträff hemma hos mig. Vi var 4 st. tappra själar som satt och kollade lite på div. bilder, hade frågesport och fikade. Sen pratade vi lite om vårens kommande aktiviteter.
Nu väntar tv-soffan!
Kramiz...
14 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
nu vá d helg igen oxå

En sur stor svart katt, en sällskapssjuk hund och ett kommande regnoväder håller mej sällskap denna helg...

Tack-och-lov så ska jag på tjejmiddag i morgonkväll!!!

Dottern har åkt hem till sambon och kissarna, min mor+hennes gubbe e me. Jag är kattvakt åt deras 15-åriga katt Torsten som påtalar sitt ogillande hela tiden! Antingen med väldiga jamande elr med en grinig uppsyn och nonchalans...........

I morgon kommer han(katten Torsten) att väcka mej vid 05-tiden för då S K A han ha kokt alaskapollock i omgångar hela morgonen. OM han väcker mej så tidigt så får han stanna ute på balkongen! GRRRR...

Morfar H. ligger där han gör, nu har dessutom hans CRP stigit till över 250 och en akut lungrtg är gjord, liksom näs- och blododling. En infektion måste spåras elr så SKA CRP sjunka inatt. F-n oxå, nu räcker det...

NU ska jag äta middag, falla ner i tv-soffan och ta ett glas vin.
Kramiz & trevlig helg
10 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
ny dag nya funderingar...

Jaha, så nu var i allafall dottern J. här för att få träffa G.morfar sen han fick sin stroke... Vi var på sjukhuset i över 2 timmar i går.
Ledsamt.
Morfar hade fått eget rum, "för det är så mycket fix med honom" sa personlen. D.v.s dom sköter honom totalt, han äter inte, orkar knappt sitta uppe, har värk överallt och hela tiden. Han orkar inte hålla kroppen elr. huvudet uppe, men han känner igen oss på rösten, svarar på tilltal.
Igår frågade personalen om vi kunde fundera på alternativet att sätta in en nässond på morfar för´han får för lite näring då han inte orkar äta själv.
Jaha, vill vi tvångsmata honom elr vill vi svälta honom´?! Det är frågan...
Det blir ett nytt besök hos honom i eftermiddag, tills dess ska vi flanera i Visby, shoppa lite och försöka njuta av solen.
Kramiz
9 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Inget bättre

Jag är så trött, morfar försvinner bara längre bort efter sin stroke.
I går kväll kunde han inte svälja, han har ont och orkar knappt svara. Jag vill inte att han ska ligga såhär och bara "lida"... Ja, lider gör han väl inte riktigt tror jag för han är liksom inte medveten på ett vaket sätt.
Men VI lider av att se honom såhär och det är så förtvivlat jobbigt att barra gå och vänta på någon förbättring som jag tycker känns längre och längre bort och orealistiskt.

I morse var jag ute och TOKgick i 1 timme redan kl. 5.30, sen var jag ute och gick vanligt med Ebbavovven. Sen var jag och fotade lite i Botaniska Trädgården för att få vila själen lite... Sanslöst vackert med alla höstfärger och blommor som ännu blommar, såklart tog kamerabatteriet slut så det får bli ännu en gång till med kameran på magen där nere.
7 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Som om inte det var nog?!

I går så hände ännu en sak som inte fick hända... Världens bästa morfar - min morfar H. fick en stroke!

Fan, fan, fan! Jag HATAR stroke!


Fattar ännu inte att det är sant, men han ligger nu nere på Visby Lasarett och kan inte gå bara stödja, vänster sida oduglig och får bara äta sufflékost...

Iofs så är morfar 87 år, han har levt ett rikt och innehållsrikt liv.
MEN jag vill ha honom kvar! Han har ju varit som en pappa för mig, jag har ju inte haft nå´n pappa... Jag älskar min morfar!
4 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Fågel - TV!

Lilla Spider roar sig själv på dagarna... När jag satte upp en nötautomat till pippisarna i det döda trädet på vår uteplats så tog han 1.a parkett!

I morse satte jag upp ett litet hängande fågelhus, under tak närmare altandörren. Det tog mindre än 1 minut så var pippisarna där oxå och Spider hade SÅÅÅ stora ögon, "här kommer "maten" flygande" såg han ut att tänka.

NU siiter han där och pratar, låter som en höna hack-kack-kack...

Talgoxarna, blåmesarna och spillkråkan bryr sej inte ett dugg om honom där på insidan. De käkar glatt på och står som kolibrier i luften.
1 Oktober 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida