Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


Julskyltning/1.a advent

Så blev det då 1.advent i år oxå!

Inte precis nå´n favvodag, jag upplever det som om för varje år som jag plussar på mig själv så blir det minus på viljan att julpynta-julhandla-julkort-julmat-julfirandet-över-huvud-taget... Om jag fick önska så skulle jag vilja vara i ett varmt & soligt land där inte NÅ`T jul-igt fanns!
Ett härligt minne är när vi firade jul på Gran Canaria och på julafton låg vi på stranden och solade och badade! WOW!

Men idag var det precis så som en Gotlänsk julskyltning ska vara... Disigt, grönt gräs och inte en gnutta julstämning! TROTS att jag försökte, bakade lussekatter på förmiddagen för jag älskar saffran.
Cyklade in till centrum vid 15-tiden och gick en sväng med mamma och K. i Visby, tog en julöl på Tapasbaren. Det var gott! Visby Bryggeriet gör god öl! Tyvärr var den kylskåpskall, men det ska den inte vá nästa gång jag dricker en så´n.

Bästa jul-saken var renen Runar som stod utanför en affär. Jag hade ingen kamera med själv med - men den finns fotad på http://www.gotlandska.se/virtualupload/2006/12/03/27-3.jpg
Där kallar dom den dock renen Rudolf - men i affären stod det Runar på lappen...


Kramiz
30 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Snöoväder!

Hihi, vilken blåsning vi åkte på... Minst 20 m. sek och full snöstorm! Jag är ingen vinterälskare - men det är synd att det ska bli +8 på fredag. :-(

Såhär ser det ut på min uteplats idag, och pippisarna är nyutfodrade med äpple, nötter, solrosfrön och talgbollar för att inte må dåligt i ovädret.

Det bästa med den här dagen är annars att det bara är 1 månad kvar till julafton, sen går det snabbt och då é julen slut och så börjar det snart bli ljusare och ljusare och dagarna blir längre och solen kommer tillbaka och pelargonerna börjar växa och jag får se mina krokusar i rabatten och sen é d V Å R !!!
*SMILE*

Kramiz
24 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Det borde hela Långmässa

Inte HÖGMÄSSA.

Jag är inte ens medlem av Svenska Kyrkan, men idag var vi(min moster och jag) i Visby Domkyrka/S:ta Maria Domkyrka för att det skulle läsas tacksägelse och tändas ljus för morfar under Högmässan.
Visby Domkyrka är en sanslöst vacker kyrka med sina höga gråa valv inuti, underbara fönstermålningar och en härlig predikstol. När jag går in där själv, tänder ett ljus, då kan jag känna lung och frid, men inte idag...

Tydligen är/var det DOMSSÖNDAGEN, sista söndagen på kyrkoåret och det var verkligen en mörk, tung och "sorglig" känsla man fick när man satt där på kyrkbänken. Prästen berättade att i den "solbrända" delen av den kristna världen firades Domsöndagen mycket ljusare och där festade man för att man idag blev "frikänd" av Jesus. Här i kalla Norden så blir man oxå frikänd/dömd men här blir nog alla dömda till långa straff såg det ut som. Det var så allvarliga miner, tyngda axlar och mörka kläder så att jag nästan däckade.

MEN musiken är härlig, mäktig och kören som sjöng - Domkyrkans vokalensembleé Nonetten var toppenduktiga!

Jag tycker att det är beklämmande att man önskar att mässbesökarna ska stå upp när prästerna kommer in, är de för mer än mig och alla andra eller? Det pratas om att vi ska dömas på den yttersta dagen. Vem kan döma? Vi ska få syndernas förlåtelse, vilka synder då? Rent allmänt tycker inte jag att kristendomen eller nå´n annan religion är speciellt förlåtande.
Jag är trygg i mitt beslut att inte vara med i något religiöst samfund!

Tro skapar i mina ögon bara ovänskap. Vems GUD är bättre att tro på än den andra? Om vi i stället vågade tro på oss själva så vore det bättre...

Annars har dagen varit lååång. Här på ön har det stormat och snöat hela dagen till-och-från. Just nu är det vitt utanför fönstret och det skallrar i vard.rumsfönstret av vinden.
Jag har slappat i soffan och sett på tv, läst tidningaro ch fikat. Gjort inget med andra ord. Vid midnatt ska jag hämta lite fam.medlemmar vid färjan, om den nu kan lämna Nynäshamn i stormen?!

Kramiz
23 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Min lilla svarta isbjörn...

Min vovve, Ebba hon älskar snö!!!
Nu ikväll kom snöstormen till Visby, och Ebba var som en litenisbjörnsunge i all snö som vräkte ner när vi gick vår kvällspromenad.

Hon sprang, fnyste, rullade runt, bet mig i "termos"byxorna och blev heltokig! Vi tog en härligt lång promenad och blev vita som snögubbar båda två. Kameran låg hemma förståss, tur var det för smält snö blir vått!

Kramiz
22 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Har orden tagit slut?!

Det känns så i allafall?! Jag känner inte för att prata med en massa människor, inte heller vet jag om vad jag ska skriva här... Mina tankar virvlar omkring, ibland är dom här ibland är dom där. Känslan av att vilja göra något är oxå tillfälligt borta, jag sitter gärna och tittar - ibland på tv, ibland ut genom fönstret.

Min lägenhet blir ommålad och tapetserad så jag lånar bäddsoffa och min mor + hennes "gube". Att bli "tvingad" att umgås nu, just nu när behovet av att vara ensam är påfrestande, samtidigt bra för då MÅSTE jag vara lite social och det väljer jag annars bort.
Jobbet har jag valt bort denna vecka, På måndag é d nya tag och nyvecka som gäller!

I helgen är jag kattvakt och funderar på att besöka en julmarknad i Slite. Söndagen är inbokad - det ska läsas tacksägelse efter morfar i Visby Domkyrka och då ska jag vá där. *suck* Men det blir väl fint... Jag har ju valt att inte vara med i Sv. Kyrkan ens för jag tror inte på "DET" sättet så jag nöter väl inte kyrkbänk så ofta men nu blir det så i allafall.
Min mor säger att jag är "svart" arb.kraft nu när jag varit hemma och lånat bäddsoffan -hehe- och jag ska laga mat ikväll (igen). Nu tänker jag jag ugnbakad lax med skagentäcke och pressad potatis. En smarrig chokladdessert med färsk frukt och valnötter blir det oxå!

Kramiz
21 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Blir du nöjd i din himmel?!

Morfar, det är tomt utan dej, nu kommer jag ju aldrig att få svänga förbi, med en matlåda, en god kaka, nå´n medicin eller en kram bara.
Det är tomt i din lägenhet, bara din doft finns kvar och dina saker och växter. Din morfarsdoft får mina tårar att rinna när jag kommer in genom dörren.

Vet du om att din ena orkidée håller på att slå ut med vita fina blommor? Hur många år har den blommat om?! Du vet...
Pelargonerna blommar flera stycken ännu, du hade ju gröna fingrar som fick allt att växa och blomma om. Prästhavren blommade och den vattnade jag när jag var där senast...

Alla dina äppelklyftor ligger i frysen och väntar på att få bli mos till mannagrynsgröten.
Din fars-dags-kofta gav vi till "gemensamhetsgarderoben" där du bodde dina sista tid. Du han inte ens prova den... Inne vid sängen din så ligger korsordspennan fastsatt på veckotidningen.

Det är "bara" DU som fattas!

Vi är alla så ledsna för att vi saknar dej SÅ, även om vi vet att du har det bättre där du är nu. Vi vill ju bara ha dej kvar här, hos oss

I går var tre av "dina tjejer" på begravningsbyrån och gorde allt inför din begravningsdag. Vi vill att du skulle kunna bli nöjd med det vi väljer.
Vi har ju hela tiden försökt att göra ALLT vi kan för dej när du levde och nu är det det sista vi kan göra för dej och för oss.
Så att den jobbigaste dagen då vi ska släppa taget om det som finns kvar av dej i form av "skalet"=din kropp blir fin för alla som kommer.

Vi har valt allt med kärlek och omtanke. Bild, text, vers, kista, musik och sånger, färger och former. Minnesstunden efteråt i "din" kvarterslokal...

Å vá jag hoppas att du är där, på ditt sätt och kikar ner när vi försöker att minnas allt roligt och fint vi gjort tillsammans med dej under alla år.
Du får gärna ge mej ett tecken när du orkar, kan och vill. Det gjorde ju "mumma" du vet...
19 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Världens Bästa Morfar har avlidit idag...

Idag på morgon fick min morfar till slut slippa livet han fick efter en stroke i början av oktober... Jag hade hållt honom sällskap hela natten, när han avled lugnt och stilla i morse. Andetagen bara slutade komma liksom och så blev allt stilla.

Jag är så ledsen för att Världens Bästa Morfar inte längre finns här hos oss. Men, jag är så lättad för hans egen skull.
Det liv som blev hans vardag då han insjuknade i en stroke var ett vidrigt liv för honom. Ett liv som han aldrig velat ha.
Halvsidigt förlamad, utna möjlighet att kunna stå, gå, sköta sig själv, äta och dricka själv. Han som alltid varit en mycket självständig man var ett vårdkolli...

Jag ringde min mor och min moster, de båda och deras respektive kom. Ringde dottern på fastlandet. Hon åkte hem från jobbet, fick hem sin sambo som sällskap.
Jag hade drömt för 2 nätter sedan att morfar avled och jag var då med och klädde på morfar i de kläder som han alltid brukade ha då han var på en mycket speciell julmiddag varje år. Så jag åkte hem till hans lägenhet, hämtade just de kläderna och åkte tillbaka och fick klä på honom byxor, skjorta sin finslips&slipsnål med Gotlandsbolaget-märket på.
Han var så fin, han låg där i sängen och såg så fridfull ut!

Älskade lilla morfar!
Du har inte en aning om hur mycket jag kommer att sakna dej...
Kramiz
17 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
inför "nyårs"-dagen i morgon

KL. 03.00 den 15/11 1964 föddes jag på Visby BB. Skorpion ända ut i fingerspetsarna/giftgadden!

Det blir alltså ett nytt år för mig, det 44:e. Spännande, speciellt med tanke på att jag ALDRIG trodde att jag skulle uppleva en födelsedag till efter 2003 då jag fick min bröstcancer-diagnos... Men det har jag gjort, och dotterns examen från gymnasiet, fritidsledare-utbildningen goda vännen K:s bröllop i somras med mera, med mera.

Ikväll har dessutom suttit i ett av Visbys äldsta hus på Strandgatan och ätit&druckit gott i flera timmar. Så trevligt!

Kramiz
14 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 2 kommentarer
Grattis på födelsedagen LINDA!

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja mååå hoooooooooon leva utiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hundrade ååååååååååååååååååååååår!

Hurra, hurra, hurra HUUURAAAAAAAAAA!

Idag är det långt till Sundsvall, annars hade jag kommit å fikat! Det hade varit "nice". Jag hoppas att du får fira en härlig födelsedag. Läste att dina barn på jobbet uppvaktat dej - så himla härligt!

Kramiz
13 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
blogginlägg nr. 100! - heminredning!

Såg på Simon & Tomas i gårkväll. MÅSTE jag gilla knallgula väggar, svarta taklister och röda mattor för att få en personlig touche på mitt boende?!

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK..................................

Jag som har gjort i ordning mitt vard.rum och har vitrandiga väggar med en vitblank-rutig fondvägg bakom soffan, som är ljungrosa.
Nu funderar jag som bäst på nya tapeter till sovrummet, hade tänkt enfärgade väggar ex, vita, beiga men en varm nyans och så en fondvägg bakom sänggaveln i mörk brunt med blommor på.
Då "safe:ar" jag alltså och sätter ingen personlig prägel på mitt sovrum?! Eller...

Jag vill ju göra personligt, MEN inte vulgärt!!!
Plus att jag har inte råd att tapetsera om och betala själv om jag tröttnar på tapeterna om en 4-5 månader. Jag bor i hyresrätt och där finns 2 tapetkataloger tillgängliga att välja ur. *boooring"

Simon & Tomas - om ni läser detta är ni SÅ HIMLA MYCKET VÄLKOMNA HEM TILL MEJ I VISBY!!! Jag har en skön bäddsoffa i vard.rummet...

Om dagen i övrigt kan sägas att regnet vräkt ner mest HELA dagen utom nu ikväll. Det har varit grått, grått och grått! Diskbänken svämmar över, har inte haft motivation på några dar. Men nu blir det snart av.
Barnen på fritids gav mej nästan tinnitus idag då de skulle leka inne och sprang runt och GALLSKREK i en sal. *JISSES!!!* Hörselgångarna rätade nästan ut sig...

Inhandlade en ROSA adventsstjärna efter jobbet, så läcker! Inga måsten denna jul - dottern kommer inte hem. Hehehe...

I morgon har jag ledig dag - underbart! Då bär det av till en kompis för fika och pelargonsnack - nice! Så gör man en bra dag av en ledig dag!

Pusselikramiz

11 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Tromben i södra Visby och lite annat!

Efter 7 sorger och 8 bedrövelser så skulle jag åka till "jobbet" idag vid 13.40-tiden. (ni anar inte vilka jä-la dagar som gått)

Det började regna, hagla, blåsa, blåsa mer och MER OCH MER! Små kvistar virvlade förbi bilen, sen lite större grenar och till slut så knäcktes en flaggstång framför mina ögon och ett träd fick en av toppgrenarna avbruta bara sådär *SNÄPP* Dessutom så lät det som om ett tåg körde paralellt med mig. Dessutom så kändes det som om vindens kraft stack in sin hand uner bilen och skakade om den och vickade den lite från sida till sida.

Jag direktrapporterade till min stackars mor i mobilen just då. Hade ringt för att tacka för lånet av bilen! Jag var MYCKET! tacksam just då...
Det var en tromb som dragit fram precis där jag körde...
Om man som jag känner sig så liten och ser allt som kan hända av lite vind så är jag otroligt tacksam att jag inte upplevt TORNADOS på riktigt!!! Jag kommer ALDRIG att vilja flytta till elr resa till ett tornado-drabbat områden. Never ever.

Annars så är världens bästa morfar H. sämre. Han har fått eget rum på sitt korttidsboende. Han orkade inte komma hem i går på tårtkalas. Ikväll åt han dock lite kvällsmat och pratade litegrann.

Lyckade ta mej till jobbet, trots taskigt mående sen ett par dar tillbaka, men det SKA gå! Vattengympan var oxå skön att komma till som avslutning på kvällen.
Nu har jag gjort som jag brukar på måndagskvällarna, sett Simon & Tomas och City-Akuten.

Kramiz
10 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
In i dimman idag... / valdag i USA!

Usch vilken dag, grått och rått och trist och eländigt väder. Brrr...

JAG VILL HA SOL!

Annars har dagen varit bra, men jag är trött. Höll knappt på att komma upp från värmedynan när det var dax att åka till "fritids"! Men väl dår så var det att göra hela tiden. FIck vara inne med 3 tjejer och spela spel. Bra jobb?! *fniss*

Ikväll lagade jag fiskgratäng på sån´där Pangasusfilé, med timjan, purjolök, Själsö fiskkrydda och creme fraiche. Gott-gott!

I USA röstas det för glatta livet, hoppas att prognosen håller i sig och Barack Obama vinner så att en färgad president kommer in i Vita HUset för 1.a gången!" I´ll vote for Obama!!!
Det blir inget omvälvande gjort ikväll, orken finns inte. Ska ligga i tv-soffan och pilla vovven på magen!

Kramiz

4 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Rik på upplevelser idag!

En underbar morgonpromenad med kamera, resulterade i albumet med dagens datum. Jag skulle varit rik som sagt, om jag tagit med mej hem allt som jag såg, nu fick det bli i bildform och jag vill dea det med er!

Annars har dagen varit sådär, för jag mår inte riktigt 100%... Men jag kunde må värre.
I går kväll hade jag bänkat mig i film-soffan, skulle äntligen se "DEN" - "Das film" som goa vännen H. hade laddat ner&skickat till mej - Mamma Mia.
Som alla bara älskaaar!
Som har fått så toppenkritik.
MEN oj så besviken jag blev. Jag tyckte inte om en alls - tyckte den var fjantig och fånig. Musiken é ok, skådespelarna é ok, men helheten... NEJ! Hopp å spring å plask i vattnet... Tra, la, la...

Så H. - tack för filmen men jag gillade den inte... (sorry):-(

Nu ska jag se på tv - Ensam mamma söker, inte bra men ok.
Kramiz

2 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Vindstilla

Idag var det en underbar morgon, vaknade 05.30 låg och vände&vred till 06.30 då gick jag ut en lååångpromenad i mycket snabb takt. Hemma igen 07.30 då var det dax för vovvens promenad, hemma igen 08.15 = frukost!

Världens bästa morfar kom ÄNTLIGEN hem till mej igen, med färdtjänst denna gång. Vi åt lunch ihop (sill+ägg+potatis)och jag fick ha honom hemma och pyssla om honom.
Mamma och K: var oxå här... Morfar åkte tillbaka till sitt boende på e.m och då åkte vi till först djurkyrkogården och tände ljus för alla djur och odjur som passerat i familjen, sen vidare till människorkyrkogården där vi oxå tände ljus för alla som inte är här fysiskt.

Det blev ISKALLT nu ikväll så dahliakrukorna e insläpade emot husväggen, de måste upp&in för vinterförvaring snarast!
Nu sitter jag här och smaskar god frukt som K. överraskade mej med, en fruktmix med blå vindruvor, kiwi, passionsfrukt, ananas, physalis - MUMS-och-SMASK!

NU väntar tv-soffan under den plommonlila fleecefilten

Kramiz
1 November 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida