Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


Sol ute, sol inne! (och änglatofflor)

Vilken UNDERBAR!!! förmiddag det bjuds utanför idag. Solen som skiner så man blir helt bländad och de småvarma vindarna...
Jag unnade mej en liten sovmorgon så nu ska jag faktiskt ta min frukost och sätta mej ute på min lilla uteplats och premiärfika!!! På skottdagen, som det är idag.
Tänk att det finns de som är födda på den här dagen, hur gör ni? Vilken födelsedag väljer ni att ha? Sista dagen i februari, eller första dagen i mars?

Jag blir lyrisk av vårrus... Hög på livet, kallade jag det oxå för igår när jag pratade med en kompis. Såg även en nyckelpiga i krokusarna när jag fotade nyss. Hörde på radion i går att igelkottarna vaknar och att de inte hittar mat som de behöver då förståss. VI kan hjälpa dom med att ställa ut vatten(inte mjölk) och kattmat där vi se yrvakna igelkottar tassa runt! De små urtidsdjuren...Gotlands landskapsdjur f.ö!

Jag packar och packar, sorterar och slänger.
Det kommer att bli en gigantisk loppis i Möklinta senare i år när allt som jag inte ska ha + allt som min goá vän A-L inte ska ha läggs på hög efter våra resp. flyttar! I morgon ska jag åka ut till lilla hyrda huset och packa upp lite som redan är på plats, mäta lite och fundera ut möblering.
Fniss!
Lilla Spider är förkyld och nyser så kattsnoren stänker på mej och Ebba-vovven. Är han förkyld eller är det alla "Ängla-tofflor" som kommer fram nu uner flytten som han inte tål?! Det är inte sant så många små änglar jag måste ha boende i mitt hem, trodde nog bara att det var ett par, tre...

Tänkte passa på att ge er alla en liten vårblomma från min rabatt - de enda som inte är uppgrävda...
Kramiz
29 Februari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Är det inte mer som ska behöva hända...

NU! har dottern i allafall komit hem från sin Afrika-praktik-resa. Sjuk men hemma! När jag kom till Linköping så var det "bara" att åka med henne till akuten för inläggning på Inf.avd. Hon fick inte behålla nå´t alls... Nu mår hon tack-och-lov bättre men är medtagen och det tar nog tid innan hon är både återställd och återanpassad till vardagslivet igen.

Den lilla stugan som jag ska flytta till blir inte klar som beräknat, eller rättare sagt den renoveringen som ska göras e inte påbörjad över huvud taget!!! Jag MÅSTE ju flytta senast 1/4. Nu är i allafall ett annat litet jättegulligt hus hyrt av mej som jag kan bo i sålänge... Det ligger oxå i Möklinta, 2-vånings, men jag får inte plats med mina möbler. Ska jag sälja och köpa nytt elller magasinera?! Ett mindre men lite småknepigt beslut. Äh, skit samma möbler finns ju på både auktioner och Blocket dagligen.

Nästa prövning då - jo för nå´n vecka sen hittade min onk.läkare 1 ny knöl i mitt andra bröst(det som inte e bröstcanceropererat) och 1 knöl i der förut opererade.

FASA-ÅNGEST!!!

Jag kan inte genomgå detta igen var min första tanke. Det var så hemskt att jag inte ens kunde berätta det för någon. Det gick inte att uttala orden. Skräcken kom och låg som ett blytäcke över mig igen. Jag har gått som i koma... I tisdags så hade jag mammografitid - där konstaterades efter flera vändor att det INTE ÄR NY CANCER utan vanliga cystor som har kommit efter rekonstruktionsoperationerna...
HERRE GUD!
Vilken lättnad - jag fick ännu en ny födelsedag kändes det som! Den 26/2!!!
Så då, äntligen då, vågade jag tro på att jag kan få uppleva ännu en vår, en säsong till med vårfåglar, pelargoner, flytten ut på landet, dotterns examen från sin fritidsledar-utbildning.
Min arma mamma som var med mig våndades säkert oxå i rummet under tiden vi väntade på svar. Men jag kände bara att jag inte orkade få ett ev. cancerbesked ensam en gång till i mitt liv.
Idag ska jag bara packa lite mer, min nya hyresvärd ringde och sa att "jag har släpkärra in till Västerås idag, ska du ha med något ut till huset så kommer jag förbi och hämtar ikväll! Snacka om en underbart snäll och omtänksam människa!

Kramiz avslutar med att visa min nya "blomma" i fönstret... Den är inte växande, bara annorlunda!!!
27 Februari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Flå fåren levande?!

Nämen fy för den lede... Mycket ska höras innan öronen ramlar av! Blir rosenrasande på sånt´här!

Kolla in min länk, skriv på listan och P R O T E S T E R A!!! Skulle vara intressant att veta vad dom som utför dessa händlingar/åtgärder för att stoppa flugor från att lägga larver och förstöra ullen, skulle säga om vi gjorde likadant på dom???

Skulle det kännas skönt att få skinnet avslitet på aschlet??? Nä, fy f-n... Skriv under protestlistan!

Kramiz
26 Februari 2008  | Länk | Varför... | 0 kommentar
varför öht planera?!

Ja, nu é dottern i alllafall hemma från sin praktikresa i Afrika... Med henne följde oxå ett antal bakterier som slog ner henne fullkomligt.
När jag anlände i lördags för att leverera efterämnade kläder + kattunge så var hon SJUK!!! Hon kunde inte behålla vare sig mat elr dryck, hon hade feber och frossa och såg allmänt eländig ut. Det blev snack med sjukvårdsupplysn. och därefter åktur till akuten på sjukhuset här i L.

Hon blev nog rejält rädd själv när vårdpersonalen inklädda "rymddräkter" kom in för att ta prover ochså på henne... Skoskydd, dubbla förkläddden, 3dubbla handskar, munskydd, visir... Å där satt jag och åt min alternativa frukost, turkisk peppar-godis och coca cola... *ler* Efter inläggning, 2 omgångar dropp, vila, febernedsättande och jag-vet-inte-vad så är hon hemma igen och jag é kvar... Men i morgon åker jag hem till V. igen. Nu när jag sett att hon kryat på isg, kan äta ochorkar ätaorkar va uppe och så... Ja jisses, jag som hade med ombyten för att va här från lö-em till sö-em saknar ALLT...
Får bara hoppas att de små pelargonsticklingarna har klarat sig i grow-warmen nu... Men det kan jag fixa nya av, en dotter får jag inte tag på så lätt!!! Nu är det verkligen S K Ö Ö Ö N T att hon är hemma igen!!!

kramiz från en tröttt...
20 Februari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
JAG VANN VLT`s FOTOTÄVLING!!!

Så himla kul! Satt och lekte och läste med/om kameran och kissarna låg och sov i kökssoffan, rätt som det är så hissar de barqa upp sina huven så som ET gör i filmen...
Sen gäspar de båda två - då såg jag inte att det var en fullträff, men sen när jag laddade upp bilden så såg jag det och tvekade inte en sekund med att skicka in den till vår lokaltidnings fototävling "Veckans Bild".
Att vinsten bestod av 3 trisslotter (ingen vinst) var ju bonus liksom, för äran att få se de där två "russinbröderna" på en halvsida i tidningen var större!!! *ler*

Annars har dagen varit en lång rad av prövningar tycker jag. *SUCK*
Husrenoveringen går inte alls enligt planerna, så flytten blir skjuten på framtiden, jag får flytta in i ett annat liten hus lite tillfälligt i några månader...Jaja... Att min älskade vän A-L inte alls mår bra och har problem med att både äta och dricka är inte alls kul. Idag har jag varit ute hos dom och lagat mat så att resterande fam. har färdiglagat att ta av. Sen har vi börjat att packa inför deras flytt som ska börjas med i helgen.
Själv ska jag äntligen få träffa och krama min älsklingsunge igen efter att hon varit i Afrika sen straxt efter nyår... Myyyys!
Nu väntar en liten best. till P.L att knappas in sen ska jag S O V A!!! I morgon är det Alla Hjärtans Dag, min lilla Ebbavovve fyller 7 år och jag ska få lymfmassage, äntligen.
Nattizzz
13 Februari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Det ska mycket till...

För att få min stämningskänsla uppåt!

Jag försöker verkligen.

Det hjälper inte med att det blir ljusare, inte att jag har min efterlängtade flytt att se fram emot, att dottern snart(i helgen) kommer hem från Afrika-praktiken, att det löser sig på jobb/sjukskr.fronten... Jag hoppas verkligen att det vänder snart för jag orkar inte längre med att må så här deppigt. Usch & fy! Jag längtar verkligen ut i naturen, mina blivande rabatter, tystnaden på landet.

Jaja, skit samma. Såhär é det och jag ska fixa det...

Kattpojkarna bara busar, gosar och äter... Det är så härligt att ha dom här! Ska bli lite konstigt att lämna bort(nåja hem) Ozzy nu efter 2 veckor. Han har ju bara varit tillfälligt här till J. kommer hem från Afrika. Å det gör hon på lördag.
De ringde ifrån VLT idag, jag har vunnit veckans fototävling!!! Med den där bilden på Ozzy&Spider när de gäspar. Kul! De kommer i tidningen på onsdag. Då ska den inhandlas i några ex. för utdelning till släkten.

Packade några kartoner i går och körde upp till Stugan, körde naturligtvis fast i lergeggan som är på min nya väg... FAN, den måste ju göras klar, hyvlas av ordentligt och sen grusas... *GRRRRRRRRRR* Jag måste få börja flytta in NU! Annars fixar jag inte det själv.

Varför ska en del människor vara så SLÖA?! Speciellt inte när det drabbar andra än sej själv... De som bott där innan har inte ens fått bort sina saker...
Dessutom värker kroppen som attan idag! Är det oväder på G igen elelr har barometern fallit så mycket att den ligeger på golvet? Har knaprat Alvedon hela dagen utan resultat. Tycker att det värker mycket mer nu sen jag fick reda på att bentäthetsmätningen inte var bra, i fredags... Fick ju medicin av min fam.läkare som man kan få ännu mer magkatarrsproblem utav........ Schysst...


Några p-sticklingar planterades i f.m de såg bra ut. David John x 2 och nåå´n mer..
Nu står Tandoorikycklingen i ugnen, riset ska kokas oj vad hungrig jag blev... Kramiz!
11 Februari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Idag kommer min syster!!!

YIPPIE!
Min älskade syster Susanne bor på Kreta. Vi har inte växt upp ihop, utan hon hade sin mamma och hennes nya familj och jag hade min mamma och min familj, vår pappa - den "frånvarande" C. är alltså vår gemensamma nämnare.

Vi har hela tiden vetat om varann, men kontakt tog vi inte förrän vi var vuxna, det var nog 1992-93 nå´n gång som vi började brevväxla.

Men vi är så lika, i vad vi gort som tonåringar(Hysss...), hur vi tänkt/tänker, mående, intresse för saker(inte PELARGONER) och värderingar..... Nu idag kommer hon till mej och ska va några dagar.

Ikväll ska vi ut och käka lite gott och sen på bio, National Tresure. I morgon "headbangar" vi väl ute på IKEA antar jag... Sist hon var här för 3-4 år sen så fick vi skicka ner flera kartonger til Kreta för det är billigare än övervikten på flyget!*fniss* Åh, vá det ska bli kul att få rå om henne lite. Jag längtar...

Kramiz
6 Februari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Åh vad jag älskar gamla tapeter!

Inte när dom sitter fast som berg på väggar man ska renovera utan när man hittar tapetrullar i ett gammalt hus... Åh, tänk om jag inte visste att jag var så beroende av att ha enfärgade, lugna väggar. NU får jag istället bara titta på dom.

Min kompis A-L ska flytta till ett hus, i en garderob låg tapetrullar som gör en inredare grön i ansiktet av avundsjuka!!! Jag skulle kunna göra fondvägg, tavlor, ja alltmöjligt med tapeterna om jag bara hade råd och utrymme!

http://www.interior1900.com/kategori.php?kategori_id=16&start=101-här finns några härliga tapeter som säkert väcker minnen hos flera av er!

Sen funderar jag på att hitta ett gammalt badkar, vill ju så gärna ha en liten "SPA-del i mitt lilla blivande badrum! Men ett nytt i gammal stil kostar över 8000:- Blir att leta i annonser.

Kramiz
2 Februari 2008  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida