Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


Möra chokladbröd från förr...

IRIS CHOKLADBRÖD ca 60 st.

200 gr. margarin
2 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Blanda alla ingred. På bakbordet till en smidig deg. Dela i 6 delar. Forma till finger tjocka rullar. Lägg 2 och 2 på bakplåtspapper, platta till rullarna något. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ugn i 200 – 225 i ca 15 min. Låt kakan svalna något och skär i 2 cm breda, sneda bitar.

Detta är min svärmors recept så som hon har bakat dom "sen tidernas begynnelse" enligt henne själv.
15 Februari 2011  | Länk | RECEPT | 2 kommentarer
Bokrean

Snart så...
Den 23.e februari är det dax. Fick en av reakatalogerna i brevlådan idag och jag hittade lite smått och gott. Men ingen som jag tänker köpa utan jag reserverade de flesta via biblioteket istället. Så nu har jag flera böcker att vänta in...

Läsa ja, det kan ju vara ett problem om man inte ser. Det gör inte jag, snart. Efter dryga 3 år så måste jag byta glasögon.

Översynt med brytningsfel. Som om jag inte ahde nog med utgifter nu?! Jaja...
Sen undrar jag om jag ska byta bort mina älskade inköra bågar - jag trivs ju med dom- så varför byta?!

14 Februari 2011  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Fysisk Aktivitet på Recept?!

Jag har fått FaR, fysisk aktivitet på recept. Eller jag bad om det... En sjukgymnast där jag bor tog emot mig för ca. 1 månad sen och vi pratade en stund och sen skrev hon ut deta. Hon sa även att jag skulle bli uppringd av en "Samordnare" om några dagar. Det tog över 3 eckor och jag fick påminna om att jag VILLE! bli uppringd.
Men jisses... Den som ringde - varför gjorde hon det? Inte ett dugg kunnig, inte alls insattoch inte ett dugg påläst. Ska vi betala lön för en människa i Regioin Gotland som inte vet vad hno ska göra?! NEJ!
För det 1.a - hon förklarade varför hon inte ringt - med att dom hade fått nytt datorsystem.
För det 2.a hon frågade om vad jag ville göra? Jag förklarade...
Samt frågade om HON inte hade läst nå´t papper om mig?! Nej blev svaret, hon hade en lapp där det stog att hon skulle ringa mig.

Ett litet problem finns ju och det är att jag bor på södra ön under första delen av vckan och på den norra delen av ön resterande veckan. Det förklarade jag för henne - då får JAG veta att hon inte VET vem som är samordnare på norra Gotland samt att jag ska ringa och fråga när div. träningar är om de har nån över huvud taget?! Allt detta pratade jag om med sjukgymnasten och det skulle hon ge till samordnaren...
HON VISSTE JU INGET!!!
Hon bara skrattade mellan vart annat ord och sa att DET vissta hon inte och det fick jag ringa och fråga om. Men hon viste inte namnet på den jag skulle prata med. Hon nämnde några företag som driver fys.träningar men hon vissteinga tel.nr och namn!!!!!? Ska det va såhär?????????????????????

Visst förstår jag att JAG ska vara aktiv och ta kontakt och så för JAG vil ju börja träna. Men vad ska hon som samordnare göra? Bara vara på sin arb.plats och få ett lönekuvert i gång i månaden ???

Nu har jag haft turen att jag har träffat en lymnterapeut som tagit fullständig anamnes ang. mig och som lovat att GÖRA ett träningsprogram till mig! MIG! Anpassat!!! Sen ska vi ses 8 måndagar framöver och hon ska övervaka min träning och tillsammans ska vi se resultaten!

Men FaR och Far-samordnare - nej det har jag inte fått nån hjälp av och har nåt förtroende för!


statens folkhälsoinstitut - Fysisk aktivitet på recept är ett komplement till eller ersättning för läkemedel. Den som skriver ut recept ska ha god kompetens och tillräcklig kunskap om den aktuella patientens hälsostatus eftersom somliga tillstånd innebär att vissa aktiviteter är olämpliga. Det är också viktigt att patienten får hjälp att effektuera sitt recept med utbyggda strukturer som stödjer individen, t.ex. olika typer av handledd verksamhet.

12 Februari 2011  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Vänner...

Det sägs att GODA VÄNNER kan spendera lång tid utan att talas vid, utan att vänskapen brister. Dessa vänner, brukar när de träffas, bete sig som om de sågs igår, och tänker inte på hur lång tid som gått utan att de talats vid, eller hur långt ifrån varandra de bor.
Om du har sådan tur att ha åtminstone en sådan vän-då är du lyckligt lottad!
8 Februari 2011  | Länk | Något att fundera på... | 0 kommentar
R I P Gary Moore

Den tidigare gitarristen i Thin Lizzy och framgångsrika soloartisten Gary Moore är död.
Gary Moore avled ii sitt hotelrum på lyxiga Kempinski Resort Hotel i staden Estepona, Costa del Sol, Spanien.

Hans sätt att släppa greppbrädan och låta tonerna från lösgjorda strängar komma ramlande i en våg av ljud, där i slutsolot efter exakt 4.28 i "Still Got the Blues"? Det måste röra var och en som själv någonsin har försökt spela gitarr...

Själv minns jag honom från 1986 när han var förartist till Queen. Faktiskt Råsundastadion, Solna, 7 juni 1986
Det var ju iofs Q U E E N som jag skulle se - men oj vad han kunde trixa med gitarren, Gary...
6 Februari 2011  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Dagens pyssel...

Ute i det underbara Brygghuset står dom - pelargonerna. De, liksom jag väntar på våren och slokar i väntan på att solen, ljuset och värmen ska återvända.

Idag har jag äntligen masat mig ut och RENSAT!!! Dels vissna blad men även såna som förvaringen inte varit snäll med. Några har fått åkt i komposthinken.

Mina älskade favoriter har överlevt!!! Visby-Evert, Just Bella, Saxdalens Selma, Drottningholm, Mollie......

Men det är intem ånga som är kvar i min samling efter att jag i Västerås hade över 300 st olika sorters pelargoner. Idag finns bara knappt 40 stycken kvar som jag pysslar med. Vissa sorter SKA jag ha tillbaka. Kerensa, South Walsham Broad, Davinia, Jennifer Read och Jean Bart - jag saknar er!!!!!!


6 Februari 2011  | Länk | PELARGONER - helt enkelt!!! | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida