Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


göra inget - nytt försök!

Hej-Hopp!
Snart börjar lediga veckan!!! Ska umgås med dottern, innan hon flyttar hem till Linköping igen. Hoppas på lite fint väder, vi vill sitta i Brassestolen och se ut över Mälaren.
Snart kan vi njuta av att se ut över havet, på Gotland... Har några sena sem.veckor som tur é! Gräset får växa utan klippning, blommorna torka utan vatten, för vi ska slappa!!! Lite småplock i lgh. men inte nå´t annat.

Ha en skön dag - Kramiz
31 Juli 2007  | Länk | Hemmet & fritiden | 0 kommentar
kronor

Då skulle jag säga upp mej - omgående! Köpa en vinterbonad stuga vid havet och ta mitt pick-och-pack och flytta dit!

Då skulle jag åka till San Francisco i USA, hyra en röd Corvette-cab och köra över Golden Gate-bron!

Då skulle jag åka tåg upp till Lappland, hyra en primitiv stuga, sätta mej ner och njuta av utsikten över ödemarken!

Då skulle jag åka limousine till Göteborg, ta en SPA-behandling, manikyr, massage, hårfix, sminkning. Vidare till en eller två klädaffärer, ekipera mej från topp till tå. Hyra ett lugnt&skönt hotellrum och ligga i sängen och inte kunna göra något för jag é inte hemma.

Sätta mej ner och fundera på hur jag får tag i en till...
30 Juli 2007  | Länk | Om jag hade 1 miljon | 0 kommentar
Öppna Landskap

Varför gör jag inte något åt min innersta känsla som jag har? Ja, jag ska tala om den för dej...

Åkte upp till Möklinta idag och hälsade på goda vänner. De bor verkligen "på landet", med grisar, katter, flugor och naturen invid husknuten.

Tog en promenad mellan regnskurarna med vovvarna somnästan alltid följer med mej. Står där på grusvägen som leder till deras hus, tittar ut över åkrarna, sjön och gården... Den där - speciella - känslan kommer...

Det är ju här på landet jag vill bo, där min själ finns, där jag kopplar av, i tystnaden, i skogens sus, i fåglarnas kvitter. Jag drar in ett långt djupt andetag genom både näsan och munnen, liksom smakar på luften som omsluter mig. Den är friskare, friare.
Jag blundar och hör absolut ingenting!!! Inget fläktsystem på huset som surrar svagt och frekvent, inga bussar som fiser & pyser miljövänliga avgaser när de stannar och startar vid hållplatsen, ingen odämpad moppe i sken på cykelbanan, ingen granne som ropar in barn...

Jag skiter fullkomligen i gatubelysning, dålig bussförbindelse, långt till grannen, igensnöade vägar...
Bara jag kan få tag i ett hus med vatten, el och toa - och snickarglädje!
Kan jag få slippa utedass är jag tacksam, men vedspis är ok, och fotogenlampor, och jordkällare där alla mina burkar med hemgjord sylt ska stå, elektriciteten vill jag ha till annat nödvändigt.
Då skulle jag ha några höns, några lamm(det heter lamm om man som jag kommer från Gotland).
Fruktträd, bärbuskar, trädgårdsland, en damm i trädgården så grodor och trollsländor trivs. Samt en hängmatta mellan 2 vackra träd.

Mitt sovrum skulle ha snetak, tapeter med rosa rosor på. En härlig gammal glasveranda är tvunget! Fönstrena skulle vara dubbelglas - då kan man lägga bomull emellan och sätta små tomtar där till jul!
Uthus med väggväxthus för tomater, gurka och pelargoner!-förståss! Jag tror jag sover redan - för drömmer gör jag ju...
Bäst att fortsätta sova, i sängen nu. Gonatt och suss gott!
29 Juli 2007  | Länk | Hemmet & fritiden | 0 kommentar
Varför beter vi oss som om vi har tillstånd för att förstöra vår jord?

Jag tänker ofta på varför våra soprum ser ut som micro-katastrofer!

Många skiter i att sortera sina sopor, det kastas hej vilt! Stora elartiklar i vanliga soporna, glas, plast, kompost, miljöfarligt blandas i behållarna som en ohälsosam sallad.
Den salladen vill inte jag och mina kommande barnbarn och andra kommande generationer INTE bli bjudna på!!!
Jag äter inte längre gris- och nötkött av hälsoskäl. Jag försöker att tänka miljövänligt så ofta som jag kan. Men jag blir lätt uppgiven när omgivningen runt-omkring-mej signalerar "om jag gör det i smyg så märks det inte"principen!

T.om på min arbetsplats som är extremt liten(5 personer) så verkar det inte fungera!? Varje vecka får "vi som bryr oss" sortera soporna efter våra arbetskamrater?!
Vá, förstår ni...
Vuxna människor som inte ens bryr sej/kan skilja på papper/plast/urdiskade förpackningar! OTROLIGT!

Jag drar i allafall mitt lilla strå till stacken genom att göra de insatser som jag kan göra, och det tänker jag fortsätta med.

Om nu bar våra regeringar runt-om-i-världen kunde förstå att vi människor behöver MYCKET TYDLIGA lagar för att göra vissa saker.

*Bevakningskameror i soprummen!
*Böter på felsortering!
*Höjda hyror om man inte sorterar sina sopor alls...

Jag lyfter på hatten för detta som jag kopierat ur en tidningn nu på morgonen -


Kostråd ändras av miljöskäl

Att producera ett kilo nötkött orsakar lika stora utsläpp av växthusgaser som 25 mils bilåkning. Nu ska Livsmedelsverket ändra sina kostråd - av miljöskäl.
Den största delen växthusgas är metangas som kommer från kornas matsmältning. Lägg därtill utsläpp av gödningsmedel och energiåtgång, och ett kilo biff påverkar miljön lika mycket som 25 mils bilkörning och 20 dagars användande av en 100-wattslampa.
Det visar en studie från ett japanskt forskarlag vid National Institute of Livestock and Grassland Science. Studien beskrivs i New Scientist, skriver Svenska Dagbladet.
Enligt Jordbruksverket åt en svensk i genomsnitt 27 kilo köttvaror om året 1990. Femton år senare åt vi 43 kilo var om året, enligt preliminära beräkningar.
Det ökande köttätandet har fått Naturvårdsverket och Livsmedelsverket att inleda ett samarbete om nya kostrekommendationer.
- Vi hoppas att de nya kostråden ska vara färdiga i början av nästa år. Råden kommer att ta hänsyn till hur man ska välja mat för att den ska vara mer miljömässig. Eventuellt blir det även en rekommendation att äta mindre nötkött på grund av den konstaterade inverkan på miljön, säger Annika Sohlström, chef för nutritionsavdelningen på Livsmedelsverket, till SvD
27 Juli 2007  | Länk | Varför... | 1 kommentar
inte nattarbete

Usch, inatt é d dax igen. Jobba natt är inte kul! Iofs så har jag sovande jour, men jag blir så trött och sliten efter varje arb.tillfälle.

Förut, innan jag hade haft bröstcancer då trivdes jag med mitt nattjobb. Det var så skönt att ha tid med de som behövde tid på nätterna, patienter är vakna på nätterna oxå... Sen fick jag lediga vardagar oxå!
Men nu är det bara en psykisk inre stress. För jag har fått höra att jag INTE SKA arbeta natt något mera. Det är för jobbigt för min kropp med omställningarna. SKIT oxå!

Ska lägga mej och vila i solstolen snart, det är toppenväder! Njut, solen skiner, små bomullsmolntussar seglar över himlen och det är varmt!!!

Härlig, härliga dag!
26 Juli 2007  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Är jag förvirrad eller alldeles normal?!

Jag jobbar, kommer hem, ut med vovvarna. Lagar lite mat, ger vovvarna mat. Sätter mej och äter, då ringer dottern, mamma, morfar, några vänner...
Går ut på uteplatsen och pratar i telefon, ser vissna blad på pelargonerna, plockar bort dom, hittar några blommor som behöver vatten, hämtar vattenkannan ojdå, där stod min tallrik - nu é maten kall...
Jaja, ut och vattna blommorna, ser ogräs i rabatten på flera ställen, börjar rensa. Ut i förrådet, hämta en hink till renset, ute i förrådet är det lite huller-om-buller på en hylla, plockar i ordning, hittar en spalje som ligger, sätter upp den på uteplatsesn framsida, flyttar upp Clematisen i den och fyller en säck med nedklippt klätterroskvistar. Tillbaka till altanen, sopar golvet, flyttar in en ampel som hänger ute, ser smulot på vard.rumsbordet. Hämtar en trasa och torkar av bordet. Duken är fläckig, ut i köket och gräver runt i kökssoffan efter en duk som passar, den är skrynklig, fram med strykbordet och strykjärnet, stryka duken och lägg på den, passar på att byta duk i köket oxå! OGRÄSET!!! Ut igen fyller hinken med renset, bär den till framsidan tar både säcken och hinken och går till komposten som ligger en bra bit bort.
Hem igen - möter en grannfru, javisst det är dax för kvällsfika, vi tar en kopp på min uteplats, pratar lite, sen går vi en promenad med hennes hund, sen en promenad med mina 2 odjur...

Go´natt, in och dax för sängen! MEEEN - jag är ju hungrig - har ju inte ätit... In i micron med tallriken, mums&smask vad det var gott.
Nu ska jag sätta mej i soffan en stund och ta det lugnt. Oj, jag lägger mej och ser på tv en stund - vaknar vid 01.15, upp, in på toa och sen ner i sängen.
25 Juli 2007  | Länk | Hemmet & fritiden | 0 kommentar
Söka jobb

Varför ska det vara så svårt att på ett bra sätt berätta vad jag är bra på? Att jag kan vissa saker och t.om är riktigt duktig på det!

Nu ska jag göra det i allafall, alltså skriva ett personligt brev och fixa till CV-n.

Mina arbetslivserfarenheter är alltifrån att bygga segelbåtar och sälja i kiosk till att vårda människor i livets slutskede och planera och plantera trädgårdar...

Men kontentan måste bli -

Att jag är en omhändertagande kvinna som har vårdat sjuka människor och deras anhöriga på ett förträffligt sätt under mina år inom vården.Både den somatiska och psykiatriska vården. Att jag har en stor portion empatiskt tänkande och kan prestera mycket konstruktivt under stress och improvisation.

Min telefonröst är underbart ljuvlig, med den gotlänska diaklekten som en smekning i örat och jag kan bemöta alla sorters människor med ett bibehållet lugn oavsett hur de är i telefonen.

Ett servicetänkande har funnits i alla yrken under alla år.

Sen då?! Ja sen ska jag fila på slutknorren lite - kasta iväg mailet och vänta, vänta på svaret... För jobbet, det SKA jag ha!!!
24 Juli 2007  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Varför har man vänner?

Är det för att man ska tänka på någon mer än på sej själv?
Är det för att man ska sakna någon?
Är det för att man ska se sej själv bättre?
Är det för att man ska bry sej om någon?
Är det för att man ska hata någon?
Är det för att man ska sörja någon?
Är det för att man ska ha en vän?

Men , varför försvinner du då?
23 Juli 2007  | Länk | Varför... | 0 kommentar
barn är kul - ibland

Jag är lycklig som har en underbar dotter, 20 år fyllda som gör något av sitt liv! Men när hon flyttar hem över sommaren för att jobba då tär det på modersnerven...

Hon har PMS flera ggr/månaden tror jag...

"Du och jag har inte samma syn på hur vi vill ha det" säger hon och plockar inte upp sin tvätt på hela veckan men tar för givet att jag tvättar den.

Du sitter bara vid din dator, du prioriterar bara dina kompisar och dina pelargoner -får jag höra. Men gör nåt med en kompis väl, gå ut på krogen med nån kompis då, säger hon när jag är hemma en ledig helg och vill umgås?!


Det är kul med barn - speciellt när de sover...
23 Juli 2007  | Länk | familjerelaterat | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida