Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


Säljes - orotade sticklingar


S L U T l
30 Juli 2009  | Länk | PELARGONER - helt enkelt!!! | 0 kommentar
LOPPIS IDAG

DAALHEM BYGDEGÅRD 1,7 mil från Visby 10.00 - 16.30 VÄLKOMNA
25 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 2 kommentarer
Lite saker att göra varje dag...

21/7 -till Tungelsta på pelargonresa med 3 vänner från ön. En mycket trevlig dag!!! Vi åt lunch i växthuset, tittade på alla pelargoner, var i ytterligare 1 stort växthus och handlade kryddor mm. Bilen var fullpackad på hemvägen kan jag lova. Jag var tämligen modest md inköpen, de andra lite mer ivriga!

22/7upp tidigt och jobba delad tur á 10 timmar=7.30-12.30 + 15.30-20.30. Trött! På 3-timmarsrasten åkte jag och hämtade väninna E på flygplatsen. Så kul!!! Tillbaka till jobbet och gneta. Hem, hämta E hos min mor som sysslesatt & sällskapat under dagen.
Kvällen avslutades med vin & prat till midnatt. GÄÄÄSP!

23/7 Sakta uppvaknande, trött men kul att ha besök!!! E. sov i bäddsoffan oc hvi fick äta en god frukost ute på uteplatsen i solen och värmen. Sen var det dax att köra hem E. til mammsen ch jobba 12-21.15. Mera vin och prat till 01.30
GÄÄÄÄÄÄÄSP!!!

24/7 Ebba-vovven är kissnödig kl.7.30 - NEEEJ... Jag är trött!!! Det har regnat i natt och det är mulet och grått. Masar mej upp ur sängen och ar en trots-allt en skön promenad. Nu ska vi in en snabbsväng på stan och sen ska jag jobba igen - 13-22 SEN är jag ledig!!!
24 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
En mycket trevlig dag har startat!!!

Tidigt uppe!

Ska om mindre än 1 timme bli hämtad av ett billass Gotlandspelargonister och sen ska vi ner till båten och åka över till Nynäshamn och Tungelsta för att hälsa på Birgitta "Bittan" Sergler och ALLA pelargoner!

Bittan är en god (pelargon)vän och hon är en av de svenska förädlarna som tar fram sina egna pelargoner. Hennes heter alltid något med Ålsta i sitt namn... Ålsta Frida, Ålsta Nina, Ålsta Gun, Ålsta Elin m.fl.

Ber att få återkomma i ämnet efter resan. Ha dé...Kramiz
(på bilden syns Ålsta Elin)
21 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
säljer orotade sticklingar

Asarnas Ull, Leneva, Era´s Goliat, Desire säljes för 10:- st + porto. (bilder finns i mina pelargonalbum) De växer i samplanteringar här och jag klipper när du bestämt dig. Maila grodizzz@hotmail.com


(bilden är på Desire)
20 Juli 2009  | Länk | PELARGONER - helt enkelt!!! | 0 kommentar
Lång dags färd mot natt!

Straxt dax att åka och lämna Ebba-vovven och fortsätta ut till jobbet. Ett långt dubbelpass hägrar, med 3 lediga timmar mitt på dagen. VÄRDELÖST! Vem upfann dubbelpassen undrar jag?! Skulle gärna vilja diskutera det med vederbörande!!!*grrr*
Idag är det hur-som-helst ingen sommarmorgon rent vädermässigt, liet svalareoch nån konstig dis/dimma.
En liten kissekatt som heter Alfons låg och som utanför dörren, han har bott i min lägenhet tidigare och nu är han här igen för 2.a elr 3.e gången bara i sommar. ENl. hörsägen så får han ingen omvårdnad där han bor nu så därför är han här!
Jag är ALLERGISK!!! och ÄLSKAR kissemissar!!! De får hämta hem honom igen -ägarna.

Ikväll efter jobbet ska jag på fest! Väninna C. lurar iväg mej på nåt bus utanför Visby. Det är bra det, men efter en 10-timmars arb.dag är diskutabelt om jag är på sånt festhumör. Vi får se helt enkelt. Drömprinsen KAN ju finnas just där!!!

Er andra önskar jag en härlig helg!
Kramiz
18 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 5 kommentarer
Culver och Joan Cashmere söker nya hem!Stjärnpelargonen Culver(dubbel vit) och zonalen Joan Cashmere(dubbel, blekrosa) söker nya hem.
Kostar 40:- + porto

maila till mig - grodizzz@hotmail.com
17 Juli 2009  | Länk | PELARGONER - helt enkelt!!! | 1 kommentar
En gó glass är aldrig fel!

Det år jag kommer ihåg mina första glassar ifrån är 1969, därifrån är GB-glasskartan! Har alltid aläskat ananaspinne och Igloo cocacola.
En och annan Puckstång vanilj har oxå slunkit ner. Har nog varit ett litet glassmonster!
Många minnen från barndomen är sommarminnen, lekstugefika med rabarberbladstallrikar, sandkakor, sega, solvarma, kattpissluktande ostbågar, vatten med ringblommeblad i och övernattningstältande i indiantältet!
Samt när jag sittande på muren till mormors och morfars hus fick invänta Läskbilen som körde runt och sålde - LÄSK! Då var mungiporna vid öronen!

Idag är det ännu en ledig dag, ska försöka TA DET LUGNT! Slicka på en glass kanske...
17 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 2 kommentarer
Gör HELA Gotland till en ekologisk ö!

Du behöver aldrig fundera på vad grannen gör i sina odlingar! PÅ något sätt bör man väl kunna reglera upphandling av bek.medel så att endast tillåtna KRAV-medel l distribueras till ön!

Då behöver ingen dumpa farliga gifter ute i naturen, inga ? om frukt, grönsaker innehåller gifter mm. Gotlänska odlare blir ett föredöme för Sverige/Europa.

Dessutom undrar jag om det finns något bättre sätt att marknadsföra vår ö, Gotland?!
GOTLAND den giftfria ön, Gotland - ön med KRAV på sina besökare?!


Pigge Werkelin, är detta inget att nappa på och driva vidare du som kan det mesta! Jag menar allvar!!!
Ring mej om du tycker att det är en bra idé...
16 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Gör HELA Gotland till en ekologisk ö!

Du behöver aldrig fundera på vad grannen gör i sina odlingar! PÅ något sätt bör man väl kunna reglera upphandling av bek.medel så att endast tillåtna KRAV-medel l distribueras till ön!

Då behöver ingen dumpa farliga gifter ute i naturen, inga ? om frukt, grönsaker innehåller gifter mm. Gotlänska odlare blir ett föredöme för Sverige/Europa.

Dessutom undrar jag om det finns något bättre sätt att marknadsföra vår ö, Gotland?!
GOTLAND den giftfria ön, Gotland - ön med KRAV på sina besökare?!


Pigge Werkelin, är detta inget att nappa på och driva vidare du som kan det mesta! Jag menar allvar!!!
Ring mej om du tycker att det är en bra idé...
16 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Gardiner - varför/varför inte

Jag älskar att byta gardiner! Är nog lite "gardinoman"! *ler* Upptäckte att jag har det i samma omfattning som min moster B, förr året när jag flyttade... Jag hade inte bara 1 flyttkartong med gardiner, jag hade 4!!!
Det är både panellängder, gardinkappor men mest vanliga hederliga långgardiner. + en massa tyger som "kan bli" gardiner...

Nu har jag sorterar bort, givit bort och kastat men ändå så har jag ett helt överskåp fullt. JAg tänker dessutom kanske lite avigt med mina gardinbyten för på sommaren då det är ljust då vill jag ha lite mörkare och så dela för att dämpa ljuset dels för att då syns ev. mönster/färger på mörka gardiner bättre. Sen på vinterhalvåret då det är mört och ruskigt av sig självt... DÅ vill jag ha in allt ljus som finns ute så då är det tunna, ljusa och genomsläppliga tyger som gäller...

Idag, innan jag åker till stranden och vräker mej i solen ska jag byta gardiner i sovrummet. Just nu hänger dubblapaneler i nå´n bast(Jysk) i blodrött och svart. Det satte jag upp för att jag tapetserade om i våras i sovrummet i vitt och svart. Då blev det lite Asieninspirerat.
Nu får jag se vad jag väljer?!
16 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Tidiga mornar...

Igen! En liten sketen mygga höll mej vaken till efter midnatt innan hon=(HONDJÄVUL) fick sätta livet till mellan fönsterrutan och nr. 4 -09, av Allt om Trädgård! Då kunde nattens sömn börja komma smygande och John blund körde förbi och sömnsandade.

NYvaken och morgontrött sitter jag här och konstaterar att detta är min 3-e tidiga morgon och 2 till ska det bli innan arb.veckan är slut...
Idag SKA jag dock sluta tidigt och efter det bär av att hämna hem Ebba-tanten till mattes famn. Oj, vad vi ska mysa, kela och gooosa ikväll. Hon lär följa mej som en x-tra hälsena efter de här dagarna av separation!

Annars har det varit svårt att få arbetsdagen att sluta samtidigt som arbetstiden denna vecka. +-tid varje dag...

Men inte i dag! Solen skiner från en klarblå himmel redan och de lovar +20 - +25 så jag ska sitta i solen minst 1 timme!!!

Ha en bra dag - kramiz
15 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Vindstilla...

Varje morgon går jag ut och tittar på allt som växer på min uteplats! Det är ju mina ägor som jag inspekterar! En härlig, men rätt kort morgonpromenad... Nu var alla växter daggiga, redan nu! Det brukar väl inte vara så här mycket dagg redan i juli månad? Är det redan sensommar? Hemska tanke! Jag har S O M M A R !!! i allafall.


På jobbet händer inget speciellt, bara rutinsaker hoppas jag som duschar, inköp, varor som ska packas upp och 1 städning. Eftersom jag slutar 12.30 idag så har jag ju en 1/2 dag att planera hemma oxå! NAJS!!!
Det blir, diska, torka golv och sen får vi se.

Ska nog hämta hem vovven för hon är saknad! Min lilla Ebba-tant!

JAg måste fixa mig en ny mobiltelefon oxå, snarast! Nu har batteriluckan börjat glappa på min nuvarande. Det blir 1 rooosa har jag tänkt och ett Tele2abonnemang. Då pratar älskad dotter & jag billigt!!! DET ÄR VIKTIGT!

14 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Black Sheep Arms i VisbyI gårkväll var det en mysig kväll på stan... Jag och 3 väninnor(cougar´s) försökte hitta lite trevligt sällskap och få en trevlig lördag i sommarVisby. Vi började på puben Black Sheep Arms där vi käkade god!!!(riktigt god) mat och drack Guinnies/Kilkenny till och lyssnade på livemusik.

http://www.blacksheeparms.se/

Sen gick vi ner via Stora Torget - och horder av festande ungdomar till hamnen där det såg ut som om det var september månad - folktomt - redan... Vart är alla över 35 år??? Tydligen är det BARA Munken, Gutekällaren och Nunnan som gäller...

Nu börjar dessutom Stockholms-veckan i år igen... *SUCK*
Ska det vidriga beteendet upprepas med "flugögonprydda" bimboblondiner som ringer 112 för att det inte går att komma fram till taxi när de vill hem?!
*JISSES*

Det känns nästan som en fullträff att jobba skitmycke denna vecka!

Mörka/gråa/blåa/svarta moln tornar upp sej från öster och seglar in över Visby just nu. Ska det bli mer regn? Det behövs inte men... Blir det så blir det...

Jag är bombad av min allergimedicin och ska bara äta lite sen ska jag sova middag. Skönt!

12 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
När stormen bedarrat ...

Nu är PS ett minne blott. Beslutet är taget och det känns "flott".
Vi ses här mina vänner de som betyder nå´t och de som jag känner.
Tack för IM, sms, mail som stärker, när mitt pelargonhjärta värker!

I denna arla morgonstund med regnet som vräker ner och vinden som skakar träden görs känslan inte lättare, men min "magkänsla" säger mig att något HEMSKT är fel när jag sitter och väger varje ord innan jag skriver på forumet.

Det måste "skakas om" i föreningen. Det fungerar inte längre för det blir oavsett val av styrelse bara den ena elr den andra sidan som får bestämmanderätt och då är "anhängarna-av-motsatta-sidan" där på krigsstigen.
Ingen styrelse klarar ju mer än 1 år. Sen blir de avsatta av en missnöjesgrupp som "kuppar"
I dagsläget är PS en före detta förening.

NEJ, starta upp små mindre landskapsföreningar och jobba vidare, då tror jag att vi alla kan träffs under 1 tak så småningom.

Inte ens Lasse Anrell elr nåt annat "grönt orakel" kan göra nå´t! Det är för många "lik-i-garderoben.

Betänk, när man säljer på Tradera så får man mail av "storsäljare" som inte tycker att man ska lägga ut samma eftertraktade sorter samtidigt för då sänks priserna, då är man inte lojal!
När man byter sticklingar med någon i "fel" gruppering så får man mail om att byter du med DEN - då vill inte jag byta med dej mer.

NU när stormen bedarrat ute ska jag gå ut och dofta på mina pelargoner och jag är sååå lycklig!!!

9 Juli 2009  | Länk | Varför... | 2 kommentarer
TOMHET

detta underbara har jag kopierat från sidan-http://ungdesign.se/ShowDepComments.aspx?id=15&post=352

TOMHET

Tomhet rymmer så lite och så kolossalt mycket i samma andning. En inandning och en utandning mynnar ut i samma sak; tomhet.

Tomhet är det vi fruktar mest, att försvinna
inte finnas
otydliggöra
tysta ner till ingenting
tomhet
efter en stark upplevelse
besvikelse
en tomhet som rymmer det okända
skrämmande
tyst
tyst
tyst
en tomhet som i samma stund rymmer allt
Tomheten som i flera fall behövs existera för att finna helheten, kreativiteten och känslan
av mening. Det är som om det okända skrämmer oss, men samtidigt så drar den oss till sig..
för att där finns något att hämta. En idé, en inspirationsfnatt, ett frö till något av värde.
Så att välkomna tomheten kräver MOD. Men det ger belöning, om vi vågar vara där ..
alldeles närvarande i det okända. Vågar känna oron som börjar komma, rädslan över
att det inte finns någonting att prestera, göra, hjälpa, bekräfta. Det finns bara .. tomheten.

8 Juli 2009  | Länk | Något att fundera på... | 0 kommentar
mer än 1 år sen nu...

Anna-Lena, nu är det verkligt. Du det är massor mer jag ville prata med dej om, en massa saker jag ville göra i ditt sällskap. Men du dog för mer än 1 år sen. Jag saknar dej så! Dej och Lotta!
Hoppas att ni har varann i er himmel.
Anna-Lena, du och jag pratade på morgonen den dagen du dog. JAg pratar med dej när jag plockar med mina pelargoner, när jag går en promenad med Ebba, lite då-och-då... Min saknad är så stor.
Hur länge KAN jag vara ledsen, hur länge kan jag sörja dej, hur länge kn jag särja Lotta. När Lotta dog så fanns du vid min sida och vi pratade och förstod varann... Nu är jag ensam med en dubbelt så stor sorg efter er båda.

Livet går vidare, jotack det vet jag. Jag går oxå vidare. Men en del av mig stannade hos Lotta, en del till av mej stannade hos dej. JAg kan inte ens ringa till dej och låta koltrasten sjunga för dej via mobiltelefonen. Jag kan inte skicka paket med delar av Gotland i till dej. MIna/våra pelargoner växer utan er båda och det är tomt!!!

8 Juli 2009  | Länk | CANCER-på liv och död | 1 kommentar
Eva & jag

Redan våren 1992 lärde jag känna Eva. En vanlig småbarsnmamma i V-ås. En dag när vårsolen hade börjat att leta sig fram och ytterdörren stod öppen och min dotter, då 5 år gammal var ute på gården och lekte. Vi hade flyttat till Västerås under vintern och allt var nytt... Jag blev kissnödig, som vi alla vet att man blir ibland... Sätter mej på toa med även den dörren öppen (dottern var ju ute och lekte ju).

Helt plötsligt så står en liten gullig kille i ca. 3-års åldern framför min toadörr och jag sitter där och kissar. Han säger -" jag är kissnödig!"
Jag kniper av strålen i pur förvåning, hoppar upp och aäger, Javisst ska du få kissa, kom här och visar in hon om på vår gästtoa. Han kissar, torkar sig och säger "Hej då" och går ner för trappan och ut på gården och leker...

Det var 1.a gången jag träffade Marcus!!!
Marcus är en numera en underbar ung man som jobbar, har klarat av sina gymnasiestudier och flyttat hemifrån och ska ut på en häftig långresa till hösten. Australien är målet... Marcus mamma heter Eva, vi läder känna varandra efter att han varit hos mej och "kissat inn reviret"!

Eva och jag har inte kntakt varje dag, inte ens varje månad. Men vi vet alltid att vi har varandra! Vi känner av varann! Vi känner varann. Du, som har en väninna som du delat svårigheter med, gråtid ihop med, skrattat ihop med, du vet hur en sån väninna är!
Jag sms.ade till Eva igår, Eva ringde till mej idag. Vi hde inte pratat på 1 1/2 år men det lät inte så. Vi börjar där vi slutar och så är vi igång igen!

Älskar dej Eva, min väninna, saknar dej och ber om att vi snart ska få sitta tillsammans och må braoch ha kul ihop!

6 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 3 kommentarer


Nu är det dax, att jobba helg igen. Lämnar hemmets lugna vrå snart, lämnar bort Ebbavovven och kör till jobbet och kör igång. Spikmattan först bara...

I går var det en toppendag!!! Väninna C. kom redan till frukost, 06.45 och sen var det hundpromenad, frukost som sagt och sen åkte vi mot Silte på södra Gotland där Ebbavovven skulle lämnas in för trimmning... Ja alltså hon blev klippt - inte snabbare... Hihihi!!! Under tiden som Ebba klipptes så åkte C och jag till Hablingbo och fikade och åt nybakade kanel-och vaniljbullar, smaskens! ETT MYCKET TREVLIGT CAFÉ, Hablingbo Café och Deli... Rekommenderas. Sen åkte vi till Gute Vingård och kikade lite. Sen tillbaka å hämta en nyfrissad hund. Därefter körde vi till St¨nga och ett efterlängtat besök hos väninna Z på Sutarve. Ibland förstår jag inte hur jag kan leva utan ett växthus?!
Nåja, vi kikade runt ibland pelargonerna och jag var tvungen att ta med mej hem - Duke of Edingburgh(hängis), Little Perky och Sarah Donn. Kan inte förstå att jag faller för nån ny varje gång jag är där?! *SUCK*

Därefter var vi i När och letade upp en HAndelsträdgård som vi hört talas om - Jonas heter han som har den, dock en besvikelse... Tomt i nästan alla växthus och en massa licenspelargoner överallt... (jag e finsmakare) Köpte dock en praktnejlika -Spooky!


Väninna C sitter och fikar vid Hablingbos Café & Deli
3 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar
Pelargonletande!!!
Söker Sir Gawaine, Sir Kay och Lady of the Lake - har att byta med rotade av Sir Gareth, Sir Gaheris och King Arthur och Elinor (oxå förädlad av Katarina H


(d e Sir Gaheris på fotot)
1 Juli 2009  | Länk | dagliga vedermödor | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida