Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


SOMMAR och SOL

Soligt väder, varmt och soligt under dagen, ett högtryck, solsken det är de härliga orden som jag har hört i väderprognoserna de senaste dagarna!!!

Ja, det är VARMT och SOLIGT! Ä N T L I G E N!!!

Idag är det t.om så pass varmt att vi har valt att vänta med att ta bort nätet för att plocka av jordgubbarna som mognar snabbare än vad vi hinner äta nästan. ;-D Inget jobbigt problem men...
I naturen så märks torkan lite nu, vårt stooora valnötsträd tappar sina små nötkart, och dikeskantens vackra blommor, Cikoria, Blåeld, Vitmåra, Färgkulla mm. slokar och torkar till väldoftande hö!

Vi har även tagit ur täckena ur påslakanet och svärfar har lagt bort långkalsonerna på "hemmet" rapporterade personalen där.. Hihihi...

MIn egen klädsel kan sammanfattas i B I K I N I
8 Juli 2010  | Länk | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Hålrum i hjärnan

Det kan man ha när man har Alzheimers sjukdom... Min svärfar har haft sin diagnos i snart 10 år nu och nu börjar det bli JOBBIGT!

Svärmor har hela tiden tagit det tyngsta ansvaret för hans vård och hon "ser"(vill inte) att han försämras hastigare nu. Alla har det svårt, han som inte kan göra något av det han skött galant här på gården tidigare utan att misslyckas/göra totalt fel/helgalet.
VI som ska "barnvakta" honom , ta bort "farliga saker" i omgivningen och stoppa honom när han börjar göra sina tok/farliga infall... Vi vet ju att vi kränker honom varje gång. Han hackar upp de sådda grönsakerna i tro att det är ogräs, sågar ner växter innan de får blad i tron att de är döda, "lagar" saker som är hela så att de aldrig mer fungerar, svetsar utan skyddsutrustning, ja listan kan bli lååååååååååååååååååååååång!

I går när var jag lyckligt ovetande på jobbet, då tjuvkopplade han(sv.far) traktorn, körde in i maskinhallsväggen med dunder&brak innan B. fick stopp på traktorn. Svärfar kunde ingen stoppa, han var i det närmaste helt manisk och kunde inte sluta göra tokigheter. Han stod och bankade sönder saker ytterligare en stund, sen tog han en cykel och drog iväg ut på stora vägen.
B. körde efter och fick återigen stopp på honom, men då gick han(sv.far) iväg... B. åkte hem och väckte svärmor, som helt utmattad låg och sov middag och var FULLKOMLIGT ovetande om händelserna/kaoset omkring sig och gården.

B. ringde ett par akutsamtal till Kommunens Biståndshandläggare och fick tillstånd att köra till en vårdinrättning med svärfar där det fanns 1 akutplats.
Där är sv.far nu i max 10 dagar. Så är lagen sen ska han hem hit igen och fortsätta att utsätta sig själv och omgivningen för sitt omdömeslösa handlande... Cykla med-och-mot färdriktning på allmän väg, försöka tillskansa sig motorfordon och köra iväg med dom oxå, leta efter såg, lie, yxa, svets, mm.mm och "arbeta" på sin gård där H A N och ingen annan bestämmer... "De bestämmande" säger att han inte kan få någon permanent Demens-plats förrän senare i år. Framåt hösten... *suck*
1 Juli 2010  | Länk | familjerelaterat | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida