Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


En spännande dag!

Idag är jag t.om nervös! Har fått erbjudan deatt hyra ett hus med 2000kv.m naturtomt, lägre hyra, mer möjligheter, på landet! Ska åka dit och titta på huset snart. Iiiiiiiiiiiiiiih så spännande!

Det ska fixas i ordning innan men hur det ser ut, hur det ligger, vädersträck, utsikt från köksfönstret där jag ev. ska sitta och äta frukost mm.

I min drömfantasi har jag redan drömplanerat - staket, en damm, trädg.land, hallonbuskar, växthus, bygga jordkällare, Tänk om det finns odlingsmöjligheter?! Jag som vill odla småskaligt, typ liten gårdsbutik, ekologiskt, lite rotfrukter, ärtor&bönor, lök.
Bygga hönshus måste jag oxå - vill ju ha höns med "långkalsonger! *ler* Tänk, färska ägg och ibland små kycklingar. WOW!
HIssa flaggan i min egen flaggstång vid högtider, ex. pelargonträff, födelsedagar. Det finns öppen spis - så jag kan få köpa ved och stapla sådär fint som ett konstverk som jag sett i nå´n tidining.
En liten friggebod måste införskaffas - gäststuga till långväga besökare. Rummen i huset måste inredas i gammal stil tror jag - herre gud...

Tänk om jag verkligen vill/kan få hyra huset. Då måste jag söka nytt jobb som ligger närmare, inte tusan kan/vill/orkar jag pendla över 6 mil enkel resa?! Nänä! MIN TID ÄR FÖR VÄRDEFULL FÖR DET!

Härmed sökes en vård/omsorg/psykiatri/trädgårdsanläggnings/affärs/receptionist/healing-utbildad kvinna nytt jobb!
Endast seriösa förslag med HÖG lön och schemalagda arb.tider(ej natt).

Återkommer när jag sett huset...
24 Augusti 2007  | Länk | Hemmet & fritiden | 2 kommentarer
semesterdagar

Då skulle jag sitta vid havet på Gotland! Jisses så jag behövde semestern!!!

Att få bo 5 min. promenad från havet, bara gå ner och höra på vågorna, plocka ibland stenarna, bli värmd av solen dofta på luften...
Där jag gick har havet varit, en havsbotten, med korallrev, sjöstjärnor, havsanemoner, märkliga fiskar och andra djur.

För flera miljoner år sedan... Havet har slagit in över stranden, havet har piskat stranden. Mäniskorna har letat skatter från havet, de har fiskat mat, rest över havet.

Vi förstör det, vi förgör det, vi förgiftar det.
Havet är för mig nästan det viktigaste med Gotland. Där får jag frid och ro.
Där kan jag sitta och titta ut över en horisont som aldrig försvinner.

Räkna 1 miljon vågor som slår in över stranden, plocka 1 miljon stenar som ligger där och berättar historia, sola mig i 1 miljon solstrålar som faller ner över mig...
23 Augusti 2007  | Länk | Om jag hade 1 miljon | 0 kommentar
Idag av alla jä-la dagar...

Somnade igår med huvudvärk, vaknade inatt av huvudvärk, vaknade i morse av huvudvärk... Alvedon hjälper inte, kaffe hjälper inte, sova hjälper inte. Solen skiner, himlen é blååå, stranden väntar...

Kanske kroppen signalerar att - STOPP, STOPP, STANNA!
Nu är tempot för högt, nu måste du tänka på dej själv, vila och varva ner?!
Just vad jag ska göra resten av dagen oxå.

Kramiz på er -
6 Augusti 2007  | Länk | Varför... | 1 kommentar
män i uniform - yes!

Jaha, så nu har även jag fallit för frestelsen. Att skaffa mej silikon - BAKFORM! Vá trodde ni?!

Ett rött Tupperwarehjärtan förståss...
Skulle inviga det på jobbet idag, bjuda våra boende på nybakad chokladkladdkaka...

Men här sitter jag - vädrandes korsdrag och doften av Ajax Universal och citrusdoftblock i personallägenheten..

Lusläste flera! recept om HUR man bakar i micro, hur man bakar i silikonform, effektinst. på micron, tid i micron och vad händer???
JO - efter 5 min på full effekt börjar det B O L M A vit rök ur micron, det luktar bränt, det svider i ögonen, sticker i halsen och mer och mer vit rök kommer... Jag rusar fram, sliter ur sladden ur väggen, öppnar fönster, på med golvfläkten... TÄNK OM DET BRINNER I MICRON... Av med fläkten, in me vovvarna i sovrummet (jag arbetar/utgår från en vanlig lägenhet) telefonen och 112 - snabb förklaring DET ÄR INTE PANIK! DET ÄR INTE LIVSFARA - "bara" fråga hur gör jag nu?
Jaha, fick rådet att gå ur lgh, tar med mej de boende ner med vovvar i en annan pers.lgh som e tom på helger.
Ut med boende på utegården i solen på en bänk - de får röka å så e allt som vanligt.

DÅ kommer 1 STOR BRANDBIL och en mindre skåpbrandbil körande... De kom förbi för att se hur det gick, om jag behövde hjälp att bära ut micron ur lgh. Om det fortfarande var rökigt i lgh.
JAG ÄLSKAR MÄN I UNIFORM!!! I say no more!

Tack underbara brand-killar som under er orienteringskörning i kvarteren i Västerås - kör förbi mej, ser till att allt é ok och tar en tid!!! "Ring du om det är nå´t" - säger dom... JAA! Jag lovar!
Synd att kakan blev hård som STEN och luktar bränt gummi. Ni är värda en mycket godare fikakaka!
Hade jag kunnat så hade jag kramat er alla!!!
5 Augusti 2007  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
så mysigt

I morgon ska mitt bonusbarn komma och sova över...
Hon é go som guld! 3 år gammal och full fart hela tiden! Det är härligt att få en liten snutta att ösa omtanke, värme och kärlek över nu när dottern är stor och inte bor hemma jämt. Vi ritar, läser, leker ute, myser i soffan och sover så gott ihop!
Vovvarna blir lite avis men, men.

Annars är det jobbarhelg i livet igen. Har på dagen nu gjort körsbärssylt säkert 8-10 burkar och 2 stora flaskor körsbärssaft. Småfixat lite med tvätten och packat in den i rätt skåp, fått 3 stora IKEAkassar med både Sv. och Eng. trädgårdstidningar av en kompis som håller på och flyttar!!! Hösten är räddad!!! *ler*

En helt vanlig fredag i Grodhavet är det...
3 Augusti 2007  | Länk | familjerelaterat | 0 kommentar
En äkta pelargon-fantast...

Ja, det är nog jag det. *ler*

Jag har ju alltid gillat blommor, plockade en hel bukett med de fridlysta orkideérna Adam & Eva på Gotland som liten... Mamma blev inte så glad när jag kom med buketten och ville ge den till henne... Undrar varför?!

Sen passerade jag kaktusstadiet, som tonåring - var nog bara för att de inte behövde vattnas tror jag. Sova och jaga killar var viktigare...

Sen har jag för mej att min älskade mormor Aina alltid hade en massa begonia, krysantemum - blommor efter årstid i sina fönster. Däremot glömmer jag aldrig hennes och morfars dahlior som varje år växte manshöga i trädgården och som sedan förvarades i matkällaren på vintern.
Så "mumma" du vet att jag för all tid kommer att tänka på dej när jag gräver ner och upp mina dahlior!

Men, krukväxter vá det ja... När jag börajde jobba i hemtjänsten så fick jag en massa blomskott av gamla krukväxter av mina vårdtagare.
Hoya-porslinsblommor, bladbegonia, bouganville m.fl. Sen vet jag ine exakt när pellisarna invaderade mitt liv, men nu är jag fast...

En "(miss)brukare" av dessa underbara växter. Jag testade det svåraste först, vildar - de som ska sova på sommaren och blomma på vintern. Vi kom inte överens.
Då blir det "doftisar", nästan som vildar men ändå inte... Dottern fick kli i näsan och de torkade upp inomhus på vintern. De valde bort mej - inte tvärtom.
Hmmm - vanliga pelargoner då.
Först så tänkte jag hålla mej till vita, det var för 2 år sen, då fick jag en massa rosa av min kompis Lotta. Föll för rosafluffet som en fura - men i stjärnvärlden höll jag mej då. Nää, stjärnor skräpar - kolla zonalerna blev tipset. OK - jag kollade och vips - så var det stora zonaler, insåg omgående att detta inte funkar - sneglade på dvärgar och såg miniatyrerna.
"Du kan ha många flera av dvärgarna och miniatyrerna på samma yta som några få normalstora zonaler" sa någon "ärrad missbrukare" i mitt öra och här sitter jag nu i 3 r.o.k - lägenhet med över 200 pelargoner på min altan och ingen övervintringsplats klar för i år.
I vintras såg det ut som om jag hade 3-våningsakvarium i mina rum i lägenheten där jag bor... Lysrör i alla hyllor som stod precis invid fönstret. HAHAHA!
Sen förvarades flertalet i ett förråd som lånades...
Det - förra årets vinterplats är såld så om någon hör något om ett stort och billigt förråd i Västerås med närområde som man kan hyra så hör av er!!!
Jag kan ju knappt hitta 10 st. som jag vil skiljas ifrån av de jag har. Det är alltifrån rariteter som är svåra att få tag på i Sverige, till såna som heter som familjemedlemmar till ärvda stjärnor från Lotta-Potta som inte längre finns i livet... Hur ska jag kunna välja?!
Rosa, vita, persikofärgade, laxfärgade, äggskalsmönstrade, fågeläggsmönstrade och ett fåtal röda och oranga.

Jag är fast, jag har trillat dit, det är bara å inse.

När jag kastar sopor kollar jag efter bra kartonger att skicka i när jag säljer, när jag går på loppis kollar jag efter hyllor som kan vara bra å ha pelargoner i, lerkrukor jagas, lysrör likaså. De fotograferas, läggs upp i fotoalbum, byts, säljs, skickas, vattnas, rensas, krukas om, fraktas hit och dit på träffar och små visningar/utställningar. Forumet på PS-hemsida är farligt beroendeframkallande. Där efterlyses, beundras, köps och säljs det pelargoner av alla sorter när som helst på dygnet!

Min dotter säger att jag snart blir förvandlad till en pelargon... Men hon é bara avundsjuk för att ajg har så kul nu när hon flyttat hemifrån, tror inte ni det?!

Kramiz Anna-Carin
3 Augusti 2007  | Länk | Pelargonister! | 0 kommentar
Per idag är det din namnsdag!

Jag kan inte säga grattis, vet inte vart du är. Vi har inte setts på flera år. Sist var på farmors begravning, då kom du och P coh ni ville inte sitta med oss för vi satt där vår pappa satt och ni är inte vänner.
Vad har han gjort dej och P? Undrar...

Du och jag har ine vuxit upp tillsammmans vi har ju "bara" vår far som gemensam nämnare.
Jag har ju 5 halvsyskon, dej och din syster, A och F och så har vi S som inte bor kvar i Sverige, henne har jag dock mest kontakt med av alla. Kan det bero på att verken hon eller jag har någonsin haft honom som vår "riktiga pappa" när vi växte upp?!

Vår far är bara pappa när H A N vill och orkar. Han har försvunnit ur mitt liv så många gånger så jag förvånas inte längre.

Sista gången var när jag var mitt uppe i mina cytostatikabehandlingar, då slutade han höra av sej och när jag ringde då han inte var hemma, sen ringde han inte tillbaka senare... Det var i november 2003...

Det måste vara bekvämt att kunna avsluta saker när man tycker att livet är jobbigt.

P. jag tänker ofta på dej, hur mår du, vart bor du, vad gör du? Din syster P - hur mår hon nu? Hennes liv har varit svart och tungt har jag förstått.

Hoppas att vi kan få tid och tillfälle att prata med varann någon mer gång.
Kram på dej, brorsan och Grattis på namnsdagen!
1 Augusti 2007  | Länk | familjerelaterat | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida