|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Januari (2020) |
|
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(8) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(4) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(6) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(4) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(4) |
|
(9) |
|
(15) |
|
(15) |
|
(14) |
|
(10) |
|
(16) |
|
(23) |
|
(11) |
|
(16) |
|
(16) |
|
(9) |
|
(19) |
|
(11) |
|
(11) |
|
(14) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(10) |
|
(1) |
|
(7) |
|
(3) |
|
(7) |
|
(6) |
|
(8) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(19) |
|
(19) |
|
(15) |
|
(7) |
|
(9) |
|
|
(12) |
|
(290) |
|
(21) |
|
(1) |
|
(15) |
|
(15) |
|
(24) |
|
(13) |
|
(7) |
|
(6) |
|
(8) |
|
(27) |
|
|
|
|
Inlägg: 451 |
Kommentarer: 322 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Skördetider
NU är det skördetider i trädgården!Jag plockar plommon, äpplen, päron,björnbär, vindruvor, vaxbönor, brytbönor, squash, mangold, tomater, gurkor... Kokar mos, sylt, saft, lägger in, gör vin...
En av de godaste saker som finns är syltgurkor! Min bonusfarmor gjorde alltid syltgurkor, jag har hittat samma kokbok som hon hade och gör samma sorts syltgurkor som hon gjorde, och de är sååå goda!
SYLTGURKOR Omkring 3 kg stora gurkor skalas, klyvs och kärnas ur. Läggs i kokande vatten (med litet salt i). Låt dem koka tills de blir mjuka. Tag upp dem och skär dem i lagom bitar och lägg dessa i glaskrukor. Koka en ättikslag och häll över den het över gurkorna
Lagen: 1 l inläggningsättika 1 1/4 hg socker 3-4 bitar muskotblomma 3 bitar ingefära 1 tsk salt Låt gurkorna stå i 3 dygn. Lagen silas då ifrån och kokas om och hälls sedan kall över gurkorna. Koka om gurklagen ytterligare 2 gånger med 5-6 dagars mellanrum.
|
31 Augusti 2011
| Länk
| RECEPT
| 0 kommentar
|
|
|
|
Vill du köpa J Ö K-böcker?
Juridisk översiktskurs alltså - JÖK:en gick jag våren 2011. Nu säljer jag mina böcker.
En introd. till förvaltarrätten / Wiweka Warnling-Nerep - 9.e upplagan Köprättens grunder / Peter Gerhard - 10.e upplagan Introd. till EU - Bernitz & Kjellgren - 3.e upplagan Juridiken en introd. till rättsvetenskapen / Mattias Nilsson - 2.a upplagan Bolag Föreningar Stiftelser en introd. / Carl Hemström - 7.e upplagan Process- och straffrätt för juridisk översiktskurs / Lars Heuman - 23.e upplagan Civilrätt / Agell&Malmström 20.e upplagan samt boken "Tentamensfrågor med lösningar för juridisk grundkurs" av Grauer&Kjellström - 3.e upplagan
Maila mig på grodizzz@hotmail.com omdu är intresserad
|
29 Augusti 2011
| Länk
| Något att fundera på...
| 0 kommentar
|
|
|
|
Flors Äppelkaka
Pajdeg - 3 dl vetemjöl 2 msk socker 150 gr. kylskåpskallt smör 2 msk iskallt vatten
Ner i matberedaren och kör ihop till en deg - DEGEN SKA VILA 1 TIMME I KYLEN- tryck ut i pajformenoch upp på kanten. Om den inte får bli kall i kylskåpet så smälter den ner från kanterna i formen...
Förgrädda i 15 min. i 200* i ugnen.
Skala och skiva tunnt 7-8 lite syrliga äpplen (ex. nästan mogna Transparante Blanche(de hade jag), elr Stenkyrkeäpplen) Blanda äppelklyftorna med 1 dl. socker.
Gör även en smuldeg av 75 gr. smör 4 msk socker 1 dl vetemjöl 1 dl solroskärnor Kör ihop i matberedaren och fördela detta överst i formen.
Grädda nu i 175-200 gr i 30 min.
Låt svalna lite och sen är det bara att äta med lite vanlijsås elr vijiljglass!!!
|
10 Augusti 2011
| Länk
| RECEPT
| 0 kommentar
|
|
|
|
GOTLÄNDSK SAFFRANSPANNKAKA
Så många tycker om den - vår "nationaldessert"! Här kommer mitt famljerecept som fanns i Gotlands tidningen torsdagen den 21/12 1978 och sen dess följt med oss.
Detta recept räcker till 1 vanlig långpanna-plåt.
4-6 ägg 1 1/2 L god mjölk 5 dl vetemjöl 2 kkp grötris 2 påsar saffran salt, helst ej socker ev. 5 msk russin(har jag aldrig)
Koka risgrynen i mycket vatten och får koka livligt i 15-18 minuter Sila därefter genom durkslag och spola med kallt vatten. Häll i grynen i en kastrull igen, en rejäl klick smör, och häll på 5 dl av mjölken och koka ihop sakta i 10 minuter. Gör en pannkakssmet av resten (1 L) av mjölken, äggen och de andra inredienserna. Ta sist i saffranen som är upplöst i lite brännvin, och rör ner gröten lite i sänder i smeten.
Grädda i 225 grader i 30 minuter
|
1 Augusti 2011
| Länk
| RECEPT
| 1 kommentar
|
|
|