Startsidan Blogg Fotoalbum Mina Hundar Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2019)
>>


Ingen "hemsidefixare" precis.....

Dygnets timmar går åt annat....så är det bara. Men en liten uppdatering är på plats.Här har hänt massor. Kommer säkert att glömma hälften.....

Förra året avslutades bra. Daston blev Svensk Vinnare för andra året i rad. Vi ville ju inte vara sämre 2015.....Så det fick bli Svensk Vinnarutställning även 2015 som kom väldigt snabbt efter 2014. Han "klippte" titeln för 3:e året i rad. Även lilla Råsa (Light My Fire Illrosa) tog Juniorvinnar titeln 2 år i rad. Det blir lite märkligt när man kan bli Juniorvinnare 2 år i rad....

Sedan har det varit lugnt fram till Rasträffen.....ett arrangemang som verkligen tar på alla krafter, eftersom man står som huvudarrangör till allt det praktiska. Men man klarar sig inte utan sina klubbkompisar som också drar "stora lass". Tack ALLA !!!!

Hur som helst så gick det kanonbra. Torsdagen var det BPH med flera LMF hundar i "startfältet". Alla fick Genomförd BPH. En del överraskade verkligen, andra var mera "kända" i sina beteenden. På kvällen var det föreläsning av Klickas matte Susanne Lindberg i Skrittträning. Mycket uppskattat. Lördagen var det dags för specialutställningen. Vi försöker alltid bjuda in domare som är specialister på rasen eller dömt rasen på ett tillfredställande sätt och, såklart, ett genuint intresse för rasen. Denna gång bjöd vi in Eva Eriksson.

Poil Long vanns av en Norskfödd hund Angeyja´s Aela och BIM blev Hob-Nob´s Scandinave. Inga LMF Poil Longer var med. Men väl ett gäng Face Raser. BIR valp och BIS valp blev Light My Fire Kerido                                  Bäst I Rasen blev Light My Fire Daston för 3 gången på 4 år. 2:a Bästa Hane, hans far Ausel, 3:e Bästa Hane Light My Fire Joyau. En kille som Daston får passa sig för om några år. BIM och bästa tik blev Ciel Bleu (Coco) som, trots att hon fått valpar för 5 månader sedan, var i strålande kondition. Det kan jag tacka min numera kolhydratsfria fodring för. 2:a Bästa Tik blev Light My Fire Hotesse (Hulda), som verkligen går från klarhet till klarhet. 3:a Bästa Tik blev Light My Fire Euforia (Jippii). Precis utanför "pallen" hamnade våra ungdom Light My Fire Illrosa (Råsa). Snart klättrar hon högre......Bästa Uttryck vanns av LMF Joyau och Bästa Rörelser av Ciel Bleu. Bästa Kondition Light My Fire Hautisse. Ausels avelsklass fick superkritik så även Light My Fires uppfödagrupp. Sedan var det ett gäng andra LMF hundar på plats som skötte sig utmärkt men idag räckte det inte hela vägen fram.

Söndagen var det dags för KM i alla sporter utom Freestyle som vi hade på lördagen. Där fick vi en LMF hund på pallen i Wille och Anna-Karin. En hedrande 3:e plats. Agilityn hade LMF Olifane (Lifa) 4 års Klubbmästare att försvara. Denna gång fick hon vika sig för ungdomen och slutade 3:a. Susanne och Klicka var titelförsvarare i KM lydnad. Hon höll för "favoritskapet" och vann igen. 2:a Light My Fire Divann och Gunilla 3:a Light My Fire Cutha och Roland. I Rally KM....debuterade Susanne och Klicka med full poäng men slutade, trots full poäng, som 2:a. Super grattis till alla duktiga hundar och förare. Och till alla som inte komm till pallen....det kommer ett nytt år nästa år.

Nu blir det paus......

28 Maj 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
All tid går till valpbus !!!!

Nu är valparna 6 veckor och är "rasande" fina. Full fart eller full sömn.....Nu börjar tiden med alla nya saker som skall upplevas. Tyvärr begränsar vädret utomhus aktiviteter. Men vi är allt ute en stund varje dag. Även om blir både våta och lite kalla. En liten stund funkar.

Köksgolvet är numer fullt av prylar. Det skrammlas och prasslas och jagas. Pippa deltager gärna i leken med Coco ser till att det går schysst till. Daston och Affe sköter den vuxna delen av uppfostran.

Bilåkandet är avklarat. Gick fint med en lite mullepromenad i slutändan. En sväng ner till hästbajset har vi också avklarat.

27 Januari 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
GOD JUL !!!!

Ibland händer allt på en gång.......

Cocos små fina valpar föddes i raketfart på självaste lucia. Allt gick bra och nu är dom en hel vecka gamla. Det finns en kille kvar om någon är intresserad...

Mamma är Ciel Bleu, kallas Coco här hemma. Hon är en supermamma som fått många fina valpar vid det här laget. Både extriört, temprament och hälsomässigt. Hon är själv utställnings champion. Svensk Vinnare och Vinnare av Svenska Rasspecialen. Röntgad med A höfter. Jättetrevlig tik på alla sätt.

Pappa är Light My Fire U´Zizou. Utställnings champion i flera länder. Vinnare av Championklassen på Franska Rasspecialen 2014. Bror med tiken som vunnit Franska Rasspecialen inte mindre än 7 gånger. Zizou är röntgad med A höfter. Pappa till våran F-kull. Med agility stjärnan Flica i spetsen.

Det kommer att bli en spännade kull......

Dagen efter lucia var det Hundmässan i Stockholm. Var väl kanske tveksamt startande med tanke på att jag inte sovit på något dygn. Men hur det nu blev som kom vi iväg tidigt söndagmorgon. Det var väl tur att vi åkte....Två Light My Fire hundar med och 2 Svenska Vinnar titlar !!!! Bäst i Rasen blev Light My Fire Daston och Bästa Junior Light My Fire Illrosa. Till Finalen i agilityn kom också Yvonne och Lifa. Men nervositeten över hur det skulle gå för Rosa med ny handler satte nog "fjärilar" i magen på Yvonne så det blev en disk. Men året slutade på topp....

23 December 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Nya uppdateringar...........

En datakrach....senare.....

Ny dator och nya väga att få saker att fungera. Äntligen kan jag få in lite bilder. Hösten har kommit, verkligen. Allt är blött och det regnar. Trattkantarellerna har kommit, yes !!!!! Jag och hundarna trotsar det dåliga vädret och en hård fysisk period står för dörren. Unghästarna har kommit hem och det blir mycket tid i det friska vädret. Men både hästar och hundar gillar att det är svalare. Själv behöver man komma i form efter sommaren.

Några utställningar har vi kvar. Sedan blir det vintervila på den fronten. Men agilityn verkar fortsätta i fullfart..........

I helgen har lilla Flica(LMF Flica) visat framfötterna. Hon debuterade i klass 1 på allvar i år, snabbt upp i 3:an och har redan tagit 2 SM pinnar. Jana gör det jättebra med henne. Cutha (LMF Cutha) har också gått från klarhet till klarthet. Först uppflyttning från Apellen i sök med klassvinst och sedan 1:a pris i 2:an med 6....10:or. Härligt jobb Roland och Cutha !!!! Sedan har både Gunilla och Diva(LMF Divann), Annakarin och Wille(LMF Qvarisso), Gunilla och Vincent (LMF Vincent) tagit RLDN och börjat kika på de högre klasserna. Snyggt jobbat !!!! Leona och Mide plockar också pinnar med vinster. Även ett fint 2:a pris i 1:an med mersmak, Grattis !!!!!

LMF Zisou blev BIR i Norge i helgen. Han fortsätter att skörda framgångar i utställnings ringen. Som pappa till BIR vinnade valp och även pappa till Flica visar han att han lämnar fina valpar, också. Hans syster Saphire Bleue de Loubajac har blivit BIR på Franska rasspecialen 7 gånger !!!!! Senaste i år 13 år gammal.......säger kanske en del om utveckligen av rasen......Men med Zizou i avel hoppas man att vi kommer tillbaka till den ursprungliga typen. 

Så nu håller vi tummarna på att det dyker upp sådana här godingar om några veckor...................

26 Oktober 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Hösten har kommit !!!!

Det är verkligen något speciellt med hösten. Alla färger och det härliga soliga vädret. Hundpromenaderna kan göras när som helst på dygnet, eftersom det inte längre är så varmt.

Alla valparna har flyttat och jag tror att alla är mer än nöjda med gullungarna. Nu skall vi följa deras utveckling med stor spänning. Light My Fire Jippie har flyttat till Andreas och Rebecca i Blekinge. Light My Fire Jollie till Fanny i Lund. Light My Fire Jet (Jeppe) till Rosita och Jörgen i Åkersberga. Light My Fire Jules (Vissla) till Natahlie i Lidköping. Light My Fire Joyau stannar i kennel till framtida avel. Lycka till ALLA !!!!! Nya valp planer har börjat att "smidas"........

Själv har man "kaskat runt" halva världen känns det som. Den obligatoriska resan till Frankrike och Nationalen, var som vanligt underbar. Massor av god mat och härligt sällskap. Hundmaterialet kändes inte speciell förnyat. Där fanns inget nytt att fundera vidare på, tyvärr. Den som fångade mina ögon mest var en Poil Long tik i unghundsklassen. Hon var som en dröm med en väl känd stamtavla. Märkliga var att hon inte vann klassen.......En Light My Fire hund deltog, Light My Fire U´Zisou. Vann championklassen för hanarna och blev utplockad i finalen. Roligt och Grattis till Aina och Zisou !!!!!

Helgen efter Nationalen åkte jag till Åland med Daston och Pippa. Mest för att få det Finska certet på Daston. Det var inte så svårt, visade det sig. Fin kritik och det Finska Championatet klart. Medföljade "bikinklädda" Pippa lyckades också ta cert. Det var nog det mest otroliga den dagen. Men glada blev vi. Även syster Selma (Light My Fire Helice) var med och fick ett exellent. Nu laddar vi för nya äventyr under hösten.......

Alla uppfödningar ute i landet har som vanligt visat framfötterna på gräsmattorna. Valpköpare och hundar kämpar på. Rallytitlar och agility pinnar har det plockats. Cert och championat på utställning också. Precis som det skall vara. Stort grattis till ALLA !!!!!!

3 Oktober 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Åsa Thunqvist                                             Skaffa en gratis hemsida