Linda från Wik med fleras hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Dansband, Sven-Rutger sätt betyg

Sven-Rutger Bängtsson sätter betyg

Varför gillar människor dansband? Jag kan inte förstå det. Smörig musik och svettiga lokaler där människor trängs och stöter på varandra. Eller? Jag känner det som att det är så. När jag var 13 år eller någonting sådant fick jag följa med till en dansrestaurang där män försökte stöta på allt och vill dansa med allt som såg ut som en kvinna. Dock var det ingen som stötte på mig tack och lov. Men det fick mig dock inte att se positivt på dansbanden. Dock vet jag att det för med sig mycket gott. Människor umgås och har roligt, det är väl bra. Men man kan väl knappast säga att musiken är särskilt intressant. Texterna är tråkiga. Musiken är fjantig. Sångarna är dåliga. Allt är genomvidrigt i mitt tycke. Jag har fått höra att det är fantastiskt och att man träffar så mycket människor och det ena och det andra men jag tycker att det är som en köttmarknad för överåriga. Visserligen finns det flickor och pojkar i min ålder som är ute och dansar och det finns ju de som är ute i svängen för att just dansa och inte träffa partners... men det jag tänker på när det gäller dansband och utedanskvällar på diverse ställen, ja det är just en köttmarknad. Sedan kan det absolut vara bra. Jag är mycket glad över att människor som är ensamma träffar andra ensamma, det är inte det. Och jag unnar verkligen de som mår bra av att gå ut att dansa att just gå ut och dansa. Men det är just dansmusiken och just det där smöriga och smetiga som jag vänder mig emot. Och själv hoppas jag att jag aldrig kommer att gå ut och dansa på sådana ställer. Men andra får gärna göra det... men måste det verkligen vara så jäkla smetigt och måste sångarna verkligen ha så smöriga och kletiga röster?

Dessutom verkar det som att SVT har någon övertalningskampanj för dansbandsmusik nu. Nyss var det tv-serien "Leende guldbruna ögon" (som förvisso var en bra serie) och nu är det "Dansbandskampeln" vill man försöka göra dansbanden mer rumsrena än de är? Eller ännu mer folkkära? Jag bara undrar.

1 ravioliburk till dansbandsmusiken. Betyget åker upp så högt som till en ravioliburk just för att det ändå för med sig något bra.

eder

Sven-Rutger Bängtsson

22 November 2008  | Länk | Sven-Rutgers betyg | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Linda s                                             Skaffa en gratis hemsida