Linda från Wik med fleras hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


så kom de igen

de där vibbarna kom tillbaka. Mina Wik-vibbar. De slog till mig idag, hårt i mellangärdet, men ändå mjukt, Wiks minnen är alltid mjuka. Mjuka som sammet. En sammet som smyger runt min själ och värmer mig. Viskar vackra ord i mina öron. Jag hade en kompis en gång, när jag var på Wik pratade vi telefon. Han frågade när jag skulle komma hem igen. Jag svarade inte att jag var hemma. På Wik är jag alltid hemma trots att jag inte tror att jag kommer återvända. I mina Wik-minnen är jag hemma, i mina minnen finns min själ. Där bor den, mjukt inlindad. Jag hoppas att mina minnen aldrig försvinner för då kanske jag tappar bort min själ.

Jag ritade bilder över Wik idag. Bilder om hur jag kände. Vad som betydde något. Min bildlärare sa en gång att jag inte är bra på att rita av saker som de ser ut i verkligheten, det stämmer nog, men hur jag känner dem kan jag rita dem. Så när jag satt där med kladdkritorna i högsta hugg idag så ritade jag en trappa, några träd, en stig, en eld, en sprakande himmel, hjärtan och teatermasker. Allt målades i sprakande färger. Jag skrev en liten text på baksidan också. En sorts minnestext. Jag tror ingen annan än jag någonsin förstår känslorna jag bär med mig och dess betydelse för mig. Kanske kan de människor som kände något liknande förstå mig, vi pratar om det ibland. Det är skönt att veta. Men det är klart att ingen annan tolkar livet på samma sätt som jag. Det där knappa året var det bästa året i mitt liv. Under det knappa året fanns inga hinder, allt var bara så fantastiskt. Jag var ung, törnad men fullständigt öppen för skönhet. Åh, vad jag älskar det livet.

//Linda
25 Februari 2007  | Länk | folkhögskolevibbar | 0 kommentar
snön är tillbaka

snön ligger vit på taken
det är jävligt kallt
snön är inget att ha
bara kyla, kallt, blött i skorna
gympaskor funkar inte, man blir trött överallt
det tar längre tid att gå
snön viner i ansiktet
allt är bara segt
när man ställt in sig på våren
dyker vintern upp igen
man visste
att man inte skulle börjat se ljuset i tunneln
men ändå
hoppet är det sista som överger en människa,
sägs det
så jag slutar aldrig hoppas på våren
inte blommorna heller

så vintern får en surströmmingsburk av mig helt klart.

eder


Sven-Rutger Bängtsson
24 Februari 2007  | Länk | Sven-Rutgers betyg | 0 kommentar
i natt drömde jag om Wik

Jag drömde att jag hamnat på Wik med min mor. På Wik fick jag träffa min gamla Wik-polare Viktor. Han tyckte att det var roligare än jag tyckte att gå runt och roa sig på de olika stationerna som "tog hand om" de gamla eleverna. Det var fåniga lekar på de olika stationerna. Jag tappar bort min mamma och då och då tappar jag bort Viktor. Men så träffar vi en kille som enligt drömmen gått på Wik samma år som vi och denna man tar Viktor kontakt med. Killen har kontakter och han sjunger en sång om hur olika skådisar lyckas och vad de gör idag.

Mitt i sången ringer pappa och min Mats svarar och jag får gå upp och ta telefonen. Drömmen var borta men jag kände att jag rent mentalt var kvar i den. Jag tänkte att det kanske kunde vara en idé att ta med sig Viktor och Fredrik från Wik och åka tillbaka dit och se hur det ser ut idag. Åker jag själv så vet i tusan om jag vågar. Jag är rädd att bli besviken. Men jag känner för att ta några bilder, det blev ju inte av när jag var där senast. Filmrullen satt snett. Nu har jag ju en digitalkamera så det lär gå bättre den här gången om jag vågar mig tillbaka.

//Linda

ps. jag har hittat mina försvunna byxor, eller rättare sagt, Mats hittade dem. De hängde i gaderoben där jag letat hur mycket som helst. ds
3 Februari 2007  | Länk | folkhögskolevibbar | 0 kommentar
Julpyntets vänner rapporterar

Vi i julpyntets vänner har noterat att det alltjämt finns en hel del julpynt ute. Det finns fortfarande (1/2-07) en hel del julgranar som är klädda med ljus, som är tända kvällstid. Detta tackar vi för. Vi har även noterat en julkrans på en dörr i Halmstad. Det verkar som om gallerior fortfarande har julpynt framme. Detta är mycket glädjande. Om det är fler än vi i Julpyntets vänner som ännu har sett något julpynt så meddela oss, skicka gärna kort så kan vi lägga ut korten här på sidan.

God Jul året om!

Julpyntets vänner
2 Februari 2007  | Länk | vänner | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Linda s                                             Skaffa en gratis hemsida