Linda från Wik med fleras hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


för fasiken, sluta muppa er nu blåmesar!

Nu får det faktiskt vara nog, kära blåmesar i regeringen. Det kanske finns de som inte vill arbeta men de som jag känner, de som är arbetslösa vill arbeta. Dessa människor letar jobb på jobb, en som jag känner särskilt väl har sökt massvis med jobb. Nu verkar regeringen vilja att de som inte får jobb ska få under 2000 kronor i månader så länge de är arbetslösa och har varit det mer än 2 månader. De vill tydligen att människor ska krypa på knäna, slicka trottoaren i jakt på mat. Fattar inte blåmesarna att hyran kostar minst 1400, sedan har man andra räkningar att betala också, hur ska man klara det med så lite pengar? Frågetecken??!! Speciellt svårt blir det med telefonräkningen, eftersom man ska ringa runt till alla arbetsgivare och försöka få tag på dem. Arbetsgivarna vill ju inte ens att man ringer dem. De gör sig ju onåbara. Att försöka sätta dit arbetslösa (som blåmesarna försöker) verkar bara gälla för ungdomar, ett straff för att de är ungdomar och "inte vill jobba", jobbgaranti kallas det. Sedan är det tydligen så att den arbetslöse ska söka jobb i 30 timmar i veckan, och söka på arbetsförmedlingen till som tätt. Frågan är bara, vad ska stadens alla unga arbetssökande göra på arbetsförmedlingen? Så många datorer finns det ju knappt så det räcker till alla att använda. Är det inte vettigare att söka jobben hemifrån? Politiken som de blå för är fullständigt obegriplig. Hur kan det skapas mer jobb när man sätter en blåslampa i röven på de arbetssökande? Det är väl i arbetsgivarnas rövar den blåslampan ska sitta så de anställer de som vill bli anställda. Det kommer inte att gå att leva i det här landet om moderaterna och andra med samma vissna politik ska härja fritt.

En surströmmingsburk till alla som för fram denna svaga politik.

Eder

Sven-Rutger Bängtsson
11 April 2007  | Länk | Sven-Rutgers betyg | 1 kommentar
Varför är svenska folket dumma i huvudet?

Varför kära svenska folk, röster ni inte fram Aguson och Plura på Svensktoppen? Det var ett stort misstag måste jag säga. Istället väljer ni hemska schlagerlåtar och fruktansvärda dansbandsmelodier. Jag förstår mig faktiskt inte på er musiksmak, det måste jag säga. Okej, de andra låtarna har spelats så öronen ramlar av på en nästan. Men det är väl inget försvar för att man inte kan ta sig tid att lyssna på något nytt? Förresten vem är det som bestämmer vilka låtar som ska kvala in på svensktoppen? Lite mer variation skulle inte vara helt fel. Allt låter ju nästan likadant speciellt nu efter melodifestivalen. Jag blir lite sur nu och ska hyperventilera lite....
sådär då var det klart.

När jag ändå är igång och klagar kan jag lika gärna klaga på Halmstad Stadsbibliotek som i stort sett inte har några böcker. Det är ta mig tusan fler böcker i en vanlig bokbutik. Det hjälper väl inte att bygga ett nytt bibliotek om man inte har böcker att fylla det med eller? Dessutom kommer det bli svårt att tvätta rutorna mot Nissan, har jag läst. Det skulle visst kosta en slant. Smart. Tänkte ni inte på det innan? Ibland känns det som om våra kära beslutsfattare först och främst ser estetiken framför användbarheten eller knappt ens estetiken i vissa fall. Vissa nybyggda byggnader ser för hemska ut. Det var allt jag hade att klaga på för nu. Alla jag klagat på får en surströmmingsburk var.

Med vänlig hälsning

Sven-Rutger Bängtsson
1 April 2007  | Länk | Sven-Rutgers betyg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Linda s                                             Skaffa en gratis hemsida